a puxniej je zdjeli
Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
Maciek_Lublin
dj.hwdp pisze:magli by zrobic oswietlenie nie musi byc koniecznie takie jak na gorniku ale cos w tym stylu nawet marne lawki z desek by sie przydaly zeby siedziec przynajmiej cieplej by bylo w tylek a tak to siedziec na betonie
pozdrawiam
NO bezkitu przydaloby sie cos takiego dzis na meczu trener powiedzial ze memy jeden z najgorszych stadionow w 1lidze
Uwaga uwaga
dziś po meczu byłem przy parku maszyn i akurat wychodził nasz pan prezydent, wiec krzyknełem do niego własnie zadając pytanie kiedy będzie oświetlenie. Odpowiedz była taka że ma zlożyć(lub juz zlożył) wniosek o sfinansowanie oświetlenia z budzetu miasta. Niestety dużo zalezy od decyzji jaką podejmie rada miasta w głosowaniu. Z tego co powiedział to chcialby aby oświtlenie pojawiło sie na stadionie na jesieni za rok.
Tyle powiedział, a co z tego wyjdzie to zobaczymy.
Tyle powiedział, a co z tego wyjdzie to zobaczymy.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
s
swiatla byly wojskowe na speedway show nad glowami latal kasperek samolotem lotto na wejsciu w luk grala ira (na dachu budynka ) a jej lider krzyczal o jaki samolot nam nad glowami popierdala))))).kasa to jest checi brak .swiatla to wydatek okolo 4 mln a na hale na globusie samo maisto lublin daje rocznie 5 mln.a sa jeszcze totolotek unia europ. czy wojewodztwo.jedyna szansa to awans MOTORU do drugiej ligi i to ze przyjma w zuzlu w ekstraklasie licenjce i zespoly pilki i zuzla beda msualilay miec krzeselka i swiatlo.mysle ze remont zygmuntoiwsikich przynjamniej dalszy i czesciowy to - lata gora czekania
dj.hwdp pisze:Takrze miejmy nadzieje z p. prezydent zloszy szybko taki wniosek i w zimie albo pod jej koniec zacznie sie cos dziac nowego przy stadionie miejmy nadzieje ze pan Pruszkowski nie zapomni o ty co powiedzial i sie stanie tak ja powiedzial
pozdrawiam
Projekt budżetu miasta na 2005 jest już pewnie w fazie obróbki, żeby go przedłożyć do końca września. Potem głosowaniew w radzie miasta i pewne korekty, ale nie zasadnicze są możliwe.
ja bym się wyluzował - skoro miasto chce topić $$$ w inwestycję wartą 160 mln (tunel pod Al. Racławickimi) to na oświeltlenie się nie znajdzie
Co do starych masztów: mimo, że nie jestem nastolatkiem
tyle w temacie.
ale zawsze mamy szanse przyspamować na mail'a Pana Prezydenta, (mailto:prezydent@um.lublin.pl) żeby lobbował za wstawieniem do budżetu montażu oświetlenia, wystarczy 50% kosztów, o resztę można się starać ze środków UE, budżetu państwa itp...
Politycy!! Duzo obiecuja a niewiele daja. No niestety ale takie sa polskie realia. Chcialbym wierzyc w to co mowi prezydent. Ale w tych kwestaich jestem jak niewierny Tomasz. Zobacze - Uwierze. Jeszcze bylbym w stanie dluzej czekac na oswietlenie kosztem nowego naglosnienia i czegos wygodniejszego pod siedzeniem. Ale to narazie tylko zyczenia 
Obawiam się, że prezydent zmieni swoje obietnice jak przegramy baraże(mam nadzieję, że tak się nie stanie, ale myślę, że to były słowa wypowiedziane pod wpływem chwili i pewnie pruszkowski już by je odwołał z chęcią).
Po drugie
Do WBA: moim zdaniem tunel pod racławickimi to bardzo ważna sprawa. Może z punktu widzenia kibica TŻ nie ważniejsza od oświetlenia na stadionie, ale na dobrą sprawę to jak ktoś chce się przedostać z Czechowa na Czuby lub w drugą stronę w godzinach szczytu to musi być zaje...cie cierpliwy. także nie mów że to topienie pieniędzy, bo usprawnienie ruchu w Lublinie to też ważna rzecz.
Po drugie
Do WBA: moim zdaniem tunel pod racławickimi to bardzo ważna sprawa. Może z punktu widzenia kibica TŻ nie ważniejsza od oświetlenia na stadionie, ale na dobrą sprawę to jak ktoś chce się przedostać z Czechowa na Czuby lub w drugą stronę w godzinach szczytu to musi być zaje...cie cierpliwy. także nie mów że to topienie pieniędzy, bo usprawnienie ruchu w Lublinie to też ważna rzecz.
-
sledzio
ehh ale by było zajebiscie gdyby sztuczne oświetlenie było w Lublinie !!! imprezy nocne jak kiedyś cos pięknego !!! popatrzeć jak rok temu było w rybniku kiedy jeżdziliśmy pierwszy mecz w nocy w rybniku to cały stadion był jak nigdy przedtem wiec to coś ma w sobie wiec w Lublinie też by pewnie coś takiego było jak Coventry było i goście leigh adamsa ehhh to były czas aż łezka się w oku kreci jak sie to wspomina !!!
