Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Stadion

#8226 Postautor: go! » 7 sierpnia 2023, o 16:41

_piotrusss pisze:A ci „nasi” aktywiści, choćby nie wiem jak nas irytowali, to przeciwieństwie do kwiaciarek nie łamią prawa.

A nie latwiej i taniej, szybciej i bez szkody dla prowadzacych biznes, skarbu panstwa, zatrudnionych i klientow by bylo zmienic przepis co do parkowania na tych paru metrach kwadratowych, na pare minut?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#8227 Postautor: _piotrusss » 7 sierpnia 2023, o 16:54

Może i tak (choć osobiście uważam przepis za słuszny). Niech się organizują i działają w tym kierunku. Tak jak „nasza” fundacja się organizuje bo nie chcą stadionu. Łamanie przepisów nie jest wyjściem i nie prowadzi do niczego korzystnego dla społeczeństwa.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

go!
Trener

#8228 Postautor: go! » 7 sierpnia 2023, o 20:44

_piotrusss pisze:Może i tak (choć osobiście uważam przepis za słuszny). Niech się organizują i działają w tym kierunku. Tak jak „nasza” fundacja się organizuje bo nie chcą stadionu. Łamanie przepisów nie jest wyjściem i nie prowadzi do niczego korzystnego dla społeczeństwa.

No tak... Jak dobrze, ze istnieja "nasze" fundacje, ktore wiedza co jest korzystne dla tego bezmyslnego motlochu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8229 Postautor: Cooper » 8 sierpnia 2023, o 09:20

_piotrusss pisze: Łamanie przepisów nie jest wyjściem i nie prowadzi do niczego korzystnego dla społeczeństwa.

Tak ale nie. Polska jest tak skonstruowana, że łamanie przepisów jest na porządku dziennym, wystarczy choćby przytoczyć przykład znaków drogowych. Jest mnóstwo odcinków gdzie ograniczenie zmienia się co kilkaset metrów 50, 70, 60, 90, 70, 30, nikt na to nawet nie zwraca uwagi tylko jedzie "mniej więcej" bo tak szarpane ograniczenia to idiotyzm a literalne zastosowanie się do nich spowoduje wręcz zagrożenie wynikające z braku płynnego ruchu (ktoś nagle dohamuje itd.). Takich sytuacji jest mnóstwo i parkowanie w miastach należy do tej kategorii. Znam mnóstwo miejsc w Lublinie, gdzie straż miejska wlepia mandaty,a przyczyną jest tylko i wyłącznie znak lub bezsensowna organizacja ruchu, a nie zagrożenie, przeszkoda dla kogokolwiek czy szkoda.

Nic dziwnego, że później ludzie przepisy mają w dupie, skoro widzą mnóstwo bezsensów i nie występuje tzw. zaufanie do tego, kto to wszystko organizuje. Byłem ze dwa razy w ZDiM załatwiać jakąś sprawę, polecam tę instytucję, można łatwo się przekonać jak to wszystko działa (co nie znaczy że zrozumieć).

Żeby nie uciec od tematu, to samo jest z tymi wytycznymi dla stadionu. Ludzie widzą, że ktoś stawia gigantyczny pomarańczowy COZL widoczny z każdego miejsca Starego Miasta, a jednocześnie ktoś próbuje im wmówić, że problemem jest zasłonięcie dachów widocznych z Krochmalnej...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8230 Postautor: kdsz » 8 sierpnia 2023, o 10:20

go! pisze:No tak... Jak dobrze, ze istnieja "nasze" fundacje, ktore wiedza co jest korzystne dla tego bezmyslnego motlochu.

OK, przy czym teza, że ludziom nie potrzebny żaden nadzór i przepisy, bo sami sobie wszystko najlepiej zorganizują to prosta droga do takich historii jak skreczowanie krzesełek na stadionie.
Organizacje społeczne są generalnie potrzebne jeśli chcemy mieć społeczeństwo obywatelskie. Gorzej, że stowarzyszenia tego typu przyciągają rzesze fanatycznych aktywistów, z którymi nie da się racjonalnie dyskutować, nie mówiąc o wypracowaniu kompromisu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

rumburaquee
Zawodowiec

#8231 Postautor: rumburaquee » 8 sierpnia 2023, o 10:59

Spokojnie inwestor dokona przelewu na konto organizacji i problem nagle zniknie

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#8232 Postautor: ravajas » 8 sierpnia 2023, o 10:59

_piotrusss pisze:. Łamanie przepisów nie jest wyjściem i nie prowadzi do niczego korzystnego dla społeczeństwa.
Naprawdę nie wchodziłeś do lasu w kwietniu 2020 roku ze strachu przed Kaczyńskim? :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Czarek
Trener

#8233 Postautor: Czarek » 8 sierpnia 2023, o 11:12

ravajas pisze:
_piotrusss pisze:. Łamanie przepisów nie jest wyjściem i nie prowadzi do niczego korzystnego dla społeczeństwa.
Naprawdę nie wchodziłeś do lasu w kwietniu 2020 roku ze strachu przed Kaczyńskim? :)

Pewnie będąc na kwarantannie siedział w domu i nosił maskę. :)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8234 Postautor: kdsz » 8 sierpnia 2023, o 12:16

rumburaquee pisze:Spokojnie inwestor dokona przelewu na konto organizacji i problem nagle zniknie

