Bartosz Zmarzlik

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ghost
Szkółkowicz

Re: Bartosz Zmarzlik

#326 Postautor: Ghost » 11 marca 2025, o 14:37

Ciekawią mnie te dwie odrzucone propozycje umowy.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#327 Postautor: Perez » 11 marca 2025, o 15:56

Tylko ze pytanie brzmi ile w tym prawdy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#328 Postautor: Flagg » 11 marca 2025, o 18:24

Dało się bardziej sztampową treść wymyśleć? Wygląda to jakby jakiś 15-latek zebrał ploty z róznych sportsboardów, twitterów i grub FB i złożył to do kupy.

- początek marca, faktycznie szokujące, ze zawodnik nie podpisał jeszcze kontraktu na kolejny sezon. Inni czołowi żużlowcy już przecież dawno ogłosili przedłużenie kontraktu :)
- żona naciskająca, że Zmarzlika za dużo nie ma w domu :)
- dwa odrzucone kontrakty :) Mam dziwne wrażenie, że negocjacje między Zmarzlikiem, a Kępą nie wyglądają tak, że Kępa przedstawia mu gotową ofertę, a Bartek albo podpisuje, albo odrzuca i czeka na następną propozycję.
- Rusko wymieniający Janowskiego na Zmarzlika xD

Zabrakło tutaj tylko wątku o powrocie do Gorzowa i transferu do Bydgoszczy za namową idola - Tomka Golloba.

Nie mam pojęcia, czy Zmarzlik zostanie, czy zmieni klub. Natomiast wiadomo, że kontrakt Bartka to nie są drobne, tylko solidne obciążenie budżetu. I Kuba dobrze o tym wie, więc zapewne w pierwszej kolejności zabezpiecza budżet na kolejny rok, żeby wiedzieć na czym stoi i jakimi środkami będzie mniej więcej dysponować. Jednocześnie tocząc wstępne rozmowy ze Zmarzlikiem, żeby zorientować się w oczekiwaniach.

Przypomnę, że np. Cierniak wedle plotek kilku portali był wręcz jedną nogą poza Lublinem i w ostatniej wręcz chwili udało się go zatrzymać. No to ich Mateusz ostatnio wyjaśnił.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#329 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 marca 2025, o 21:47

Flagg pisze:Nie mam pojęcia, czy Zmarzlik zostanie, czy zmieni klub. Natomiast wiadomo, że kontrakt Bartka to nie są drobne, tylko solidne obciążenie budżetu. I Kuba dobrze o tym wie, więc zapewne w pierwszej kolejności zabezpiecza budżet na kolejny rok, żeby wiedzieć na czym stoi i jakimi środkami będzie mniej więcej dysponować. Jednocześnie tocząc wstępne rozmowy ze Zmarzlikiem, żeby zorientować się w oczekiwaniach.

Dokładnie. Pytanie jaka jest (bo jakaś zapewne jest) zależność między sponsoringiem Orlenu w Lublinie, a Zmarzlikiem w Lublinie. Czy spekulowane w mediach przedłużenie o 2 lata, które miałoby nastąpić w końcówce marca, będzie też oznaczało pozostanie BZ na taki okres. To mnie bardzo ciekawi.

Flagg
Trener

#330 Postautor: Flagg » 11 marca 2025, o 22:29

Zależność jest na pewno, natomiast jak duża ona jest i czy jest to powiązanie 1 do 1, to nie wiemy i pewnie się nie dowiemy.

Chyba, że KK napisze kiedyś książkę :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#331 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 2 kwietnia 2025, o 17:46

https://www.facebook.com/orlenteam/post ... xR86VKFK2l - Zmarzlik w Orlenie do końca 2025, czyli to brzmi, jakby Orlen miałby być u nas niezależnie od BZ.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#332 Postautor: Cooper » 3 kwietnia 2025, o 08:39

Napisałbym raczej "co najmniej" do końca 2025, po prostu przedłużył kontrakt jak co roku (czy co dwa, nie pamiętam na ile miał poprzedni).

EDIT: nawet nie tyle przedłużył co podpisał nową.

