Bartosz Zmarzlik
Re: Bartosz Zmarzlik
Ciekawią mnie te dwie odrzucone propozycje umowy.
Dało się bardziej sztampową treść wymyśleć? Wygląda to jakby jakiś 15-latek zebrał ploty z róznych sportsboardów, twitterów i grub FB i złożył to do kupy.
- początek marca, faktycznie szokujące, ze zawodnik nie podpisał jeszcze kontraktu na kolejny sezon. Inni czołowi żużlowcy już przecież dawno ogłosili przedłużenie kontraktu :)
- żona naciskająca, że Zmarzlika za dużo nie ma w domu :)
- dwa odrzucone kontrakty :) Mam dziwne wrażenie, że negocjacje między Zmarzlikiem, a Kępą nie wyglądają tak, że Kępa przedstawia mu gotową ofertę, a Bartek albo podpisuje, albo odrzuca i czeka na następną propozycję.
- Rusko wymieniający Janowskiego na Zmarzlika xD
Zabrakło tutaj tylko wątku o powrocie do Gorzowa i transferu do Bydgoszczy za namową idola - Tomka Golloba.
Nie mam pojęcia, czy Zmarzlik zostanie, czy zmieni klub. Natomiast wiadomo, że kontrakt Bartka to nie są drobne, tylko solidne obciążenie budżetu. I Kuba dobrze o tym wie, więc zapewne w pierwszej kolejności zabezpiecza budżet na kolejny rok, żeby wiedzieć na czym stoi i jakimi środkami będzie mniej więcej dysponować. Jednocześnie tocząc wstępne rozmowy ze Zmarzlikiem, żeby zorientować się w oczekiwaniach.
Przypomnę, że np. Cierniak wedle plotek kilku portali był wręcz jedną nogą poza Lublinem i w ostatniej wręcz chwili udało się go zatrzymać. No to ich Mateusz ostatnio wyjaśnił.
- początek marca, faktycznie szokujące, ze zawodnik nie podpisał jeszcze kontraktu na kolejny sezon. Inni czołowi żużlowcy już przecież dawno ogłosili przedłużenie kontraktu :)
- żona naciskająca, że Zmarzlika za dużo nie ma w domu :)
- dwa odrzucone kontrakty :) Mam dziwne wrażenie, że negocjacje między Zmarzlikiem, a Kępą nie wyglądają tak, że Kępa przedstawia mu gotową ofertę, a Bartek albo podpisuje, albo odrzuca i czeka na następną propozycję.
- Rusko wymieniający Janowskiego na Zmarzlika xD
Zabrakło tutaj tylko wątku o powrocie do Gorzowa i transferu do Bydgoszczy za namową idola - Tomka Golloba.
Nie mam pojęcia, czy Zmarzlik zostanie, czy zmieni klub. Natomiast wiadomo, że kontrakt Bartka to nie są drobne, tylko solidne obciążenie budżetu. I Kuba dobrze o tym wie, więc zapewne w pierwszej kolejności zabezpiecza budżet na kolejny rok, żeby wiedzieć na czym stoi i jakimi środkami będzie mniej więcej dysponować. Jednocześnie tocząc wstępne rozmowy ze Zmarzlikiem, żeby zorientować się w oczekiwaniach.
Przypomnę, że np. Cierniak wedle plotek kilku portali był wręcz jedną nogą poza Lublinem i w ostatniej wręcz chwili udało się go zatrzymać. No to ich Mateusz ostatnio wyjaśnił.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
- Trener
Flagg pisze:Nie mam pojęcia, czy Zmarzlik zostanie, czy zmieni klub. Natomiast wiadomo, że kontrakt Bartka to nie są drobne, tylko solidne obciążenie budżetu. I Kuba dobrze o tym wie, więc zapewne w pierwszej kolejności zabezpiecza budżet na kolejny rok, żeby wiedzieć na czym stoi i jakimi środkami będzie mniej więcej dysponować. Jednocześnie tocząc wstępne rozmowy ze Zmarzlikiem, żeby zorientować się w oczekiwaniach.
Dokładnie. Pytanie jaka jest (bo jakaś zapewne jest) zależność między sponsoringiem Orlenu w Lublinie, a Zmarzlikiem w Lublinie. Czy spekulowane w mediach przedłużenie o 2 lata, które miałoby nastąpić w końcówce marca, będzie też oznaczało pozostanie BZ na taki okres. To mnie bardzo ciekawi.
Zależność jest na pewno, natomiast jak duża ona jest i czy jest to powiązanie 1 do 1, to nie wiemy i pewnie się nie dowiemy.
Chyba, że KK napisze kiedyś książkę :)
Chyba, że KK napisze kiedyś książkę :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
- Trener
https://www.facebook.com/orlenteam/post ... xR86VKFK2l - Zmarzlik w Orlenie do końca 2025, czyli to brzmi, jakby Orlen miałby być u nas niezależnie od BZ.
