Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Bo on razi jedynie w ustach przeciwników. Jak bluzgami walą Twoi, to jest to "ubarwianie wypowiedzi" :)
A tak w ogóle, to polecam obejrzeć podsluch z murawy w Ekstraklasie w meczu chyba Wisła Płock - Legia Warszawa i sympatyczne rozmówki Panów Furman i chyba Josue. Przez 90 minut kurwiali sie na boisku, żeby po końcowym gwizdku podac sobie rece i strzelić misia.
A tak w ogóle, to polecam obejrzeć podsluch z murawy w Ekstraklasie w meczu chyba Wisła Płock - Legia Warszawa i sympatyczne rozmówki Panów Furman i chyba Josue. Przez 90 minut kurwiali sie na boisku, żeby po końcowym gwizdku podac sobie rece i strzelić misia.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Bo to jest czy się podoba komuś czy nie też element rywalizacji. Chodzi o to żeby przeciwnika wyprowadzić z równowagi , by nie myślał o tym by jak najlepiej zrobić swoją robotę tylko , by się odegrać na przeciwniku. Patrz finał MŚ 2006,czy gra wielkiego MJ w Bulls.
Gelo pisze:"Masz dobre starty to założysz tego uja a ja tego drugiego w... am". Wzorzec mistrza z Sevres pod Paryżem.
Ciekaw jestem jaki elaborat by Max stuknął jakby chciał to samo przekazać koledze .
Ge(L)o pisze:U Zmarzlika wyszło tego po prostu za dużo, by tłumaczyć to ferworem walki. Dziwne, że jeszcze niektórzy nie mogą się pogodzić z tym, że to mały chamski wieśniaczek.
A Mikkel musiał gdzieś tę inwektywę usłyszeć, sam jej nie wymyślił, może nawet nie rozumiał, co mówi. A tekst pewnie był pokłosiem zachowania toruńskich kibiców w Lublinie. Apator wibrator !
ha ha chyba sam w to nie wierzysz co napisałeś .
Gelo pisze:Znacznie prościej jest tłumaczyć zwykłe chamstwo mityczną adrenaliną meczową.
Mityczną :D
Flagg pisze:A tak w ogóle, to polecam obejrzeć podsluch z murawy w Ekstraklasie w meczu chyba Wisła Płock - Legia Warszawa i sympatyczne rozmówki Panów Furman i chyba Josue. Przez 90 minut kurwiali sie na boisku, żeby po końcowym gwizdku podac sobie rece i strzelić misia.
Piłkarze to w ogóle jawią się w tym serialu jako wyjątkowe bałwany.
Po delikatnym dotknięciu potrafią wić się po murawie jak po zderzeniu z ciężarówką, a 3 sekundy później skakać do rywala jak kurczak i obrażać jego matkę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
W żużlu jest identycznie.
Gelo pisze:"Masz dobre starty to założysz tego uja a ja tego drugiego w... am". Wzorzec mistrza z Sevres pod Paryżem.
To faktycznie było brzydkie, a przecież można inaczej!
Drogi Szymonie, w społeczności żużlowej słyniesz ze znakomitych wyjść spod taśmy maszyny startowej. Proponuję, byś skorzystał z tego atutu i zablokował tor jazdy przeciwnika ustawionego bezpośrednio po lewej stronie od pola startowego, z którego przyjdzie ci wyruszyć do wyścigu. W trosce o korzystny rezultat w najbliższym biegu i całym dzisiejszym spotkaniu, deklaruję, że z zachowaniem najwyższej staranności będę usiłował w sportowej walce ograniczyć poczynania drugiego z reprezentantów lubelskiej drużyny.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Nie mówię, że jest zupełnie tak samo, ale ile to w dzisiejszym żużlu udawanych upadków?
Sebekmotor pisze:Nie mówię, że jest zupełnie tak samo, ale ile to w dzisiejszym żużlu udawanych upadków?
"identycznie" dosłownie znaczy "tak samo" :D
Żadna leżanka żużlowca nie ma podjazdu do neymarowego kręcenia bączków po murawie. Piłkarze to wyjątkowe cipy pod tym względem. Niestety koszykówka, szczególnie w ostatnich 10-15 latach też poszła w tę stronę i w obecności setek kamer taki LeBron czy Harden wychodzą na idiotów.
kdsz pisze:Gelo pisze:"Masz dobre starty to założysz tego uja a ja tego drugiego w... am". Wzorzec mistrza z Sevres pod Paryżem.
To faktycznie było brzydkie, a przecież można inaczej!
Drogi Szymonie, w społeczności żużlowej słyniesz ze znakomitych wyjść spod taśmy maszyny startowej. Proponuję, byś skorzystał z tego atutu i zablokował tor jazdy przeciwnika ustawionego bezpośrednio po lewej stronie od pola startowego, z którego przyjdzie ci wyruszyć do wyścigu. W trosce o korzystny rezultat w najbliższym biegu i całym dzisiejszym spotkaniu, deklaruję, że z zachowaniem najwyższej staranności będę usiłował w sportowej walce ograniczyć poczynania drugiego z reprezentantów lubelskiej drużyny.
a Szymon na to
Bartek k... co ty pie... dwie minuty nam minęło a my dalej w parku maszyn
Ogólnie społeczeństwo schamiało. Bluzgają prawie wszyscy, młodzież w empeku bez żenady i na pełnym wdechu wyraża się tak, że masz ochotę przypierdolić ;) a słowa "zajebisty", pochodzącego wprost od megawulgarnego "jebać" już się nawet nie wypikuje w telewizjach. Żal pe-el.
