Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Maciek_Lublin

#26 Postautor: Maciek_Lublin » 19 września 2004, o 13:13

na turnieju Hansa Jelsena były te oświetlenia !!:D
a puxniej je zdjeli :( i niewiadomu czemu

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#27 Postautor: zdzisio » 19 września 2004, o 21:01

magli by zrobic oswietlenie nie musi byc koniecznie takie jak na gorniku ale cos w tym stylu nawet marne lawki z desek by sie przydaly zeby siedziec przynajmiej cieplej by bylo w tylek a tak to siedziec na betonie
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#28 Postautor: Maciek » 19 września 2004, o 21:12

dj.hwdp pisze:magli by zrobic oswietlenie nie musi byc koniecznie takie jak na gorniku ale cos w tym stylu nawet marne lawki z desek by sie przydaly zeby siedziec przynajmiej cieplej by bylo w tylek a tak to siedziec na betonie
pozdrawiam

NO bezkitu przydaloby sie cos takiego dzis na meczu trener powiedzial ze memy jeden z najgorszych stadionow w 1lidze :evil:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: mikas » 19 września 2004, o 21:26

Uwaga uwaga :wink: dziś po meczu byłem przy parku maszyn i akurat wychodził nasz pan prezydent, wiec krzyknełem do niego własnie zadając pytanie kiedy będzie oświetlenie. Odpowiedz była taka że ma zlożyć(lub juz zlożył) wniosek o sfinansowanie oświetlenia z budzetu miasta. Niestety dużo zalezy od decyzji jaką podejmie rada miasta w głosowaniu. Z tego co powiedział to chcialby aby oświtlenie pojawiło sie na stadionie na jesieni za rok.
Tyle powiedział, a co z tego wyjdzie to zobaczymy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#30 Postautor: Lublin_Fan » 19 września 2004, o 21:28

najpierw to powinno być wyremontowane nagłośnienie. Ten sprzęt to obecnie mamy ma 40 lat i może się zepsuć w każdej chwili. Dziś właśnie tak sie stało

Pozdr.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#31 Postautor: Cz@rek » 19 września 2004, o 21:29

Dziś Pruszkowski obiecał 50.000tys.dla druzyny,i chyba coś mówił
o oświetleniu i krzesełkach.
Czekam na potwierdzenie tych rewelacji.

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#32 Postautor: Maciek » 19 września 2004, o 21:36

Lublin_Fan pisze:najpierw to powinno być wyremontowane nagłośnienie. Ten sprzęt to obecnie mamy ma 40 lat i może się zepsuć w każdej chwili. Dziś właśnie tak sie stało

Pozdr.

nie tylko naglosnienie wogule wszytko trzeba robic pokolei np. tasma czesto sie psuje itd.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#33 Postautor: zdzisio » 19 września 2004, o 21:39

Takrze miejmy nadzieje z p. prezydent zloszy szybko taki wniosek i w zimie albo pod jej koniec zacznie sie cos dziac nowego przy stadionie miejmy nadzieje ze pan Pruszkowski nie zapomni o ty co powiedzial i sie stanie tak ja powiedzial
pozdrawiam

rks

s

#34 Postautor: rks » 19 września 2004, o 22:41

swiatla byly wojskowe na speedway show nad glowami latal kasperek samolotem lotto na wejsciu w luk grala ira (na dachu budynka ) a jej lider krzyczal o jaki samolot nam nad glowami popierdala))))).kasa to jest checi brak .swiatla to wydatek okolo 4 mln a na hale na globusie samo maisto lublin daje rocznie 5 mln.a sa jeszcze totolotek unia europ. czy wojewodztwo.jedyna szansa to awans MOTORU do drugiej ligi i to ze przyjma w zuzlu w ekstraklasie licenjce i zespoly pilki i zuzla beda msualilay miec krzeselka i swiatlo.mysle ze remont zygmuntoiwsikich przynjamniej dalszy i czesciowy to - lata gora czekania

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#35 Postautor: WBA » 19 września 2004, o 22:51

dj.hwdp pisze:Takrze miejmy nadzieje z p. prezydent zloszy szybko taki wniosek i w zimie albo pod jej koniec zacznie sie cos dziac nowego przy stadionie miejmy nadzieje ze pan Pruszkowski nie zapomni o ty co powiedzial i sie stanie tak ja powiedzial
pozdrawiam