- Bartosz to wybitny sportowiec i ambasador wartości, które są bliskie Grupie Orlen - determinacji, profesjonalizmu i dążeniu do mistrzostwa. Jego sukcesy na światowych torach są dowodem na to, że konsekwencja i pasja prowadzą do wielkich osiągnięć. Jesteśmy dumni, że możemy kontynuować naszą współpracę i wspierać Bartka w drodze po kolejne tytuły. To partnerstwo to dla nas element strategii sponsoringowej i wyraz naszego zaangażowania w rozwój polskiego sportu na najwyższym poziomie - podkreśla Lidia Kołucka, dyrektor wykonawcza ds. sponsoringu Orlen.

- Bardzo doceniamy również jego zaangażowanie w nasze akcje społeczne, takie jak choćby wizyty u małych pacjentów z Centrum Zdrowia Dziecka z Fundacją Orlen czy wsparcie Sportowego Orlenu, naszego programu sportowej aktywizacji młodzieży - dodaje Kołucka.

- Bardzo się cieszę z podpisania nowej, rocznej umowy i kontynuacji współpracy z firmą Orlen. Poprzedni rok był dla nas bardzo udany i z niecierpliwością czekam na to, co przyniesie następny. Wierzę, że przed nami miesiące pełne kolejnych sukcesów - komentuje nową umowę Zmarzlik.

Na mocy nowej umowy Orlen zachowuje prawo do wykorzystywania wizerunku Bartosza Zmarzlika w działaniach promujących markę oraz ofertę produktową firmy - zarówno w zakresie produktów paliwowych, jak i pozapaliwowych oraz gastronomicznych. Współpraca będzie realizowana m.in. w ramach kampanii reklamowych, działań PR oraz materiałów marketingowych w punktach sprzedaży.

Co szczególnie ważne dla firmy, zawodnik będzie również wspierał działania Fundacji Orlen, w szczególności w zakresie promocji bezpieczeństwa w ruchu drogowym.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

ezbeg
Trener

#333 Postautor: ezbeg » 5 kwietnia 2025, o 13:06

Zmarzlikowi co do zasady dobrze idzie w Grudziądzu. Kuberze podobnie. Mam lekki zgryz z Przyjemskim ale taki regulamin.

Ge(L)o
Trener

#334 Postautor: Ge(L)o » 5 kwietnia 2025, o 13:34

Jaki regulamin ? Że junior ? Nie widzę juniorów w składach innych.

ezbeg
Trener

#335 Postautor: ezbeg » 5 kwietnia 2025, o 13:39

Trzech najlepszych pod względem średniej za poprzedni sezon.
Chyba że coś zmienili.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#336 Postautor: Saeyl » 11 kwietnia 2025, o 11:10

Chociaż co do jednego zawodnika jesteśmy pewni, że zostanie na dłużej.
Za wywiadem na syfach:
- Podpisałem roczny kontrakt, bo gdybym podpisał dłuższy, to dziennikarze nie mieliby o czym pisać. Na dzisiaj jest mi bardzo dobrze w Motorze i nie mam powodów, by w ogóle rozważać zmianę klubu. Ktoś może mówić o dużej presji w Motorze, ale ja go będę miał w każdym klubie. To nie jest żaden problem, bo muszę sobie z tym radzić - komentuje sam Zmarzlik.
Na dziś nie jest w ogóle brany pod uwagę scenariusz powrotu Zmarzlika do macierzystej Stali Gorzów.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#337 Postautor: RadeKas » 11 kwietnia 2025, o 11:24

Tyle było płaczu, że Zmarzlik "nie nasz", a okaże się, że jedyny nie ma problemu z podpisywaniem kontaktów 2-letnich i deklarowaniem zostawania w Motorze :cool: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#338 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2025, o 12:00

Saeyl pisze:Chociaż co do jednego zawodnika jesteśmy pewni, że zostanie na dłużej.
Za wywiadem na syfach:
- Podpisałem roczny kontrakt, bo gdybym podpisał dłuższy, to dziennikarze nie mieliby o czym pisać. Na dzisiaj jest mi bardzo dobrze w Motorze i nie mam powodów, by w ogóle rozważać zmianę klubu. Ktoś może mówić o dużej presji w Motorze, ale ja go będę miał w każdym klubie. To nie jest żaden problem, bo muszę sobie z tym radzić - komentuje sam Zmarzlik.
Na dziś nie jest w ogóle brany pod uwagę scenariusz powrotu Zmarzlika do macierzystej Stali Gorzów.
Ten tekst to trochę nadużycie. Powstał na bazie rozmowy w magazynie WP. Większości słów nie wypowiedział Zmarzlik, tylko Mateusz Puka. A Bartek po prostu nie zaprzeczył.
https://youtu.be/AKNhvGv3G1I?si=1dNwbvbIr1Fmz2QQ&t=707
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#339 Postautor: kdsz » 29 października 2025, o 08:47

