Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Żużel w TV

#15901 Postautor: Flagg » 3 stycznia 2023, o 10:00

Bo on razi jedynie w ustach przeciwników. Jak bluzgami walą Twoi, to jest to "ubarwianie wypowiedzi" :)

A tak w ogóle, to polecam obejrzeć podsluch z murawy w Ekstraklasie w meczu chyba Wisła Płock - Legia Warszawa i sympatyczne rozmówki Panów Furman i chyba Josue. Przez 90 minut kurwiali sie na boisku, żeby po końcowym gwizdku podac sobie rece i strzelić misia.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Sebekmotor
Kadrowicz

#15902 Postautor: Sebekmotor » 3 stycznia 2023, o 10:35

Bo to jest czy się podoba komuś czy nie też element rywalizacji. Chodzi o to żeby przeciwnika wyprowadzić z równowagi , by nie myślał o tym by jak najlepiej zrobić swoją robotę tylko , by się odegrać na przeciwniku. Patrz finał MŚ 2006,czy gra wielkiego MJ w Bulls.

Karamba
Kadrowicz

#15903 Postautor: Karamba » 3 stycznia 2023, o 10:41

Gelo pisze:"Masz dobre starty to założysz tego uja a ja tego drugiego w... am". Wzorzec mistrza z Sevres pod Paryżem.

Ciekaw jestem jaki elaborat by Max stuknął jakby chciał to samo przekazać koledze .

Karamba
Kadrowicz

#15904 Postautor: Karamba » 3 stycznia 2023, o 10:42

Ge(L)o pisze:U Zmarzlika wyszło tego po prostu za dużo, by tłumaczyć to ferworem walki. Dziwne, że jeszcze niektórzy nie mogą się pogodzić z tym, że to mały chamski wieśniaczek.
A Mikkel musiał gdzieś tę inwektywę usłyszeć, sam jej nie wymyślił, może nawet nie rozumiał, co mówi. A tekst pewnie był pokłosiem zachowania toruńskich kibiców w Lublinie. Apator wibrator !

ha ha chyba sam w to nie wierzysz co napisałeś .

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15905 Postautor: Kargolo » 3 stycznia 2023, o 10:51

Gelo pisze:Znacznie prościej jest tłumaczyć zwykłe chamstwo mityczną adrenaliną meczową.

Mityczną :D
Flagg pisze:A tak w ogóle, to polecam obejrzeć podsluch z murawy w Ekstraklasie w meczu chyba Wisła Płock - Legia Warszawa i sympatyczne rozmówki Panów Furman i chyba Josue. Przez 90 minut kurwiali sie na boisku, żeby po końcowym gwizdku podac sobie rece i strzelić misia.

Piłkarze to w ogóle jawią się w tym serialu jako wyjątkowe bałwany.
Po delikatnym dotknięciu potrafią wić się po murawie jak po zderzeniu z ciężarówką, a 3 sekundy później skakać do rywala jak kurczak i obrażać jego matkę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Sebekmotor
Kadrowicz

#15906 Postautor: Sebekmotor » 3 stycznia 2023, o 10:57

W żużlu jest identycznie.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15907 Postautor: Kargolo » 3 stycznia 2023, o 11:02

No nie powiedziałbym.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#15908 Postautor: kdsz » 3 stycznia 2023, o 11:04

Gelo pisze:"Masz dobre starty to założysz tego uja a ja tego drugiego w... am". Wzorzec mistrza z Sevres pod Paryżem.

To faktycznie było brzydkie, a przecież można inaczej!

Drogi Szymonie, w społeczności żużlowej słyniesz ze znakomitych wyjść spod taśmy maszyny startowej. Proponuję, byś skorzystał z tego atutu i zablokował tor jazdy przeciwnika ustawionego bezpośrednio po lewej stronie od pola startowego, z którego przyjdzie ci wyruszyć do wyścigu. W trosce o korzystny rezultat w najbliższym biegu i całym dzisiejszym spotkaniu, deklaruję, że z zachowaniem najwyższej staranności będę usiłował w sportowej walce ograniczyć poczynania drugiego z reprezentantów lubelskiej drużyny.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Sebekmotor
Kadrowicz

#15909 Postautor: Sebekmotor » 3 stycznia 2023, o 11:04

Nie mówię, że jest zupełnie tak samo, ale ile to w dzisiejszym żużlu udawanych upadków?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15910 Postautor: Kargolo » 3 stycznia 2023, o 11:08

Sebekmotor pisze:Nie mówię, że jest zupełnie tak samo, ale ile to w dzisiejszym żużlu udawanych upadków?

"identycznie" dosłownie znaczy "tak samo" :D

Żadna leżanka żużlowca nie ma podjazdu do neymarowego kręcenia bączków po murawie. Piłkarze to wyjątkowe cipy pod tym względem. Niestety koszykówka, szczególnie w ostatnich 10-15 latach też poszła w tę stronę i w obecności setek kamer taki LeBron czy Harden wychodzą na idiotów.

Karamba
Kadrowicz

#15911 Postautor: Karamba » 3 stycznia 2023, o 11:08

kdsz pisze:

To faktycznie było brzydkie, a przecież można inaczej!

