Flagg pisze:Orlen grożący zerwaniem współpracy, naciski Obajtka, Gortata. Przecież tam nawet pojawiły sie głosy, że donos na Grzyba poszedł z...Lublina :D
Zrobiłeś mi dzień
Flagg pisze:Orlen grożący zerwaniem współpracy, naciski Obajtka, Gortata. Przecież tam nawet pojawiły sie głosy, że donos na Grzyba poszedł z...Lublina :D
kdsz pisze:W Lublinie wrogiem publicznym jest Michał Świącik, bo zmusił naszego kapitana, dorosłego przecież faceta, do opuszczenia żużlowego Edenu. Dla Gorzowa strata Zmarzlika to o wiele większy cios, więc można po części zrozumieć frustrację miejscowej gawiedzi i przypisywanie Jakubowi Kępie roli arcyłotra w tej gorzowsko-lubelskiej walce dobra ze złem i światła z ciemnością.
Flagg pisze:niespokojny pisze: Spójrzmy na częstochowskie środowisko i takiego Cieślaka, który pół żartem pół serio pyta czy Lublin chce pół Polski wykupić podczas gdy to Częstochowa wykupuje pół składu Motoru. Niech ich boli a Motor niech robi swoje.
Cieślak to jest strasznie sliski typ i wie o tym większość zuzlowego świata. Do tego narcyz.
Hipokryzja w tym srodowisku przybiera absurdalne rozmiary
Motor kupuje Kuberę i dostaje zjebę, że psuje rynek hajsem i wyciąga wychowanków z innych klubów. W tym samym czasie Smyk (uważany za LEPSZEGO) idzie sobie do Czewy i całe środowisko uznaje to co...coś normalnego.
Motor kupuje Cierniaka i hur dur ze psuje rynek i skupuje juniorów. Czewa sobie ściąga Miśkowiaka, podpierdziela Karczewskiego, a teraz jeszcze Ludwiczaka i wszycy mają z tym luz :) Gorzów z Wrockiem tłuką sie o Kowalskiego dając mu hajsy, które Cierniak jedynie na Playstation widział i nikt nie ma z tym problemy :)
Wiecie, że przez 4 lata ściągnelismy do klubu jednego zawodnika SGP? Mateja Zagara. Tak kuźwa, ZAGARA. W tym czasie kluby zmieniali m.in Doyle, Łaguta, Emil, Vaculik czy Pedersen. Ale to Motor psuje rynek i skupuje zawodników za gruby hajs :)
W tym roku Grudziądz wysłał oferty chyba wszystkim zawodnikom Eligi. Większość z tych ofert była grubo ponad stawki rynkowe. Komus to przeszkadza? Nieee, no bo przecież oni muszą :)
Takich przykładów jest więcej. W pierwszych sezonach po wejsciu przeciez jechali po nas, że jedziemy za miejską kasę. Ale jak sie okazało, że to samo robi Czewa, Wrocław, Gorzów czy GKM to wątek upadł. Czepili sie więc wychowanków i SSP :)
Gelo pisze:Słychać wycie - znakomicie. Lać po ryju i patrzeć czy równo puchnie.
Ja bym jednak proponował, żeby nie powielać tezy, że "spółki skarbu państwa utrzymują Motor", bo jest to frazes.Zatem wygląda na to, że jak już SPP miały wsadzić kasę w sport klubowy (czego póki co żadne regulacje im nie zabraniają) to wybór był/jest świetny.
Gelo pisze:politycy z Lubelszczyzny mówią "ch... z tą wschodnią Polską"
istred pisze:Czemu? Chyba nie bardzo na czasie jestem. Solorz to jakaś "ukryta opcja niemiecka"?
Wydawało mi się, że on starał się tak raczej łagodnie do obecnej władzy podchodzić, żeby się za bardzo nie narazić.
Torsen pisze:Gelo pisze:politycy z Lubelszczyzny mówią "ch... z tą wschodnią Polską"
Nikt tak nie powiedział.
istred pisze:Dlatego też utożsamianie sukcesów klubu - również tego finansowego - ze wsparciem spółek skarbu państwa, a tym bardziej utożsamianie tego z jedną opcją polityczną jest zwykłym kłamstwem i fajnie jakby chociaż na klubowym forum nikt tego sformułowania nie powielał.
Torsen pisze:Gelo pisze:politycy z Lubelszczyzny mówią "ch... z tą wschodnią Polską"
Nikt tak nie powiedział.
niespokojny pisze:Nie wiem, ale z chęcią dowiem się ile razy odwiedziła Lublin np. para prezydencka że postawiono im tutaj pomnik.
luCas pisze:niespokojny pisze:Nie wiem, ale z chęcią dowiem się ile razy odwiedziła Lublin np. para prezydencka że postawiono im tutaj pomnik.
JA sie zastanawiam, ile razy w takiej Warszaiwe był Kubuś Puchatek, ze aż nazwali ulice jego imieniem.
Niefortunnie zacytowałem Twoją wypowiedź, a nie kierowałem swojego postu bezpośrednio do Ciebie.dannie pisze:Rozumiem, że samo pisanie o tym, że SSP inwestują w Motor odebrałeś w ten sposób?
Gelo pisze:Banieczka powiadasz. A ile razy szef Karpińskiego jako premier odwiedził Lublin, w którym rządzą jego kolesie?
Gelo pisze:W polskim systemie to nie prezydent sprawuje faktyczną władzę. I kiedy Kaczyński był prezydentem w Lublinie rządziła platforma.