Motor Lublin w sezonie 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2023

#501 Postautor: Saint » 9 listopada 2022, o 14:14

Cooper pisze:Tu nie ma klasycznej relacji pracodawcy i pracownika tylko b2b, jest kontrakt ze stawką/ceną i dwie firmy podpisują. Bardzo wątpię, żeby nie było choćby zdania o tym, że "warunki handlowe" są poufne.

Zgadzam się w tym z Tobą, tylko tu jest jakiś szerszy problem - ktoś w tym środowisku „chlapie jęzorem” bo pomimo poufności kwoty wypływają i to nie tylko przy okazji BZ czy MM. Ale to oddzielny problem.
Ja mam wrażenie, że w tej całej kwestii jest jedno zasadnicze nieporozumienie. Ja nigdy nie napisałem, że MM zachował się do końca fair, potrafię go częściowo zrozumieć ale nie mam zamiaru go wybielać. Nie zgadzam się natomiast z narracją przypisywania mu 100% winy za całą sytuację i gloryfikowania zachowania Klubu vel JK w całej tej sytuacji. Odniosłem wrażenie, że Torsenowi i Flaggowi chodzi o coś podobnego. Natomiast część osób sugeruje tutaj, że klub nie ma sobie nic do zarzucenia w tej kwestii, a w to jest mi po prostu trudno uwierzyć patrząc na sygnały ze źródeł bliższych lub dalszych klubowi. To nie jest 0-1 sytuacja. Pytanie tylko, kto w relacji prezes-zawodnik powinien być bardziej dojrzały „biznesowo”

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#502 Postautor: Cooper » 9 listopada 2022, o 14:26

Sprowadzacie do jakiegos absurdalnego ukladu proces negocjacyjny Kępa-Michelsen, probując przekonać, że Kępa powinien wyjawić Michelsenowi fakt, że gada ze Zmarzlikiem i o jakich stawkach. W dodatku niby jest to postawa fair wobec Michelsena. A jak taką postawę określić wtedy względem Zmarzlika?

I jeszcze jedno, Kępa miał dogadanego Zmarzlika i usiadł do stołu z Michelsenem. Załóżmy, że mówi Michelsenowi wszystko jak na spowiedzi o Zmarzliku. Oczywiście powoduje to podniesienie poprzeczki negocjacyjnej przez Mikkela (już słabo, ale niech tam wam będzie). Dogadują się na poziomie +75% zamiast +30%. Nagle wysypuje się temat Zmarzlika, z transferu nici. Oklaski dla wspaniałych negocjacji, brawo Kępa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#503 Postautor: radonis » 9 listopada 2022, o 14:27

Saint pisze:
Cooper pisze:Tu nie ma klasycznej relacji pracodawcy i pracownika tylko b2b, jest kontrakt ze stawką/ceną i dwie firmy podpisują. Bardzo wątpię, żeby nie było choćby zdania o tym, że "warunki handlowe" są poufne.

Zgadzam się w tym z Tobą, tylko tu jest jakiś szerszy problem - ktoś w tym środowisku „chlapie jęzorem” bo pomimo poufności kwoty wypływają i to nie tylko przy okazji BZ czy MM. Ale to oddzielny problem.
Ja mam wrażenie, że w tej całej kwestii jest jedno zasadnicze nieporozumienie. Ja nigdy nie napisałem, że MM zachował się do końca fair, potrafię go częściowo zrozumieć ale nie mam zamiaru go wybielać. Nie zgadzam się natomiast z narracją przypisywania mu 100% winy za całą sytuację i gloryfikowania zachowania Klubu vel JK w całej tej sytuacji. Odniosłem wrażenie, że Torsenowi i Flaggowi chodzi o coś podobnego. Natomiast część osób sugeruje tutaj, że klub nie ma sobie nic do zarzucenia w tej kwestii, a w to jest mi po prostu trudno uwierzyć patrząc na sygnały ze źródeł bliższych lub dalszych klubowi. To nie jest 0-1 sytuacja. Pytanie tylko, kto w relacji prezes-zawodnik powinien być bardziej dojrzały „biznesowo”

To jest niezła konkluzja w tej całej dyskusji. Co artykuł, wypuszczona w eter informacja, to zmiana oceny o 180 stopni, a przecież to mają na celu te publikacje, szczególnie w okresie ogórkowym, budzić emocje, polaryzować.