Napisałbym raczej "co najmniej" do końca 2025, po prostu przedłużył kontrakt jak co roku (czy co dwa, nie pamiętam na ile miał poprzedni).
EDIT: nawet nie tyle przedłużył co podpisał nową.
EDIT: nawet nie tyle przedłużył co podpisał nową.
- Bartosz to wybitny sportowiec i ambasador wartości, które są bliskie Grupie Orlen - determinacji, profesjonalizmu i dążeniu do mistrzostwa. Jego sukcesy na światowych torach są dowodem na to, że konsekwencja i pasja prowadzą do wielkich osiągnięć. Jesteśmy dumni, że możemy kontynuować naszą współpracę i wspierać Bartka w drodze po kolejne tytuły. To partnerstwo to dla nas element strategii sponsoringowej i wyraz naszego zaangażowania w rozwój polskiego sportu na najwyższym poziomie - podkreśla Lidia Kołucka, dyrektor wykonawcza ds. sponsoringu Orlen.
- Bardzo doceniamy również jego zaangażowanie w nasze akcje społeczne, takie jak choćby wizyty u małych pacjentów z Centrum Zdrowia Dziecka z Fundacją Orlen czy wsparcie Sportowego Orlenu, naszego programu sportowej aktywizacji młodzieży - dodaje Kołucka.
- Bardzo się cieszę z podpisania nowej, rocznej umowy i kontynuacji współpracy z firmą Orlen. Poprzedni rok był dla nas bardzo udany i z niecierpliwością czekam na to, co przyniesie następny. Wierzę, że przed nami miesiące pełne kolejnych sukcesów - komentuje nową umowę Zmarzlik.
Na mocy nowej umowy Orlen zachowuje prawo do wykorzystywania wizerunku Bartosza Zmarzlika w działaniach promujących markę oraz ofertę produktową firmy - zarówno w zakresie produktów paliwowych, jak i pozapaliwowych oraz gastronomicznych. Współpraca będzie realizowana m.in. w ramach kampanii reklamowych, działań PR oraz materiałów marketingowych w punktach sprzedaży.
Co szczególnie ważne dla firmy, zawodnik będzie również wspierał działania Fundacji Orlen, w szczególności w zakresie promocji bezpieczeństwa w ruchu drogowym.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Zmarzlikowi co do zasady dobrze idzie w Grudziądzu. Kuberze podobnie. Mam lekki zgryz z Przyjemskim ale taki regulamin.
Jaki regulamin ? Że junior ? Nie widzę juniorów w składach innych.
Trzech najlepszych pod względem średniej za poprzedni sezon.
Chyba że coś zmienili.
Chyba że coś zmienili.
Chociaż co do jednego zawodnika jesteśmy pewni, że zostanie na dłużej.
Za wywiadem na syfach:
Za wywiadem na syfach:
- Podpisałem roczny kontrakt, bo gdybym podpisał dłuższy, to dziennikarze nie mieliby o czym pisać. Na dzisiaj jest mi bardzo dobrze w Motorze i nie mam powodów, by w ogóle rozważać zmianę klubu. Ktoś może mówić o dużej presji w Motorze, ale ja go będę miał w każdym klubie. To nie jest żaden problem, bo muszę sobie z tym radzić - komentuje sam Zmarzlik.
Na dziś nie jest w ogóle brany pod uwagę scenariusz powrotu Zmarzlika do macierzystej Stali Gorzów.
Tyle było płaczu, że Zmarzlik "nie nasz", a okaże się, że jedyny nie ma problemu z podpisywaniem kontaktów 2-letnich i deklarowaniem zostawania w Motorze
.

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Ten tekst to trochę nadużycie. Powstał na bazie rozmowy w magazynie WP. Większości słów nie wypowiedział Zmarzlik, tylko Mateusz Puka. A Bartek po prostu nie zaprzeczył.Saeyl pisze:Chociaż co do jednego zawodnika jesteśmy pewni, że zostanie na dłużej.
Za wywiadem na syfach:- Podpisałem roczny kontrakt, bo gdybym podpisał dłuższy, to dziennikarze nie mieliby o czym pisać. Na dzisiaj jest mi bardzo dobrze w Motorze i nie mam powodów, by w ogóle rozważać zmianę klubu. Ktoś może mówić o dużej presji w Motorze, ale ja go będę miał w każdym klubie. To nie jest żaden problem, bo muszę sobie z tym radzić - komentuje sam Zmarzlik.
Na dziś nie jest w ogóle brany pod uwagę scenariusz powrotu Zmarzlika do macierzystej Stali Gorzów.
https://youtu.be/AKNhvGv3G1I?si=1dNwbvbIr1Fmz2QQ&t=707
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"