Nie mówię o naciągaczach, tylko autentycznych fanatykach. Miałem okazję spotkać takich w ramach obowiązków zawodowych (ale też prywatnie) i zawsze przypominało to zderzenie z żelbetową ścianą. Ci ludzie autentycznie wierzą, że świat podporządkowany ich wizji będzie krainą wiecznej szczęśliwości. Jedni przywiązują się do drzew i głodują w obronie ptaków, inni, w ramach walki z upokarzaniem polskich kierowców, żądają zamiany trawiastego boiska osiedlowego na parking z betonowej kostki brukowej. Drugi przykład znam z autopsji.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8235 Postautor: kdsz » 25 sierpnia 2023, o 15:10

Zdaniem wojewody nie ma przesłanek do unieważnienia planu miejscowego dla rejonu nowego stadionu:
https://jawnylublin.pl/nowy-stadion-zuz ... -wolnosci/

Flagg
Trener

#8236 Postautor: Flagg » 25 sierpnia 2023, o 15:28

Stadionu czy hali? ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8237 Postautor: kdsz » 25 sierpnia 2023, o 15:34

Faktycznie powinienem napisać o wielofunkcyjnym obiekcie sportowym. Cóż za gafa :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#8238 Postautor: tezetomaniak » 29 sierpnia 2023, o 15:37

kdsz pisze:Zdaniem wojewody nie ma przesłanek do unieważnienia planu miejscowego dla rejonu nowego stadionu:
https://jawnylublin.pl/nowy-stadion-zuz ... -wolnosci/

Miasto Lublin nie ma problemu z pomnikiem kaczora, więc województwo nie ma problemu z nowym stadionem żużlowym.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8239 Postautor: kibicLBN » 29 sierpnia 2023, o 16:07

Jakiego kaczora? Donalda? Daffiego? Z tego co się orientuję u nas Disneylandu ani innego parku rozrywki nie ma.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#8240 Postautor: tezetomaniak » 30 sierpnia 2023, o 12:47

Sorry, to ta antypisowska autokorekta w Chrome ;)

Chodziło oczywiście o śp. Prezydenta RP profesora doktora honoris causa Lecha Kaczyńskiego.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8241 Postautor: kibicLBN » 30 sierpnia 2023, o 12:58

Widzisz za żadne pieniądze świata bym nie zagłosował na lewicę, ale prezydenta Kwaśniewskiego tytułuje właśnie prezydentem albo po prostu Aleksandrem Kwaśniewskim, tak samo jak Komorowskiego nie nazywam Komorem.
Obcy nie będą nas szanować, jeśli nie szanujemy się sami. Pozostawiam pod rozwagę :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#8242 Postautor: grzesieck » 30 sierpnia 2023, o 15:00

jeszcze zebys Gorzow nazywal Gorzowem to byloby calkiem zajebiscie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8243 Postautor: kibicLBN » 30 sierpnia 2023, o 15:51

Mieszkańcy Gorzowa się za Landsberg nie obrażają.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#8244 Postautor: Perez » 30 sierpnia 2023, o 15:54

grzesieck pisze:jeszcze zebys Gorzow nazywal Gorzowem to byloby calkiem zajebiscie

+1
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8245 Postautor: kdsz » 30 sierpnia 2023, o 15:56

kibicLBN pisze:Mieszkańcy Gorzowa się za Landsberg nie obrażają.

Gdzie można się zapoznać z wynikami badań na ten temat? Bo o Stali Landsberg słyszałem tylko od Ciebie.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#8246 Postautor: Perez » 30 sierpnia 2023, o 15:58

Ja proponuję ankietę na ten temat komu to przeszkadza a komu nie. Ja byłbym za opcją "Gorzów" zdecydowanie.

rumburaquee
Zawodowiec

#8247 Postautor: rumburaquee » 30 sierpnia 2023, o 16:05

Wiecie tak brzmi ładniej " mieszkam w Landsberg" niczym "Baden Baden" a nie tak pospolicie "Gorzów":)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8248 Postautor: kibicLBN » 30 sierpnia 2023, o 16:23

Gorzów to nazwa wymyślona przez komunistów, w ogóle nie związana z tym miastem. Przez całe swe istnienie (700 lat), aż do wojny miasto należało do Niemiec/Prusów i zwało się Landsberg an der Warthe. To nie Wrocław, który bywał w Polskich rękach. Tam nikomu nazwanie Gorzowa Landsbergiem nie przekszadza, a wiele osób za nią przepada. Pracowałem tam blisko rok, współpracowałem i poznałem dziesiątki ludzi i nikt nosem nie kręcił. Ale cóż, jeśli komuś przeszkadza to mogę pisać Gorzów.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#8249 Postautor: Perez » 30 sierpnia 2023, o 16:34

Jednak na mapie Polski jest nazwa Gorzów Wielkopolski i to od wielu lat. Nie wazne kto co i jak.

rumburaquee
Zawodowiec

#8250 Postautor: rumburaquee » 30 sierpnia 2023, o 16:57

kibicLBN pisze:Gorzów to nazwa wymyślona przez komunistów, w ogóle nie związana z tym miastem. Przez całe swe istnienie (700 lat), aż do wojny miasto należało do Niemiec/Prusów i zwało się Landsberg an der Warthe. To nie Wrocław, który bywał w Polskich rękach. Tam nikomu nazwanie Gorzowa Landsbergiem nie przekszadza, a wiele osób za nią przepada. Pracowałem tam blisko rok, współpracowałem i poznałem dziesiątki ludzi i nikt nosem nie kręcił. Ale cóż, jeśli komuś przeszkadza to mogę pisać Gorzów.

A ilu rdzennych "Landsberczan" tam mieszka że tak przywiązani są do starej nazwy? BTW ja sam długo mówiłem jeszcze ul. Buczka, ul. Hanki Sawickej, a potem Hanki Swiętoduskiej:) ale to z przyzwyczajenia z wiekiem już człowiek zapomina stare.