Nie dajmy sobie wmówić, że klub dymał uciemiężonego MM, bo to zakrawa o gruby absurd. Z drugiej strony pewnie można było ze strony klubu całą sprawę rozegrać chłodniej i mielibyśmy obydwu na pokładzie. Nie dowiemy się tego...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#504 Postautor: Gelo » 9 listopada 2022, o 14:33

Flagg pisze: Musicie się zdecydować na jakaś wspólna wersję. Bo opcje są dwie:
a) Albo Kępa nie chciał przepłacać MM i wział tańszy zamiennik w postaci LIndgrena - wtedy nie mam mowy o tym, że ktoś kogos wystawił. Nie stać go było na droższy produkt, to kupił tańszy zamiennik, normalna sprawa.
b) Kępa przepłacił Lindgrena, bo nie chciał przepłacić MM - w tej sytuacji...no cóż, Kępa nie wychodzi na specjalnie bystrego ;)

Najbardziej prawdopodobna jest wersja c (to oczywiście moje spekulacje). Wydaje się, że kwoty jakie hulają w plotkach są z sufitu. Tak to przynajmniej ocenił Momot - to po pierwsze. Po drugie wydaje się, że Kuba nie dał im więcej niż uzgodnił pierwotnie z Michelsenem. Wnoszę to po tym, że wbrew powszechnej opinii prezes nie szasta kasą na lewo i prawo. Poza tym zarówno Lindgren jak i Holder wiedzieli jaki sezon odjechali i że nie mogą startować do rozmów z pułapu Michelsena w Częstochowie. Dla nich jazda w Motorze to rzeczywiście złapanie Pana Boga za nogi. Jak taksujesz się na poziomie 600 tysięcy a dostajesz 800 to podpisujesz bez zmrugnięcia okiem.
PS. jestem przekonany, że Michelsen wiedział o tym, że przychodzi Zmarzlik. To środowisko jest zbyt hermetyczne, a transfer zbyt donośny żeby dało się to ukryć. Oczywiście nikt kwot nie poda. Ale na miejscu Mikkela założyłbym, że Zmarzlik nie przychodzi do Lublina za uścisk dłoni. Nawet menago wycenił jego wartość na trzykrotnie mniejszą od zmarzlikowej...

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#505 Postautor: Saint » 9 listopada 2022, o 14:41

Natomiast już porównywanie MM do Doyla (najdłużej dwa lata w jednym klubie?) czy Hanckocka (poza 6-cioma latami w Sparcie prawie co roku nowy klub) jest chyba nieuprawnione i nie na miejscu. Zwłaszcza do volty Jasona gdzie sam głośno w social mediach potwierdził, że zostaje .. i zmienił zdanie tuż przed okienkiem a nie w lipcu.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#506 Postautor: niespokojny » 9 listopada 2022, o 14:48

Cooper pisze:Cześć Mikkel, zanim rozpoczniemy negocjacje na 2023 chciałbym Cię jako gentelman poinformować, że przychodzi do nas Bartek Zmarzlik, który będzie zarabiał dwa razy więcej niż chcę zaproponować Tobie, słucham co Ty na to.

To jest wlasnie cala esencja.

1. Powinien powiedziec ze przychodzi Zmarzlik mimo zapisow o poufnosci.
2. Powinien wyrownac do Griszy mimo ze sie zgodzili ze nie bedzie jezdzil za stawki Griszy.
3. Powinien zapłacic tyle ile zawodnik chciał po ofercie z Czestochowy bo nie powiedzial mu ze nowy transfer to akurat Zmarzlik.
4. Powinien dac najwieksza podwyzke bo byl najlepszy i pokonal 3 razy Zmarzlika w Gorzowie.
5. Powinien dac tyle co Zmarzlikowi bo w lipcu mial niewiele gorsza srednia.
6. Odszedl bo czuł sie niedoceniony - w sensie jakby kasa ktora wylozyl Swiacik nie miala zadnego znaczenia tylko sam fakt ze jakis kolega dostal wieksza podwyzke i przekonanie ze wyrownanie do Laguty zalatwiloby sprawe gdy jednak zaakceptowal oferte bedac tego swiadomym ze znowu dostal mniej.

