Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyczącyK1b1c
Trener

Re: Dominik Kubera

#1126 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 października 2025, o 01:39

Gelo pisze:Dominik Kubera jest zdrajcą. Najpierw zdradził swoje Leszno, teraz nas. W obu przypadkach ch... wie o co chodziło. Za to wykonał ten sam numer - dystansowanie się od drużyny.

Gelo pisze:jeżeli miałbym wskazać w Motorze człowieka "honorowego" to wskazałbym Lindgrena i Kuberę właśnie.

:lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1127 Postautor: Gelo » 22 października 2025, o 06:47

Był taki jeden co dzisiaj walczy z imigrantami a 3 lata temu mówił, że to biedni ludzie szukający swojego miejsca na Ziemi. Ten sam kilka dni temu powiedział że nie dowiózł 100% swoich obietnic, bo nie miał 100% poparcia a tylko niecałe 31%. I dalej co trzeci mu wierzy. Więc zgodnie z klasykiem - czasy się zmieniłiy.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1128 Postautor: kdsz » 22 października 2025, o 08:01

Gelo pisze:Przynajmniej z miasta i to z dwa razy większego niż Toruń

Czyli jednak kompleksy. Tak czułem.

Odsłuchałem rozmowę z Więckowskim w "Pięć jeden". Prezes, w odróżnieniu od części forumowiczów, nie ma żalu do Dominika i przyjmuje jego decyzję ze zrozumieniem. Pretensje ma wyłącznie do ludzi z Falubazu, że tak szybko wypuścili do mediów kontrolowany przeciek o Kuberze w ZG.

Chyba najsmutniej wyglądała część rozmowy o stadionie. Więckowski sprawiał wrażenie rozdrażnionego tym tematem. Może nawet zrezygnowanego. Jakby nie do końca wierzył w zapewnienia miasta, że na Z5 zawita cywilizacja. Przyznał też, że ew. jazda poza Lublinem albo przy pustych trybunach najpewniej wymusi na klubie skupienie się na przeczekaniu i czasowym odłożeniu ambicji sportowych.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Ge(L)o
Trener

#1129 Postautor: Ge(L)o » 22 października 2025, o 08:12

Jaka cywilizacja na Z5 ? Byłeś tam kiedyś ? Poza wymianą krzesełek i zburzeniem starych kibli nie da się tam zrobić nic ciekawego. To jest do zburzenia w całości i postawienia od nowa.
Bajki o cywilizowanym remoncie Z5 są w tym samym rozdziale co bajania o budowie toru i jeździe na Arenie kilka lat temu.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1130 Postautor: kdsz » 22 października 2025, o 08:34

Ge(L)o pisze:To jest do zburzenia w całości i postawienia od nowa.

Miasto właśnie coś takiego zapowiada, prawda?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#1131 Postautor: Kshyhu » 22 października 2025, o 08:39

Ale tak naprawdę pytanie do wszystkich malkontentów: co KONKRETNIE można zarzucić naszemu stadionowi poza faktem, że jest nieco przymały? Żle wygląda w TV? Jupitery nie świecą? Krzesełka niewygodne? Zróbmy remont, o którym się mówi, ponumerujmy miejsca i cieszmy się żużlem jako takim. Jesteście na stadionie 10, może 12 razy w roku, naprawdę te 2 godziny można wytrzymać.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1132 Postautor: Cooper » 22 października 2025, o 08:47

kdsz pisze:
Odsłuchałem rozmowę z Więckowskim w "Pięć jeden". Prezes, w odróżnieniu od części forumowiczów, nie ma żalu do Dominika i przyjmuje jego decyzję ze zrozumieniem.

No to Więckowski nie ma a Kuba ma, więc nie jest tak źle. Będzie miał do kogo zadzwonić Kubera.

Pretensje ma wyłącznie do ludzi z Falubazu, że tak szybko wypuścili do mediów kontrolowany przeciek o Kuberze w ZG.

A KK o to że się w marcu dowiedział. Co prezes to inna opinia :)

Kibicowanie w GP to duże wyzwanie ostatnio, trudniej było chyba tylko Woźniakowi ;)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Ge(L)o
Trener

#1133 Postautor: Ge(L)o » 22 października 2025, o 09:18

Kshyhu pisze:Ale tak naprawdę pytanie do wszystkich malkontentów: co KONKRETNIE można zarzucić naszemu stadionowi poza faktem, że jest nieco przymały?

Wytrzymałem na takim stadionie 35 lat. Wytrzymam i drugie 35 jak Bóg pozwoli. Ale mój tata już nie wejdzie. Schody !

