Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Żużel w TV

#15576 Postautor: istred » 11 października 2022, o 11:35

Co do Bartka - Kubera wyjasnil wczoraj na gali, jak chcesz byc najlepszy musisz rownac do najlepszych, fajnie ze tego najlepszego nasi beda podpatrywac w parkingu teraz. Kubera, Cierniak - tylko na tym skorzystają.
Dokładnie tak. Posiadanie takiego zawodnika w parku maszyn to jak kiedyś posiadanie Nielsena, czy później Golloba. Dla niektórych zawodników, zwłaszcza młodych - szansa na podpatrzenie i wejście na kolejny poziom.
A dla kibiców emocje w każdym wyścigu, w którym Zmarzlik nie jest pierwszy po starcie. Emocje najczęściej zakończone euforią.
Nie ogarniam jak można nie cieszyć się takim transferem.

Pomijam już pokrętną logikę, że zawodnik jeden zawodnik rzucający bluzgami, robi to z klasą, a drugi nie ma klasy bo powiedział "mękciejsze". WTF...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15577 Postautor: Cooper » 11 października 2022, o 11:38

Mozna w tym roku zestawic jak sie z klasa jeden kapitan zegna z Gorzowem a jak drugi z Lublinem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#15578 Postautor: Czarek » 11 października 2022, o 11:42

Cooper pisze:A Miesiąca wam nie szkoda? To dopiero był charakter, dalej byśmy się bili o utrzymanie, ale z charakterem! A jaka to byla ekipa!

Dla mnie wiekszym problemem jest sciaganie tutaj Jacka Holdera, goscia zupelnie bez wyrazu, z ktorym problemy moga byc wieksze niz z Drabikiem.

Chyba tylko w zakresie średniej meczowej.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15579 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 11:47

istred pisze:Pomijam już pokrętną logikę, że zawodnik jeden zawodnik rzucający bluzgami, robi to z klasą, a drugi nie ma klasy bo powiedział "mękciejsze". WTF...

Co tu pokrętnego? Wystarczy posłuchać jednego i drugiego w wywiadach. Kolejna rzecz - skąd przekonanie, że Zmarzlik dopuści naszych chłopaków do swojego warsztatu (sprzętowego i technicznego). Dla mnie gość jest zorientowany na wygrywanie - ale indywidualne. Czasami ma to przełożenie na wynik zespołu ale czasami nie. Te punkty Dominika w obu finałach to tak jakby zrobił po trzydzieści. Wymiana spostrzeżeń - zapewne tak. Ale i bez niego wychodziło to Motorowi całkiem nienajgorzej - o czym świadczą wyniki.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#15580 Postautor: kdsz » 11 października 2022, o 11:51

Cooper pisze:Mozna w tym roku zestawic jak sie z klasa jeden kapitan zegna z Gorzowem a jak drugi z Lublinem.

To samo chciałem napisać, ale wyszedłbym na malkontenta. Zmarzlik załatwił swoje odejście z dużą klasą, Michelsen niekoniecznie. Bartek niemal w pojedynkę dał medal zdziesiątkowanej Stali, Mikkel rozwalił sobie nogę na próbie toru w Toruniu jadąc w pojedynkę.
Ja płakał nie będę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15581 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 11:57

To wszystko prawda. Za próbę toru w Toruniu należał się Mikkelowi Szczakiel w kategorii "dzban roku". Ale trzeba oddać, że to był najlepszy jego sezon w polskiej lidze. Dopóki jechał nie było na nas mocnych. Ja jednak troszkę pobiadolę po nim - bo się po prostu przyzwyczaiłem. A jego odejście wywraca DNA tej ekipy do góry nogami. Trzeba w trybie awaryjnym ściągać Jacka, z którym nigdy nic nie wiadomo i wkurzającego dysproporcją między ligą a GP Freda. Oby nie stało się to, czego obawiam się najbardziej. Żeby pozostali zawodnicy nie krążyli jak planety wokół słońca z Kinic.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#15582 Postautor: istred » 11 października 2022, o 12:02