Zdaniem złotoustego senatora powrót Bartka Zmarzlika do Gorzowa jest realny już w sezonie 2027.
Honorowy obywatel miasta Gorzowa pisze:Zmarzlik ma jeszcze tylko umowę na rok w Motorze. Jeżeli Bartek zobaczy, jaka jest sytuacja w Stali, a jest idealna, to jego powrót stanie się realny. Ponadto on też jest trochę dłużnikiem Stali. Wiem też, że ma kontakt z ludźmi decyzyjnymi w Gorzowie.

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-co-za-s ... ezon-2027/

Zatkało kakao, nie? Mam pełno w zbroi.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#340 Postautor: RadeKas » 29 października 2025, o 08:49

Jak jest dłużnikiem stali to może będą ściągać z jego pensji na długi klubu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Ramian1
Senior

#341 Postautor: Ramian1 » 29 października 2025, o 08:51

Różne odklejki widziałem ale to jest przodownik.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#342 Postautor: Perez » 29 października 2025, o 09:08

Idealna? Pod jakim względem? XD
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#343 Postautor: tezetomaniak » 29 października 2025, o 09:20

Trzeba przyznać, że pod względem rolowania długów zbliżyli się do perfekcji. Czy to będzie kluczowe dla Zmarzlika? To zależy czy ma jakieś długi do zrolowania, ale skoro jest dłużnikiem Stali, to Kępie może wypaść widelec.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#344 Postautor: kdsz » 29 października 2025, o 09:26

Widać, że Zmarzlik nie jest profesjonalnym oszustem. Jak narobił długów, to trzeba było uciekać do Argentyny, a nie do Lublina.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#345 Postautor: Kargolo » 29 października 2025, o 10:51

Dziwna definicja "sytuacji idealnej" :lol:
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#346 Postautor: istred » 29 października 2025, o 11:48

Przecież zlotoustemu senatorowi chodziło o to, że Zmarzlik jest "trochę" dłużnikiem Stali ...bo to dzięki Stali osiągnął swój poziom sportowy i wszystkie sukcesy.

Taka trochę mentalność Gela, który próbuje udowadniać, że gdyby nie Motor to Michelsen czy Kubera nie osiągnęliby swojego poziomu sportowego.

I tak. Gorzów jest naturalnym domem Zmarzlika i jeżeli kiedyś w Stali wszystko się wyprostuje, a klub będzie wiarygodny, wypłacalny i dysponował możliwościami finansowymi to powrót Zmarzlika stanie się jak najbardziej realny.
Oczywiście powyższe obecnie jest tylko mokrym snem senatora.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#347 Postautor: tezetomaniak » 29 października 2025, o 12:35

Zmarzlik ma dług wobec Stali i Komarnickiego w postaci sprowadzenia tam Golloba, który mu mocno pomógł na starcie kariery.
Ale jak to zrolować? :lol:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#348 Postautor: kdsz » 29 października 2025, o 12:46

istred pisze:Przecież zlotoustemu senatorowi chodziło o to, że Zmarzlik jest "trochę" dłużnikiem Stali ...bo to dzięki Stali osiągnął swój poziom sportowy i wszystkie sukcesy.

Myślę, że każdy tak właśnie zrozumiał słowa lubuskiego bożyszcza. Ale co szkodzi trochę pożartować, szczególnie jeśli w wypowiedzi wspomina o długach i Stali.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#349 Postautor: Cooper » 29 października 2025, o 13:00

Jestem zdziwiony, że senator wprost nie zaproponował, żeby milioner Zmarzlik po prostu spłacił długi Stali. W ramach oczywistej wdzięczności.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#350 Postautor: kdsz » 29 października 2025, o 14:18

Już kiedyś senator sugerował, że Chomski powinien zadzwonić do klubu i pomóc Świstowi w prowadzeniu drużyny. To jego obowiązek, łaski nie robi :lol:
A Zmarzlik? Cóż, w momencie zdrady powinien oddać to co zarobił w Stali. A przynajmniej połowę, jak przy rozwodzie. To by mocno poprawiło sytuację klubu, i tak przecież idealną. Pozostałe zobowiązania by się elegancko zrolowało na dziesięć lat i z czystym sumieniem można by planować walkę o medale.