Motor Lublin w sezonie 2025

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2025

#301 Postautor: Saeyl » 4 czerwca 2025, o 11:46

Skoro nawet sam Puka to potwierdza to coś musi być na rzeczy ;) Bo to już kolejne źródło.
Na innych forach też poczytałem, że to nie takie głupie dla Jacka, bo jeśli Stal się utrzyma to po odejściu Vaculika i Thomsena ich gwiazdorskie kontrakty w części zostaną przeznaczone dla Jacka, a z racji tego, że pewnie będzie jechał RT, bo Stal mimo wszystko dalej będzie słaba, to i zarobi więcej. Może jest bardzo dużo zależnych, bo przecież dalej nie wiemy czy Stal to w ogóle ma kasę na sezon 2026 jak z tym sezonem ma problemy, ale nie takie rzeczy już widziałem. Zdjęcia zawodników w bluzie też :mrgreen:
A co do Falubazu to przecież sam Bieńkowski mówił, że nie ma zamiaru przepłacać to może i mu się to nie kalkulowało.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#302 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 11:52

Ale Jack mówił o jeździe "w jak najlepszym klubie". Czyli jak to tak? Czy może ktoś go trzepnąć obuchem żeby oprzytomniał?

Ge(L)o
Trener

#303 Postautor: Ge(L)o » 4 czerwca 2025, o 11:54

Nie brałbym na poważnie tego, co mówią żużlowcy w wywiadach. Wywiad z Kuberą, kiedy już wiedział, że odchodzi, odarł mnie z resztek złudzeń co do przyzwoitości zawodników wobec kibiców.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#304 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 11:56

Ge(L)o pisze:Nie brałbym na poważnie tego, co mówią żużlowcy w wywiadach. Wywiad z Kuberą, kiedy już wiedział, że odchodzi, odarł mnie z resztek złudzeń co do przyzwoitości zawodników wobec kibiców.

To prawda - słabo wyszło. Myślałem, że jest inny.

Haron90
Kadrowicz

#305 Postautor: Haron90 » 4 czerwca 2025, o 12:04

Byłbym skłonny postawić trochę kasy na to, że Stal do końca sezonu albo spadnie, albo ogłosi bankructwo i rok przerwy od żużla. Wtedy może Jack jeszcze wróci za nawet mniej niż ma ;P

Awatar użytkownika
papi
Trener

#306 Postautor: papi » 4 czerwca 2025, o 12:05

Może już dostał pieniądze ;) w końcu Darek mówił w Elevenie że płacą na bieżąco. Ciekawe jak to będzie jak pożyczki staną się wymagalne ;)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#307 Postautor: tezetomaniak » 4 czerwca 2025, o 12:28

Ge(L)o pisze:Nie brałbym na poważnie tego, co mówią żużlowcy w wywiadach. Wywiad z Kuberą, kiedy już wiedział, że odchodzi, odarł mnie z resztek złudzeń co do przyzwoitości zawodników wobec kibiców.

Pisałem już o tym, że nie winą Kubery jest rozsiewanie informacji poufnych. On kontrakt może dogadywać kiedy chce (chyba, że jest ograniczony w tym zakresie trwającą umową), natomiast paplanie o tym w maju byłoby skrajnym debilizmem, ze szkodą dla Kubery i Motoru. Wiedzieć miał Kępa, żeby miał czas reagować.
Ostatnio zmieniony 4 czerwca 2025, o 12:29 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#308 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 12:29

Udało się utrzymać to w tajemnicy - do maja. Brawo...

Ge(L)o
Trener

#309 Postautor: Ge(L)o » 4 czerwca 2025, o 12:31

Nie musiał paplać, gdzie idzie i za ile. Wystarczyło powiedzieć, to na razie mój ostatni sezon w Motorze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#310 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 12:50

Niektórzy kibice są w stanie wytłumaczyć największe dziadostwo i najgłupsze zachowanie zawodnika argumentem - "to jego praca, robi co chce". Ale sorry - jak zawodnik w swoich wypowiedziach próbuje z kibiców robić idiotów to jednak tego usprawiedliwić się nie da. Zdanie "nie wiem co by się musiało stać żebym zmienił klub" jest wywoływaniem wrażenia emocjonalnego związku z klubem i społecznością. A przecież już wtedy wiedział, że odchodzi. Podjął taką a nie inną decyzję, której pośrednią konsekwencją jest reakcja kibiców. Nie może być inaczej. I on musi z tego sobie zdawać sprawę.