Projekt budżetu miasta na 2005 jest już pewnie w fazie obróbki, żeby go przedłożyć do końca września. Potem głosowaniew w radzie miasta i pewne korekty, ale nie zasadnicze są możliwe.
ja bym się wyluzował - skoro miasto chce topić $$$ w inwestycję wartą 160 mln (tunel pod Al. Racławickimi) to na oświeltlenie się nie znajdzie :(
Co do starych masztów: mimo, że nie jestem nastolatkiem :) też nie pamiętam tego oświetlenia, ale na 100 % było. Bodajże jakieś nędzne resztki stoją do dziś na ul. Rusałki, gdzie były/są boiska treningowe motoru.
tyle w temacie.
ale zawsze mamy szanse przyspamować na mail'a Pana Prezydenta, (mailto:prezydent@um.lublin.pl) żeby lobbował za wstawieniem do budżetu montażu oświetlenia, wystarczy 50% kosztów, o resztę można się starać ze środków UE, budżetu państwa itp...

Awatar użytkownika
Jablo

#36 Postautor: Jablo » 19 września 2004, o 23:16

Politycy!! Duzo obiecuja a niewiele daja. No niestety ale takie sa polskie realia. Chcialbym wierzyc w to co mowi prezydent. Ale w tych kwestaich jestem jak niewierny Tomasz. Zobacze - Uwierze. Jeszcze bylbym w stanie dluzej czekac na oswietlenie kosztem nowego naglosnienia i czegos wygodniejszego pod siedzeniem. Ale to narazie tylko zyczenia :-)

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#37 Postautor: arek200 » 19 września 2004, o 23:19

Obawiam się, że prezydent zmieni swoje obietnice jak przegramy baraże(mam nadzieję, że tak się nie stanie, ale myślę, że to były słowa wypowiedziane pod wpływem chwili i pewnie pruszkowski już by je odwołał z chęcią).

Po drugie
Do WBA: moim zdaniem tunel pod racławickimi to bardzo ważna sprawa. Może z punktu widzenia kibica TŻ nie ważniejsza od oświetlenia na stadionie, ale na dobrą sprawę to jak ktoś chce się przedostać z Czechowa na Czuby lub w drugą stronę w godzinach szczytu to musi być zaje...cie cierpliwy. także nie mów że to topienie pieniędzy, bo usprawnienie ruchu w Lublinie to też ważna rzecz.

sledzio

#38 Postautor: sledzio » 19 września 2004, o 23:39

ehh ale by było zajebiscie gdyby sztuczne oświetlenie było w Lublinie !!! imprezy nocne jak kiedyś cos pięknego !!! popatrzeć jak rok temu było w rybniku kiedy jeżdziliśmy pierwszy mecz w nocy w rybniku to cały stadion był jak nigdy przedtem wiec to coś ma w sobie wiec w Lublinie też by pewnie coś takiego było jak Coventry było i goście leigh adamsa ehhh to były czas aż łezka się w oku kreci jak sie to wspomina !!!

obiektywny

#39 Postautor: obiektywny » 20 września 2004, o 09:24

Dziś rano się dowiedziałem ciekawej rzeczy. W pracy siedzę w jednym pokoju z jednym z radnych naszego miasta. Informacja jest pewna.Zagadnąłem Go dzisiaj o krzesełka i oświetlenie.Zacząłem się śmiać, że z Prezydenta obietnic nic nie będzie, a tu niespodzianka.
Pamiętacie jak Leclerk na Zana obiecywał wybudować kino i kręgielnię?Wybudował?Nie!! I teraz w ramach kary ma zapłacić miastu 1 600 000 PLN. To jest podobno pewne bo negocjacje się już odbyły. Zobaczymy tylko ile z tej kwoty (a podobno cała ma pójść na krzesełka i oświetlenie) zostanie przekazane.Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#40 Postautor: Cz@rek » 20 września 2004, o 09:50

obiektywny pisze:Dziś rano się dowiedziałem ciekawej rzeczy. W pracy siedzę w jednym pokoju z jednym z radnych naszego miasta. Informacja jest pewna.Zagadnąłem Go dzisiaj o krzesełka i oświetlenie.Zacząłem się śmiać, że z Prezydenta obietnic nic nie będzie, a tu niespodzianka.
Pamiętacie jak Leclerk na Zana obiecywał wybudować kino i kręgielnię?Wybudował?Nie!! I teraz w ramach kary ma zapłacić miastu 1 600 000 PLN. To jest podobno pewne bo negocjacje się już odbyły. Zobaczymy tylko ile z tej kwoty (a podobno cała ma pójść na krzesełka i oświetlenie) zostanie przekazane.Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.
Pozdrawiam.