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#1134 Postautor: Kshyhu » 22 października 2025, o 09:24

Racja, to jest jakiś argument.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1135 Postautor: Gelo » 22 października 2025, o 10:31

Konkretnie, to temu stadionowi można zarzucić... wszystko. Przede wszystkim - mecz to nie jest wyjście 2 godziny 10 razy w roku. To wyprawa, która pochłania 5-6 godzin jeżeli się myśli o siedzeniu. Do tego każde wyjście do kibla lub po piwo oznacza, że traci się serię wyścigów. O tym, że trzeba kicać między tymi co siedzą na schodach nawet nie mówię. A jak już uda się usiąść, po awanturach z tymi co zaznaczają pół sektora jest duże prawdopodobieństwo, że skończy się nosidełkiem z piwem na plecach, bo rzędy są tak wąskie że nie da się przejść. Co do wyglądu - całe szczęście tego przypudrowanego trupa pokazują wyłącznie wieczorem. Wygląda ok, bo go nie widać. Coś jak z Pałacem Kultury z Pałacu Kultury.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1136 Postautor: luCas » 22 października 2025, o 10:33

Kshyhu pisze:Ale tak naprawdę pytanie do wszystkich malkontentów: co KONKRETNIE można zarzucić naszemu stadionowi poza faktem, że jest nieco przymały? Żle wygląda w TV? Jupitery nie świecą? Krzesełka niewygodne? Zróbmy remont, o którym się mówi, ponumerujmy miejsca i cieszmy się żużlem jako takim. Jesteście na stadionie 10, może 12 razy w roku, naprawdę te 2 godziny można wytrzymać.

Pojedz do Torunia, Gorzowa albo Lodzi, to sie przekonasz, ze temu stadionowi mozna zarzucic praktycznie wszystko. Mnie po prawie 30 latach spedzonych w tych ruinach odechcialo sie tam przebywac.
Tak na szybko wypisze glowne problemy:
- problemy z wejsciem na trybuny
- praktycznie brak miejsc dla osob niepelnosprawnych
- brak cywilizowanych toalet
- brak numerowanych miejsc
- przejscia miedzy rzedami i w rzedach to kpina
- stodola na starcie blokujaca widok
- "sektor gosci z dykty" :D
- brak miejsc dla tv
- park maszyn zabierajacy czesc stadionu gdzie kiedys byla gastronomia, gadzety itp.
- bardzo waskie przejscie na koronie stadionu
- nie chce wiedziec, co by sie dzialo w razie ewakuacji (szczegolnie na sektorach przy ciagnikach)
Ostatnio zmieniony 22 października 2025, o 10:42 przez luCas, łącznie zmieniany 4 razy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Haron90
Kadrowicz

#1137 Postautor: Haron90 » 22 października 2025, o 10:34

Nasz stadion to trup, jedyną wartość jaką ma, to co najwyżej ta sentymentalna.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1138 Postautor: Kargolo » 22 października 2025, o 10:39

Perez pisze:A ja uważam że Kubera nie jest na czarnej liście i w każdej chwili może powrócić jak ten syn marnotrawny. Czas pokaże co się stanie za np. 2 lata. Coś czuję że Woryna go dobrze zastąpi :)

Wierzę w Worynę tak jak wierzyłem w Jonssona.
Nowy bodziec w postaci GP i po raz pierwszy w karierze w miarę spokojne warunki w klubie mogą mu tylko pomóc.
Oby tylko udźwignął w końcu najważniejsze biegi, bo z tym miał największy problem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1139 Postautor: Gelo » 22 października 2025, o 10:46

Musi się nauczyć jeździć płynnie. Nabrał w Anglii nawyków, które tam ułatwiały mu nawracanie na agrafkach ale na polskich torach to wytracanie prędkości.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1140 Postautor: istred » 22 października 2025, o 14:52

RadeKas pisze:Już może przestańmy robić z siebie biedaków. To, że nie przebijamy absurdalnych ofert zdesperowanych klubów jak Zielona, nie znaczy że nie płacimy topowych pieniędzy.
Przeciwnie. Jeśli nie przebijamy absurdalnych (bądź nie) ofert zdesperowanych klubów jak Zielona to właśnie znaczy, że nie płacimy topowych pieniędzy. Te topowe pieniądze płacą zdesperowane kluby jak Zielona. Słusznie, czy nie - nie ma to znaczenia.
Gelo pisze:Był taki jeden co dzisiaj walczy z imigrantami a 3 lata temu mówił, że to biedni ludzie szukający swojego miejsca na Ziemi. Ten sam kilka dni temu powiedział że nie dowiózł 100% swoich obietnic, bo nie miał 100% poparcia a tylko niecałe 31%. I dalej co trzeci mu wierzy. Więc zgodnie z klasykiem - czasy się zmieniłiy.
Gelo przywołujący słowa Tuska na poparcie swojego stanowiska :shock: Piekło zamarzło.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1141 Postautor: Gelo » 22 października 2025, o 15:05