rumburaquee
Zawodowiec

#311 Postautor: rumburaquee » 4 czerwca 2025, o 12:55

Gelo pisze:Niektórzy kibice są w stanie wytłumaczyć największe dziadostwo i najgłupsze zachowanie zawodnika argumentem - "to jego praca, robi co chce". Ale sorry - jak zawodnik w swoich wypowiedziach próbuje z kibiców robić idiotów to jednak tego usprawiedliwić się nie da. Zdanie "nie wiem co by się musiało stać żebym zmienił klub" jest wywoływaniem wrażenia emocjonalnego związku z klubem i społecznością. A przecież już wtedy wiedział, że odchodzi. Podjął taką a nie inną decyzję, której pośrednią konsekwencją jest reakcja kibiców. Nie może być inaczej. I on musi z tego sobie zdawać sprawę.

Dokładnie, trzeba brać odpowiedzialność za swoje słowa.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#312 Postautor: tezetomaniak » 4 czerwca 2025, o 13:01

Ok, tylko jeszcze pokażcie jakieś oficjalne info, że Kubera wtedy już był poza Motorem na 2026. Kępa coś mówił? Umknęło mi.

Flagg
Trener

#313 Postautor: Flagg » 4 czerwca 2025, o 13:15

tezetomaniak pisze:Ok, tylko jeszcze pokażcie jakieś oficjalne info, że Kubera wtedy już był poza Motorem na 2026. Kępa coś mówił? Umknęło mi.

Oficjalnie, to np. MM nie był poza Motorem do 30 października 2022.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#314 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 13:22

Odkąd Kępa prowadzi klub nigdy nie zajął żadnego stanowiska w sprawie kontraktów w trakcie sezonu.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#315 Postautor: Łoptymista » 4 czerwca 2025, o 13:24

tezetomaniak pisze:Ok, tylko jeszcze pokażcie jakieś oficjalne info, że Kubera wtedy już był poza Motorem na 2026. Kępa coś mówił? Umknęło mi.

To już trochę zaczyna ocierać się o wyparcie. Kościecha w TV wiedział, że Kubery w Lublinie nie będzie w sezonie 2026, ludzie gadali nieoficjalnie, ale rozumiem, że wymagasz papieru?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#316 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 13:25

i skanów umów sponsorskich z wyszczególnionymi kwotami :)

Flagg
Trener

#317 Postautor: Flagg » 4 czerwca 2025, o 14:00

Ja rozumiem, że ludzie są sceptyczni wobec tych "piekarni", bo po necie lata mnóstwo bzdurnych plotek, które nie mają absolutnie żadnego pokrycia w rzeczywistości. Ale też są ludzie na tym forum, jak i w innych miastach, którzy mają "sprawdzone" i wiarygodne info. Nie zawsze, nie w każdej sprawie, ale często.

Dla przykładu:

a) o tym, ze Lampart zostanie tatusiem wiedziałem, zanim pojawiły się o tym jakiekolwiek informacje w necie
b) O zeszłorocznym wypadku i operacji Wiktora Przyjemskiego przed sezonem wiedziałem dwa dni po zdarzeniu, choć publicznie nic o tym nie wyciekło aż do wywiadu Kępy w dalszej części sezonu. Na forum też była o tym cisza.
c) O tym, ze Drabik pojedzie w finale 2022 na silnikach MIchelsena też wiedziałem na kilka dni przed meczem.
d) o tym, ze Vacul jest klepnięty u nas dowiedziałem się, jak drużyna była na obozie w Gorican. Nie wiem czy szczegóły dograno wcześniej, czy właśnie w czasie obozu.

Przeważnie nie dzielę się tym, co usłyszę od swojej piekarni, bo, raz, ze źródło w niektórych przypadkach samo prosi mnie, by nie udostępniać tego publicznie, a dwa - nie wszystkie informacje się sprawdzają. Sam staram się filtrować i podchodzić zdroworozsądkowo do tego, co usłyszę. Zdarzają się ślepe strzały. Ale są na tym forum osoby, z którymi rozmawiam prywatnie i mogą potwierdzić, ze wiele informacji usłyszały ode mnie, zanim stały się one dostępne szerszej publiczności. I nie jestem jedyny. Jest kilku innych użytkowników, którzy mają podobne, albo i lepsze "wtyki" w klubie.

O Dominiku usłyszałem jakoś na początku maja, ze temat jest zakończony. Nie wszystkie szczegóły zgadzały się z tym, co wypłynęło później, ale istota sprawy się zgadzała - Dominik oznajmił Kępie, ze definitywnie żegna się z klubem i nie ma przestrzeni do negocjacji.