Skala absurdu argumentow zaczyna przybierac coraz wiekszy rozmiar.

Jakby Krosno dalo mu 15 tys za punkt to tez mial wyrownywac. Zaznaczmy ze w SF twierdza ze to podwyzka po jaka przyszedl zrywajac jednoczesnie dotychczasowa umowe, wywolala wkurw Kępy i zadana kwota byla wieksza niz oferta z Czestochowy. Tak postepuje lojalny zawodnik?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Karamba
Kadrowicz

#507 Postautor: Karamba » 9 listopada 2022, o 14:48

Kuba w prasie też powiedział ,że już dawno był dogadany z Mikkelem a jednak jest we Włókniarzu .

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#508 Postautor: Torsen » 9 listopada 2022, o 14:48

To są problemy, które nie mają łatwego rozwiązania, tylko zawsze zrodzi się jakiś nowy problem, niezależnie od tego, jak się postąpi. Konkluzji jest sporo, ale niektóre wykluczają się wzajemnie.
Bez komina płacowego nie sprowadzisz gwiazdy.
Komin płacowy zawsze spowoduje ferment.
Nie utrzymasz klasowego zawodnika, który nie jest zadowolony ze swoich zarobków.
Zarobki zawsze będą oceniane i w stosunku do kolegów i w stosunku do spływających ofert.
Podanie ręki nie zawsze kończy negocjacje.
Podanie ręki musi kończyć negocjacje, inaczej nie policzysz, ile masz pieniędzy.
Negocjacje musisz zaczynać od kluczowych zawodników, ale dobrze by było, gdyby na koniec byli zadowoleni, czyli aby kończyli negocjacje.
Niełatwo z tego uszyć patrząc od strony klubu. I łatwo zostać wymanewrowanym, choćby niechcący, patrząc od strony zawodnika.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#509 Postautor: Hayden » 9 listopada 2022, o 14:52

Ale czy naprawdę kwestia wiedzy/niewiedzy/zatajenia informacji o Zmarzliku jest tu taka ważna? JK i MM dogadali się, no ok. Wtedy do gry wchodzi Częstochowa, daje Michelsenowi x% więcej, to co, miał chłop zrezygnować z jak się mówi 700 tysięcy? Chciał wrócić do negocjacji z klubem mając (chyba) na stole inną ofertę to się (chyba) Kępa wziął i obraził czy go tam na bambus posłał.

Rzecz w tym, że przy obecnym rynku i ilości klasowych żużlowców to klub jest petentem/sprzedawcą i to w gestii klubu leży przekonanie zawodnika do jazdy i nie jest to niestety relacja równoważna. Bo kto na samym końcu więcej stracił? Mikkel, że zamiast fajnych kibiców będzie miał trochę mniej fajnych, prezesa trochę dziwaka ale za to fajniejszy tor i na koniec sezonu x% więcej na koncie czy klub który zamiast Michelsena został z niechcianym Lindgrenem ale za to uniósł się dumą? Biorąc pod uwagę co kto stracił i kto na jakie (zgodnie z plotkami) zachowanie mógł sobie pozwolić to ja tu niestety widzę większą winę klubu, chociaż zawodnik też kryształowy nie jest. Chyba że budżet nie pozwalał na zaakceptowanie nowych warunków MM ale w to akurat nie wierzę.
Motor mocny

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#510 Postautor: Saint » 9 listopada 2022, o 14:55

O to to ..;)
Patrząc czysto na efekty procesu negocjacji na bazie osiągnięć z ostatniego roku wymiana MM na FL to „porażka” klubu w negocjacjach z zawodnikiem.
Patrząc z punktu widzenia MM poszedł do klubu z potencjałem sportowym, za większe pieniądze. Efekty ocenimy po sezonie - ale nawet pozyskanie BZ nie przykryje tego, że coś poszło nie tak - i jak zazwyczaj - nie jest to tylko jednostronna wina MM.
Ostatnio zmieniony 9 listopada 2022, o 15:01 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#511 Postautor: Torsen » 9 listopada 2022, o 14:58

niespokojny pisze:
Cooper pisze:Cześć Mikkel, zanim rozpoczniemy negocjacje na 2023 chciałbym Cię jako gentelman poinformować, że przychodzi do nas Bartek Zmarzlik, który będzie zarabiał dwa razy więcej niż chcę zaproponować Tobie, słucham co Ty na to.

Tu się zgadzam - to jest esencja. Bo jeśli tak się sprawy miały (lub w sposób zbliżony), to samo siadanie do negocjacji było pomyłką. Tak wielka rozbieżność oczekiwań oznacza, że negocjacje nie mogą się skończyć pozytywnie, nawet jeśli ukrywając pewne informacje osiągniemy chwilową zgodę - bo i tak szambo wybuchnie.
Wybuchnie, bo poufność stawek jest mrzonką. Momot mówi, że przyczyną były za małe pieniądze w stosunku do tego, co dostali "inni", oraz kwestie personalne, które można pominąć, bo są oczywiście wyłącznie skutkiem tego pierwszego.
Jak robisz komin, ponosisz konsekwencje.
Jak Cię nie stać, żeby adekwatnie zapłacić innym, nie siadaj do negocjacji, bo chwilowe ukrycie komina nic Ci nie da, najwyżej spotęguje frustrację drugiej strony.

Karamba
Kadrowicz

#512 Postautor: Karamba » 9 listopada 2022, o 14:58

Ja bym oponował tak na prawdę dowiemy się na koniec sezonu kto jest wygranym całej tej sytuacji tor rozsądzi .

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#513 Postautor: niespokojny » 9 listopada 2022, o 15:05

Torsen pisze:
niespokojny pisze:

Tu się zgadzam - to jest esencja. Bo jeśli tak się sprawy miały (lub w sposób zbliżony), to samo siadanie do negocjacji było pomyłką. Tak wielka rozbieżność oczekiwań oznacza, że negocjacje nie mogą się skończyć pozytywnie, nawet jeśli ukrywając pewne informacje osiągniemy chwilową zgodę - bo i tak szambo wybuchnie.
Wybuchnie, bo poufność stawek jest mrzonką. Momot mówi, że przyczyną były za małe pieniądze w stosunku do tego, co dostali "inni", oraz kwestie personalne, które można pominąć, bo są oczywiście wyłącznie skutkiem tego pierwszego.
Jak robisz komin, ponosisz konsekwencje.
Jak Cię nie stać, żeby adekwatnie zapłacić innym, nie siadaj do negocjacji, bo chwilowe ukrycie komina nic Ci nie da, najwyżej spotęguje frustrację drugiej strony.

Najpierw piszesz ze relacje klub zawodnik to b2b i powonna byc transparentnosc, wiec pokaz mi firme ktora ujawnia jakie i z kim kontrakty podpisuje przy negocjacji jakichs deali.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#514 Postautor: Gelo » 9 listopada 2022, o 15:10

W ogóle nie kumam po co w tym przypadku mówić o "winie". A już większej i mniejszej? Nie dogadali się, może się pokłócili - jeden chciał zarobić więcej (całkiem zrozumiałe), drugi trzymał się swoich zasad (godne szacunku). Wyszedł zgrzyt i nie pykło. Ja nie mówię o winie Michelsena. Mówię o konsekwencjach fikołka jakiego wykonał dla drużyny i kibiców. Zawodnicy, szczególnie ci topowi wykorzystują w sposób bezwględny wąski rynek. Ale jak prezesi będą spełniać każdą nową zachciankę/oczekiwanie/żądanie zawodników po zakończonych negocjacjach to ta dyscyplina padnie na pysk szybciej niż nam się wydaje.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#515 Postautor: radonis » 9 listopada 2022, o 15:10

Torsen pisze:Momot mówi, że przyczyną były za małe pieniądze w stosunku do tego, co dostali "inni"

Nie "inni" tylko "wszyscy dookoła". Torsen to jest przedszkole...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#516 Postautor: Cooper » 9 listopada 2022, o 15:13

A czego sie spodziewac po wiekszosci tych zuzlowych menagerów? Wiekszosc z nich, z całym szacunkiem, łancuch smarowała, a teraz siadają do negocjacji o miliony. Wielu krzywdę zrobiło nawet swoim zawodnikom (moim zdaniem Suskieiwcz dobry przykład, mimo, że Emil biedny zapewne nie jest).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#517 Postautor: niespokojny » 9 listopada 2022, o 15:16

Dokładnie tak, zaleznosci sa tutaj proste i na sile niektorzy szukaja winy w klubie co mnie dziwi.

Michelsen odszedl za wieksze pieniadze do innego klubu, ktorych Lublin nie chciał mu dać bo:
1. Byly za wysokie wg mniemania klubu
2. Warunki byly ustalone a zawodnik rozpoczal licytacje majac oferte z Czestochowy

Problemem nie jest Zmarzlik ani jego kontrakt. Wszystkie zrodla to potwierdzaja i na tym bym zakonczyl. Gdyby na rynku nie padla lepsza oferta juz po ustalonych warunkach to Michelsen zostalby w klubie bez wzgledu na to czy Zmarzlik by przyszedl czy nie. Patrz jeszcze raz 1 zdanie.

Ale zeby juz nie bic piany. Jakby klub sprowadzil topowa gwiazde i dawal mi wyraznie mniej niz w innym klubie to faktycznie mozna sie poczuc niedocenionym. Wiec odszedl bo czul sie niedoceniony a tego odzwierciedleniem byly liczby ktore dostal na papierze od Świacika. Nie ma natomiast mowy o oszustwie, inaczej kazdy z nas moze mniej lub bardziej czuc sie oszukany.

Flagg
Trener

#518 Postautor: Flagg » 9 listopada 2022, o 15:25

niespokojny pisze:Michelsen odszedl za wieksze pieniadze do innego klubu, ktorych Lublin nie chciał mu dać bo:
2. Warunki byly ustalone a zawodnik rozpoczal licytacje majac oferte z Czestochowy
Gdyby były za wysokie, to nie byłoby potem jeżdżenia na Śląsk z walizką pieniędzy. I w tym momencie nie ważne, czy ten hajs wyłożyla Bogdanka, Azoty czy indywidualni sponsorzy MM. Bo skoro znalazł się ktoś, kto wylozył go wtedy, to pewnie i wyłożyłby go wcześniej/poźniej. Analogicznie, gdyby dealbreakerem było podanie sobie dłoni, to ponownie, nie byłoby wycieczki na Śląsk.

Próba powrotu do rozmów z MM świadczy o jednym - że Kępa zdał sobie sprawę, że jego pierwsza reakcja była niewłaściwa. I w tym kontekscie klub popełnił błąd, ergo jest współwinny zaistniałej sytuacji.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#519 Postautor: Hayden » 9 listopada 2022, o 15:25

No ale opcja numer dwa przenosi właśnie winę również na klub. Bo prezes jest od tego żeby działać z myślą o jego interesie a nie unosić się własną dumą. A w interesie było chyba to aby najlepszy zawodnik mistrzowskiego sezonu został w składzie, nawet kosztem większych pieniędzy. No chyba że ich nie było, wtedy trudno
Motor mocny

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#520 Postautor: Saint » 9 listopada 2022, o 15:26

Jakiś czas temu nawet tu na forum zastanawiałem się jaki będzie „efekt Zmarzlika” … o Bartku pisze się zawsze dobrze albo wcale, o Motorze do momentu ogłoszenia transferu wręcz odwrotnie. Zastanawiałem, się czy od teraz Bartek będzie „be” przez Motor, czy Motor będzie „cacy” dzięki Bartkowi. Patrząc na „cukrowe” artykuły na SF w ostatnich dniach to jednak drugi scenariusz się chyba realizuje. Trzeba przyznać, że po raz kolejny JK miał nosa ;)przynajmniej w kwestii BZ w wymiarze marketingowym. W wymiarze sportowym chyba nie ma żadnych wątpliwości.

W świetle tych dyskusji o sytuacji MM jestem bardzo ciekawy waszej opinii o „volcie” zawodników w Gdańsku. Czy tam też zawodnicy byli niepoważni a klub nie ma sobie nic do zarzucenia?

