Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Żużel w TV

#16726 Postautor: kdsz » 28 kwietnia 2023, o 08:51

Raczejj pisze:Piszecie, że jak Motor przegrywa to stypa. A co miał się cieszyć?

Opcja trzecia, której świadomie nie wymieniłeś, jest najlepsza. A właściwie jedyna w tv ogólnopolskiej.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#16727 Postautor: istred » 28 kwietnia 2023, o 09:17

Ja też zauważyłem wczoraj, że Dryla komentował mecz tak, że dało się wyraźnie wyczuć jego emocjonalne związanie z Motorem.
Mi to nie przeszkadzało, ale kibicom z innych miast na pewno mogło.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16728 Postautor: Gelo » 28 kwietnia 2023, o 10:06

Kibicom z innych miast (może na razie poza Krosnem) generalnie od jakiegoś czasu nie pasuje wszystko co lubelskie. Do tego stopnia, że szukają miodu w dupie i dopatrują się czegoś czego nie ma.

KDS
Junior

#16729 Postautor: KDS » 28 kwietnia 2023, o 10:12

Może i Dryła był stronniczy (nie wiem, bo mecz oglądałem na stadionie), ale dlaczego kibice z Lublina mieliby za to kogoś przepraszać, czy czuć się z tego powodu winnymi? Kolego z Torunia pretensje kieruj proszę do samego Tomka oraz telewizji, która go zatrudnia i wyznacza do komentowania danego meczu. A nie do kibiców, którzy nie mają z tym nic wspólnego.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16730 Postautor: kibicLBN » 28 kwietnia 2023, o 10:21

Gelo pisze:
Perez pisze:A co w ogóle robi teraz Olkowicz? Trochę mi go brakuje...

Żartujecie prawda?

mundzio pisze:Mi tam też dobrze się słuchało Olkowicza, zwłaszcza w meczach w których się nic nie działo albo były o pietruszkę, tam takie wypełnienie komentarza jest potrzebne.

Jak widać jest całkiem sporo osób, które lubiło jego komentarz. Może warto czasem wziąć pod uwagę, że ktoś ma inną opinię i uszanować Gelu?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16731 Postautor: Gelo » 28 kwietnia 2023, o 10:30

Szanuję. Nie podzielam :)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#16732 Postautor: Perez » 28 kwietnia 2023, o 11:50

Ah to wygrał biega. Tęsknię.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Klops1
Senior

#16733 Postautor: Klops1 » 28 kwietnia 2023, o 12:01

Olo był spoko, ale w meczach o pietruchę, do ogladania przy sprzataniu. Wtedy te jego farmazony nadawały kolorytu i były czasem nawet zabawne.

Natomiast nie znosiłem jego komentarza w meczach Motoru. Ja siedzialem jak na szpilkach, przeżywalem każdą sekundę, a ten swoje wynurzenia. W wkrewiajace na maksa.

Po prostu zuzel innych drużyn to zabawa, a swojej to religia więc i inny komentarz potrzebny. ;)

Na ten moment z przyjemnością słucham Korościela. Umiejętnie łączy żart i lanie wody z ładunkiem emocjonalnym, a jak ma Kuźbika pod ręką to i merytorycznie jest git.

Flagg
Trener

#16734 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2023, o 12:08

W ogóle ekipa evelen jest top. Musiał też bardzo spoko i super wpisuje się własnie w ten "merytoryczny luz" Kuźbika i Korościela. Markowski trochę odstaje, ale nie na tyle, zeby drażnić czy coś. Jest po prostu w porządku. Jego komentarz nie porywa, ale tez nie drażni.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#16735 Postautor: Kargolo » 28 kwietnia 2023, o 12:36

Eleven ogólnie ma taki styl funkcjonowania kanału.
Piłka nożna na ich stacjach wygląda podobnie. Minimum formalności zachowane, ale ogólnie ma to wyglądać jak spotkanie przyjaciół kochających daną dyscyplinę i gaworzących sobie przy piwku. Kompletne przeciwieństwo C+, gdzie preferuje się klasyczne prowadzenie studia, a próby wyluzowania kończą się słabo (Młody Junak).
Korościela nawet polubiłem, tylko ten jego żart jest często strasznie suchy, ale może komuś innemu podejdzie. Te suchary przestały mi przeszkadzać, o ile Korościel nie gwiżdże w czasie biegu jak pracownik budowy na widok kobiety w spódnicy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Klops1
Senior

#16736 Postautor: Klops1 » 28 kwietnia 2023, o 12:53

Taki wyluzowany styl to chyba przyszłość. Golazo na CBS z Henrym, Redknappem i Micahem po meczach LM ogląda się absolutnie fenomenalnie.

