Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#1476 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 15:35

KrzyczącyK1b1c pisze:
Saeyl pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:Uważam, że za mało wiemy, co się dzieje w klubie. Dziennikarze mają jednak nieco lepsze info niż my. Zauważ, że nawet eWinner daje kurs 1,10 na przyjście Bartka.

Bierzyński, który ogłosił że Bartek u nas jest pracownikiem eWinner i odpowiada za kursy.

No i uważasz, że ten kurs jest całkowicie z dupy? Że nikt nie weryfikuje informacji zanim ustawi się kurs?

A ja tylko poinformowałem w ramach ciekawostki, że on jest pracownikiem tam żeby połączyć kropki, więc informuje o takich rzeczach. Nie napisałem nigdzie, że są z dupy ;)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1477 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 20 lipca 2022, o 15:38

Tak to zabrzmiało :P

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1478 Postautor: Torsen » 20 lipca 2022, o 15:40

niespokojny pisze:Zapomniales o czym wiecej poza punktami zdobywanymi na torze.

Jak już dwukrotnie w tym wątku podkreślałem, Zmarzlik, jak dotychczas w tym sezonie, zdobywa średnio o 1 punkt więcej od Michelsena co piąty bieg. Jest to różnica całkowicie pomijalna, a już na pewno nie uzasadniająca różnic płacowych idących w wielokrotności.
To wizerunek zawodnika i prawa do niego.

Wizerunek Zmarzlika jest, powiedziałbym, średni, a na pewno gorszy niż klasa sportowa. Ze względu na komiczny głos jest niezbyt medialny. Wizerunek jest też nadszarpnięty smrodami z Gorzowa i bliskimi związkami z Orlenem i jego prezesem. Zdziwiłbym się też, gdyby prawo do wizerunku było elementem umowy zawodnika z klubem. To sponsorzy zyskają, a nie klub.
Slowo Zmarzlik otwiera znacznie wiecej drzwi niz slowo Michelsen. I za to tez sie placi. A najlepszym przykladem jest mechanizm dzialajacy w pilce noznej.
Ale jakie klub chce drzwi otwierać? Żeby stadion budować? W takich czasach, jakie mamy? Dla 10 meczów w roku, serio?
Klub otworzył już wszystkie drzwi z wyjątkiem tych z napisem "DMP". I boję się, że właśnie to sp*ił, choć był na możliwie najlepszej drodze, by je wyważyć z buta.

łosiem

#1479 Postautor: łosiem » 20 lipca 2022, o 15:44

Piekarnie, pracujące z benzyną. Niestety troszkę przeciwne mojej wcześniejszej wypowiedzi, ale liczę że finalnie będzie dobrze.
Zmarzlik podobnież przy Motorze, kontrakt w dużej mierze zabezpieczony nawozami. Michelsen chciałby jechać z Bartkiem, ale... no właśnie, coś zgrzyta na linii z KKępą, jednak jest światełko. Dominik, Jarek, Mateusz 100% zostają. Tajski dostał podobno od nas oferte, ale WrocLOVE to WrocLOVE.
Co do innych klubów to... Smyk wraca, Czugunov na wylocie, Thomsen na wylocie (tutaj rozbrzmiewa Częstochowa), Lindgren na wylocie.
Niech się dzieje!

Karamba
Kadrowicz

#1480 Postautor: Karamba » 20 lipca 2022, o 15:49

jak Mikkel zostanie to przełknę tego Zmarzlika już niech stracę

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1481 Postautor: Perez » 20 lipca 2022, o 15:49

Thomsen na wylocie? Hansen to na pewno. Z Mikkelem to rok temu nie było już łatwo, trochę zeszło się na negocjacjach.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1482 Postautor: Torsen » 20 lipca 2022, o 15:49

Cooper pisze:Masz firme i pracownika, ktorego jak wziales to byl "tylko" specjalista". U ciebie awansowal na managera, a nawet zapisal sie na studia MBA. Zrobiles go dyrektorem. W miedzyczasie do firmy dolacza gosc po ukonczeniu MBA, ktory dwa razy napisal doktorat w branzy. Robisz go prezesem i dajesz wiecej kasy, czy dajesz obu tyle samo i mowisz "sorry zadnych kominow mi tutaj"?

I czy ten dyrektor powinien sie obrazic na nowego prezesa, skoro wlasnie tez dostal propozycje np. 30% podwyzki i nowe BMW?

Zmarzlik nie przychodzi na prezesa, tylko na żużlowca, takiego, jak Michelsen. Będzie trzaskał punkty, może trochę więcej - na dziś o 0,2 więcej w każdym biegu (wow).
Na dziś fakty są takie, że nic nie usprawiedliwia przepłacania za Zmarzlika. 3 lata temu może tak, ale nie dziś, kiedy wszystko śmiga, aż miło, mamy srebro, jedziemy autostradą po kolejny medal, zawodnicy się zadomowili, każdy zrobił wielki postęp. Sprowadzenie kogoś, kto nawet nie do końca jest potrzebny, żeby robił o 0,2 pkt więcej za 2x więcej to jest proszenie się o kłopoty, które właśnie przyszły.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1483 Postautor: Cooper » 20 lipca 2022, o 15:50

Torsen pisze:Wizerunek Zmarzlika jest, powiedziałbym, średni, a na pewno gorszy niż klasa sportowa. Ze względu na komiczny głos jest niezbyt medialny. Wizerunek jest też nadszarpnięty smrodami z Gorzowa i bliskimi związkami z Orlenem i jego prezesem.

Pare razy nie moglem na Orlen wjechac bo ludzie zawracali jak zobaczyli na billboardzie Zmarzlika z hot-dogiem... Z pewnoscia rowniez wyniki w plebiscytach na sportowca roku swiadcza o tym jak kiepski ma wizerunek ten Zmarzlik, pewnie sam na siebie tyle SMSów wyslal :)

Forumowo-koneserskie sympatie nijak nie przekladaja sie na ocene wizerunku marketingowego Zmarzlika na "szerszych wodach". Jak go zapraszaja do DD TVN to nikogo nie obchodzi smrod z jakiegos Gorzowa, tylko fakt, ze jest najlepszym zuzlowcem w Polsce i na swiecie, w dodatku z pteznym zapleczem i marketingowym i finansowym.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Flagg
Trener

#1484 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 15:53

Troche jednak chodziło, bo swojej uroczej historii przedstawiłeś dyrektora jako osobę, która w sumie wszystko zawdzięcza obecnej firmie, a przyszłego Pana prezesa jako bijącego go na głowe umiejętnościami. Co nie bardzo ma sens w przypadku analogii do MM - Zmarzlik.

Pod wzgledem sportowym pozostaje mi patrzenie właśnie tak wąsko jak średnie obu zawodników. Bo na co innego mam patrzeć? Co takiego daje Zmarzlik, poza punktami, czego nie da MM? I dlaczego nie wychodzi to w Stali, skoro przez tyle lat jazdy Bartka tam, Gorzów raptem dwa razy był mistrzem Polski. W obu przypadkach - gdy Zmarzlik był jeszcze juniorem.

Patrzę na to co mam teraz. Mam druzynę Motoru z bilansem 11-1-0 w lidze i Michelsenem w składzie, który jej tej drużyny liderem, robi statystycznie 1 punkt na mecz mniej od Zmarzlika, jednocześnie mam pewność, że z nim w parku maszyn i kapitańska opaską wszystko w druzynie gra. Skąd mam taka pewność? Bo jeździ w tym klubie 4 lata i gdyby cos miało być nie tak, to byśmy o tym wiedzieli.

Czy Zmarzlik to sportowo upgrejd w stosnunku do MM? Tak, Zmarzlik jest lepszym zawodnikiem. Stabilniejszym. Ale Motor ze sportowego punktu widzenia nie potrzebuje Zmarzlika. Przynajmniej tak to wygląda na ten moment. Jeśli zdobędziemy złoto w tym roku, to będzie to tylko potwierdzeniem. Jeśli nie - cóż, wtedy zwolennicy Bartka dostana do reki dodatkowe argumenty.

Co do finansów. W Stal wedle doniesień Zmarzlik miał kontrakt na poziomie niespełna 5 milionów. Wydaje mi się calkiem racjonalne uważać, że przy transferze do innego klubu może liczć na podwyżkę, a co najmniej na takie same pieniądze. BO chyba nie wierzysz w doniesienia PS, ze nasza propozycja dla niego to 3 mln?

Pod względem marketingowym jest oczywiście wielka róznica. Umówmy się, że tacy jak np. ja, czyli przeciwnicy Zmarzlika w Motorze stanowią niewielki procent kibiców. Ile jest takich osób? Kilkadziesiąt? Kilkaset? 70-80% trybun będzie zachwyconych, że wielki Bartula jeździ ku chwale Motoru. Kępa nie raz pokazywał, że traktuje klub w pierwszej kolejności jako biznes. Przywiązanie do zawodników, wzajemne poklepywanie sie po plecach, romantyzm - wszystko spoko, ale klub musi przede wszystkim "zarabiać" na siebie. Zmarzlik jednak daje duzo wieksze pole manewru w rozmowach choćby ze sponsorami. Tego nikt nie kwestionuje. Byc moze gdzieś tam Kuba ma również w głowie kwestię wielkich imprez, np. powrót SGP do Lublina. Obecność w składzie Zmarzlika na pewno w tym nie przeszkodzi. Czy pomoże? Nie wiem, spekuluję.

Ja natomiast jako kibic mam prawo patrzeć na klub i skład nieco inaczej. Przez ten krótki czas Kepie udało się zbudować pewną tożsamość tej drużyny. Ekipy troche odrzutków, trochę takiego underdoga bez armat, który wszedł na poziom taki, że zamiata cała ligę. Zawodników, którzy przychodzili do Motoru niechciani w kryzysie lub na początku swoich karier. Nie mieliśmy swoich armat, to je sobie wychowalismy. Nie mamy wychowanków, wiec kibice "adoptowali" sobie zawodników z zewnatrz jako swoich. M.in właśnie Mikkela. Teraz mamy zwrot w tej polityce o 180%. Idziemy w kierunku molocha, gdzie ma być lepiej, wiecej, szybciej, drożej. Budujemy dream team, który ma zmieść ta ligę. Budujemy w oparciu o zawodników, którzy nie mają tożsamości lubelskiej. Zmarzlik nigdy nie będzie "lubelski", o Vaculiku nie wspomnę przez grzeczność.

Nie musisz się ze mna zgadzać, bo to nie jest kwestia "ja mam rację, a Ty nie". Jak napisałem, pod wzgledem sportowym i marketingowym transfer się broni. Nie podoba mi sie tylko, że idziemy coraz mocniej w strone takiego PSG niż np. Liverpoolu. I mi się to nie podoba. Tobie może. Kazdy z nam ma prawo do swojego wyboru.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1485 Postautor: Torsen » 20 lipca 2022, o 15:56

@Cooper
A ja parę razy byłem świadkiem, jak nażarci po kokardę podjeżdżali na Orlen opędzlować hot doga, bo zobaczyli zdjęcie Bartka.
Żużel w ogóle sprowadza się do forów koneserskich, bo w powszechnej świadomości istnieje tylko, jak ktoś kręgosłup złamie i przestanie chodzić. Obawiam się, że wartość marketingowa misia świata na żużlu jest bardzo zbliżona do wizerunku każdego innego żużlowca, o którym słyszeli tylko ci, którzy się żużlem interesują.

Flagg
Trener

#1486 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 15:59

Karamba pisze:jak Mikkel zostanie to przełknę tego Zmarzlika już niech stracę

"Będę klaskał, ale nie będę się cieszyć" :mrgreen:
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#1487 Postautor: blajar » 20 lipca 2022, o 16:00

Załóżmy, że dochodzi tylko Zmarzlik i zostaje MM (za postem Kolegi łosiem). Ktoś poza nami (a i tu pewnie syndrom leszczyński się z czasem ujawni) będzie chciał oglądać mecze z udziałem Motoru? Przecież to będzie odwrotność meczów Ostrowa z tego roku :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Karamba
Kadrowicz

#1488 Postautor: Karamba » 20 lipca 2022, o 16:01

Flagg pisze:
Ja natomiast jako kibic mam prawo patrzeć na klub i skład nieco inaczej. Przez ten krótki czas Kepie udało się zbudować pewną tożsamość tej drużyny. Ekipy troche odrzutków, trochę takiego underdoga bez armat, który wszedł na poziom taki, że zamiata cała ligę. Zawodników, którzy przychodzili do Motoru niechciani w kryzysie lub na początku swoich karier. Nie mieliśmy swoich armat, to je sobie wychowalismy. Nie mamy wychowanków, wiec kibice "adoptowali" sobie zawodników z zewnatrz jako swoich. M.in właśnie Mikkela. Teraz mamy zwrot w tej polityce o 180%. Idziemy w kierunku molocha, gdzie ma być lepiej, wiecej, szybciej, drożej. Budujemy dream team, który ma zmieść ta ligę. Budujemy w oparciu o zawodników, którzy nie mają tożsamości lubelskiej. Zmarzlik nigdy nie będzie "lubelski", o Vaculiku nie wspomnę przez grzeczność.

Nie musisz się ze mna zgadzać, bo to nie jest kwestia "ja mam rację, a Ty nie". Jak napisałem, pod wzgledem sportowym i marketingowym transfer się broni. Nie podoba mi sie tylko, że idziemy coraz mocniej w strone takiego PSG niż np. Liverpoolu. I mi się to nie podoba. Tobie może. Kazdy z nam ma prawo do swojego wyboru.

taki AJ przyszedł z Czewy srednia 1,1 Komandos też niechciany zupełnie u nas mistrzowi zasadził 18 pkt i to było piękne itp

100% racji tym transferem jeśli faktycznie będzie przekraczamy Rubikon

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1489 Postautor: Cooper » 20 lipca 2022, o 16:05

Torsen pisze:Zmarzlik nie przychodzi na prezesa, tylko na żużlowca, takiego, jak Michelsen. Będzie trzaskał punkty, może trochę więcej - na dziś o 0,2 więcej w każdym biegu (wow).
Na dziś fakty są takie, że nic nie usprawiedliwia przepłacania za Zmarzlika. 3 lata temu może tak, ale nie dziś, kiedy wszystko śmiga, aż miło, mamy srebro, jedziemy autostradą po kolejny medal, zawodnicy się zadomowili, każdy zrobił wielki postęp. Sprowadzenie kogoś, kto nawet nie do końca jest potrzebny, żeby robił o 0,2 pkt więcej za 2x więcej to jest proszenie się o kłopoty, które właśnie przyszły.

Mierzysz wszystko miarą tu i teraz, a moim zdaniem jedziemy lepiej niz wychodzilo na papierze w tym sezonie, mamy problem z luka w skladzie (na dluzsza mete z ZZ sie nie da), w dodatku zawsze trzeba sie liczyc ze ktos odejdzie za "przeplacone" pieniadze gdzies indziej, wiec jesli mozemy wziac najlepszego zawodnika z rynku, to go bierzemy. Odejscie MM jest zaskoczeniem, ale nie jakims koncem swiata, a piszesz jakbys tydzien temu kupil jego czapke :) My sie Zmarzlikiem nie prosimy o jakies klopoty tylko zabezpieczamy na ich ewentualne przyjscie, jak sie okazalo przyszly szybciej niz sie ktokolwiek spodziewal, pewnie nawet klub.

Nie uwazam, zebysmy w tym kontekscie "przeplacali" za Zmarzlika.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1490 Postautor: Perez » 20 lipca 2022, o 16:05

Liverpoolu? Raczej $hity.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1491 Postautor: tezetomaniak » 20 lipca 2022, o 16:10

Wiecie co powstrzyma transfer Zmarzlika do Motoru?
Kalkulowana Średnia Meczowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1492 Postautor: Perez » 20 lipca 2022, o 16:11

Zrób o tym znów fejk zdjęcie niech się niesie :-)

KrzysiekS
Senior

#1493 Postautor: KrzysiekS » 20 lipca 2022, o 17:56

A co jeśli to MM nie zachował się za dobrze. Może wcześniej już było dogadane i nagle mały szantażyk, dorzucćcie mi te marne 15%. Pytanie czy prezes klubu powinien na to iść i ryzykować otwarcie puszki Pandory bo wieść się rozniesie czy dalej konsekwentnie według swoich zasad postępować? Może to właśnie jak ulegną coś się skończy i zacznie się przez to nowy gorszy etap na linii klub zawodnicy.... Sprawa nie jest zero jedynkowa

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1494 Postautor: Gelo » 20 lipca 2022, o 18:00

Też o tym pomyślałem. Jeżeli prawdą jest że Kuba się wkurzył to oznacza że ręka została uściśnięta i sprawa w rozumieniu Kuby zakończona.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1495 Postautor: kilar » 20 lipca 2022, o 18:03

Odejście Mikkela moze spowodować upadek naszej twierdzy (nawet ze Zmarzlikiem w skladzie). Chyba, że za rok Maciek diametralnie inaczej będzie tor przygotowywac.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1496 Postautor: niespokojny » 20 lipca 2022, o 18:27

Flagg pisze:Troche jednak chodziło, bo swojej uroczej historii przedstawiłeś dyrektora jako osobę, która w sumie wszystko zawdzięcza obecnej firmie, a przyszłego Pana prezesa jako bijącego go na głowe umiejętnościami. Co nie bardzo ma sens w przypadku analogii do MM - Zmarzlik.

Pod wzgledem sportowym pozostaje mi patrzenie właśnie tak wąsko jak średnie obu zawodników. Bo na co innego mam patrzeć? Co takiego daje Zmarzlik, poza punktami, czego nie da MM? I dlaczego nie wychodzi to w Stali, skoro przez tyle lat jazdy Bartka tam, Gorzów raptem dwa razy był mistrzem Polski. W obu przypadkach - gdy Zmarzlik był jeszcze juniorem.

Patrzę na to co mam teraz. Mam druzynę Motoru z bilansem 11-1-0 w lidze i Michelsenem w składzie, który jej tej drużyny liderem, robi statystycznie 1 punkt na mecz mniej od Zmarzlika, jednocześnie mam pewność, że z nim w parku maszyn i kapitańska opaską wszystko w druzynie gra. Skąd mam taka pewność? Bo jeździ w tym klubie 4 lata i gdyby cos miało być nie tak, to byśmy o tym wiedzieli.

Czy Zmarzlik to sportowo upgrejd w stosnunku do MM? Tak, Zmarzlik jest lepszym zawodnikiem. Stabilniejszym. Ale Motor ze sportowego punktu widzenia nie potrzebuje Zmarzlika. Przynajmniej tak to wygląda na ten moment. Jeśli zdobędziemy złoto w tym roku, to będzie to tylko potwierdzeniem. Jeśli nie - cóż, wtedy zwolennicy Bartka dostana do reki dodatkowe argumenty.

Co do finansów. W Stal wedle doniesień Zmarzlik miał kontrakt na poziomie niespełna 5 milionów. Wydaje mi się calkiem racjonalne uważać, że przy transferze do innego klubu może liczć na podwyżkę, a co najmniej na takie same pieniądze. BO chyba nie wierzysz w doniesienia PS, ze nasza propozycja dla niego to 3 mln?

Pod względem marketingowym jest oczywiście wielka róznica. Umówmy się, że tacy jak np. ja, czyli przeciwnicy Zmarzlika w Motorze stanowią niewielki procent kibiców. Ile jest takich osób? Kilkadziesiąt? Kilkaset? 70-80% trybun będzie zachwyconych, że wielki Bartula jeździ ku chwale Motoru. Kępa nie raz pokazywał, że traktuje klub w pierwszej kolejności jako biznes. Przywiązanie do zawodników, wzajemne poklepywanie sie po plecach, romantyzm - wszystko spoko, ale klub musi przede wszystkim "zarabiać" na siebie. Zmarzlik jednak daje duzo wieksze pole manewru w rozmowach choćby ze sponsorami. Tego nikt nie kwestionuje. Byc moze gdzieś tam Kuba ma również w głowie kwestię wielkich imprez, np. powrót SGP do Lublina. Obecność w składzie Zmarzlika na pewno w tym nie przeszkodzi. Czy pomoże? Nie wiem, spekuluję.

Zapominasz jednak ze to zawodnik idzie za pare zlotowek wiecej gdzies indziej. Prezes musi sie kierowac romantyzmem a zawodnik juz nie? To ze Motor Zmarzlikowi da 3 mln to nie znaczy ze Michelsenowi w innym klubie wyrownaja do tego poziomu. Btw. gdzie teorie ze Michelsen nigdy z Madsenem nie pojedzie w jednym klubie, bo na ten temat jest cos cicho :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#1497 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 18:34

https://twitter.com/bierzynskikarol/sta ... 1249335296
:lol: :lol: :lol:
Bierzyński jutro: Nie ma żadnego tematu Bartka w Lublinie, to wymyśliliście wy :lol:

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1498 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 20 lipca 2022, o 18:45

Saeyl pisze:https://twitter.com/bierzynskikarol/status/1549791061249335296
Bierzyński jutro: Nie ma żadnego tematu Bartka w Lublinie, to wymyśliliście wy :lol:

A jednak kwestionujesz eWinner i Bierzyńskiego :P

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1499 Postautor: ravajas » 20 lipca 2022, o 19:02

Cooper pisze:
Pare razy nie moglem na Orlen wjechac bo ludzie zawracali jak zobaczyli na billboardzie Zmarzlika z hot-dogiem...

Ale nie, że z parówką w dópie?

Zmarzlik w Motorze to klasyczny overkilling. Czy opłacalny? Nie jestem pewien.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#1500 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 19:18

KrzyczącyK1b1c pisze:
Saeyl pisze:https://twitter.com/bierzynskikarol/status/1549791061249335296

A jednak kwestionujesz eWinner i Bierzyńskiego :P

A się przyczepił :-P
To raczej z sarkazmem napisane przeze mnie, proszę go tam wyczuć.