Dlatego dziś już nie chodzi o same bluzgi, tylko o to, czy mówisz jak bluzgający inteligent, czy jak recydywista. Nie ma to nic wspólnego z tym, czy zawodnik jest "nasz", czy "cudzy" - bynajmniej. Jak pisałem wcześniej, bluzgi u jednych rażą, a u innych nie, i wynika to raczej z tego, co delikwent mówi oprócz bluzgów i czemu służą same bluzgi - ubarwieniu, jak u Hampela, czy poniżeniu przeciwnika, jak u Misia Świata. Czym innym są "przecinki", zwłaszcza w emocjach, a czym innym - nawet w tych samych emocjach - wulgarne odnoszenie się do innych.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Aha, jeszcze Wibrator Toruń - edit.
Oczywiście, że zbitka ta jest prymitywna i powyżej piątej klasy raczej mało śmieszna, natomiast w tym wypadku może budzić wesołość, bo wypowiada ją obcokrajowiec - i to tak, jakby ją właśnie wymyślił. Polacy nie są przyzwyczajeni do koślawego mówienia naszym językiem, bo imigracja w Polsce dotychczas była mała, a język jest tak trudny, że skutecznie odstrasza większość od podjęcia próby porozumiewania się w nim.
Gdyby mówił w podobny sposób o Motorze, to też by wzbudził wesołość, tyle że kogo innego ;)
Dlatego dziś już nie chodzi o same bluzgi, tylko o to, czy mówisz jak bluzgający inteligent, czy jak recydywista. Nie ma to nic wspólnego z tym, czy zawodnik jest "nasz", czy "cudzy" - bynajmniej. Jak pisałem wcześniej, bluzgi u jednych rażą, a u innych nie, i wynika to raczej z tego, co delikwent mówi oprócz bluzgów i czemu służą same bluzgi - ubarwieniu, jak u Hampela, czy poniżeniu przeciwnika, jak u Misia Świata. Czym innym są "przecinki", zwłaszcza w emocjach, a czym innym - nawet w tych samych emocjach - wulgarne odnoszenie się do innych.
Aha, jeszcze Wibrator Toruń - edit.
Oczywiście, że zbitka ta jest prymitywna i powyżej piątej klasy raczej mało śmieszna, natomiast w tym wypadku może budzić wesołość, bo wypowiada ją obcokrajowiec - i to tak, jakby ją właśnie wymyślił. Polacy nie są przyzwyczajeni do koślawego mówienia naszym językiem, bo imigracja w Polsce dotychczas była mała, a język jest tak trudny, że skutecznie odstrasza większość od podjęcia próby porozumiewania się w nim.
Gdyby mówił w podobny sposób o Motorze, to też by wzbudził wesołość, tyle że kogo innego ;)
Maks style: Szymonie - twoja dobra procedura startowa, która wynika z właściwie dobranych wartości jest w każdym elemencie i w każdym okresie tego meczu wysoce akceptowalna. Natomiast ja jako osoba poszukująca właściwego ułożenia i przestrzeni dołożę wszelkich starań i poszukiwań odpowiednich wartości do uporania się z drugim zawodnikiem drużyny przeciwnej uczestniczącym w ściśle określonej pojedynczej kampanii.
Gelo pisze:Natomiast ja jako osoba poszukująca właściwego ułożenia i przestrzeni
Moja działalność gospodarcza
Torsen pisze: Jak pisałem wcześniej, bluzgi u jednych rażą, a u innych nie, i wynika to raczej z tego, co delikwent mówi oprócz bluzgów i czemu służą same bluzgi - ubarwieniu, jak u Hampela, czy poniżeniu przeciwnika, jak u Misia Świata. Czym innym są "przecinki", zwłaszcza w emocjach, a czym innym - nawet w tych samych emocjach - wulgarne odnoszenie się do innych.
Dokładnie - w przypadku Zmarzlika w grę wchodzi niewyobrażalna wręcz pogarda dla innych zawodników - w tym początkujących juniorów. Czy trzykrotne zdobycie tytułu daje legitymację do pogardy? Moim zdaniem nie - każdy zawodnik stający pod taśmą ma swojej ambicje. A to, że kamera uchwyciła określenie ujami zawodników Motoru u mnie tylko wzmocniło wkurw na Bartka :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Kargolo pisze:Sebekmotor pisze:Nie mówię, że jest zupełnie tak samo, ale ile to w dzisiejszym żużlu udawanych upadków?
"identycznie" dosłownie znaczy "tak samo" :D
Żadna leżanka żużlowca nie ma podjazdu do neymarowego kręcenia bączków po murawie. Piłkarze to wyjątkowe cipy pod tym względem. Niestety koszykówka, szczególnie w ostatnich 10-15 latach też poszła w tę stronę i w obecności setek kamer taki LeBron czy Harden wychodzą na idiotów.
W tv sytuacje stykowe z piłki często wyglądają niewinnie, ale nie rzadko są to porządne strzały. Kontuzje w piłce są równie częste jak w żużlu.
Umówmy się, nie mówię tu o poważnych kontuzjach tylko o żenującym nurkowaniu i kręceniu się po murawie jak ryba wyjęta z wody, po czym taki zawodnik po kilku sekundach zrywa sprint albo skacze do gardła rywalowi jakby nic mu się nie stało. Czy taki koszykarz draśnięty w bark paznokciem odchyla głowę jakby dostał bombę od Żelaznego Mike'a, o mało nie kręcąc sobie karku przy tym pajacowaniu.
Doskonale wiem, że zarówno w koszykówce, jak i w piłce zdarzają się solidne urazy, ale nie o tym jest dyskusja.
Apator-Wibrator, no nie wytrzymam ze śmiechu. Ostatni raz tak się śmiałem jak chłop się za babę przebrał w telewizji.
Doskonale wiem, że zarówno w koszykówce, jak i w piłce zdarzają się solidne urazy, ale nie o tym jest dyskusja.
Apator-Wibrator, no nie wytrzymam ze śmiechu. Ostatni raz tak się śmiałem jak chłop się za babę przebrał w telewizji.
Kargolo pisze:Żadna leżanka żużlowca nie ma podjazdu do neymarowego kręcenia bączków po murawie.
Nie bączek co prawda, ale to mój ulubiony film z żuniorem:
https://youtu.be/y8JnxF2_Udo
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Czym to się różni od np upadku Buczkowskiego z 14 biegu finału z Wilkami ? I tu i tu chodziło żeby wymusić korzystna dla siebie decyzję sędziego. Oczywiście w przeciwieństwie do piłki każdy upadek w żużlu boli jak cholera, ale cel i tu i tu jest ten sam. Efekt często też bywa podobny.
Jak się tak zastanowić to jednak żużlowiec jest głupszy, bo dużo więcej ryzykuje.
Jak się tak zastanowić to jednak żużlowiec jest głupszy, bo dużo więcej ryzykuje.
https://www.youtube.com/watch?v=iAwwIlK2_-s
są transmisje i doszedł Var więc może z czasem zbastują z tym turlaniem trochę .
są transmisje i doszedł Var więc może z czasem zbastują z tym turlaniem trochę .
Karamba pisze:https://www.youtube.com/watch?v=iAwwIlK2_-s
Zbastują dopiero jak zaczną być karani np. kartkami. Nie wiem jak to wygląda w przepisach, ale w praktyce karane są czasem tylko próby wymuszania karnych.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... my/c30rr3s
Tutaj kolejny kamyczek do ogródka że i Motoru torunianie nie oszczędzali
Tutaj kolejny kamyczek do ogródka że i Motoru torunianie nie oszczędzali
Zgadza się i to jest jedna z rzeczy, która mnie w osttanich latach od piłki odepchnęła. Ale taka postawa kopaczy nie wynika z ich delikatności, czy jak to niektórzy okreslają "pizdowatości", ale jest po prostu elementem gry. Bardzo słabym, wręcz żenującym elementem, ale jednak elementem. I nikt z tym nic nie robi. Albo nie ma pomysłu, co z tym zrobić. Skoro inni to robią, to dlaczego my nie mielibyśmy.Kargolo pisze:Po delikatnym dotknięciu potrafią wić się po murawie jak po zderzeniu z ciężarówką, a 3 sekundy później skakać do rywala jak kurczak i obrażać jego matkę.
Co nie zmienia faktu, że trash talk, bluzgi i ogólnie dość surowy jezyk rodem z patologi był, jest i będzie nieodłączym elementem sportu i rywalizacji. W hokeju legalne jest nawet nawalanie się pieściami, a my się oburzamy, że żużlowiec przeklnął w parku maszyn ;) Rozumiem, ze niektorym może się to nie podobac, innych wręcz oburzać, ale jednak traktujmy wszystich jednakowo, a nie ten moze wiecej, bo jest z Lublina, albo nie jest mistrzem świata. Zmarzlik dostaje po łbie od 4 lat za tamte słowa, a taki Pedersen, było nie było równiez 3-krotny MŚ, wyczynia w prakingu rzeczy 10 razy gorsze łącznie z okarżeniami rywali o jawne oszystwa i nikt się nad tym nie zająknie. "No bo to Pedersen, wszyscy wiedzą, jaki on jest". I to wystarczy za usprawiedliwienie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:a my się oburzamy, że żużlowiec przeklnął w parku maszyn ;)
Hola hola, jeśli przeklął w celu urozmaicenia przekazu, to może :)
Flagg pisze: a my się oburzamy, że żużlowiec przeklnął w parku maszyn
My nie, przynajmniej każdy kto choć raz grał w coś na WF-ie i poczuł mityczną adrenalinę
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]