Tak samo umieram z nudów przy magazynie ekstraligi C+ (mam nadzieję, że Daria pomoże), a w Eleven obejrzę z chęcią mimo, że Koro i reszta wcale niekoniecznie rozkładają każdy mecz na czynniki pierwsze.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16737 Postautor: kibicLBN » 28 kwietnia 2023, o 13:00

Jak dla mnie to magazyny c+ są mniej więcej z takim entuzjazmem prowadzone:
https://youtu.be/sbQHuDexzLo
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16738 Postautor: Gelo » 28 kwietnia 2023, o 13:07

Mnie poczucie humoru Korościela odpowiada. Nawet gdy jest czasami infantylne. Ale ja też lubię taki być :) dodatkowo pewnie jesteśmy w podobnym wieku więc jego żarty mnie nie suszą. No i słucha dobrej muzy i marzył żeby być gwiazdą rocka :) bratnia dusza

Raf
Zawodowiec

#16739 Postautor: Raf » 28 kwietnia 2023, o 14:00

KDS pisze:Może i Dryła był stronniczy (nie wiem, bo mecz oglądałem na stadionie), ale dlaczego kibice z Lublina mieliby za to kogoś przepraszać, czy czuć się z tego powodu winnymi? Kolego z Torunia pretensje kieruj proszę do samego Tomka oraz telewizji, która go zatrudnia i wyznacza do komentowania danego meczu. A nie do kibiców, którzy nie mają z tym nic wspólnego.

O to to... Dokładnie to samo mi się cisnęło na usta. A już tekst typu "wcale się nie dziwię, że nikt w ekstralidze Was nie lubi, skoro pozwalacie na stronniczość Dryły". No ja nie mam pytań. Typowe podejście zakompleksionych "kibiców" ze sportsboardu - "Ten na forum to jest taki i owaki, więc wszyscy kibice tej drużyny tacy są".

Flagg
Trener

#16740 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2023, o 14:14

Wiecie co jest najlepsze? Ta wszechobecna niechęć do Motoru wsystich kibiców, ale dziwnym trafem, jak "Ci" kibice przyjeżdżają do Lublina ,czy nasi jeżdżą na wyjazdy, to jest zbijanie piątek, wzajemne zdjęcia, zyczenie sobie powodzenia, gratulacje fajnego meczu itd. :D

KIlka razy zdarzyło mi się albo samemu spotkać, albo być swiadkiem spotkania kibiców lubelskich z przyjeznymi i nigdy nie słysałem "Sasinowo", "Obajtki" czy innych obelg w stronę najbardziej znienawidzonego klubu w Polsce :)

Na wyjazdy praktycznie nie jeżdżę, ale tez raczej nie słychać, zeby były jakieś nieprzyjemne starcia z gospodarzami, a trochę tych naszych po Polsce się buja. Ale tutaj mogą się wypowiedzieć Ci, którzy jeżdżą, bo może się mylę.

A już sugerowanie, że klub czy kibice powinni reagować na komentarz Dryły podchodzi pod jeden z lepszych absurdów, które pojawiły się w stosunku do Motoru :)

Piernik pisze:Jak jak pisałem na początku, założyłem tu konto z ciekawości, z racji na szerzący się hejt w stronę Motoru i kibiców Motoru, czy da się wejść z wami w merytoryczną polemikę. Nie da się.
O jakieś merytorycznej dyskusji mówisz? Masz napisane 20 postów z czego praktycznie wszystkie dotyczą jednego - Dryła jest stronniczy i działa na szkodę Motoru. DO tego robisz to w sposób dość prowokacyjny. Za wiele z merytoryką wspólnego to nie ma.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#16741 Postautor: ezbeg » 28 kwietnia 2023, o 14:20

Takie określenia to tylko w internetach. Wczoraj od wykopu po FB była jazda po nas i kibicowanie Sparcie ponad podziałami.

Flagg
Trener

#16742 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2023, o 14:25

Internety to bagno i wszyscy o tym doskonale wiemy. Dla jednych to sposób wylania swojej frustracji, dla innych sposób na zabłyśnięcie, a jeszcze inni robią to dla zasięgów.

Sam jeszcze do zeszłego sezonu sporo czytałem SM czy inne fora żużlowe. Od kilku miesięcy sobie odpuściłem. Polecam wszystkim :)

Zadajcie sobie jedno proste pytanie. Czy po 14 biegu finału z Gorzowem ktokolwiek z Was zaraz po wybuchu radości miał myśli w stylu "E, a w sumie z czego sie cieszymy? Przeciez to wszystko dzięki SSP i Sasinowi, do tego komentatorzy i C+ są stronniczy, a w necie nas nikt nie lubi?" Wątpię :)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#16743 Postautor: mikas » 28 kwietnia 2023, o 14:28

Flagg pisze:Wiecie co jest najlepsze? Ta wszechobecna niechęć do Motoru wsystich kibiców, ale dziwnym trafem, jak "Ci" kibice przyjeżdżają do Lublina ,czy nasi jeżdżą na wyjazdy, to jest zbijanie piątek, wzajemne zdjęcia, zyczenie sobie powodzenia, gratulacje fajnego meczu itd. :D

KIlka razy zdarzyło mi się albo samemu spotkać, albo być swiadkiem spotkania kibiców lubelskich z przyjeznymi i nigdy nie słysałem "Sasinowo", "Obajtki" czy innych obelg w stronę najbardziej znienawidzonego klubu w Polsce :)

Na wyjazdy praktycznie nie jeżdżę, ale tez raczej nie słychać, zeby były jakieś nieprzyjemne starcia z gospodarzami, a trochę tych naszych po Polsce się buja. Ale tutaj mogą się wypowiedzieć Ci, którzy jeżdżą, bo może się mylę.

I to jest fakt niezaprzeczalny, że napinkę mają jedynie forumowe i facebookowe łajzy.
Na wyjazdach zawsze spotykam się z szacunkiem innych kibiców i uznaniem tego czego dokonał Motor w ostatnich latach. Tak samo było w Częstochowie przed naszym ostatnim meczem w barze koło stadionu, gdzie było wielu kibiców z Lublina i Częstochowy i była super atmosfera i wzajemny szacunek.
Mam też wielu znajomych z innych miast z którymi utrzymuję kontakt poza forum i wymieniamy się poglądami i nikt serio nie traktuje tych artykułów na śmiesznych portalach czy opinii ala Ostaf. Co więcej, tym co zrobił Motor i lubelscy kibice w ostatnich latach sprawił, że większość kibicuje naszej drużynie jako drugiej zaraz po drużynie z ich własnego miasta. Także kilku internetowych napinaczy nic tutaj nie zmieni i warto ich po prostu olewać.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Leniu
Szkółkowicz

#16744 Postautor: Leniu » 28 kwietnia 2023, o 14:38

3 lata temu na wyjedzie do Grudziądza spotkałem kibiców z Gorzowa, którzy przyjechali mam kibicować ;)

ezbeg
Trener

#16745 Postautor: ezbeg » 28 kwietnia 2023, o 14:42

Po prostu niektórzy mają zbyt nudne życie, albo żony ich zdradzają to piszą różne dziwne rzeczy w internecie.
Znam parę osób z innych miast i można normalnie rozmawiać. W sumie niektórzy to zazdroszczą takiego Kępy który potrafi dogadać się z każdym.

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#16746 Postautor: Lumpproletariacki » 28 kwietnia 2023, o 14:50

Po prostu misją dziejową pana Karola (tu: Piernik) jest antydryłowa krucjata. Myślałem, że ogranicza się tylko do Twittera, ale niestety postanowił uraczyć swoimi imaginacjami także użytkowników wewnętrznego forum.
Swoją drogą TD ma tu konto (bodaj "drylson"), więc może niech pan Piernik łaskawie swoimi przemyśleniami podzieli się z nim w wiadomości prywatnej.

Flagg
Trener

#16747 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2023, o 15:27

Że niby Piernik to KB?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#16748 Postautor: _piotrusss » 28 kwietnia 2023, o 15:32

Oj chyba nie... KB nie wydaje się być osobą, która się będzie bawiła w taką dziecinadę.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Flagg
Trener

#16749 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2023, o 15:32

No też mi się tak wydaje, dlatego pytam :)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16750 Postautor: Saint » 28 kwietnia 2023, o 19:10

Od oglądania Torunia krwawią oczy … jedynie Emil coś jedzie. Mam wrażenie, że Toruński klimat jakoś nie służy zawodnikom od jakiegoś czasu i notują regres wyników.
P.S. Przestaje się dziwić, że koledze Piernikowi się ulewa taka frustracja … tuzów z Torunia leje nieznany nikomu 16 latek w debiucie. ;)