Gelo pisze:Co tu pokrętnego? Wystarczy posłuchać jednego i drugiego w wywiadach. Kolejna rzecz - skąd przekonanie, że Zmarzlik dopuści naszych chłopaków do swojego warsztatu (sprzętowego i technicznego). Dla mnie gość jest zorientowany na wygrywanie - ale indywidualne. Czasami ma to przełożenie na wynik zespołu ale czasami nie. Te punkty Dominika w obu finałach to tak jakby zrobił po trzydzieści. Wymiana spostrzeżeń - zapewne tak. Ale i bez niego wychodziło to Motorowi całkiem nienajgorzej - o czym świadczą wyniki.
Zmarzlika słuchałem wielokrotnie i uważam, że daje sobie świetnie radę w wywiadach. ...zresztą, po udzieleniu ich tylu, siłą rzeczy się wyrobił.

Z kolei nie wiem jak zorientowanie na wygrywanie, choćby indywidualne miałoby się nie przełożyć na wynik zespołu. Każde trzy punkty zdobyte indywidualnie przez Zmarzlika powędruje na konto zespołu.
Czy musi dopuścić naszych chłopaków do swojego warsztatu? Nie wiem i jestem w stanie wyobrazić sobie, że nie. Każdy zawodnik ma swoje tajemnice, których strzeże. Jednak nie jest to zawodnik, który zamyka się w boksie i skupia wyłącznie na sobie. Dzieli się swoimi spostrzeżeniami, a kolegom z drużyny jest w stanie podstawić swoje motocykle.
Natomiast pisałem nie tylko o tym. Masz najlepszego zawodnika tej dyscypliny na miejscu. Trenujesz z nim, podglądasz jak jeździ i jak funkcjonuje na torze i poza nim. Dla młodych zawodników to ogromna wartość.
Zmarzlik kiedyś podglądał Golloba, teraz lubelscy zawodnicy będą mogli podglądać Zmarzlika.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#15583 Postautor: kdsz » 11 października 2022, o 12:03

Gelo pisze:To wszystko prawda. Za próbę toru w Toruniu należał się Mikkelowi Szczakiel w kategorii "dzban roku". Ale trzeba oddać, że to był najlepszy jego sezon w polskiej lidze. Dopóki jechał nie było na nas mocnych. Ja jednak troszkę pobiadolę po nim - bo się po prostu przyzwyczaiłem. A jego odejście wywraca DNA tej ekipy do góry nogami. Trzeba w trybie awaryjnym ściągać Jacka, z którym nigdy nic nie wiadomo i wkurzającego dysproporcją między ligą a GP Freda. Oby nie stało się to, czego obawiam się najbardziej. Żeby pozostali zawodnicy nie krążyli jak planety wokół słońca z Kinic.

Ja też się przyzwyczaiłem i najchętniej widziałbym obu zawodników w Motorze. Ale od czerwca wiadomo jaka jest sytuacja. W miejsce świetnego zawodnika przyjdzie żużlowiec wybitny.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Karamba
Kadrowicz

#15584 Postautor: Karamba » 11 października 2022, o 12:07

Gelo pisze:Być może chodzi o to, że nie dla wszystkich jasny jest podział ról w Motorze. Zakładam, że za taktykę odpowiada Ziółkowski. Ale to Kuciapa ustala z chłopakami przełożenia, dogląda toru. Druga sprawa to fakt, że Motor AD 2022 to kombajn do młócki wszystkiego co staje na drodze. W sezonie zasadniczym nie było nawet okazji do ewentualnego babola. A Stal od początku do końca miała jakieś problemy.

