Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Haron90
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#2401 Postautor: Haron90 » 26 lipca 2022, o 10:43

Flagg pisze:Spoko, i jak to rozumiem. Naprawdę. Jeśli Mikkel uznał, że czas sie z Lublina wynosić to spoko. Tylko po jaką cholerę była ta cała szopka? Tak trudno było zrobić to jak Zmarzlik? Sorry, ale chce odejść, nie ma sensu składac oferty, bo i tak jej nie zaakceptuje. Decyzja podjęta. Tyle.

No a jak inaczej poznać swoją wartość rynkową? Jesteś tyle wart, ile ktoś jest gotów za Ciebie zapłacić. W normalnych pracach chodzenie na rozmowy rekrutacyjne to nic nadzwyczajnego. Jesteś z IT więc powinieneś wiedzieć, sam pewnie nie raz robiłeś takie podchody ;P.
I owszem, można powiedzieć, że żużel zwyczajną pracą nie jest. Mnie odejście MM boli i staram sobie jakoś to wytłumaczyć, przyjąć informację z godnością bez wyzywania od Judaszy i planowania masowych gwizdów na stadionie.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2402 Postautor: ravajas » 26 lipca 2022, o 10:45

Po oświadczeniu, które wydał Zmarzlik, utwierdziłem się w przekonaniu o jego klasie. A tych słów o "żółty wypad", czy "jazda z kur*ami" nie zrozumie nikt, kto za gówniarza nie grał meczu klasowego.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2403 Postautor: Perez » 26 lipca 2022, o 10:48

Właśnie wygląda na to że za późno pomyśleli. Ale też wydaje się to głupie ze zaczęli grać w dwie strony.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#2404 Postautor: Flagg » 26 lipca 2022, o 10:52

Haron90 pisze:No a jak inaczej poznać swoją wartość rynkową? Jesteś tyle wart, ile ktoś jest gotów za Ciebie zapłacić. W normalnych pracach chodzenie na rozmowy rekrutacyjne to nic nadzwyczajnego. Jesteś z IT więc powinieneś wiedzieć, sam pewnie nie raz robiłeś takie podchody ;P.
I owszem, można powiedzieć, że żużel zwyczajną pracą nie jest. Mnie odejście MM boli i staram sobie jakoś to wytłumaczyć,

Again, to byloby zrozumiale i logiczne zachownie, gdyby MM chodzilo tylko i wyłacznie o hajs i gdyby zaakceptował finalna oferte Motoru, którą sam złozyl. Nie zrobił tego. Motor dał mu powiedzmy 2,5M - klepnał, Potem Włókniarz dał mu 3 M - klepnał. Motor daje 3.5M - odrzuca. To jest tak: Idziesz do szefa i gadasz o podwyzce. Dogadujecie się. Nastepnie firma z zewnatrz daje Ci wiecej - akceptujesz. I tutaj masz dwa wyjscia. Albo kończysz rozmowy i zmieniasz firmę, albo idziesz do obecnego szefa i mówisz mu, że sytuacja sie zmieniła i teraz w firmie zatrzyma Cię taka, a taka kwota. Szef Ci ostatecznie ją daje, a Ty....odmawiasz i zostajesz z nizsza stawką z nowej firmy? Będę się upierać, że to średnio logiczne zachowanie.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2022, o 10:52 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#2405 Postautor: _piotrusss » 26 lipca 2022, o 10:52

Istnieje jeszcze opcja, że nikt oficjalnie nie informował o dogadanym Zmarzliku, a akceptacja pierwszej oferty przez MM nastąpiła jeszcze zanim zaczęły dochodzić poważniejsze sygnały o przenosinach Bartka. W teorii, środowisko powinno wiedzieć wcześniej takie rzeczy, a w praktyce to o tym transferze mówiło się co roku i teraz również do pewnego momentu panowało przeświadczenie, że to tylko podbijanie stawki i Bartek zostanie w Gorzowie. Jeśli by tak było, to patrząc na charakter Mikkela, mógł się poczuć urażony tym, że nikt z nim tego nie konsultował (lub przynajmniej poinformował) oraz że będzie zdecydowanie w cieniu Zmarzlika. W Częstochowie niby rządzi Leon, ale mimo wszystko MM jest w stanie przynajmniej punktowo być liderem tej drużyny.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Ge(L)o
Trener

#2406 Postautor: Ge(L)o » 26 lipca 2022, o 10:54

ravajas pisze:Po oświadczeniu, które wydał Zmarzlik, utwierdziłem się w przekonaniu o jego klasie. A tych słów o "żółty wypad", czy "jazda z kur*ami" nie zrozumie nikt, kto za gówniarza nie grał meczu klasowego.

