Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Robson
Senior

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#3351 Postautor: Robson » 1 września 2024, o 12:39

RadeKas pisze:Jak Bewley wyprzedzał Kuberę to byłą euforia na trybunach.

Co w tym dziwnego? Tez kibicuje naszym i mam gdzieś występ np Woźniaka.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3352 Postautor: Perez » 1 września 2024, o 12:47

kibicLBN pisze:Rozumiem, wiele osób zwyczajnie deprecjonuje dobrą dyspozycję jakiegoś zawodnika - tłumacząc sukcesy trafionym sprzętem. Pomyślałem , że twoja retoryka jest podobna. Sam nie jestem fanem jazdy Vaculika - ot zawodnik z dobrymi startami, który nie kaleczy jazdy na trasie. No ale cesarzowi co cesarskie. Zarówno wczoraj, a przede wszystkim w Pradze wygrał zasłużenie.

Wcale się tym wielu osobom nie dziwię skoro sami zawodnicy mówią że teraźniejsza "forma" uzależniona jest w 70-80% od sprzętu, taki jest czuły etc. taka opinia idzie w świat. A Vacul jak ma start trudno go wyprzedzić tak jak napisałeś. Do Motoru chętnie bym go przygarnął jeśli będą w przyszłości jakieś przewietrzenia składu.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3353 Postautor: RadeKas » 1 września 2024, o 12:51

Robson pisze:Co w tym dziwnego? Tez kibicuje naszym i mam gdzieś występ np Woźniaka.

Pewnie, że nic dziwnego. Jak reprezentacja Polski w piłkę zagra kiedyś z reprezentacją innego kraju, w której będzie akurat jakiś piłkarz Motoru Lublin, to też będę kibicował jemu, a nie jakimś Polakom z innych klubów.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

KDS
Junior

#3354 Postautor: KDS » 1 września 2024, o 13:01

SGP to nie mecz międzypaństwowy. Gdy np. Lindgren ściga się z Woźniakiem w zawodach indywidualnych, to kibicuję Lindgrenowi, bo czuję do niego większą sympatię. Ale gdyby ci sami dwaj ścigali się w SON/SWC, to kibicowałbym Polakowi. Myślę, że wiele osób ma tak samo.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3355 Postautor: Kargolo » 1 września 2024, o 13:03

RadeKas pisze:
Robson pisze:Co w tym dziwnego? Tez kibicuje naszym i mam gdzieś występ np Woźniaka.

Pewnie, że nic dziwnego. Jak reprezentacja Polski w piłkę zagra kiedyś z reprezentacją innego kraju, w której będzie akurat jakiś piłkarz Motoru Lublin, to też będę kibicował jemu, a nie jakimś Polakom z innych klubów.
Przed ćwierćfinałem Euro 2016 była grupa polskich kibiców Realu, którzy twierdzili, że będą tego dnia kibicować Cristiano, także to się zdarza. Też uważam, że nie jest to normalne.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#3356 Postautor: tezetomaniak » 1 września 2024, o 13:08

Każdy kibicuje komu chce. Jakby w GP jeździł Bomber Harris to bym mu kibicował ;)

Czarek
Trener

#3357 Postautor: Czarek » 1 września 2024, o 13:58

RadeKas pisze:

Właśnie. :) Polactwo uwielbia kibicować obym przeciwko swoim.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Robson
Senior

#3358 Postautor: Robson » 1 września 2024, o 14:14

Czarek pisze:
RadeKas pisze:

Bzdura. Reprezentacja to co innego. A w rywalizacji indywidualnej Holder - Woźniak sympatie czuję do Jacka. A komu kibicujecie w rywalizacji np. Kubera - Dudek? Nie mówcie, ze cieszy was wtedy porażka Dudka? Xdd
Ostatnio zmieniony 1 września 2024, o 14:16 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.

ezbeg
Trener

#3359 Postautor: ezbeg » 1 września 2024, o 14:15

"Fajnych" przyjaciół mają kibice Startu Gniezno. Na płocie wisi sobie flaga Apatora.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3360 Postautor: Torsen » 1 września 2024, o 14:27

Nigdy nie pasjonowałem się GP, ale jeśli zdarza mi się oglądać, to zawsze z największą sympatią do aktualnych i byłych zawodników Motoru.
A skoro o tym mowa (jak zwykle zresztą na histeryczno-patriotyczną nutę, która mnie zawsze bawi i dodatkowo prowokuje), to Lindgren, Holder, czy nawet Michelsen są dla mnie bardziej "swoi" niż wspomniany Woźniak.
Rywalizacja indywidualna jest moim zdaniem całkowicie kosmopolityczna. Jeśli nawet zawodnicy reprezentują w niej swoje państwa, czy raczej federacje, które im wydają licencje, to w ogóle się tego nie czuje. Nie zmienia tego również hymn na koniec zawodów.

Czarek
Trener

#3361 Postautor: Czarek » 1 września 2024, o 14:41

Robson pisze:
Czarek pisze:
RadeKas pisze:

Bzdura. Reprezentacja to co innego. A w rywalizacji indywidualnej Holder - Woźniak sympatie czuję do Jacka. A komu kibicujecie w rywalizacji np. Kubera - Dudek? Nie mówcie, ze cieszy was wtedy porażka Dudka? Xdd

Woźniak reprezentuje w SGP Polskę, a Holder Australię, więc kibicowałeś Australii przeciwko Polsce.

