Gdzie motory dla naszych juniorów??????????
Cooper ze ty prosisz tatusia zeby ci tlumaczyl na forum to nie znaczy ze ja musze mamusie jestem od ciebie madrzejszy wiec wiesz rozumiem co pisze i mam pojecie o tym ...!!
Ostatnio zmieniony 17 września 2004, o 23:51 przez air, łącznie zmieniany 1 raz.
air pisze:No wiesz wojtek Poprostu widac ze sie zna na tych sprawach wiec wiesz!dziekuje ale nie ma czego gratolowac bo zna sytuacje jaka jest w klubie bo tak jak ja gada z juniorami
I co macie z tego gadania? Chcecie, zeby bylo lepiej to DO ROBOTY!!!, a nie w psychologow sie bawicie. Dzisiaj cale spoleczenstwo placze, ze jest zle. Milego gadania zycze z juniorami...dobranoc
skad zes sie tu w ogole wzial? Przeczytaj sobie gowniarzu pare postow tutaj i zauwaz, ze NIKT tutaj nie wrzuca na siebie na forum! Tu sie kulturalnie (
) wymienia poglady. Wiec nie wiem smarkaczu, co tu jeszcze robisz, zabieraj misia i klocki i spadaj. Porozmawiaj sobie juniorami (pewnie jedyna rozmowa to Twoje blagania o autograf przez kraty ogrodzenia). Znawca sie znalazl. Lekcje juz odrobiles? Nie? To co tu jeszcze robisz? Siadaj do ksiazek bo sie do poniedzialku na 8 rano do gimnazjum nie wyrobisz. A i dobrze Ci to zrobi na Twoja polszczyzne.
To tyle co mam do Ciebie, wiecej nie mam zamiaru Tobie odpisywac.
To tyle co mam do Ciebie, wiecej nie mam zamiaru Tobie odpisywac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper jak ty chodzisz do gimnazjum to nie znaczy ze kazdy! w przeciwinstwie do ciebie mam kontaklt z juniorami i zawodnikami! a lekcje to ty sobie smarkaczu odrob wogule jak smiesz tak do mnie mowic! a poglady chab kazdy swoje moze podac! a po 2 to dobranocka dawno jusz byla wiec idz spac! a ty co na kolankach smigasz do Macka po autograf hehe osmieszasz sie i to bardzo .... heheh
Ewelina i Air jeszcze jesteście za młodzi i za mało wiecie o życiu. Dla Was wszystko jest proste, bo poprosicie rodziców i Wam dadzą pieniążki na jedzenie, na ubranie i inne rzeczy. Nie rozumiecie tego że pieniędzy może poprostu nie być tyle ile jest potrzeba i w pewnych sprawach trzeba ograniczać wydatki. Wam na wszystko starcza i myślicie że w klubie tez ma na wszystko starczyć.A realia są zupełnie inne.
EWELINA ThX!! A Do Mikasa ty myslisz ze ile ja mam lat co myslisz ze jestesmy dziecmi mylisz sie !! zyje troche na swiecie i wiem co sie dzieje wiec orituje sie ile kosztuja czesci i wszytko do motorku wiec dlatego mowie ze klub powinien dawac czesc kasy na remonty silnika! bo sam junior nie ma kasy! wiec chba sam rozumiesz ze nie mowie odrazu o klubie ze klub nie kupoje ja rozumiem ze nie ma kasy ale wiesz musi pomuc juniorom bo bedzie ciezko:) Pozdro
Mikas, nie znasz mnie i nie wiesz jak wygląda zycie, badz pewien ze nie jest ono takie kolorowe jak napisałes.znam wartosc pieniadza i wiem ze nie łatwo jest zdobyc kase wiec nie musisz mi tego tłumaczyc jak dziecku bo juz nim nie jestem!Wiemy ze klubowi nie na wszystko starcza, a raczej powinnam napisać starcza na niewiele i nie wymagam od działaczy niewiadomo czego! Naprawdę chyba musze zmienic lokal bo my sie tu nie rozumiemy!Pozdrawiam;)
EWELINA pisze: NaprawdÄ™ chyba musze zmienic lokal bo my sie tu nie rozumiemy!Pozdrawiam;)
O, tak, tak. I najlpeiej wez za raczke aira i pokaz mu wyjscie, bo chlopak nie moze trafic.
Choc szczerze mowiac, to Ty Ewelina moglabys zostac.
Po waszych wpisach bardzo dokładnie można wywnioskować,że napewno utrzymuja Was jeszcze rodzice i chyba temu nie zaprzeczysz??
Wyobraź sobie że np. od tego miesiąca twoi rodzice zarabiają dwa razy mniej niż dotychczas. I mowią Ci że od dziś ubierasz się w ciuchlandzie bo ich nie stać na markowe ubrania, a twoj starszy brat idzie na studia i potrzebne mu są pieniądze na akademik, ksiązki itp. I co wtedy ty mówisz mamie czy tacie: "to znajdzcie mi sponsora, bo ja dalej chce miec markowe ciuchy"?? A oni wtedy Ci powiedzą jesli chcesz miec coś więcej niż inni to sam na to zapracuj i zarób sobie na to,bo nas nie stać. I tak samo jest ze szkółką, jeśli chcą do czegos dojść i mieć coś więcej to muszą tez zainwestować, a nie liczyć tylko na klub, bo klubu na to w tym momencie nie stać.
Wyobraź sobie że np. od tego miesiąca twoi rodzice zarabiają dwa razy mniej niż dotychczas. I mowią Ci że od dziś ubierasz się w ciuchlandzie bo ich nie stać na markowe ubrania, a twoj starszy brat idzie na studia i potrzebne mu są pieniądze na akademik, ksiązki itp. I co wtedy ty mówisz mamie czy tacie: "to znajdzcie mi sponsora, bo ja dalej chce miec markowe ciuchy"?? A oni wtedy Ci powiedzą jesli chcesz miec coś więcej niż inni to sam na to zapracuj i zarób sobie na to,bo nas nie stać. I tak samo jest ze szkółką, jeśli chcą do czegos dojść i mieć coś więcej to muszą tez zainwestować, a nie liczyć tylko na klub, bo klubu na to w tym momencie nie stać.
wyobraz sobie Mikas ze mam podobna sytuacje bo nie moge isc na studia na które chce z braku funduszy.Tyle ze ja sie nie załamuje i jakos sobie radze.Pytanie do Coopera"po co ci jestem potrzebna na forum? nie zgadzamy sie, mamy zupełnie rózne poglady na te sprawy, i z mojej strony na pewno nic sie w tej kwestii nie zmieni:)
To tym bardziej powinnaś Ewelino rozumiec że nie na wszystko w klubie, tak jak i w życiu, starcza pieniędzy i czasmi żeby do czegos w życiu dojść, trzeba zainwestowac w siebie samemu a nie liczyć na pomoc innych. Takie są realia i tego się nie zmieni. Państwo opiekuńcze było za komuny teraz każdy musi sobie radzić sam, a jeśli ktokolwiek otrzymuje jakąś pomoc to powinien za nią dziękować a nie jeszcze narzekać że jest za mała,bo następnym razem może już nic za darmo nie dostać.
mikas pisze:żebyśmy najlepiej byli już mistrzami polski i jeszcze mieli kilku juniorów na miare Hliba.
hlib umiejetnosci ma i to spore, zeby nie powiedziec ze bardzo duze ale nikomu nie zycze takiego chama w druzynie, wystarczy ze jest w gorzowie, wsrod swoich.
poza tym nie sadzicie ze pawel miesiac jest lepszy?
ZAKÅADOWY KLUB SPORTOWY STAL RZESZÓW!!
EWELINA pisze:Pytanie do Coopera"po co ci jestem potrzebna na forum? nie zgadzamy sie, mamy zupełnie rózne poglady na te sprawy, i z mojej strony na pewno nic sie w tej kwestii nie zmieni:)
To, ze sie nie zgadzamy to nie znaczy, ze sie nie szanujemy
popatrzcie na inne kluby jak dbaja o młodziez np. Unia tarnów inwestowała pieniądze w młodych a teraz widac efekty jak jedzie Kołodziej i M.Rempała unas jezeli klub wyłoży pieniądze na młodych chłopaków to napewno zaczną jechac tak samo.A narazie to w naszym klubie młodziez nawet niema na czym trenować takim przypadkiem jest K.Wrona i G.Kosiński jezeli by dostali dobry sprzęt i mieli troche treningu to napewno jeszcze byśmy o nich usłyszeli nieraz jestem tego pewien
Tylko porównaj sobie budżety jakimi dysponują oba kluby. Unia ma super sponsora i stać ją na naprawdę wiele. Napewno też w klubie tym nie brakuje pieniędzy dla szkółkowiczów.
Jeśli chodzi o takich zawodników jak Kosiński, Wrona, czy Bałabuch to uważam, że oprócz sprzętu to jednak i umiejętności wyżej wymienionym brakuje. Wielokrotnie widziałem ich w akcji i uważam, że nie są to wielkie talenty i nawet super sprzęt by w tym przypadku wiele nie pomógł.
A teraz pare słów na temat sprzętu dla naszej szkółki. Moje zdanie jest takie, że z pustego to i Salomon nie naleje i skoro w klubie ledwo starcza pieniędzy dla pierwszego zespołu to trudno, żeby była wielka kasa dla szkółki. Owszem super by było mieć kilka nowych motocykli na potrzeby najmłodszych ale skąd wziąść na nie fundusze
Niestety w obecnej sytuacji największe szanse na wybicie się mają szkółkowicze, którzy mogą liczyć na pomoc ze strony rodziców - Kępa, Klimek. Ale niestety takie są realia i nie można obrzucać klubu oskarżeniami, że nie dba o najmłodszych. Uważam, że obecne kierownictwo zrobiło dla klubu bardzo dużo. Wyciągneło zespół z otchłani II ligi, a w drugim roku startów w I walczymy o baraże. I chwała mu za to
A powracając do sprawy sprzętu dla najmłodszych to Lublin nie jest w tych problemach odosobniony. Z podobnymi boryka się ogromna większość żużlowej Polski, może z wyjątkiem tych najbogatszych.
Jeśli chodzi o takich zawodników jak Kosiński, Wrona, czy Bałabuch to uważam, że oprócz sprzętu to jednak i umiejętności wyżej wymienionym brakuje. Wielokrotnie widziałem ich w akcji i uważam, że nie są to wielkie talenty i nawet super sprzęt by w tym przypadku wiele nie pomógł.
A teraz pare słów na temat sprzętu dla naszej szkółki. Moje zdanie jest takie, że z pustego to i Salomon nie naleje i skoro w klubie ledwo starcza pieniędzy dla pierwszego zespołu to trudno, żeby była wielka kasa dla szkółki. Owszem super by było mieć kilka nowych motocykli na potrzeby najmłodszych ale skąd wziąść na nie fundusze
Ja na dzień dzisiejszy oprócz Klimka( z całym szacunkiem dla pozostałych) nie widze w szkółce chłopaka który mógłby być w przyszłości wartościowym juniorem. Jeszcze może młody Bałabuch jest w stanie coś osiągnąć,może młodszy brat Kosińskiego, ale oni dopiero zaczeli treningi i narazie trudno powiedzieć. Ale Wrona czy starszy Kosiński to są chłopcy którzy już kilka lat siedzą na motorze i powinni wykazywać się jakimiś umiejętnościami(przynajmniej takimi jak Klimek). Uważam że z nich już nic raczej nie będzie i jeśli inwestować w szkółkę to w tych najmłodszych, tylko że oprócz tego że trzeba dać im sprzęt(na razie i tak powino im wystarczyć to co mają) to potrzebny jest im trener od którego coś się nauczą a nie pan Stachyra. Bo wsiąść na motor i robic kółka tak jak oni to po dwoch treningach jest w stanie zrobić każdy chlopak z ulicy, a tu chodzi o to żeby oni oprócz robienia tych kółek przez niewiadomo ile miesięcy,nauczyli sie czegos więcej.
A już wogóle nieporozumieniem jest dla mnie to,że ten który naprawde w szkółce się w miarę dobrze zapowiadał na tle pozostałych,czyli Szymon Bałabuch, zrezygnował z tego sportu, a reszta z której naprawde nic nie będzie upiera się i jeździ.Przecież nawet ich motory mogłyby byc przydatne dla tych młodszych i problem ze sprzętem dla szkółki mógłby sie w pewnym stopniu rozwiazać.
A już wogóle nieporozumieniem jest dla mnie to,że ten który naprawde w szkółce się w miarę dobrze zapowiadał na tle pozostałych,czyli Szymon Bałabuch, zrezygnował z tego sportu, a reszta z której naprawde nic nie będzie upiera się i jeździ.Przecież nawet ich motory mogłyby byc przydatne dla tych młodszych i problem ze sprzętem dla szkółki mógłby sie w pewnym stopniu rozwiazać.
Umięjetności chłopaków to ich indywidualna sprawa, dzis jest źle ,jutro moze być lepiej.Zgadzam sie jednak ze aby było lepiej to przydałaby się zmiana trenera- z całym szacunkiem dla pana Stachyry;) A co do Wrony, to chciałabym zobaczyć Ciebie Gawrzyk jak jeździsz na motorze bo z punktu kibica to łatwo powiedzieć:"zamyka gaz".wsiądx ze swoim aparacikiem na motor i pokaż jak ma chłopak jeździć to wtedy pogadamy czy jest mu potrzebny lepszy sprzet czy brak mu umiejętności;) Pozdro
EWELINA pisze: A co do Wrony, to chciałabym zobaczyć Ciebie Gawrzyk jak jeździsz na motorze bo z punktu kibica to łatwo powiedzieć:"zamyka gaz".wsiądx ze swoim aparacikiem na motor i pokaż jak ma chłopak jeździć to wtedy pogadamy czy jest mu potrzebny lepszy sprzet czy brak mu umiejętności;) Pozdro
To mozna droga Ewelino troche odwrocic, idz do klubu zacznij dzialac, aby juniorzy mieli sprzet, a nie gadaj "z punktu widzenia kibica", ze jest zle, ze zle zarzadzaja klubem...