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#521 Postautor: radonis » 9 listopada 2022, o 16:20

Tam akurat sytuacja jest taka, że nie wywiązywanie się figur strony z warunków umowy daje drugiej stronie prawo do odstąpienia...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#522 Postautor: niespokojny » 9 listopada 2022, o 16:31

Flagg pisze:
niespokojny pisze:Michelsen odszedl za wieksze pieniadze do innego klubu, ktorych Lublin nie chciał mu dać bo:
Gdyby były za wysokie, to nie byłoby potem jeżdżenia na Śląsk z walizką pieniędzy. I w tym momencie nie ważne, czy ten hajs wyłożyla Bogdanka, Azoty czy indywidualni sponsorzy MM. Bo skoro znalazł się ktoś, kto wylozył go wtedy, to pewnie i wyłożyłby go wcześniej/poźniej. Analogicznie, gdyby dealbreakerem było podanie sobie dłoni, to ponownie, nie byłoby wycieczki na Śląsk.

Próba powrotu do rozmów z MM świadczy o jednym - że Kępa zdał sobie sprawę, że jego pierwsza reakcja była niewłaściwa. I w tym kontekscie klub popełnił błąd, ergo jest współwinny zaistniałej sytuacji.

Te zasade Kępy szanuje, ale nie zawsze sie z nia zgadzam. Rowniez uwazam ze klub traci na zamykaniu sie i braku reakcji na okolicznosci rynkowe. Czasem lepiej dorzucic kilka zlotych dla swietego spokoju. Ale menedzer i zawodnik znali Kube nie od dzisiaj i mogli rozwazniej to rozegrac. I nie zgadzam sie jedynie ze stwierdzeniem Torsena ze zawodnik zostal oszukany. Zawodnik postapil jak wiekszosc z nich, przyszedl z kontroferta a Kępa sie wkurzyl i nie podjal tematu. Jeden i drugi mial prawo tak postapic, z tym ze to zawodnik zachowal sie nieelegancko bo zlamal umowe. Gdyby podpisal prekontrakt i go zerwal to by dostal kare. Kepa mogl ale nie musial dac mu kolejnej podwyzki, a ze to ze szkoda dla klubu to inna kwestia i w sumie dopiero sie okaze.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#523 Postautor: Torsen » 9 listopada 2022, o 16:44

niespokojny pisze: I nie zgadzam sie jedynie ze stwierdzeniem Torsena ze zawodnik zostal oszukany.

To jest bardzo łatwe do oceny - wystarczy sobie odpowiedzieć na następujące pytania:
- czy poznanie przez MM wiedzy o stawkach, za jakie będzie jeździł Zmarzlik, nie było wyłącznie kwestią czasu?
- czy gdyby MM wiedział o stawkach, za jakie będzie jeździł Zmarzlik, zgodziłby się na warunki, na które się zgodził?
- czy negocjując z MM, J. Kępa znał stawki, za jakie będzie jeździł Zmarzlik?
- czy je zataił?

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#524 Postautor: radonis » 9 listopada 2022, o 17:23

Torsen pisze:
niespokojny pisze: I nie zgadzam sie jedynie ze stwierdzeniem Torsena ze zawodnik zostal oszukany.

To jest bardzo łatwe do oceny - wystarczy sobie odpowiedzieć na następujące pytania:
- czy poznanie przez MM wiedzy o stawkach, za jakie będzie jeździł Zmarzlik, nie było wyłącznie kwestią czasu?
- czy gdyby MM wiedział o stawkach, za jakie będzie jeździł Zmarzlik, zgodziłby się na warunki, na które się zgodził?
- czy je zataił?

Nie miał prawa ich ujawnić

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#525 Postautor: niespokojny » 9 listopada 2022, o 17:31

Torsen pisze:

- czy je zataił?

Ale ciagle nie odpowiadasz na pytanie, czy gdyby stawki w Czestochowie byly mniejsze niz w Lublinie to by odszedl bo poznal stawki Zmarzlika?

Poza tym to w koncu stawki Zmarzlika zadecydowaly, Łaguty, a moze wieksze podwyzki pozostalych zawodnikow?
Ostatnio zmieniony 9 listopada 2022, o 17:32 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.