#317 Postautor: Flagg » 4 czerwca 2025, o 14:00
Ja rozumiem, że ludzie są sceptyczni wobec tych "piekarni", bo po necie lata mnóstwo bzdurnych plotek, które nie mają absolutnie żadnego pokrycia w rzeczywistości. Ale też są ludzie na tym forum, jak i w innych miastach, którzy mają "sprawdzone" i wiarygodne info. Nie zawsze, nie w każdej sprawie, ale często.
Dla przykładu:
a) o tym, ze Lampart zostanie tatusiem wiedziałem, zanim pojawiły się o tym jakiekolwiek informacje w necie
b) O zeszłorocznym wypadku i operacji Wiktora Przyjemskiego przed sezonem wiedziałem dwa dni po zdarzeniu, choć publicznie nic o tym nie wyciekło aż do wywiadu Kępy w dalszej części sezonu. Na forum też była o tym cisza.
c) O tym, ze Drabik pojedzie w finale 2022 na silnikach MIchelsena też wiedziałem na kilka dni przed meczem.
d) o tym, ze Vacul jest klepnięty u nas dowiedziałem się, jak drużyna była na obozie w Gorican. Nie wiem czy szczegóły dograno wcześniej, czy właśnie w czasie obozu.
Przeważnie nie dzielę się tym, co usłyszę od swojej piekarni, bo, raz, ze źródło w niektórych przypadkach samo prosi mnie, by nie udostępniać tego publicznie, a dwa - nie wszystkie informacje się sprawdzają. Sam staram się filtrować i podchodzić zdroworozsądkowo do tego, co usłyszę. Zdarzają się ślepe strzały. Ale są na tym forum osoby, z którymi rozmawiam prywatnie i mogą potwierdzić, ze wiele informacji usłyszały ode mnie, zanim stały się one dostępne szerszej publiczności. I nie jestem jedyny. Jest kilku innych użytkowników, którzy mają podobne, albo i lepsze "wtyki" w klubie.
O Dominiku usłyszałem jakoś na początku maja, ze temat jest zakończony. Nie wszystkie szczegóły zgadzały się z tym, co wypłynęło później, ale istota sprawy się zgadzała - Dominik oznajmił Kępie, ze definitywnie żegna się z klubem i nie ma przestrzeni do negocjacji.
I nie piszę tego po to, żeby się chwalić, a jedynie uświadomić niektórym, ze nie wszystko, co pojawia się z nieoficjalnych źródeł, jest bzdura.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski