Motor Lublin w sezonie 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Antonik

Re: Motor Lublin w sezonie 2023

#951 Postautor: Antonik » 14 marca 2023, o 13:12

kibicLBN pisze:
CKM1946 pisze:
qpa pisze:A w ii i i lidze było tak słodko, a teraz mają nas w 4 literach, karnety sprzedane, w dupie mieć kibica :D

Czyli jak w każdym klubie. Kibic jest dojną krową tylko i tak jest od zawsze. Przyniosłeś kase za karnet to siedź cicho i ciesz sie że możesz mecz oglądać :cool:

No nie jak w każdym. W Lublinie mam ostatnio wrażenie, jakby ktoś w klubie miał satysfakcję z ,,golenia frajerów" czyt. kibiców i miał z tego fetysz. Jawne olewanie i maksymalne dojenie cenami wyrasta do absurdalnego poziomu.
Niedługo załatwią prowizję od podnośników, albo zaczną sprzedawać bilety na pobyt na Zygmuntowskich w trakcie meczu, przecież odgłosy meczu też są coś warte...
Od dwóch lat kibicuję wyłącznie na wyjazdach, do tej pory chodziło głównie o to, że nie chciałem bić się o bilety, ale teraz po prostu śmieją się nam w twarz

Narzekanie. Kiedyś balansowaliśmy an granicy upadku, teraz mamy mistrzostwo Polski i dwóch najlepszych Polaków w składzie (Zmarzlik i Kubera). Oczywiście są rzeczy do poprawy, ale mam wrażenie, że niektórzy lamentują jakby świat się kończył, a w większości klubów na świecie mogą nam tylko pozazdrośćić. Co mają powiedzieć tacy kibice z Tarnowa?

qpa
Junior

#952 Postautor: qpa » 14 marca 2023, o 14:11

Antonik pisze:Narzekanie. Kiedyś balansowaliśmy an granicy upadku, teraz mamy mistrzostwo Polski i dwóch najlepszych Polaków w składzie (Zmarzlik i Kubera). Oczywiście są rzeczy do poprawy, ale mam wrażenie, że niektórzy lamentują jakby świat się kończył, a w większości klubów na świecie mogą nam tylko pozazdrośćić. Co mają powiedzieć tacy kibice z Tarnowa?

Masz rację, w końcu to mistrz Polski, można skasować fb :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#953 Postautor: Kargolo » 14 marca 2023, o 14:17

Raczejj pisze:
kibicLBN pisze:
CKM1946 pisze:
Czyli jak w każdym klubie. Kibic jest dojną krową tylko i tak jest od zawsze. Przyniosłeś kase za karnet to siedź cicho i ciesz sie że możesz mecz oglądać :cool:

No nie jak w każdym. W Lublinie mam ostatnio wrażenie, jakby ktoś w klubie miał satysfakcję z ,,golenia frajerów" czyt. kibiców i miał z tego fetysz. Jawne olewanie i maksymalne dojenie cenami wyrasta do absurdalnego poziomu.
Niedługo załatwią prowizję od podnośników, albo zaczną sprzedawać bilety na pobyt na Zygmuntowskich w trakcie meczu, przecież odgłosy meczu też są coś warte...
Od dwóch lat kibicuję wyłącznie na wyjazdach, do tej pory chodziło głównie o to, że nie chciałem bić się o bilety, ale teraz po prostu śmieją się nam w twarz

Wyrazicie jakieś swoje zdanie pod budynkiem klubowym/stadionem czy gdziekolwiek? Czy jednak będziecie potulnymi barankami/kozłami? Zwykle inni kibice wyrażają głośno swoje zdanie jeśli coś im się nie podoba.

W 2015 Polonia Piła przyjechała na mecz do Lublina i oczom pilskich zawodników ukazało się pole nadające się bardziej do sadzenia ziemniaków niż do jazdy motocyklem, a widmo permanentnego upadku lubelskiego żużla stało się realne.

Gdyby wtedy ktoś powiedział, że za 7,5 roku ludzie będą marudzić, bo nie wiedzą w jakich kevlarach pojadą aktualni Drużynowi Mistrzowie Polski z Lublina to bym stwierdził, że zażywa zdecydowanie zbyt mocny towar.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#954 Postautor: kibicLBN » 14 marca 2023, o 14:27

Nie mylmy pojęć.
Problemem nie są kevlary, mogą być te co w zeszłym roku. Problemem nie jest sama wysokość cen biletów, bo ludzi na nie stać, ale płacisz 40% więcej, a standard masz 70% gorszy niż w pozostałych ośrodkach. To Twoim zdaniem fair? Spotkania z kibicami organizowane na odp***ol się, żeby nie było że nie ma. Bo i tak wykupią wszystkie bilety...
Serio Wam to nie przeszkadza? Wcale?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#955 Postautor: Cooper » 14 marca 2023, o 14:31

Dokładanie, inne są wymagania względem kebaba od Sprawki a inne względem klubu z gwiazdką Michelin.

Wiele wpadek wizerunkowych jest zupełnie niepotrzebnych i wręcz niezrozumiałych na tym poziomie (doceniam to na jaki poziom wszedł klub organizacyjnie itd.).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#956 Postautor: Kargolo » 14 marca 2023, o 14:51

kibicLBN pisze:Nie mylmy pojęć.
Problemem nie są kevlary, mogą być te co w zeszłym roku. Problemem nie jest sama wysokość cen biletów, bo ludzi na nie stać, ale płacisz 40% więcej, a standard masz 70% gorszy niż w pozostałych ośrodkach. To Twoim zdaniem fair? Spotkania z kibicami organizowane na odp***ol się, żeby nie było że nie ma. Bo i tak wykupią wszystkie bilety...

Wydawało mi się, że ostatnich kilka postów dotyczyło braku informacji w klubowych social mediach i braku zdjęć kevlarów.

O reszcie już napisano wszystko. Dopóki kibic walczy o wejściówkę, a nie klub o kibica to tak to będzie wyglądało. Minimum wysiłku, a stadion czy sala na spotkaniu z żużlowcami i tak pęka w szwach.

Czy nie przeszkadza? Mam milion innych powodów do zmartwień, żużel jest odskocznią, na stadion przychodzę się świetnie bawić, a nie denerwować jakimiś pierdołami :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Raczejj
Junior

#957 Postautor: Raczejj » 14 marca 2023, o 15:08

Cooper pisze:
Raczejj pisze:
kibicLBN pisze:No nie jak w każdym. W Lublinie mam ostatnio wrażenie, jakby ktoś w klubie miał satysfakcję z ,,golenia frajerów" czyt. kibiców i miał z tego fetysz. Jawne olewanie i maksymalne dojenie cenami wyrasta do absurdalnego poziomu.

Wyrazicie jakieś swoje zdanie pod budynkiem klubowym/stadionem czy gdziekolwiek? Czy jednak będziecie potulnymi barankami/kozłami? Zwykle inni kibice wyrażają głośno swoje zdanie jeśli coś im się nie podoba.

Jak Ziółkowski walnie kuwetą Kępę.
Nie ma to jak spłycić temat.
Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Siedzicie tu na forum i lamentujecie zamiast coś zrobić realnie. Bilety 1000 zł by kosztowały a Ty zamiast iść zaprotestować to będziesz jeden z drugim płakał na forum internetowym. Bilety, piwo(piwopodobne), kibel, szlugi, kszesełka, taśmy, ochrona i uj wi co jeszcze. Z całym szacunkiem ale płaczu i narzekania nie lubię gdy z tych lamentów nic nie wynika. A kuweta się przydaje, na pewno bardziej od nic nie robienia. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 14 marca 2023, o 15:10 przez Raczejj, łącznie zmieniany 2 razy.

go!
Trener

#958 Postautor: go! » 14 marca 2023, o 15:08

Zwyklego kibica, ktory moze i chodzi nawet na wszystkie domowe mecze, to niewiele obchodzi i nawet nie obserwuje swojej ulubionej druzyny w mediach poza sezonem. Nie potrafi ze 100m rozpoznac motoru swojego ulubienca, nie pamieta jego czasu w piatym biegu 12 wrzesnia, nie siedzi w pracy co chwile odswiezajac zuzlowe newsy, a klub go nie olewa nie organizujac co chwile mistrzowskich fajerwerkow, wiec spokojnie.
A tych kilku zjebow i tak sobie w 5 minut po uszyciu jakies pokatne zdjecia nowych kewlarow zaraz zalatwi :lol:

Antonik

#959 Postautor: Antonik » 14 marca 2023, o 16:58

qpa pisze:
Antonik pisze:Narzekanie. Kiedyś balansowaliśmy an granicy upadku, teraz mamy mistrzostwo Polski i dwóch najlepszych Polaków w składzie (Zmarzlik i Kubera). Oczywiście są rzeczy do poprawy, ale mam wrażenie, że niektórzy lamentują jakby świat się kończył, a w większości klubów na świecie mogą nam tylko pozazdrośćić. Co mają powiedzieć tacy kibice z Tarnowa?

Masz rację, w końcu to mistrz Polski, można skasować fb :)

Napisałem, że są rzeczy do poprawy. Zwracam tylko uwagę, tym, którym wydaje się, że świat się wali, by popatrzyli szerzej. Najważniejsze, że wyniki są dobre, a teraz można na spokojnie zwrócić klubowi uwagę na sytuację w marketingu. Może nie tylko pisząc na messengerze? Ale także na maila lub osobiście. Każdy na jesieni ma tyle piekarni, może niech teraz napomknie swoim wtykom, że jest problem, a nie tylko narzeka na forum?
Bo tak nic nie zdziała.

Antonik

#960 Postautor: Antonik » 14 marca 2023, o 17:11

kibicLBN pisze:Nie mylmy pojęć.

masz najlepszych zawodników, najlepsze wyniki, to i ceny wysokie. Zresztą tak działa ekonomia. Popyt duży to i ceny idą w górę. Nic niezwykłego.
Co do słabej organizacji eventów faktycznie problem i tu trzeba zwrócić uwagę tym, którzy za to odpowiadają
Ostatnio zmieniony 14 marca 2023, o 17:17 przez Antonik, łącznie zmieniany 1 raz.

Antonik

#961 Postautor: Antonik » 14 marca 2023, o 17:14

Raczejj pisze:
Cooper pisze:
Raczejj pisze:Wyrazicie jakieś swoje zdanie pod budynkiem klubowym/stadionem czy gdziekolwiek? Czy jednak będziecie potulnymi barankami/kozłami? Zwykle inni kibice wyrażają głośno swoje zdanie jeśli coś im się nie podoba.

Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Siedzicie tu na forum i lamentujecie zamiast coś zrobić realnie. Bilety 1000 zł by kosztowały a Ty zamiast iść zaprotestować to będziesz jeden z drugim płakał na forum internetowym. Bilety, piwo(piwopodobne), kibel, szlugi, kszesełka, taśmy, ochrona i uj wi co jeszcze. Z całym szacunkiem ale płaczu i narzekania nie lubię gdy z tych lamentów nic nie wynika. A kuweta się przydaje, na pewno bardziej od nic nie robienia. Pozdrawiam.

ceny biletów dyktuje rynek...

Ge(L)o
Trener

#962 Postautor: Ge(L)o » 14 marca 2023, o 17:21

Nie zgodzę się. Gdyby tak było to naprawdę kosztowałyby około 200 zł. Teraz bilety są zbyt tanie (jeśli mówimy o dyktowaniu cen przez rynek). Ceny biletów / karnetów w tej chwili są dostosowane do możliwości przeciętnego kibica. Czy to dobrze czy źle, to każdy spojrzy inaczej.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#963 Postautor: dannie » 14 marca 2023, o 18:01

Ja uważam, że w kwestii podejścia do kibiców i szeroko rozumianego marketingu nasz klub na pewno nie jest na mistrzowskim poziomie. Póki co bronią go przede wszystkimi wyniki. Gdy ich zabraknie albo gdy sukcesy spowszednieją to wyjdzie na wierzch całe gówno i lata zaniedbań. Wtedy przekonamy się czy klub "wykorzystał moment" na zbudowanie swojej tożsamości, na związanie się z lokalną społecznością, z kibicami czy też ten moment przejadł. Wtedy zobaczymy, na ile blisko nam (oczywiście zachowując proporcje) do klubów takich jak Falubaz (w środowisku żużlowym), Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, Lech Poznań (w polskim środowisku piłkarskim), Juventus czy Glasgow Rangers (w światowym środowisku piłkarskim), które - dzięki swojej marce wśród kibiców, swojemu znaczeniu dla lokalnej społeczności - były większe niż wyniki, które osiągały i które nawet upadając mogły być pewne, że za chwilę wrócą na "należne im miejsce" wśród najlepszych, bo po prostu nikt nie pozwoli im gnić w czeluściach nicości.

Póki co klub nie robi nic, aby taki status osiągnąć. Nie chce mocniej zapuścić korzeni wśród szerokiego grona sympatyków (niekoniecznie kibiców) czy po prostu w świadomości społecznej mieszkańców Lublina czy województwa. Rzucanie hasłem #lublintożużel to trochę za mało.

Brak większych akcji marketingowych/społecznych poza stadionem (choćby zajęcia z dzieciakami w przedszkolach, szkołach, co jest już zupełnym standardem w wielu klubach, Falubaz praktykuje to od lat). Brak prospołecznych inicjatyw np. pula tanich biletów dla dzieciaków, których nie stać na takie atrakcje itd. itd.

Oczywiście, że popyt kształtuje ceny, ale jednak jeżeli buduje się markę, a nie myśli tylko o tym, ile i za ile sztuk towaru mogę sprzedać tu i teraz, to należy politykę cenową prowadzić z głową.

Ustawiając ceny na rynkowym poziomie oczywiście, że je sprzedamy, ale co to może oznaczać w dłuższej perspektywie? Że odcinamy się od całych rzesz wiernych kibiców, którzy przyjdą i na II ligę, ale których na super drogie bilety nie stać. Natomiast wielu z tych, którzy teraz płacą słono za każde wejście na stadion "płaci i wymaga" wyniku. Gdy do zabranie, odejdzie bez chwili zastanowienia.

Może ja mam spaczone podejście do sportu i klubów sportowych, ale chciałbym wierzyć, że mogą one być czymś więcej niż biznes, że mogą być nośnikiem emocji i wartości (co nie znaczy, że nie mogą być dochodowe albo chociaż niedeficytowe). Przez dziesięciolecia kluby sportowe kształtowały lokalne społeczności, budowały poczucie ich tożsamości, pozwalały ludziom na identyfikowanie się z kimś lub czymś.

Chciałbym, żeby ktoś chciał chociaż tak spojrzeć na żużlowy Motor.

I żeby nie było. Nie nawołuje tutaj do rozdawnictwa biletów, obniżenia cen itd. Chodzi mi o szersze spojrzenia na problem i próbę bardziej złożonego podejścia do jego rozwiązania.

Powyższe odnosi się również do całego marketingu, do informacji publikowanych w mediach społecznościowych, do organizowania pseudo-podziękowań dla kibiców i całej masy pomniejszych spraw, które w klubie się ignoruje.

Może być też tak, że obecna ekipa założyła sobie plan na 10 lat żużla w Lublinie. Pobawi się tymi klockami. Wyciśnie z tego tyle, ile się da i tyle. Nie ma zamiaru budować czegoś na lata. Dla siebie lub dla swoich następców.

P.S. i jak generalnie nie jest mi nijak po drodze z kibolami piłkarskiego Motoru, to jednak w pełni zrozumiałem ich sprzeciw wobec decyzji klubu, aby na mecz z Rakowem ustalić ceny na tak wysokim poziomie, a przede wszystkim żeby nie przewidzieć w ogóle biletów ulgowych (sic!) - zamiast wykorzystać ten mecz jako szanse na zapełnienie Areny pod korek i ściągnięcia na mecz Motoru młodych dzieciaków, którzy może później zaciągnęliby rodziców i na ligę, to klub połasił się na szybką kasę.
Obrazek

Ge(L)o
Trener

#964 Postautor: Ge(L)o » 14 marca 2023, o 19:04

Dla ultrasów to w ogóle powinny być za darmo bilety. Kto to widział płacić.

Kaman
Kadrowicz

#965 Postautor: Kaman » 14 marca 2023, o 19:52

https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ta/jg24bbm

Na prostej startowej lezala nasza stara plandeka :)

ezbeg
Trener

#966 Postautor: ezbeg » 14 marca 2023, o 21:47

Przy dobrych wiatrach może wyjadą na tor pod koniec przyszłego tygodnia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#967 Postautor: Cooper » 15 marca 2023, o 10:15

Dannie - klubu nie obchodzi kibic "II-ligowy" bo jak będzie II liga (a może nawet i I) to tego klubu w obecnej formie nie będzie. Nikt nawet nie zakłada takiej opcji (co mnie akurat cieszy, chyba jak wszystkich poza Ge(l)em).

Doceniam działania Kępy odnośnie organizacji widowiska, jakiejś poprawy standardu na trudnym do poprawy Z5. Z toru też sporo wyciśnięto itd. itp. Generalnie jest moda na żużel, niezmiennie zaskakują mnie kolejki do budy z klubowymi gadżetami i ludzie którzy zostawiają tam setki złotych (na marginesie porównajcie sobie ceny w sklepie Falubazu i naszym - różnica praktycznie x2).

Problem leży gdzie indziej - upraszczając - nie ma nic złego w tym, żeby na sporcie robić biznes. Nawet dobry i przynoszący gruby hajs kilku osobom. Problem polega na tym, że kilkukrotnie ten klub dał odczuć to "zwykłym kibicom" - że to tylko o to chodzi. I było to zupełnie niepotrzebne. Bo nie jest problem w tym, że klub złupi kibiców (kibic chetnie wyda), tylko jak to zrobi.

Uważam, że Kuba Kępa jest jak najbardziej pasjonatem tego sportu, widziałem jego reakcje po finale i wiem, że dla niego to nie tylko biznes. Szkoda, że nie zawsze wszystko jest po "kępowemu" w tym klubie, bo mam wrażenie, że wewnątrz klubu ścierają się jednak różne siły. Tym bardziej bolą niektóre wtopy itp.

Co do budowania tożsamości i "wizytach w szkołach", to myślę, że czasy się jednak trochę pozmieniały :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#968 Postautor: Cooper » 15 marca 2023, o 10:23

Raczejj pisze:
Cooper pisze:
Raczejj pisze:Wyrazicie jakieś swoje zdanie pod budynkiem klubowym/stadionem czy gdziekolwiek? Czy jednak będziecie potulnymi barankami/kozłami? Zwykle inni kibice wyrażają głośno swoje zdanie jeśli coś im się nie podoba.

Nic nie spłycam. Po prostu kibic żużlowy (w zdecydowanej większości) niczym się nie różni od np. widza kinowego. A nie widziałem, żeby ktoś pod Cinema City protestował, że popcorn jest po 30 zł.

Idzie na stadion - bo dużo ludzi chodzi, bo są sukcesy, bo jest super atmosfera.

W 95% kibiców żużlowych nie ma mentalności "Motor to my" i tyle, może to zresztą nawet i lepiej.

Antonik

#969 Postautor: Antonik » 15 marca 2023, o 12:47

Ge(L)o pisze:Nie zgodzę się. Gdyby tak było to naprawdę kosztowałyby około 200 zł. Teraz bilety są zbyt tanie (jeśli mówimy o dyktowaniu cen przez rynek). Ceny biletów / karnetów w tej chwili są dostosowane do możliwości przeciętnego kibica. Czy to dobrze czy źle, to każdy spojrzy inaczej.

gdyby były zbyt drogie to nawet w Lublinie stadion by się nie zapełnił (czy tą ceną jest 200 zł czy mniej czy więcej tego nie wiem). Natomiast dopóki klub sprzedaje bilety a kibice wszystkie wykupują to znaczy, że dane ceny są akceptowalne zarówno dla klubu jak i dla kibiców (oczywiście nie wszystkich)

Antonik

#970 Postautor: Antonik » 15 marca 2023, o 12:52

dannie pisze:Ja uważam, że w kwestii podejścia do kibiców i szeroko rozumianego marketingu nasz klub na pewno nie jest na mistrzowskim poziomie. Póki co bronią go przede wszystkimi wyniki. Gdy ich zabraknie albo gdy sukcesy spowszednieją to wyjdzie na wierzch całe gówno i lata zaniedbań. Wtedy przekonamy się czy klub "wykorzystał moment" na zbudowanie swojej tożsamości, na związanie się z lokalną społecznością, z kibicami czy też ten moment przejadł. Wtedy zobaczymy, na ile blisko nam (oczywiście zachowując proporcje) do klubów takich jak Falubaz (w środowisku żużlowym), Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, Lech Poznań (w polskim środowisku piłkarskim), Juventus czy Glasgow Rangers (w światowym środowisku piłkarskim), które - dzięki swojej marce wśród kibiców, swojemu znaczeniu dla lokalnej społeczności - były większe niż wyniki, które osiągały i które nawet upadając mogły być pewne, że za chwilę wrócą na "należne im miejsce" wśród najlepszych, bo po prostu nikt nie pozwoli im gnić w czeluściach nicości.

Póki co klub nie robi nic, aby taki status osiągnąć. Nie chce mocniej zapuścić korzeni wśród szerokiego grona sympatyków (niekoniecznie kibiców) czy po prostu w świadomości społecznej mieszkańców Lublina czy województwa. Rzucanie hasłem #lublintożużel to trochę za mało.

Brak większych akcji marketingowych/społecznych poza stadionem (choćby zajęcia z dzieciakami w przedszkolach, szkołach, co jest już zupełnym standardem w wielu klubach, Falubaz praktykuje to od lat). Brak prospołecznych inicjatyw np. pula tanich biletów dla dzieciaków, których nie stać na takie atrakcje itd. itd.

Oczywiście, że popyt kształtuje ceny, ale jednak jeżeli buduje się markę, a nie myśli tylko o tym, ile i za ile sztuk towaru mogę sprzedać tu i teraz, to należy politykę cenową prowadzić z głową.

Ustawiając ceny na rynkowym poziomie oczywiście, że je sprzedamy, ale co to może oznaczać w dłuższej perspektywie? Że odcinamy się od całych rzesz wiernych kibiców, którzy przyjdą i na II ligę, ale których na super drogie bilety nie stać. Natomiast wielu z tych, którzy teraz płacą słono za każde wejście na stadion "płaci i wymaga" wyniku. Gdy do zabranie, odejdzie bez chwili zastanowienia.