Jeśli to prawda to byłoby wspaniale,dobry ruch (wreście) ze strony
urzędników.
Oby tylko entuzjazm nie przygasł po ewentualnych porażkach.

Awatar użytkownika
Mario

#41 Postautor: Mario » 20 września 2004, o 09:58

Jeżeli tak się stanie, to może w końcu uwierzę, że komuś z władz miasta nawet trochę zależy na promocji miasta. Sport jest przecież wielkim promotorem miasta a stadion miejski powinien być jego sportową wizytówką. A stadion jak wygląda daje na razie pogląd na stan lubelskiego sportu. Ale i tak jest ŚWIETNIE bo mamy BARAŻE

TÅ» MISTRZEM JEST

Pozdrawiam
TÅ» SIPMA LUBLIN

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#42 Postautor: Lublin_Fan » 20 września 2004, o 12:37

Ta kwota niestety to kropla w morzu potrzeb. Zanim się położy krzesełka to najpierw trzeba zlikwidować obecne trybuny i od nowa wylać beton. Przecież nasze trybuny sie rozpadają i głupota jest montować na nie cokolwiek. A oświetlenie to kilka mln złotych. Czyli co? Postawią jeden masz na wirażu, ale na lampy już zbraknie funduszy? ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#43 Postautor: kaar » 20 września 2004, o 12:43

Do Obiektywny
Z tego co ja slyszaelm ( bodajze w jaims artykule) ta kasa ma pojsc na stadion miejski...ale nie przy Zygmuntowskich a przy Kazimierza Wielkiego czyli na GLOBUS
pozdrawiam
ps mam nadzieje ze to byl jakis glupi dowcip i cala kasa pojdzie na stadion zuzlowy bo tez wolalbym siedziec na krzeselkach chociazby takich jak na Lecznej

obiektywny

#44 Postautor: obiektywny » 20 września 2004, o 12:47

Pan radny powiedział że na stadion żużlowy.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#45 Postautor: kaar » 20 września 2004, o 13:01

to tym bardziej mnie cieszy chociaz wiem jak kasa jest potrzebna na Globusie i na pewno bedzie duzo lobby zeby tam trafila ( szczegolnie ze sezon zuzlowy sie konczy a pod hala wszystko sie zaczyna), poczekamy zobaczymy

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#46 Postautor: Ar2rB » 20 września 2004, o 13:01

kaar pisze:Do Obiektywny
Z tego co ja slyszaelm ( bodajze w jaims artykule) ta kasa ma pojsc na stadion miejski...ale nie przy Zygmuntowskich a przy Kazimierza Wielkiego czyli na GLOBUS

no prosze... a ja czytałem, że budowa na globusie ma zostać zakonczona, a kasa z Leklerka ma pójść na budowę jakiegoś nowego centrum sportu (niestety zapomniałem ulicy). Na pewno nie był to stadion motoru. Z tego co pamietam wyczytałem to chyba w czwartkowym dzienniku wschodnim (lub w jakims wydaniu tej gazety z zeszłego tygodnia)... Pisało tez że odzyskanie tej kasy od Leklerków ma byc "rozciągniete" w czasie ...

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#47 Postautor: kaar » 20 września 2004, o 13:04

widocznie dziennik wschodni tez nie wie co pisze...:)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#48 Postautor: Ar2rB » 20 września 2004, o 13:06

A tak w ogole to mogłby sie zbliżać jakieś kolejne wybory :).
Wtedy politycy jakoś chętniej siegają do portfeli (państwowych portfeli oczywiście hehe).

Ylipulli

#49 Postautor: Ylipulli » 20 września 2004, o 13:28

Może zamiast pisać bzdury w programie zawodów typu:(cytuję)" Mecz odbywa się w ramach akcji promocji Miasta Lublina pod patronatem prezydenta Miasta Lublina andrzeja pruszkowskiego i radnych Miasta Lublina " niech lepiej zrobią coś ze stadionem. Ale po co zaczynać od dupy strony i robić na początek oświetlenie. Myślę,że na początek powinni zrobić o ile cos wogóle zrobią ( bo teraz tylko się napinają i szukają frajerów , którzy będą oddawać na nich głosy ) porządne nagłośnienie i krzesełka !!! :evil:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#50 Postautor: Cooper » 20 września 2004, o 13:37

a ja sie nie zgadzam. Najpierw oswietlenie! Byles kiedys na zuzlu wieczorem przy sztucznym swietle? Jak dla mnie jest 100 % lepiej. Zawody naprawde zyskuja na atrakcyjnosci, zdecydowanie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]