U nas rozwalił się Kubson i jechaliśmy w 2,5 zawodnika przez pewien czas a potem w PO rozkojarzony el Kapitano zamiast skupić się na próbie toru rozmyślał wiedzą że odchodzę czy nie wiedzą o to jest pytanie i sru na glebę także każda drużyna miała te większe lub mniejsze problemy .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15585 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 12:08

To nie jest wymiana jeden do jeden niestety. Kuba zapowiadał, że z sezonu na sezon zmiany będą kosmetyczne - do wymiany będzie najsłabsze ogniwo, góra dwa. Odejście Mikkela i Lampart odchodzący z juniorki powoduje, że trzeba będzie wymienić czterech zawodników - czyli połowę składu. Mistrzowskiego składu.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#15586 Postautor: niespokojny » 11 października 2022, o 12:12

Biorąc pod uwagę, że w ostatnich 4 meczach Michelsen robił 5 punktów na mecz to może nie będzie dramatu z tą wymianą? Tyle to i Fred zrobi a nawet Holder.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#15587 Postautor: istred » 11 października 2022, o 12:14

Kępa powiedział, że skład się wzmocni i tak będzie.
Sam Zmarzlik z Lindgrenem (nawet przy założeniu, że Lampart zostaje na U24) powoduje, że Motor będzie silniejszy. A jeśli Jack Holder ma się pojawić za Lamparta to już w ogóle nie ma o czym mówić.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15588 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 12:17

Nigdy nie twierdziłem, że będziemy słabsi. Tylko sumując średnie wychodzi, że nie będziemy. Serce boli tylko na sam fakt, że odjechaliśmy fantastyczny sezon a połowa składu do wymiany. A zdaje się nie było tego w planach. Można snuć podejrzenia, że Zmarzlik w pewnym sensie wypłoszył Mikkela z Lublina.
Ostatnio zmieniony 11 października 2022, o 12:19 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#15589 Postautor: InDorka » 11 października 2022, o 12:18

Wydaje mi się, że nie byłoby tej kilkumiesięcznej zawieruchy z odejściem MM, gdyby w pewnym momencie szczerze powiedział, że odchodzi ze względów finansowych. Takie oświadczenie zamyka dyskusję i nie ma szukania innych motywów.
Każdy ma prawo chcieć lepiej zarabiać i to nie jest wstyd. Tylko trzeba mieć odwagę powiedzieć to wprost.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Flagg
Trener

#15590 Postautor: Flagg » 11 października 2022, o 12:22

No Kępa powiedział, że zmiany będą kosmetyczne, po czym w RL powiedział, że taki był plan, ale nie pykło, wiec po co sie nadal nad tym rozwodzic? Co da, jeśli ktoś po raz 40 napisze, że była fajna ekipa, ale już jej nie ma? No nie ma, i to biadolenie w co 2 poście, niczego tutaj nie zmieni. Decyzje zapadły i trzeba się przystosować do tego co będzie.

A co do klasy zawodników, to w Gorzowie od 2 miesiecy wiedzą, że Zmarzlik odchodzi. My jutro mamy spotkanie klub->kibice, a nikt po stronie zarówno zawodnika, jak i klubu nie miał jaj powiadomić nas, kto się z klubem pożegna. I to w sytuacji, gdzie taki Madsen w sumie bez większych zahamowań mówi sobie w mediach, że MM będzie jego nowym kolegą z zespołu.W tym czasie nasz kapitano opowiada bajki o ofertach na stole i zstanawianiu się :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Haron90
Kadrowicz

#15591 Postautor: Haron90 » 11 października 2022, o 12:27

Flagg pisze:No Kępa powiedział, że zmiany będą kosmetyczne, po czym w RL powiedział, że taki był plan, ale nie pykło, wiec po co sie nadal nad tym rozwodzic? Co da, jeśli ktoś po raz 40 napisze, że była fajna ekipa, ale już jej nie ma? No nie ma, i to biadolenie w co 2 poście, niczego tutaj nie zmieni. Decyzje zapadły i trzeba się przystosować do tego co będzie.

A co do klasy zawodników, to w Gorzowie od 2 miesiecy wiedzą, że Zmarzlik odchodzi. My jutro mamy spotkanie klub->kibice, a nikt po stronie zarówno zawodnika, jak i klubu nie miał jaj powiadomić nas, kto się z klubem pożegna. I to w sytuacji, gdzie taki Madsen w sumie bez większych zahamowań mówi sobie w mediach, że MM będzie jego nowym kolegą z zespołu.W tym czasie nasz kapitano opowiada bajki o ofertach na stole i zstanawianiu się :)

Cóż, żużel fajny sport, taki nie zaprofesjonalny.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15592 Postautor: Kargolo » 11 października 2022, o 13:07

Myślałem, że sobie jaja robicie z tą Dodą, ale widzę, Ekstraliga wstawiła jej zdjęcie na FB :shock:
Tym bardziej się cieszę, że wybrałem ligę angielską. Lambo fruwał prawie jak w rewanżu z Rzeszowem 5 (!) lat temu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#15593 Postautor: Flagg » 11 października 2022, o 13:23

Haron90 pisze:Cóż, żużel fajny sport, taki nie zaprofesjonalny.

Cóż, na tym etapie już mnie chyba nic nie ździwi (no może poza jednak pozostaniem MIkkela). Nie rozumiem kompletnie postępowania klubu w kwestii odchodzących zawodników. Kuba jasno w wywiadzie powiedział, że zawodnicy odchodzą i chcą sie pożegnać. Spotkanie jutro, a my nic nie wiemy. Nie tylko o MM, ale też o Drabiku i Lamparcie.
Będę z uporem maniaka powtarzać, że takie spotkanie z kibicami, to nie jest czas i miejsce, żeby wrzucać nam takie bomby za kołnierz. To ma byc pozytywne spotkanie z drużyną i wspolnego cieszenie się/wspominanie tego złotego medalu. Tutaj nie ma miejsca na negatywne informacje i niespodzianki. Jak oni sobie to wyobrażają? Że najpierw część wesoła, a potem przejdziemy do stypu gdzie MM wyjdzie do mikrofonu i powie "Fajnie było, ale wiecie, spadam. A i zabieram ze sobą Maksa". A po nim swoje pożegnanie zrobić Wiktor? I kibice wyjdą z takiego spotkania w iście szampańskich nastrojach.

Czytając SM wciąż jest naprawdę spora grupa kibiców, która wierzy w pozostanie nie tylko MM, ale np. też Drabika. I a grupa rośnie z kazdym dniem, w którym nie mamy info o tym, kto odchodzi. I Ci kibic powinni dostać czas, żeby przetrawić ta informację. Tak jak Gorzów dostał ze Zmarzlikiem. Przez kilka dni była burza, a potem ludzie ochłoneli i pogodzili się z tym. Tutaj można było to rozegrać tak samo. Dać info na kilka dni przed spotkaniem ,ze ten z tym gorąco zapraszają, bo chcą się pozegnać czy coś w tym stylu. Przez kilka dni emocje by odpadły. Teraz nawet jak dzisiaj lub co gorsza jutro dowalą taka informacją, to tylko podburzą ludzi jeszcze bardziej.

Choć na tym etapie, jak wspomniałem, na początku, nic mnie już chyba nie zdziwi. Ani wrzucenie bomby jutro na spotkaniu, po totalne przemilczenie tematu i zbywanie wszelkich pytań tekstami w stylu "poczekajmy do 1 listopada".
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Karamba
Kadrowicz

#15594 Postautor: Karamba » 11 października 2022, o 14:14

Flagg pisze:No Kępa powiedział, że zmiany będą kosmetyczne, po czym w RL powiedział, że taki był plan, ale nie pykło, wiec po co sie nadal nad tym rozwodzic? Co da, jeśli ktoś po raz 40 napisze, że była fajna ekipa, ale już jej nie ma? No nie ma, i to biadolenie w co 2 poście, niczego tutaj nie zmieni. Decyzje zapadły i trzeba się przystosować do tego co będzie.

Też to czytałem i tego się nawet skomentować nie da poziomu nie trzyma .

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15595 Postautor: Cooper » 11 października 2022, o 15:19

Ale serce pęka, a chłopaki smutne!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15596 Postautor: Torsen » 11 października 2022, o 15:48