Może ja mam spaczone podejście do sportu i klubów sportowych, ale chciałbym wierzyć, że mogą one być czymś więcej niż biznes, że mogą być nośnikiem emocji i wartości (co nie znaczy, że nie mogą być dochodowe albo chociaż niedeficytowe). Przez dziesięciolecia kluby sportowe kształtowały lokalne społeczności, budowały poczucie ich tożsamości, pozwalały ludziom na identyfikowanie się z kimś lub czymś.

Chciałbym, żeby ktoś chciał chociaż tak spojrzeć na żużlowy Motor.

I żeby nie było. Nie nawołuje tutaj do rozdawnictwa biletów, obniżenia cen itd. Chodzi mi o szersze spojrzenia na problem i próbę bardziej złożonego podejścia do jego rozwiązania.

Powyższe odnosi się również do całego marketingu, do informacji publikowanych w mediach społecznościowych, do organizowania pseudo-podziękowań dla kibiców i całej masy pomniejszych spraw, które w klubie się ignoruje.

Może być też tak, że obecna ekipa założyła sobie plan na 10 lat żużla w Lublinie. Pobawi się tymi klockami. Wyciśnie z tego tyle, ile się da i tyle. Nie ma zamiaru budować czegoś na lata. Dla siebie lub dla swoich następców.

P.S. i jak generalnie nie jest mi nijak po drodze z kibolami piłkarskiego Motoru, to jednak w pełni zrozumiałem ich sprzeciw wobec decyzji klubu, aby na mecz z Rakowem ustalić ceny na tak wysokim poziomie, a przede wszystkim żeby nie przewidzieć w ogóle biletów ulgowych (sic!) - zamiast wykorzystać ten mecz jako szanse na zapełnienie Areny pod korek i ściągnięcia na mecz Motoru młodych dzieciaków, którzy może później zaciągnęliby rodziców i na ligę, to klub połasił się na szybką kasę.

W marketingu oczywiście jest dużo do poprawy. Tu przyznam racje

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#971 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 16 marca 2023, o 12:37

dannie pisze:...Brak większych akcji marketingowych/społecznych poza stadionem (choćby zajęcia z dzieciakami w przedszkolach, szkołach, co jest już zupełnym standardem w wielu klubach, Falubaz praktykuje to od lat)...

Ostatnio zaskoczył mnie szwagier. Powiedział, że u jego dzieciaka w szkole było spotkanie z jakimś żużlowcem z Australii. Podejrzewam, że to był Fraser Bowes. Więc może jednak klub coś robi ale się tym nie chwali?
Co do reszty Twojej wypowiedzi zgadzam się w 100 %.

Kaman
Kadrowicz

#972 Postautor: Kaman » 17 marca 2023, o 14:48

@MateuszPuka
Wśród klubów żużlowych trwa licytacja na liczbę spółek Skarbu Państwa wśród sponsorów. Wszystkich wkrótce przebije jednak Motor Lublin, który szykuje się już do ogłoszenia nowych umów z jedną ze spółek Orlenu oraz... Bankiem PKO BP. Wspierać ich będą także Grupa Azoty i Bogdanka.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#973 Postautor: Saeyl » 17 marca 2023, o 14:59

We wtorek będzie specjalna konferencja prasowa, na której mają zostać ogłoszeni ww. sponsorzy.
To którego polityka obstawiacie na konferencji? :D

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#974 Postautor: Hayden » 17 marca 2023, o 15:03

Pewnie gnida Moskal
Motor mocny

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#975 Postautor: Saeyl » 17 marca 2023, o 17:16

Kaman pisze:https://sport.interia.pl/zuzel/news-co-za-wpadka-mistrza-polski-wielka-faktura-za-juniora,nId,6652173

Czyżby Ola Marmuszewska nie ogarnęła tematu...

Sprawę już załatwiono. Kontrakt z Tymanem został rozwiązany i został skreślony z listy zawodników Motoru Lublin.