Drogi Szymonie, w społeczności żużlowej słyniesz ze znakomitych wyjść spod taśmy maszyny startowej. Proponuję, byś skorzystał z tego atutu i zablokował tor jazdy przeciwnika ustawionego bezpośrednio po lewej stronie od pola startowego, z którego przyjdzie ci wyruszyć do wyścigu. W trosce o korzystny rezultat w najbliższym biegu i całym dzisiejszym spotkaniu, deklaruję, że z zachowaniem najwyższej staranności będę usiłował w sportowej walce ograniczyć poczynania drugiego z reprezentantów lubelskiej drużyny.

a Szymon na to

Bartek k... co ty pie... dwie minuty nam minęło a my dalej w parku maszyn

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15912 Postautor: Torsen » 3 stycznia 2023, o 11:12

Ogólnie społeczeństwo schamiało. Bluzgają prawie wszyscy, młodzież w empeku bez żenady i na pełnym wdechu wyraża się tak, że masz ochotę przypierdolić ;) a słowa "zajebisty", pochodzącego wprost od megawulgarnego "jebać" już się nawet nie wypikuje w telewizjach. Żal pe-el.
Dlatego dziś już nie chodzi o same bluzgi, tylko o to, czy mówisz jak bluzgający inteligent, czy jak recydywista. Nie ma to nic wspólnego z tym, czy zawodnik jest "nasz", czy "cudzy" - bynajmniej. Jak pisałem wcześniej, bluzgi u jednych rażą, a u innych nie, i wynika to raczej z tego, co delikwent mówi oprócz bluzgów i czemu służą same bluzgi - ubarwieniu, jak u Hampela, czy poniżeniu przeciwnika, jak u Misia Świata. Czym innym są "przecinki", zwłaszcza w emocjach, a czym innym - nawet w tych samych emocjach - wulgarne odnoszenie się do innych.
Mam nadzieję, że pomogłem.

Aha, jeszcze Wibrator Toruń - edit.
Oczywiście, że zbitka ta jest prymitywna i powyżej piątej klasy raczej mało śmieszna, natomiast w tym wypadku może budzić wesołość, bo wypowiada ją obcokrajowiec - i to tak, jakby ją właśnie wymyślił. Polacy nie są przyzwyczajeni do koślawego mówienia naszym językiem, bo imigracja w Polsce dotychczas była mała, a język jest tak trudny, że skutecznie odstrasza większość od podjęcia próby porozumiewania się w nim.
Gdyby mówił w podobny sposób o Motorze, to też by wzbudził wesołość, tyle że kogo innego ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15913 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2023, o 11:20

Maks style: Szymonie - twoja dobra procedura startowa, która wynika z właściwie dobranych wartości jest w każdym elemencie i w każdym okresie tego meczu wysoce akceptowalna. Natomiast ja jako osoba poszukująca właściwego ułożenia i przestrzeni dołożę wszelkich starań i poszukiwań odpowiednich wartości do uporania się z drugim zawodnikiem drużyny przeciwnej uczestniczącym w ściśle określonej pojedynczej kampanii.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15914 Postautor: Torsen » 3 stycznia 2023, o 11:23

Gelo pisze:Natomiast ja jako osoba poszukująca właściwego ułożenia i przestrzeni

Moja działalność gospodarcza :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15915 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2023, o 11:28

Torsen pisze: Jak pisałem wcześniej, bluzgi u jednych rażą, a u innych nie, i wynika to raczej z tego, co delikwent mówi oprócz bluzgów i czemu służą same bluzgi - ubarwieniu, jak u Hampela, czy poniżeniu przeciwnika, jak u Misia Świata. Czym innym są "przecinki", zwłaszcza w emocjach, a czym innym - nawet w tych samych emocjach - wulgarne odnoszenie się do innych.
Mam nadzieję, że pomogłem.

Dokładnie - w przypadku Zmarzlika w grę wchodzi niewyobrażalna wręcz pogarda dla innych zawodników - w tym początkujących juniorów. Czy trzykrotne zdobycie tytułu daje legitymację do pogardy? Moim zdaniem nie - każdy zawodnik stający pod taśmą ma swojej ambicje. A to, że kamera uchwyciła określenie ujami zawodników Motoru u mnie tylko wzmocniło wkurw na Bartka :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#15916 Postautor: Sebekmotor » 3 stycznia 2023, o 11:35

Kargolo pisze:
Sebekmotor pisze:Nie mówię, że jest zupełnie tak samo, ale ile to w dzisiejszym żużlu udawanych upadków?

"identycznie" dosłownie znaczy "tak samo" :D

Żadna leżanka żużlowca nie ma podjazdu do neymarowego kręcenia bączków po murawie. Piłkarze to wyjątkowe cipy pod tym względem. Niestety koszykówka, szczególnie w ostatnich 10-15 latach też poszła w tę stronę i w obecności setek kamer taki LeBron czy Harden wychodzą na idiotów.