-
obiektywny
Dziś rano się dowiedziałem ciekawej rzeczy. W pracy siedzę w jednym pokoju z jednym z radnych naszego miasta. Informacja jest pewna.Zagadnąłem Go dzisiaj o krzesełka i oświetlenie.Zacząłem się śmiać, że z Prezydenta obietnic nic nie będzie, a tu niespodzianka.
Pamiętacie jak Leclerk na Zana obiecywał wybudować kino i kręgielnię?Wybudował?Nie!! I teraz w ramach kary ma zapłacić miastu 1 600 000 PLN. To jest podobno pewne bo negocjacje się już odbyły. Zobaczymy tylko ile z tej kwoty (a podobno cała ma pójść na krzesełka i oświetlenie) zostanie przekazane.Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.
Pozdrawiam.
Pamiętacie jak Leclerk na Zana obiecywał wybudować kino i kręgielnię?Wybudował?Nie!! I teraz w ramach kary ma zapłacić miastu 1 600 000 PLN. To jest podobno pewne bo negocjacje się już odbyły. Zobaczymy tylko ile z tej kwoty (a podobno cała ma pójść na krzesełka i oświetlenie) zostanie przekazane.Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.
Pozdrawiam.
obiektywny pisze:Dziś rano się dowiedziałem ciekawej rzeczy. W pracy siedzę w jednym pokoju z jednym z radnych naszego miasta. Informacja jest pewna.Zagadnąłem Go dzisiaj o krzesełka i oświetlenie.Zacząłem się śmiać, że z Prezydenta obietnic nic nie będzie, a tu niespodzianka.
Pozdrawiam.
Jeśli to prawda to byłoby wspaniale,dobry ruch (wreście) ze strony
urzędników.
Oby tylko entuzjazm nie przygasł po ewentualnych porażkach.
Jeżeli tak się stanie, to może w końcu uwierzę, że komuś z władz miasta nawet trochę zależy na promocji miasta. Sport jest przecież wielkim promotorem miasta a stadion miejski powinien być jego sportową wizytówką. A stadion jak wygląda daje na razie pogląd na stan lubelskiego sportu. Ale i tak jest ŚWIETNIE bo mamy BARAŻE
TÅ» MISTRZEM JEST
Pozdrawiam
TÅ» MISTRZEM JEST
Pozdrawiam
TÅ» SIPMA LUBLIN
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Ta kwota niestety to kropla w morzu potrzeb. Zanim się położy krzesełka to najpierw trzeba zlikwidować obecne trybuny i od nowa wylać beton. Przecież nasze trybuny sie rozpadają i głupota jest montować na nie cokolwiek. A oświetlenie to kilka mln złotych. Czyli co? Postawią jeden masz na wirażu, ale na lampy już zbraknie funduszy?
Pozdr.
Pozdr.
Do Obiektywny
Z tego co ja slyszaelm ( bodajze w jaims artykule) ta kasa ma pojsc na stadion miejski...ale nie przy Zygmuntowskich a przy Kazimierza Wielkiego czyli na GLOBUS
pozdrawiam
ps mam nadzieje ze to byl jakis glupi dowcip i cala kasa pojdzie na stadion zuzlowy bo tez wolalbym siedziec na krzeselkach chociazby takich jak na Lecznej
Z tego co ja slyszaelm ( bodajze w jaims artykule) ta kasa ma pojsc na stadion miejski...ale nie przy Zygmuntowskich a przy Kazimierza Wielkiego czyli na GLOBUS
pozdrawiam
ps mam nadzieje ze to byl jakis glupi dowcip i cala kasa pojdzie na stadion zuzlowy bo tez wolalbym siedziec na krzeselkach chociazby takich jak na Lecznej
-
obiektywny
kaar pisze:Do Obiektywny
no prosze... a ja czytałem, że budowa na globusie ma zostać zakonczona, a kasa z Leklerka ma pójść na budowę jakiegoś nowego centrum sportu (niestety zapomniałem ulicy). Na pewno nie był to stadion motoru. Z tego co pamietam wyczytałem to chyba w czwartkowym dzienniku wschodnim (lub w jakims wydaniu tej gazety z zeszłego tygodnia)... Pisało tez że odzyskanie tej kasy od Leklerków ma byc "rozciągniete" w czasie ...
Może zamiast pisać bzdury w programie zawodów typu:(cytuję)" Mecz odbywa się w ramach akcji promocji Miasta Lublina pod patronatem prezydenta Miasta Lublina andrzeja pruszkowskiego i radnych Miasta Lublina " niech lepiej zrobią coś ze stadionem. Ale po co zaczynać od dupy strony i robić na początek oświetlenie. Myślę,że na początek powinni zrobić o ile cos wogóle zrobią ( bo teraz tylko się napinają i szukają frajerów , którzy będą oddawać na nich głosy ) porządne nagłośnienie i krzesełka !!!
a ja sie nie zgadzam. Najpierw oswietlenie! Byles kiedys na zuzlu wieczorem przy sztucznym swietle? Jak dla mnie jest 100 % lepiej. Zawody naprawde zyskuja na atrakcyjnosci, zdecydowanie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]