I nie piszę tego po to, żeby się chwalić, a jedynie uświadomić niektórym, ze nie wszystko, co pojawia się z nieoficjalnych źródeł, jest bzdura.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#318 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 14:19

KrzyczącyK1b1c pisze:
Saeyl pisze:Właśnie w Kolegium Żużlowym potwierdzili, że Jack Holder jest dogadany ze Stalą Gorzów, ale podpisu jeszcze nie złożono

Nie chce mi się w to wierzyć, ale jeśli Stal serio zgarnęła Jacka Zielonej, to beka

Czy ja wiem? Wiedzą, że nie mają już Vacula, a jak jeszcze odejdzie Thomsen to stają "na musiku". Nie chce mi się wierzyć, żeby wprowadzili plan wyjścia z długów a jednocześnie pogodzili się z pewnym spadkiem za rok. Ciekawie będzie jednak jeszcze w tym roku. Rybnik jest w ich zasięgu ale, że przejdą baraże z Unią Leszno lub Polonią Bydgoszcz to wcale nie jest takie oczywiste. Jeżeli Jack się z nimi dogadał, zapowiada się wtedy spektakularny powrót do rozmów z podkulonym ogonem.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#319 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 czerwca 2025, o 14:21

Flagg pisze:Są na tym forum osoby, z którymi rozmawiam prywatnie i mogą potwierdzić, ze wiele informacji usłyszały ode mnie, zanim stały się one dostępne szerszej publiczności. I nie jestem jedyny. Jest kilku innych użytkowników, którzy mają podobne, albo i lepsze "wtyki" w klubie.

Czuję się niejako wywołany do tablicy :D. Zatem, tak, potwierdzam. Rozmawiamy nawet dosyć często prywatnie i usłyszałem od Ciebie sporo informacji, które dopiero potem zostały upublicznione i były faktem. Ja również mam dostęp do swojej piekarni, która też została pozytywnie zweryfikowana. Na przykład informacją o tym, że w niedzielę doszło do ostatniej rozmowy na linii Kępa - Holder, co potwierdził tutaj @Dragon_Juventino. I tak, są tu użytkownicy, którym warto zaufać, jeśli już ujawniają swoje piekarnie.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#320 Postautor: kdsz » 4 czerwca 2025, o 14:27

Gelo pisze:Jeżeli Jack się z nimi dogadał, zapowiada się wtedy spektakularny powrót do rozmów z podkulonym ogonem.

Z podkulonym ogonem to by wracał, gdyby wisiała nad nim groźba bezrobocia. Takiego ryzyka absolutnie nie ma. Beniaminek, Grudziądz i Częstochowa wezmą Jacka z pocałowaniem ręki.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#321 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2025, o 14:29

Przewidziałem taki wpis - tym niemniej jako kibice Motoru zawsze będziemy mogli zaśpiewać - miałeś chamie złoty róg...

KrzyczącyK1b1c
Trener

#322 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 czerwca 2025, o 14:29

A przy spadku Gorzowa prawdopodobnie będzie nawet dwóch beniaminków.

ezbeg
Trener

#323 Postautor: ezbeg » 4 czerwca 2025, o 14:57

Flagg pisze:.

O Dominiku usłyszałem jakoś na początku maja, ze temat jest zakończony. Nie wszystkie szczegóły zgadzały się z tym, co wypłynęło później, ale istota sprawy się zgadzała - Dominik oznajmił Kępie, ze definitywnie żegna się z klubem i nie ma przestrzeni do negocjacji.

O czyli dobrze słyszałem chociaż podchodziłem z dystansem do tych informacji.

A Kępa jak się dowiedział to działał.

Swoją drogą. Wyciągnięcie Janowskiego ze Sparty, będzie większym szokiem niż odejście Zmarlizka z Gorzowa.
Patrząc na sytuację w Stali to było prawdopodobne że prędzej czy później opuści macierzysty klub. O Sparcie można mówić wiele, ale jest tam solidnie od lat. Takie moje zdanie. Inna kwestia to poziom sportowy Janowskiego którego mają dość we Wrocławiu.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#324 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 czerwca 2025, o 15:01

Jeśli Rusko zdecyduje się na pozbycie Janowskiego, to będzie do wzięcia. Tylko w tym scenariuszu. Problem w tym, że Rusce nie musi się spieszyć z decyzją o Janowskim, a Kępa zbyt dużo czasu na działanie nie ma.

Flagg
Trener

#325 Postautor: Flagg » 4 czerwca 2025, o 15:13

Natomiast Janowskiemu może się już trochę spieszyć :) szczególnie, jeśli wyczuje, że Rusko gra na zwłokę