Tak, bo Zmarzlik usiadł i sam napisał to oświadczenie.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#2407 Postautor: _piotrusss » 26 lipca 2022, o 10:57

No to może zatrudnił odpowiednią osobę do napisania oświadczenia ;) Mikkel też mógł zatrudnić odpowiednią osobę, która przy okazji negocjacji transferowych nie narobi mu smrodu i nie narazi na rozbicie mentalne drużyny, której jest kapitanem.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Haron90
Kadrowicz

#2408 Postautor: Haron90 » 26 lipca 2022, o 11:00

Flagg pisze:
Haron90 pisze:No a jak inaczej poznać swoją wartość rynkową? Jesteś tyle wart, ile ktoś jest gotów za Ciebie zapłacić. W normalnych pracach chodzenie na rozmowy rekrutacyjne to nic nadzwyczajnego. Jesteś z IT więc powinieneś wiedzieć, sam pewnie nie raz robiłeś takie podchody ;P.
I owszem, można powiedzieć, że żużel zwyczajną pracą nie jest. Mnie odejście MM boli i staram sobie jakoś to wytłumaczyć,

Again, to byloby zrozumiale i logiczne zachownie, gdyby MM chodzilo tylko i wyłacznie o hajs i gdyby zaakceptował finalna oferte Motoru, którą sam złozyl. Nie zrobił tego. Motor dał mu powiedzmy 2,5M - klepnał, Potem Włókniarz dał mu 3 M - klepnał. Motor daje 3.5M - odrzuca. To jest tak: Idziesz do szefa i gadasz o podwyzce. Dogadujecie się. Nastepnie firma z zewnatrz daje Ci wiecej - akceptujesz. I tutaj masz dwa wyjscia. Albo kończysz rozmowy i zmieniasz firmę, albo idziesz do obecnego szefa i mówisz mu, że sytuacja sie zmieniła i teraz w firmie zatrzyma Cię taka, a taka kwota. Szef Ci ostatecznie ją daje, a Ty....odmawiasz i zostajesz z nizsza stawką z nowej firmy? Będę się upierać, że to średnio logiczne zachowanie.

Racja, może ten nielogiczny aspekt całej sytuacji wynika z błędu w komunikacji między MM a Momotem, i dodatkowo jego samowolką? Ewentualnie sam MM mógł być rozdarty i nie do końca wiedział, czego chce.

CKM1946
Zawodowiec

#2409 Postautor: CKM1946 » 26 lipca 2022, o 11:03

Jak dla mnie u Zmarzlika w tym odejściu klasy za bardzo nie ma. Zrobił to zdecydowanie za wcześnie. Jak teraz kibic z Gorzowa ma oglądać drużyne. Jeszcze niech sie zdarzy że pojedziecie z nimi w półfinale np. i trafi mu sie jakiś defekt , taśma czy ogólnie słabszy mecz. Wyleje się szambo wielkich rozmiarów.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia w tej sytuacji.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2410 Postautor: ravajas » 26 lipca 2022, o 11:03

Ge(L)o pisze:
ravajas pisze:Po oświadczeniu, które wydał Zmarzlik, utwierdziłem się w przekonaniu o jego klasie. A tych słów o "żółty wypad", czy "jazda z kur*ami" nie zrozumie nikt, kto za gówniarza nie grał meczu klasowego.

MI chodzi o sam fakt. Czy napisała mu to agencja piarowa czy nie, nie ma dla mnie znaczenia. I nie jest tak, że zachwyciłem się pozorem, tylko, że krok wyprzedzający jest faktem.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2411 Postautor: ravajas » 26 lipca 2022, o 11:06

CKM1946 pisze:Jak dla mnie u Zmarzlika w tym odejściu klasy za bardzo nie ma. Zrobił to zdecydowanie za wcześnie. Jak teraz kibic z Gorzowa ma oglądać drużyne. Jeszcze niech sie zdarzy że pojedziecie z nimi w półfinale np. i trafi mu sie jakiś defekt , taśma czy ogólnie słabszy mecz. Wyleje się szambo wielkich rozmiarów.

Ale kibice nie powinni mieć pretensji do niego, to nie on stoi za sytuacja, która pomogła mu podjąć decyzję o odejściu. Pod tym względem szkoda mi ich, bo wiem co czują; my w Lublinie byliśmy skazani na to dość długo.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2412 Postautor: Gelo » 26 lipca 2022, o 11:09

W sumie można zawsze powiedzieć - "nie chcę jeździć w Motorze i ch..." Ale to trochę mało. Chyba kibicom, którym pokazuje się serduszka należy się cokolwiek - odchodzę, bo nie podoba mi się twarz prezesa, kolor elewacji budynku klubowego jest za ciemny...