Heh - nie ma chyba na świecie drugiego tak zakłamanego gościa, który by zmieniał zdanie w każdej kwestii z prędkością światła o 180 stopni. Ja na zmianę zdania o Kuberze potrzebowałem pięciu lat :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1142 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 października 2025, o 15:09

Gelo 16 maja 2025 pisze:jeżeli miałbym wskazać w Motorze człowieka "honorowego" to wskazałbym Lindgrena i Kuberę właśnie.

Gelo 21 października 2025 pisze:Dominik Kubera jest zdrajcą. Najpierw zdradził swoje Leszno, teraz nas. W obu przypadkach ch... wie o co chodziło. Za to wykonał ten sam numer - dystansowanie się od drużyny.

Pięć lat :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1143 Postautor: Gelo » 22 października 2025, o 15:17

Nie wien co tu jest zabawnego. W maju było świeżo po jego wywiadzie "nie wiem co by się miało stać". Uwierzyłem mu jako jego kibic. Pojawiły się potem pewne przypuszczenia że coś nie halo, a to że już wtedy wiedział, że odchodzi potwierdziło się ostatecznie kilka dni temu w "żużlu na podsłuchu'. A to oznacza, że okazał się zdrajcą i oszustem. Przykro.
Ostatnio zmieniony 22 października 2025, o 15:19 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1144 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 października 2025, o 15:18

Nie, Gelu. 16 maja było po artykule, w którym zostały podane stawki, jakie otrzymał od Falubazu i piekarnie stąd potwierdzały jego odejście :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1145 Postautor: Gelo » 22 października 2025, o 15:23

Nie widzę związku. Sorry.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1146 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 października 2025, o 15:27

kdsz pisze:Pretensje ma wyłącznie do ludzi z Falubazu, że tak szybko wypuścili do mediów kontrolowany przeciek o Kuberze w ZG.

Cooper pisze:A KK o to że się w marcu dowiedział. Co prezes to inna opinia :)

Nie chodzi o to, że Więckowski ma pretensje, że się dowiedział z wycieku do mediów, a o to, że sponsorzy indywidualni Kubery byli zdenerwowani na takie wycieki i Dominik musiał przejść kilka trudnych/dziwnych rozmów z nimi. Z wywiadu można wywnioskować, że Więckowski odpowiada w dużej części za szukanie sponsorów, dzwonienie po nich i pewnie na niego to też trochę spadło.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1147 Postautor: Cooper » 22 października 2025, o 15:36

Trudne rozmowy to były raczej o (nie)przedłużeniu współpracy z panem Dominikiem, bo jednak cześć sponsorów jest lokalna.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1148 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 2 listopada 2025, o 17:22

https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... in/0vr2cpw ciąg dalszy telenoweli z Kuberą w serialu C+.

Plusem jest to, że chyba nie ma czarnej listy

— Byłem w Lublinie na treningach i zaprosił Kuba mnie na rozmowę. Nie ukrywam, że byłem zaskoczony, że takie zaproszenie padło, bo nie rozmawialiśmy od czterech miesięcy. Konsensus taki, że podaliśmy sobie ręce i zażegnaliśmy te ciężkie chwile — powiedział Kubera w Canal+.

Karamba
Kadrowicz

#1149 Postautor: Karamba » 3 listopada 2025, o 08:55

"Chciałbym wziąć większą odpowiedzialność, większy ciężar odpowiedzialności na siebie za wynik, za drużynę, żebym to ja był tym "koniem pociągowym" tej całej drużyny — przyznał."

Cóż szkodziło w finale to zrobić ?

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1150 Postautor: dannie » 3 listopada 2025, o 09:22

Kolejność była pewnie taka:
1) Falubaz: dajemy bardzo dobry hajs;
2) żona: może idź do tego Falubazu; dobrze płacą i więcej będziesz w domu;
3) wewnętrzny głos Dominika (racjonalizowanie): hmm, może faktycznie pójdę do tego Falubazu; może podziała to na mnie motywująco - taka zmiana otoczenia; może będę tam miał większy wpływ na wynik - potrzebują tam polskiego lidera.

Argumentacja "Dominika" w rozmowie z Kubą (kolejność nieprzypadkowa): 3, 2.
Obrazek