W tv sytuacje stykowe z piłki często wyglądają niewinnie, ale nie rzadko są to porządne strzały. Kontuzje w piłce są równie częste jak w żużlu.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15917 Postautor: Kargolo » 3 stycznia 2023, o 12:30

Umówmy się, nie mówię tu o poważnych kontuzjach tylko o żenującym nurkowaniu i kręceniu się po murawie jak ryba wyjęta z wody, po czym taki zawodnik po kilku sekundach zrywa sprint albo skacze do gardła rywalowi jakby nic mu się nie stało. Czy taki koszykarz draśnięty w bark paznokciem odchyla głowę jakby dostał bombę od Żelaznego Mike'a, o mało nie kręcąc sobie karku przy tym pajacowaniu.

Doskonale wiem, że zarówno w koszykówce, jak i w piłce zdarzają się solidne urazy, ale nie o tym jest dyskusja.

Apator-Wibrator, no nie wytrzymam ze śmiechu. Ostatni raz tak się śmiałem jak chłop się za babę przebrał w telewizji.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#15918 Postautor: kdsz » 3 stycznia 2023, o 12:39

Kargolo pisze:Żadna leżanka żużlowca nie ma podjazdu do neymarowego kręcenia bączków po murawie.

Nie bączek co prawda, ale to mój ulubiony film z żuniorem:
https://youtu.be/y8JnxF2_Udo

Sebekmotor
Kadrowicz

#15919 Postautor: Sebekmotor » 3 stycznia 2023, o 13:44

Czym to się różni od np upadku Buczkowskiego z 14 biegu finału z Wilkami ? I tu i tu chodziło żeby wymusić korzystna dla siebie decyzję sędziego. Oczywiście w przeciwieństwie do piłki każdy upadek w żużlu boli jak cholera, ale cel i tu i tu jest ten sam. Efekt często też bywa podobny.
Jak się tak zastanowić to jednak żużlowiec jest głupszy, bo dużo więcej ryzykuje.

Karamba
Kadrowicz

#15920 Postautor: Karamba » 3 stycznia 2023, o 16:18

https://www.youtube.com/watch?v=iAwwIlK2_-s

są transmisje i doszedł Var więc może z czasem zbastują z tym turlaniem trochę .

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15921 Postautor: Kargolo » 3 stycznia 2023, o 16:21

Karamba pisze:https://www.youtube.com/watch?v=iAwwIlK2_-s

są transmisje i doszedł Var więc może z czasem zbastują z tym turlaniem trochę .

Zbastują dopiero jak zaczną być karani np. kartkami. Nie wiem jak to wygląda w przepisach, ale w praktyce karane są czasem tylko próby wymuszania karnych.

mema
Senior

#15922 Postautor: mema » 3 stycznia 2023, o 17:10

https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... my/c30rr3s
Tutaj kolejny kamyczek do ogródka że i Motoru torunianie nie oszczędzali

Flagg
Trener

#15923 Postautor: Flagg » 4 stycznia 2023, o 08:17

Kargolo pisze:Po delikatnym dotknięciu potrafią wić się po murawie jak po zderzeniu z ciężarówką, a 3 sekundy później skakać do rywala jak kurczak i obrażać jego matkę.
Zgadza się i to jest jedna z rzeczy, która mnie w osttanich latach od piłki odepchnęła. Ale taka postawa kopaczy nie wynika z ich delikatności, czy jak to niektórzy okreslają "pizdowatości", ale jest po prostu elementem gry. Bardzo słabym, wręcz żenującym elementem, ale jednak elementem. I nikt z tym nic nie robi. Albo nie ma pomysłu, co z tym zrobić. Skoro inni to robią, to dlaczego my nie mielibyśmy.

Co nie zmienia faktu, że trash talk, bluzgi i ogólnie dość surowy jezyk rodem z patologi był, jest i będzie nieodłączym elementem sportu i rywalizacji. W hokeju legalne jest nawet nawalanie się pieściami, a my się oburzamy, że żużlowiec przeklnął w parku maszyn ;) Rozumiem, ze niektorym może się to nie podobac, innych wręcz oburzać, ale jednak traktujmy wszystich jednakowo, a nie ten moze wiecej, bo jest z Lublina, albo nie jest mistrzem świata. Zmarzlik dostaje po łbie od 4 lat za tamte słowa, a taki Pedersen, było nie było równiez 3-krotny MŚ, wyczynia w prakingu rzeczy 10 razy gorsze łącznie z okarżeniami rywali o jawne oszystwa i nikt się nad tym nie zająknie. "No bo to Pedersen, wszyscy wiedzą, jaki on jest". I to wystarczy za usprawiedliwienie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#15924 Postautor: kdsz » 4 stycznia 2023, o 08:59

Flagg pisze:a my się oburzamy, że żużlowiec przeklnął w parku maszyn ;)

Hola hola, jeśli przeklął w celu urozmaicenia przekazu, to może :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15925 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2023, o 09:52

Flagg pisze: a my się oburzamy, że żużlowiec przeklnął w parku maszyn

My nie, przynajmniej każdy kto choć raz grał w coś na WF-ie i poczuł mityczną adrenalinę :cool:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]