Flagg
Trener

#2413 Postautor: Flagg » 26 lipca 2022, o 11:11

Ge(L)o pisze:

A musiał? Widac jednak potrafi logicznie myśleć i odpowiednio sie zachować, albo ma ludzi, którzy mu poprawne zachowania podpowiadają. Ze słów Sadowskiego wiemy (i nie musimu się opierac na piekarniach), że Zmarzlik jasno i otwarcie się z nim komunikował. Nie zwodził, nie podawał nikomu reki. Od razu powiedział, sorry temat zamknięty. Nie rozmawiajamy o kwotach, bo zdania nie zmienię.

A z drugiej strony mamy MM, który miał pełne prawo poczuć się urażony transferem Zmarzlika, miał i nadal ma pełne prawo odejść gdzie tylko sobie wymarzy. Ale trzeba było to roegrac otwartmi kartami, a nie bawić sie w jakies dziwne i pozbawione logiki żąglowanie ofertami.

Jak dla mnie u Zmarzlika w tym odejściu klasy za bardzo nie ma. Zrobił to zdecydowanie za wcześnie. Jak teraz kibic z Gorzowa ma oglądać drużyne. Jeszcze niech sie zdarzy że pojedziecie z nimi w półfinale np. i trafi mu sie jakiś defekt , taśma czy ogólnie słabszy mecz. Wyleje się szambo wielkich rozmiarów.
Wymogli to na nim sami kibice z Gorzowa, wymagając, by sie jasno okreslił. Uzgodnili z klubem wspólne stanowisko i sposób komunikacji. Czy dobrze, czy źle - to już kwestia indywidualnej oceny. Natomiast jestem niemal pewien, ze inicjatywa tutaj była zdecydowanie po stronie klubu, zeby temat załatwić juz teraz.

A jak kibic z Gorzowa ma ogladac druzyne? Nie wiem, normalnie? Tak jak my oglądamy MM w Motorze? Ty wiesz, ze Fredki nie bedzie za rok we Włókniarzu. Nie masz problemu z kibicowaniem mu? Albo Jeppesenowi?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#2414 Postautor: dannie » 26 lipca 2022, o 11:13

Ja nie do końca rozumiem tego rzekomego spadku motywacji w przypadku zawodnika, który jest w trakcie sezonu dogadany w innym klubie. Jakie to dla niego ma znaczenie w obecnym sezonie? To nie piłka nożna, gdzie np. może mu zależeć, żeby jego nowy klub dostał się do pucharów kosztem jego obecnego klubu itd.

Jakie znaczenie dla Zmarzlika czy Mikkela w kontekście przyszłego sezonu ma to, kto zdobędzie mistrzostwo w tym roku? Przecież fakt, że Motor w tym roku będzie lub nie będzie mistrzem, albo że tym mistrzem będzie Czewa nie sprawi, że za rok Mikkelowi w Czewie będzie lepiej/gorzej/łatwiej/trudniej.

Wprost przeciwnie, skoro żegnam się z klubem to pewnie fajnie to zrobić z przytupem.

Już abstrahuje od aspektu finansowego (punktówki).

Dla kibiców też zasadniczo to bez znaczenia - w kontekście tego sezonu - czy Mikkel będzie za rok w Lublinie czy nie. Teraz jest i teraz może nam dać mistrzostwo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2415 Postautor: Perez » 26 lipca 2022, o 11:15

CKM napisze że nie ma problemów bo oni akurat są problemami tej drużyny, zawodzą czesto i blablabla. Mądry bo wie że przychodzą inni na papierze lepsi.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

CKM1946
Zawodowiec

#2416 Postautor: CKM1946 » 26 lipca 2022, o 11:16

.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2022, o 11:16 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.

Haron90
Kadrowicz

#2417 Postautor: Haron90 » 26 lipca 2022, o 11:16

CKM1946 pisze:Jak dla mnie u Zmarzlika w tym odejściu klasy za bardzo nie ma. Zrobił to zdecydowanie za wcześnie. Jak teraz kibic z Gorzowa ma oglądać drużyne. Jeszcze niech sie zdarzy że pojedziecie z nimi w półfinale np. i trafi mu sie jakiś defekt , taśma czy ogólnie słabszy mecz. Wyleje się szambo wielkich rozmiarów.

