Bartosz Zmarzlik

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ghost

Re: Bartosz Zmarzlik

#326 Postautor: Ghost » 11 marca 2025, o 14:37

Ciekawią mnie te dwie odrzucone propozycje umowy.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#327 Postautor: Perez » 11 marca 2025, o 15:56

Tylko ze pytanie brzmi ile w tym prawdy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#328 Postautor: Flagg » 11 marca 2025, o 18:24

Dało się bardziej sztampową treść wymyśleć? Wygląda to jakby jakiś 15-latek zebrał ploty z róznych sportsboardów, twitterów i grub FB i złożył to do kupy.

- początek marca, faktycznie szokujące, ze zawodnik nie podpisał jeszcze kontraktu na kolejny sezon. Inni czołowi żużlowcy już przecież dawno ogłosili przedłużenie kontraktu :)
- żona naciskająca, że Zmarzlika za dużo nie ma w domu :)
- dwa odrzucone kontrakty :) Mam dziwne wrażenie, że negocjacje między Zmarzlikiem, a Kępą nie wyglądają tak, że Kępa przedstawia mu gotową ofertę, a Bartek albo podpisuje, albo odrzuca i czeka na następną propozycję.
- Rusko wymieniający Janowskiego na Zmarzlika xD

Zabrakło tutaj tylko wątku o powrocie do Gorzowa i transferu do Bydgoszczy za namową idola - Tomka Golloba.

Nie mam pojęcia, czy Zmarzlik zostanie, czy zmieni klub. Natomiast wiadomo, że kontrakt Bartka to nie są drobne, tylko solidne obciążenie budżetu. I Kuba dobrze o tym wie, więc zapewne w pierwszej kolejności zabezpiecza budżet na kolejny rok, żeby wiedzieć na czym stoi i jakimi środkami będzie mniej więcej dysponować. Jednocześnie tocząc wstępne rozmowy ze Zmarzlikiem, żeby zorientować się w oczekiwaniach.

Przypomnę, że np. Cierniak wedle plotek kilku portali był wręcz jedną nogą poza Lublinem i w ostatniej wręcz chwili udało się go zatrzymać. No to ich Mateusz ostatnio wyjaśnił.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#329 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 marca 2025, o 21:47

Flagg pisze:Nie mam pojęcia, czy Zmarzlik zostanie, czy zmieni klub. Natomiast wiadomo, że kontrakt Bartka to nie są drobne, tylko solidne obciążenie budżetu. I Kuba dobrze o tym wie, więc zapewne w pierwszej kolejności zabezpiecza budżet na kolejny rok, żeby wiedzieć na czym stoi i jakimi środkami będzie mniej więcej dysponować. Jednocześnie tocząc wstępne rozmowy ze Zmarzlikiem, żeby zorientować się w oczekiwaniach.

Dokładnie. Pytanie jaka jest (bo jakaś zapewne jest) zależność między sponsoringiem Orlenu w Lublinie, a Zmarzlikiem w Lublinie. Czy spekulowane w mediach przedłużenie o 2 lata, które miałoby nastąpić w końcówce marca, będzie też oznaczało pozostanie BZ na taki okres. To mnie bardzo ciekawi.

Flagg
Trener

#330 Postautor: Flagg » 11 marca 2025, o 22:29

Zależność jest na pewno, natomiast jak duża ona jest i czy jest to powiązanie 1 do 1, to nie wiemy i pewnie się nie dowiemy.

Chyba, że KK napisze kiedyś książkę :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#331 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 2 kwietnia 2025, o 17:46

https://www.facebook.com/orlenteam/post ... xR86VKFK2l - Zmarzlik w Orlenie do końca 2025, czyli to brzmi, jakby Orlen miałby być u nas niezależnie od BZ.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#332 Postautor: Cooper » 3 kwietnia 2025, o 08:39

Napisałbym raczej "co najmniej" do końca 2025, po prostu przedłużył kontrakt jak co roku (czy co dwa, nie pamiętam na ile miał poprzedni).

EDIT: nawet nie tyle przedłużył co podpisał nową.

- Bartosz to wybitny sportowiec i ambasador wartości, które są bliskie Grupie Orlen - determinacji, profesjonalizmu i dążeniu do mistrzostwa. Jego sukcesy na światowych torach są dowodem na to, że konsekwencja i pasja prowadzą do wielkich osiągnięć. Jesteśmy dumni, że możemy kontynuować naszą współpracę i wspierać Bartka w drodze po kolejne tytuły. To partnerstwo to dla nas element strategii sponsoringowej i wyraz naszego zaangażowania w rozwój polskiego sportu na najwyższym poziomie - podkreśla Lidia Kołucka, dyrektor wykonawcza ds. sponsoringu Orlen.

- Bardzo doceniamy również jego zaangażowanie w nasze akcje społeczne, takie jak choćby wizyty u małych pacjentów z Centrum Zdrowia Dziecka z Fundacją Orlen czy wsparcie Sportowego Orlenu, naszego programu sportowej aktywizacji młodzieży - dodaje Kołucka.

- Bardzo się cieszę z podpisania nowej, rocznej umowy i kontynuacji współpracy z firmą Orlen. Poprzedni rok był dla nas bardzo udany i z niecierpliwością czekam na to, co przyniesie następny. Wierzę, że przed nami miesiące pełne kolejnych sukcesów - komentuje nową umowę Zmarzlik.

Na mocy nowej umowy Orlen zachowuje prawo do wykorzystywania wizerunku Bartosza Zmarzlika w działaniach promujących markę oraz ofertę produktową firmy - zarówno w zakresie produktów paliwowych, jak i pozapaliwowych oraz gastronomicznych. Współpraca będzie realizowana m.in. w ramach kampanii reklamowych, działań PR oraz materiałów marketingowych w punktach sprzedaży.

Co szczególnie ważne dla firmy, zawodnik będzie również wspierał działania Fundacji Orlen, w szczególności w zakresie promocji bezpieczeństwa w ruchu drogowym.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

ezbeg
Trener

#333 Postautor: ezbeg » 5 kwietnia 2025, o 13:06

Zmarzlikowi co do zasady dobrze idzie w Grudziądzu. Kuberze podobnie. Mam lekki zgryz z Przyjemskim ale taki regulamin.

Ge(L)o
Trener

#334 Postautor: Ge(L)o » 5 kwietnia 2025, o 13:34

Jaki regulamin ? Że junior ? Nie widzę juniorów w składach innych.

ezbeg
Trener

#335 Postautor: ezbeg » 5 kwietnia 2025, o 13:39

Trzech najlepszych pod względem średniej za poprzedni sezon.
Chyba że coś zmienili.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#336 Postautor: Saeyl » 11 kwietnia 2025, o 11:10

Chociaż co do jednego zawodnika jesteśmy pewni, że zostanie na dłużej.
Za wywiadem na syfach:
- Podpisałem roczny kontrakt, bo gdybym podpisał dłuższy, to dziennikarze nie mieliby o czym pisać. Na dzisiaj jest mi bardzo dobrze w Motorze i nie mam powodów, by w ogóle rozważać zmianę klubu. Ktoś może mówić o dużej presji w Motorze, ale ja go będę miał w każdym klubie. To nie jest żaden problem, bo muszę sobie z tym radzić - komentuje sam Zmarzlik.
Na dziś nie jest w ogóle brany pod uwagę scenariusz powrotu Zmarzlika do macierzystej Stali Gorzów.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#337 Postautor: RadeKas » 11 kwietnia 2025, o 11:24

Tyle było płaczu, że Zmarzlik "nie nasz", a okaże się, że jedyny nie ma problemu z podpisywaniem kontaktów 2-letnich i deklarowaniem zostawania w Motorze :cool: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#338 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2025, o 12:00

Saeyl pisze:Chociaż co do jednego zawodnika jesteśmy pewni, że zostanie na dłużej.
Za wywiadem na syfach:
- Podpisałem roczny kontrakt, bo gdybym podpisał dłuższy, to dziennikarze nie mieliby o czym pisać. Na dzisiaj jest mi bardzo dobrze w Motorze i nie mam powodów, by w ogóle rozważać zmianę klubu. Ktoś może mówić o dużej presji w Motorze, ale ja go będę miał w każdym klubie. To nie jest żaden problem, bo muszę sobie z tym radzić - komentuje sam Zmarzlik.
Na dziś nie jest w ogóle brany pod uwagę scenariusz powrotu Zmarzlika do macierzystej Stali Gorzów.
Ten tekst to trochę nadużycie. Powstał na bazie rozmowy w magazynie WP. Większości słów nie wypowiedział Zmarzlik, tylko Mateusz Puka. A Bartek po prostu nie zaprzeczył.
https://youtu.be/AKNhvGv3G1I?si=1dNwbvbIr1Fmz2QQ&t=707
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"