Robson
Senior

#3362 Postautor: Robson » 1 września 2024, o 14:55

Haha. Ciekawa logika

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3363 Postautor: kibicLBN » 1 września 2024, o 15:06

Woźniak reprezentuje leżankę. Mogę trzymać kciuki za Janowskiego, Dudka itd ale nie za pajaca jak Woźniak czy Pawlicki. No way, chyba żeby był ostatnim reprezentantem Polski na arenie międzynarodowej, to bym się zastanowił, ale póki są lepsi to pajaców wspierać niepodobna.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#3364 Postautor: tezetomaniak » 1 września 2024, o 15:07

Czarek pisze:]Woźniak reprezentuje w SGP Polskę, a Holder Australię, więc kibicowałeś Australii przeciwko Polsce.

Lepiej Australia niż ruskie :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3365 Postautor: Kargolo » 1 września 2024, o 15:10

Czarek pisze:
Robson pisze:
Czarek pisze:

Woźniak reprezentuje w SGP Polskę, a Holder Australię, więc kibicowałeś Australii przeciwko Polsce.

No nie do końca. W GP każdy reprezentuje przede wszystkim siebie, większość zawodników nawet nie ma narodowych akcentów na kevlarach.
Osobiście zawsze kibicuję Kuberze i Janowskiemu, ostatnio częściej Zmarzlikowi, ale jak pod taśmą staje Fredrik albo Lambo z Woźniakiem lub Dudkiem to sytuacja jest bardziej skomplikowana ;)
Ogólnie to w słabych czasach, gdy Gollob stawał w pojedynkę przeciw hordom Australijczyków, Duńczyków, Szwedów i Brytyjczyków to bardziej patriotycznie ściskałem kciuki za Tomka i bardziej cieszyły pojedyncze lepsze występy Hampela, Protasiewicza czy nawet Jagusia. Aktualnie równie ważne jest dla mnie przygotowanie toru i jakość widowiska.
Zawody drużynowe to już inna para kaloszy i w SoN czy DPŚ nie wyobrażam sobie kibicowania Holderowi w pojedynku z np. Pawlickim.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3366 Postautor: papi » 1 września 2024, o 15:29

A jak Holta startował w GP pod polską flagą to był obowiązek mu kibicować? Albo Krzysztof Słabon jako Kanadyjczyk, powinienem mieć sentyment czy nie? A jak Cegielski jeździł pod polską flagą ale z brytyjską licencja?

Ciekawe co muszą czuć Finowie, skoro Lahti reprezentuje Szwecję w SECu... Dumę? Nienawiść? Poczucie zdrady? Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi.

Dla mnie w zawodach indywidualnych żużlowcy reprezentują przede wszystkim własną działalność gospodarcza, flaga to tylko informacja. Kibicuje temu kogo lubię, co innego w zawodach drużynowych

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#3367 Postautor: kdsz » 1 września 2024, o 16:37

Kargolo pisze:większość zawodników nawet nie ma narodowych akcentów na kevlarach.

Wymienisz stałych uczestników SGP bez narodowych akcentów na kavlarze?

https://www.fimspeedway.com/pl/sgp/riders
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3368 Postautor: Kargolo » 1 września 2024, o 16:41

Nie mówię o tej małej, obowiązkowej fladze na klacie.
Chodzi mi o własną inicjatywę, taką jak flagi na barkach u Holdera.

Czarek
Trener

#3369 Postautor: Czarek » 1 września 2024, o 17:01

Piękne fikołki forumowego polactwa. Oczywiście, że żużlowcy reprezentują w SGP swoje narodowe federacje. Jeśli ktoś był na turnieju SGP to mógł zobaczyć flagi narodowe, dla zwycięzcy jest odgrywany hymn państwowy, a nie jego ulubiona piosenka. Poza tym miejsca w SGP są przyznawane z klucza narodowego.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3370 Postautor: Gelo » 1 września 2024, o 17:15

Szostak koncertowo kładzie mecz. A ma zostać jako u24 niezależnie od ligi Ostrovii.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3371 Postautor: papi » 1 września 2024, o 17:22

oby na tym bydgoskim torze nikt nie zrobił sobie krzywdy, bo od jakiegoś czasu pachnie gipsem jak nigdzie indziej

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3372 Postautor: Kargolo » 1 września 2024, o 17:24

Czarek pisze:Piękne fikołki forumowego polactwa.
Ty się nigdy nie nauczysz szacunku do innych ludzi. Strasznie zgorzkniały z Ciebie gość. Bez odbioru.
Gelo pisze:Szostak koncertowo kładzie mecz. A ma zostać jako u24 niezależnie od ligi Ostrovii.
Ostrów i bez niego świetnie trzyma wynik. W rewanżu zrobi 10+1 w 5 startach, wejdą do finału i nikt mu tej Bydgoszczy nie będzie wypominał.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3373 Postautor: RadeKas » 1 września 2024, o 17:31

Jest szansa że w nominowanych Ostrów nadrobi, bo seniorzy teraz wyglądają lepiej niż bydgoscy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Flagg
Trener

#3374 Postautor: Flagg » 1 września 2024, o 17:32

No i to jest zadanie na dziś dla Ostrowa. Minimalizować straty. Jakby ujechali 41-42 pkt to taki plan minimum byłby spełniony. Zakładam, że w rewanżu, Szostak będzie innym zawodnikiem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3375 Postautor: papi » 1 września 2024, o 17:38

aż prosi się o taktyczną Gleba w 11 biegu