Zastanówmy się, kto pierwszy wygadał o tym, że BZ odchodzi z Gorzowa, a MM z Motoru? Pseudo-dziennikarskie hieny. A ćwierćinteligenty z TV nie dość, że bezczelnie to potwierdzili, to jeszcze męczyli wszystkich do okoła głupimi pytaniami, dobrze wiedząc, że nie mogą nic powiedzieć.

Nawet jeśli obydwaj zawodnicy odejdą, to zostali pozbawieni możliwości godnego pożegnania się z drużyną/kibicami w odpowiednim momencie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2418 Postautor: Cooper » 26 lipca 2022, o 11:20

dannie pisze:Ja nie do końca rozumiem tego rzekomego spadku motywacji w przypadku zawodnika, który jest w trakcie sezonu dogadany w innym klubie. Jakie to dla niego ma znaczenie w obecnym sezonie? To nie piłka nożna, gdzie np. może mu zależeć, żeby jego nowy klub dostał się do pucharów kosztem jego obecnego klubu itd.

Co wiecej w pilce nożnej to zadna sensacja, ze np. w zimie pilkarz oglasza, ze dogadał się w nowym klubie, ale dogra w obecnym do konca czerwca bo tak sie kluby porozumialy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#2419 Postautor: Retrospeedway » 26 lipca 2022, o 11:23

Gdyby odłożyć sentymenty związane z Michelsenem i pomyśleć na chłodno to są duże plusy jego odejścia.
Wiktor Lampart ma duże problemy bo dziewucha mu żyć nie daje.Z tego co wiem Michelsen ma nową dziewczynę a wiadomo że na początku jest zawsze ok ale z czasem zawsze są jakieś problemy.

Następna sprawa ile razy w ciągu ostatnich 4 sezonów Michelsen z kolegą z pary dostał 1-5 ? Na pewno więcej niż 10 razy a ile razy Bartek Zmarzlik 1-2 razy ?
Główny atut Michelsena to start na trasie nie ma wielu wyprzedzeń a taki Lindgren ma na odwrót słabo startuje ale dobrze walczy po trasie.

Zmarzlik przychodzi za ZZ,gdyby za Michelsena przyszedł Lindgren,za Drabika Rasmus Jensen i Szostak lub Krawczyk na juniora to skład byłby mocniejszy niż w tym roku.

Haron90
Kadrowicz

#2420 Postautor: Haron90 » 26 lipca 2022, o 11:28

Retrospeedway pisze:Gdyby odłożyć sentymenty związane z Michelsenem i pomyśleć na chłodno to są duże plusy jego odejścia.
Wiktor Lampart ma duże problemy bo dziewucha mu żyć nie daje.Z tego co wiem Michelsen ma nową dziewczynę a wiadomo że na początku jest zawsze ok ale z czasem zawsze są jakieś problemy.

Następna sprawa ile razy w ciągu ostatnich 4 sezonów Michelsen z kolegą z pary dostał 1-5 ? Na pewno więcej niż 10 razy a ile razy Bartek Zmarzlik 1-2 razy ?
Główny atut Michelsena to start na trasie nie ma wielu wyprzedzeń a taki Lindgren ma na odwrót słabo startuje ale dobrze walczy po trasie.

Zmarzlik przychodzi za ZZ,gdyby za Michelsena przyszedł Lindgren,za Drabika Rasmus Jensen i Szostak lub Krawczyk na juniora to skład byłby mocniejszy niż w tym roku.

Mikkel w tym sezonie to jak dzik w żołędzie wjeżdża w każdego i wszędzie.

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#2421 Postautor: Retrospeedway » 26 lipca 2022, o 11:33

Obejrzyj sobie wszystkie mecze z tego sezonu na stronie speedway.ru video i policzyć ile razy Michelsen wyprzedził po trasie seniora.

Sebekmotor
Kadrowicz

#2422 Postautor: Sebekmotor » 26 lipca 2022, o 11:33

Bo ma nowa dziewczynę :)))

Flagg
Trener

#2423 Postautor: Flagg » 26 lipca 2022, o 11:34

No i jak ma wyprzedzać, jak mu tor nie pasuje!!!

łosiem

#2424 Postautor: łosiem » 26 lipca 2022, o 11:37

Nie śmiejcie się z kolegi. Może zaczął już weekend, albo jeszcze nie skończył :)
a tak na serio, zrobiłeś mi dzień xD

Haron90
Kadrowicz

#2425 Postautor: Haron90 » 26 lipca 2022, o 11:38

https://www.youtube.com/watch?v=1BEK-Kc3cZo :D

Swoją drogą jakie pustki w Gorzowie, u nas na U24 jest więcej ludzi.