KrzyczącyK1b1c pisze:Przeczytaj ostatnie zdanie posta, którego cytujesz xD
Fakt :/
Wszedlem od razu w ten spreadsheet i nie doczytalem
KrzyczącyK1b1c pisze:Przeczytaj ostatnie zdanie posta, którego cytujesz xD
KrzyczącyK1b1c pisze:Kubera i Mikkel to były narybki do rozwoju, a nie do odbudowania (wyciągania z dołka). Ja inaczej w takim razie trochę inaczej definiuję odbudowę zawodnika. My budowaliśmy "od zera" obu, bo obaj byli w zasadzie na starcie dorosłej, ekstraligowej kariery (wiem, że Mikkel miał epizody w Elidze, ale to tylko epizody). Woryna jest już doświadczonym ekstraligowcem i bardziej do niego pasuje Zagar, Buczek czy Jamróg niż MM czy Kubera.
KrzyczącyK1b1c pisze:Ja tylko odniosłem się do słów Gela, że nie ma w Polsce lepszego klubu do odbudowy zawodnika (czyli dla zawodnika, który jest w kiepskiej formie przed przyjściem i nagle u nas złapał formę). Wykazałem, że takich "odbudów" u nas nie było za dużo w zasadzie. Tyle.
ok, ale na PO potrafił go jednak trochę zbudować :) Przynajmniej na tyle, ze miał bardzo dużo wkład w awans do finału ;)Papi pisze:Motor nie powstrzymał upadku: Buczkowski
istred pisze:Motor odbudował: J.Holdera, Hampela, Jonssona, Miesiąca, D.Lamparta, Zagara
papi pisze:Motor nie powstrzymał upadku: Buczkowski
KrzyczącyK1b1c pisze:istred pisze:Motor odbudował: J.Holdera, Hampela, Jonssona, Miesiąca, D.Lamparta, Zagara
- Z Zagarem mam problem, patrząc na jego średnią wyjazdową z tego sezonu u nas. Odbudował, ale tylko na własnym stadionie, na wyjazdach był to ten sam przeciętniak, co wcześniej, a sezon później nawet wykręcił lepszą średnią wyjazdową niż w naszych barwach.
- Z Hampelem nasza relacja była trochę niejednoznaczna. Przypominam, że w 2021 roku razem z Buczkiem byli hamulcowymi Motoru i jego najsłabszymi punktami. Hampel falował w naszych barwach, a zapamiętaliśmy go dobrze przez to, że pojechał kosmiczne PO w 2023 roku, a tę formę kontynuował rok temu w Falubazie, gdzie pojechał lepszy sezon niż jakikolwiek u nas.
- Jonsson nie do potwierdzenia. Chłop zszedł ligę niżej, którą zamiótł, a po powrocie do Ekstraligi na inaugurację się rozwalił, co było w zasadzie końcem jego kariery.
- Holder - jak mówiłem, można go zaliczyć, choć już w Stali miał świetny sezon
- Dawid Lampart odbudowa? Co na to wskazuje? Średnia 1,2?
- Miesiąc - tak, tu był spektakularny sezon w naszych barwach i można powiedzieć, że się odbudował.
KrzyczącyK1b1c pisze:Ja tylko odniosłem się do słów Gela, że nie ma w Polsce lepszego klubu do odbudowy zawodnika (czyli dla zawodnika, który jest w kiepskiej formie przed przyjściem i nagle u nas złapał formę). Wykazałem, że takich "odbudów" u nas nie było za dużo w zasadzie. Tyle.
istred pisze:Podsumowując - zawodnicy w Motorze w zdecydowanej większości odjeżdżają swoje bardzo dobre sezony - zgadzasz się czy nie?
Gelo pisze:Tylko, że ja nie mialem na myśli tylko zawodników do nas przychodzących. Chociaż tutaj też nie ma wstydu bo tylko z Jamroga nie udało sie zrobić ekstraligowca. Nawet Buczek, który szału nie robił w play offach się obudził. Chodziło mi głównie o zawodników jeżdżących. Czy to w przypadku Jarka czy Drabika czy zeszłorocznego Holdera - mieli spokój i czas na ogarnięcie tematu. Klub zawsze był pomocny, nigdy nie było presji. Może dlatego że jak jeden tryb nawalił to walec jechał dalej. Można podważać wpływ klubu na formę, bo to niemierzalne ale ja wierzę że i w przypadku Vacula i Woryny zadziała efekt Motoru. Zresztą co nam innego pozostaje jak nie wstrzyknięcie wiarozolu po odejściu prawie połowy składu.
Flagg pisze:Zacznijmy od tego, ze my nie mamy kogo w przyszłym roku odbudowywać :)
Woryna przychodzi po odjechaniu swojego drugiego najlepszego sezonu w Elidze jako senior i dodatkowo z awansem do SGP.
Gelo pisze:Ewidentnie odkąd nasiliły się plotki o Worynie w Motorze zaczął jechać lepiej. Cały czas kwadratowo, mało płynnie i niezbyt mądrze ale skuteczniej. On doskonale zdaje sobie sprawę, że lata lecą a on doszedł do ściany. W Częstochowie jej nie przebije, bo tam się szykuje niezła rozpierducha. Do Rybnika nie wróci bo i po co. Jazda w takiej drużynie jak Motor to dla niego jakaś szansa (nie gwarant) i ostatni dzwonek na zdziałanie czegoś dużego w tym sporcie. A jak prawdą jest, że sam zaproponował dobre warunki dla klubu to jest to sytuacja win-win.
kdsz pisze:Prezes Rusiecki dogadał się zatem z zięciem, więc teraz pora na dogadanie się z prezydentem miasta (też Rusieckim) w sprawie modernizacji oświetlenia. Ekstraliga straszy, że bez tego Unia nie dostanie licencji. A jak Ekstraliga straszy, to straszy.