Nie rozumiem, czego niektórzy nie rozumieją. Była drużyna budowana powoli, bez rewolucji, bez fajerwerków. Głównie z zawodników, którzy przyszli się tu odbudować, ewentualnie czegoś nowego nauczyć. Każdy dostawał swoje szanse, ludzie się ze wszystkimi zżyli. Drużyna, od skazania - podkreślam, wydano "wyrok skazujący" - na spadnięcie z ligi bez wygrania choćby meczu, powolutku sobie rosła, aż rozbiła ligę w puch. Choć nie było w niej wychowanków, każdy na swój sposób stał się "nasz".
I teraz, bez żadnego powodu, ta drużyna się rozpadnie. W miejsce ludzi, w skrócie mówiąc, ambitnych, przyjdzie maszyneria do robienia punktów. Czy to źle dla siły drużyny? Oczywiście, że nie - siła znacznie wzrośnie. Tylko czy o to chodzi w sporcie? Albo inaczej - czy to w sporcie jest najpiękniejsze, że faworyt wygrywa? Nie. I właśnie dlatego ludzie "biadolą".
Na gali było smutno. Czym będzie jutrzejsze spotkanie, nie wiem, nie wybieram się, ale Flagg ma rację, że coś się tu kupy nie trzyma. Nie da się radośnie pożegnać zawodników, gdy wiadomość o ich odejściu na wiele osób spadnie jak grom z jasnego nieba. Nie da się też radośnie fetować zwycięstwa, kiedy z drużyny, bez powodu odchodzą zawodnicy lubiani i uwielbiani. Wszystko to tworzy klimat jakiegoś takiego bezsensu, dekadencki. Motor się wzmacnia, pewnie w przyszłym roku znów powalczy o medale, ale to już będzie jakby co innego. A niektórzy nie chcą "czego innego", bo m się to kojarzy z przemijaniem :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15597 Postautor: Cooper » 11 października 2022, o 15:54

Torsen pisze:I teraz, bez żadnego powodu, ta drużyna się rozpadnie.

Mikkel, hvorfor ??

Miguel, ¿por qué?

rumburaquee
Zawodowiec

#15598 Postautor: rumburaquee » 11 października 2022, o 15:57

Taki jesienny spleen

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#15599 Postautor: Maxx » 11 października 2022, o 20:37

Torsen pisze:Nie rozumiem, czego niektórzy nie rozumieją. Była drużyna budowana powoli, bez rewolucji, bez fajerwerków. Głównie z zawodników, którzy przyszli się tu odbudować, ewentualnie czegoś nowego nauczyć. Każdy dostawał swoje szanse, ludzie się ze wszystkimi zżyli. Drużyna, od skazania - podkreślam, wydano "wyrok skazujący" - na spadnięcie z ligi bez wygrania choćby meczu, powolutku sobie rosła, aż rozbiła ligę w puch. Choć nie było w niej wychowanków, każdy na swój sposób stał się "nasz".
I teraz, bez żadnego powodu, ta drużyna się rozpadnie. W miejsce ludzi, w skrócie mówiąc, ambitnych, przyjdzie maszyneria do robienia punktów. Czy to źle dla siły drużyny? Oczywiście, że nie - siła znacznie wzrośnie. Tylko czy o to chodzi w sporcie? Albo inaczej - czy to w sporcie jest najpiękniejsze, że faworyt wygrywa? Nie. I właśnie dlatego ludzie "biadolą".
Na gali było smutno. Czym będzie jutrzejsze spotkanie, nie wiem, nie wybieram się, ale Flagg ma rację, że coś się tu kupy nie trzyma. Nie da się radośnie pożegnać zawodników, gdy wiadomość o ich odejściu na wiele osób spadnie jak grom z jasnego nieba. Nie da się też radośnie fetować zwycięstwa, kiedy z drużyny, bez powodu odchodzą zawodnicy lubiani i uwielbiani. Wszystko to tworzy klimat jakiegoś takiego bezsensu, dekadencki. Motor się wzmacnia, pewnie w przyszłym roku znów powalczy o medale, ale to już będzie jakby co innego. A niektórzy nie chcą "czego innego", bo m się to kojarzy z przemijaniem :)

Bardzo dobrze to ująłeś. To trochę tak jakby zerwać z pewną tradycją. Przyzwyczajenie, przywiązanie.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#15600 Postautor: ravajas » 11 października 2022, o 20:50

To trochę tak, jakby po 20 latach żona powiedziała:
- odchodzę. Ale nie martw się, on ma mniejszego.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks