Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#1401 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 12:12

RadeKas pisze:Przecież to jest stary przerobiony twitt Sasina jak jechał do Turowa ogłaszać "rozwiązanie" konfliktu z Czechami.

Tak, ja to wiem, ale ciekawi mnie czy skądś go wziął czy sam przerobił :) Bo jak sam tzn. że od nas idzie w świat wszystko.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1402 Postautor: RadeKas » 20 lipca 2022, o 12:13

Tezetomaniak raczej sam robi memy, więc może sobie dopisać kolejny sukces po Woffindenie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

blajar
Trener

#1403 Postautor: blajar » 20 lipca 2022, o 12:13

Saeyl pisze:
RadeKas pisze:Przecież to jest stary przerobiony twitt Sasina jak jechał do Turowa ogłaszać "rozwiązanie" konfliktu z Czechami.

Tak, ja to wiem, ale ciekawi mnie czy skądś go wziął czy sam przerobił :) Bo jak sam tzn. że od nas idzie w świat wszystko.

Pewnie, że idzie. Nie pamiętasz przeróbki tweeta Taia? Doprowadziła do kwiatów na pustym lotnisku :lol:
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1404 Postautor: Perez » 20 lipca 2022, o 12:15

Skład
Mikkel
Zmarzlik/Vaculik
Kubera
Hampel
Drabik
Cierniak
...
I czego Mikkel tu nie rozumie? Jesteśmy tym składem potęgą. Niech się ogarnie. Dalej będzie kapitanem. Dalej będzie ulubieńcem moim też. Bartek czy Vacul ma być tylko do robienia punktów.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#1405 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 12:15

Coś mi dzwoni, także Tezetomaniak gratulacje :) Właśnie poszła kolejna burza, będą zaraz S17 blokować z Warszawy żeby Sasin nie przyjechał haha

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1406 Postautor: istred » 20 lipca 2022, o 12:19

Haron90 pisze:Czy to prawda, to się okaże i my kibice nic na to nie poradzimy. Ale jeśli jednak do tego dojdzie, to cała ta akcja skutecznie wszystkich wyleczy z romantycznego podejścia do żużla i wiary w jakiekolwiek przywiązanie do barw klubowych.
Zawodnik to nie kibic - proponuję wbić sobie to w głowę raz na zawsze.
Dla kibica żużel to pasja, hobby, w którym sympatie w istocie mają kluczowe znaczenie. Dla zawodnika żużel to praca, kariera i droga życiowa, a w tych przypadkach sympatie akurat kluczowego znaczenia nie mają. Nie można zatem oczekiwać od zawodnika, że przy wyborze klubu będzie kierował się sympatiami.
Tak samo jak wybierając pracodawcę nie jest dla ciebie kluczowe czy produkty akurat tej firmy cenisz czy nie.

PS. Swoją drogą wielką krzywdę żużlowi zrobił PZM ustalając termin podpisania kontraktów na 15 listopada. Kiedyś kluby i zawodnicy spokojnie mogli negocjować prawie całą zimę i nikt nie myślał, żeby przed kluczową fazą sezonu, kiedy ważą się losy mistrzostwa, najgorętszym tematem były transfery zawodników. Patologia, której nie ma chyba w żadnym innym sporcie.

Moim zdaniem Kępa powinien zareagować i wraz z zawodnikami (MM) jasno powiedzieć, że obecnie koncentrują się na walce o mistrzostwo, a kwestie kontraktowe zostawiają na po sezonie (niezależnie jaka jest prawda).

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1407 Postautor: Cooper » 20 lipca 2022, o 12:24

Czewa bedzie szóstym klubem Mikkela w Polsce, wiec nie wiem skad zdziwienie, ze bez wiekszych sentymentow zmienia barwy i co 2 lata skacze na inny kwiatek.

Fajny byl, bo u nas rosl, tyle naszego.

Co innego taki Bartosz, dopiero sie rozprawiczy :) Oby drugi zwiazek by tak samo dlugi jak pierwszy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Flagg
Trener

#1408 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 12:27

istred pisze:Moim zdaniem Kępa powinien zareagować i wraz z zawodnikami (MM) jasno powiedzieć, że obecnie koncentrują się na walce o mistrzostwo, a kwestie kontraktowe zostawiają na po sezonie (niezależnie jaka jest prawda).

I niby czemu mialoby takie oswiadczenie służyć, skoro każdy średnio ogarnięty kibic żuzlowy wie, że to bzdura? Totalnie pusty frazes, na który nikt nie zwróci uwagi.

Dalej nie rozumiem, jaki interes miął ten prezes PEGWANU w puszczaniu takiego info własnie teraz i w ten sposób. Nie wiem, jaki interes miał Gortat w potwierdzaniu tehj informacji. Ale mleko się rozlało i sztampowe ogłoszenia, które słyszymy z ust kazdego zuzlowca przy okazji pytania o kontrakty niczego tutaj nie naprawi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1409 Postautor: Kargolo » 20 lipca 2022, o 12:28

Haron90 pisze:
InDorka pisze:
Sćiagniecie Zmarzlika to jak policzek w twarz.

Święte słowa, tu jest pies pogrzebany.
Czyli zaczynam naukę gwizdania na palcach przed biegami pana Z.
Jeszcze nie przyszedł, a już mam nadzieję, że po roku szybko od nas ucieknie.

To samo pomyślałem - zamiast wykrzykiwania nazwiska, gwizdy. Na Mikkelu gardło za każdym razem zdarte, ani myślę tego robić dla zimnego.

Obawiam się, że jednak większości januszy na stadionie wszystko jedno kto wkłada nasz kevlar, byleby były wyniki. Połowa z tych ludzi jest na stadionie głównie po to, żeby sobie cyknąć fotkę na fejsika.
Najbliższy mecz domowy to okazja dla Speedway Euphorii na okolicznościowy transparent. Mikkel tak, Bartek nie.
No chyba, że tej grupie też wszystko jedno, albo co gorsza chętnie wymieniliby kapitana na najemnika.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#1410 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 12:30

Nawet eWinner nie da zarobić, bo kurs 1,10 ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1411 Postautor: papi » 20 lipca 2022, o 12:32

postaw na nie, może zarobisz :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1412 Postautor: Cooper » 20 lipca 2022, o 12:32

Kargolo pisze:Mikkel tak, Bartek nie.

:lol: :lol: :lol:

A co powiesz jak dzieki takim dzialaniom skonczy sie tak, ze bedzie "Mikkel nie i Bartek tez nie" ??

Warto zejsc na ziemie, to jest wielki biznes, w ktorym glowne role graja zawodnicy i ich menadzerowie. A zale kilku gosci z forum nic tu nie zmienia, transparenty tez niekoniecznie, poza tym, ze moze kiedys Kubie Kepie skonczy sie cierpliwosc jak Marcie w Rzeszowie. No ale tego tez niektorzy pragna i meczow z Piłą.

Kargolo pisze: co gorsza chętnie wymieniliby kapitana na najemnika.

Przeciez Mikkel zmieniajac klub na inny (zakladam ze argumentem jest wieksza kasa), pokazuje wlasnie ze takim najemnikiem jest, albo i wiekszym (co mnie nie dziwi zupelnie, podbnie jak w przypadku kazdego innego zuzlowca).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1413 Postautor: istred » 20 lipca 2022, o 12:38

Flagg pisze:I niby czemu mialoby takie oswiadczenie służyć, skoro każdy średnio ogarnięty kibic żuzlowy wie, że to bzdura? Totalnie pusty frazes, na który nikt nie zwróci uwagi.
Temu, żeby jeśli nie uciąć to przynajmniej ukrócić spekulacje, które - w mojej ocenie - bardzo szkodzą drużynie w kluczowym momencie sezonu.

Awatar użytkownika
Dragon_Juventino
Junior

#1414 Postautor: Dragon_Juventino » 20 lipca 2022, o 12:39

Ja jestem mentalnie załamany tą informacją. Staram się nie przywiązywać na amen do zawodników bo najważniejszy jest klub, natomiast czasami tak się nie da…  Mikkel jest nasz. Sami sobie stworzyliśmy zawodnika z czołówki żużlowej. Nie dociera to do mnie jeśli wszystko się sprawdzi. Chciałbym znać podłoże tej decyzji, 3 lata się Kubie udawało i nagle flop…. Częstochowa…super.
Wszystko jeszcze potęguje fakt, że takie info wylatuje przed PO. Ekstra klimat. Bardzo nam teraz potrzebny. Na pewno kto ma wiedzieć to już wie- zawodnicy. Nie wpłynie to raczej pozytywnie na szatnię. Szlag by to trafił. Jakaś masakra.
Kuba zrób coś, prosimy! SE liczę, że coś przygotujecie na mecz z Gorzowem, żeby kapitan wiedział…
Obrazek

Flagg
Trener

#1415 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 12:43

Ale to niczego nie ukróci, bo takie oświadczenia wszyscy maja w pompie. Kazdy wie, ze rozmowy kontraktowe trwają w najlepsze. Myślisz, że jak w niedzielę Zmarzlik powie przed kamerami "Skupiam sie na lidze i na SGP, nie ineteresują mnie teraz rozmowy kontraktowe" to nagle wszystkie ploty o jego transferze ucichną? Zreszta znająć Kępę to nie doczekamy się zadnych oswiadczeń, bo klub nie ma w zwyczaju reagować na medialne plotki i doniesienia. Natomiast zapytany wprost pewnie odpowiedziałby dokładnie to, co napisałeś.

A że jest to szkodliwe to się zgadzam w 100%. Dlatego napisałem, że nie rozumiem zachowania tego gościa z PEGWANU i Gortata.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1416 Postautor: papi » 20 lipca 2022, o 12:47

Gortat lubi jak jest o nim głośno, więc dziwne jest to tylko w przypadku, jeśli ma dobre informacje od Kuby i je potwierdza. Jeśli gówno wie, a napisał "Szkoda Mikkela" to po prostu zrobił to co już nie raz - odezwał się niepytany.
Ale gość z Pegwanu - tak, to było idiotyczne

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1417 Postautor: grzesieck » 20 lipca 2022, o 12:47

Dragon_Juventino pisze:Ja jestem mentalnie załamany tą informacją. Staram się nie przywiązywać na amen do zawodników bo najważniejszy jest klub, natomiast czasami tak się nie da…  Mikkel jest nasz. Sami sobie stworzyliśmy zawodnika z czołówki żużlowej. Nie dociera to do mnie jeśli wszystko się sprawdzi. Chciałbym znać podłoże tej decyzji, 3 lata się Kubie udawało i nagle flop…. Częstochowa…super.
Wszystko jeszcze potęguje fakt, że takie info wylatuje przed PO. Ekstra klimat. Bardzo nam teraz potrzebny. Na pewno kto ma wiedzieć to już wie- zawodnicy. Nie wpłynie to raczej pozytywnie na szatnię. Szlag by to trafił. Jakaś masakra.
Kuba zrób coś, prosimy! SE liczę, że coś przygotujecie na mecz z Gorzowem, żeby kapitan wiedział…

zadzwon pod 116 123
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1418 Postautor: istred » 20 lipca 2022, o 12:51

Ale to niczego nie ukróci, bo takie oświadczenia wszyscy maja w pompie.

Nie mają. Obecnie to jest zamęt informacyjny, plotki. Ja uważam, że oficjalne, wspólne oświadczenie klubu i zawodnika te plotki by ukróciło, bo i byłoby w dużej mierze prawdziwe. Jest sierpień, wszystko może się jeszcze zmienić 10 razy. Michelsen może ochłonąć i się odobrazić, a później obrazić 10x i być przyklepany w połowie klubów Ekstraligi, a na końcu dogadać z Kępą i powiedzieć, że od samego początku chciał zostać w Motorze.
Przecież takie historie są co sezon.

A Gortat odniósł się jedynie do powielanych plotek. Niczego nie potwierdził.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1419 Postautor: papi » 20 lipca 2022, o 12:59

oświadczenie oświadczeniem, ważne żeby spotkał się cały zespół i czy to Kuba, Wieckowski, Kuciapa, czy ktokolwiek czuje się przywódcą, niech przypomni zawodnikom o co jadą i żeby nie skupiali się na doniesieniach medialnych. Dziś są na świetnym kursie do historycznego złota, niech mają to w głowie, niech jadą dla siebie i dla tych kibiców, którzy w 30 sekund wykupują bilety. Co będzie za 3,5 miesiąca to nieuniknione, może nawet już rozstrzygnięte, ale do 25 września niech skupią się tylko na dopełnieniu dzieła, które pięknie zaczęli wygrywając rundę zasadniczą.

CKM1946
Zawodowiec

#1420 Postautor: CKM1946 » 20 lipca 2022, o 13:03

Za duza panika się zrobiła mam wrażenie. Poza emocjonalnym przywiązaniem nie stracicie nic a tylko zyskacie. W pierwszym meczu trzaśnie komplet i będzie kupiony u ludzi.

Ja osobiście licze na ten transfer bo to otworzy faktyczną furtke Mikkela do nas. Przynajmniej nie bedzie dziada pokroju Lindgren czy Fricke
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2022, o 13:03 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dragon_Juventino
Junior

#1421 Postautor: Dragon_Juventino » 20 lipca 2022, o 13:03

grzesieck pisze:
Dragon_Juventino pisze:Ja jestem mentalnie załamany tą informacją. Staram się nie przywiązywać na amen do zawodników bo najważniejszy jest klub, natomiast czasami tak się nie da…  Mikkel jest nasz. Sami sobie stworzyliśmy zawodnika z czołówki żużlowej. Nie dociera to do mnie jeśli wszystko się sprawdzi. Chciałbym znać podłoże tej decyzji, 3 lata się Kubie udawało i nagle flop…. Częstochowa…super.

zadzwon pod 116 123

Dzięki za opiekę, doceniam :) Ale obejdzie się. Nie takie straty człowiek w życiu przetrawił.

Nawiasem mówiąc to Kuba musi się postarać o dłuższe kontrakty. Rok przy zabetonowanym rynku to zbyt duże ryzyko. Czewa potrafiła Madsena i Lindgrena podpisać na 3 lata. Teraz Toruń też 2letnie umowy. Wiadomo, że nie każdy chce, natomiast jeśli jest szansa np: Kuberę na 2 lata to bym cisnał.
Tak, wiem. Lamprat ;)
Obrazek

Flagg
Trener

#1422 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 13:08

istred pisze:
Ale to niczego nie ukróci, bo takie oświadczenia wszyscy maja w pompie.

Nie mają. Obecnie to jest zamęt informacyjny, plotki. Ja uważam, że oficjalne, wspólne oświadczenie klubu i zawodnika te plotki by ukróciło, bo i byłoby w dużej mierze prawdziwe. Jest sierpień, wszystko może się jeszcze zmienić 10 razy. Michelsen może ochłonąć i się odobrazić, a później obrazić 10x i być przyklepany w połowie klubów Ekstraligi, a na końcu dogadać z Kępą i powiedzieć, że od samego początku chciał zostać w Motorze.
Przecież takie historie są co sezon.

Widać nie wiesz jak działają choćby SM. Nie, takie oświadczenie niczego nie zmieni, dziennikarze, pismacy, twitterowcy i kibice nie przestana o tym gadać i plotkować tylko dlatego, że Kępa z MM walnęli regułkę, którą mówi absolutnie kazdy zawodnik czy prezes zapytany o transfery w trakcie sezonu. Oczywiście, masz prawo wierzyć, że byłoby inaczej, ale to sa tylko Twoje pobożne zyczenia. Nawet jak temat lekko ucichnie, to zaraz ktos o tym przypomni, czy to newsem, czy artykułem czy zwykłym tweetem. Jedyne co w tym momencie moze zatrzymac ta karuzulę, to oświadczenie MM o przedłużeniu kontraktu. A czy się takowego doczekamy to zupełnie inna bajka.

Jedyne co moze i powinnien w tej sytuacji zrobić Kępa z MM to to, co napisał Papi. Gasić pożar (jeśłi jakis jest) wewnatrz druzyny i na tym się skupić.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1423 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 20 lipca 2022, o 13:11

Flagg pisze:Jedyne co moze i powinnien w tej sytuacji zrobić Kępa z MM to to, co napisał Papi. Gasić pożar (jeśłi jakis jest) wewnatrz druzyny i na tym się skupić.

I opierdolić gościa z PEGWANa że ujawnia informacje, których absolutnie nie powinien.

blajar
Trener

#1424 Postautor: blajar » 20 lipca 2022, o 13:13

CKM1946 pisze:Za duza panika się zrobiła mam wrażenie. Poza emocjonalnym przywiązaniem nie stracicie nic a tylko zyskacie. W pierwszym meczu trzaśnie komplet i będzie kupiony u ludzi.

Ja osobiście licze na ten transfer bo to otworzy faktyczną furtke Mikkela do nas. Przynajmniej nie bedzie dziada pokroju Lindgren czy Fricke

No właśnie patrząc na chłodno, sportowo para BZ i Vacul to upgrade w stosunku do MM i Łaguta. Bez dwóch zdań. Problem robi się tylko PR'owo, bo zakładam, że nas na to wszystko stać i reszta drużyny pozostaje niezmieniona. Z tym PR w samym Lubelskiem (bo poza to już się przyzwyczailiśmy do PiSowskiego wsparcia SSP, a dojdzie Łorlen) to wcale nie musi być tak wielki problem. Raz, że spodziewane wyniki zrobią swoje, dwa - większość nie do końca żyjąca Klubem przyklaśnie bo przychodzi Mistrz Świata, trzy - można to spróbować złagodzić/przekuć. Nie to, żeby mi się ta perspektywa podobała, ale chłodno patrząc, tak mi wychodzi.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Haron90
Kadrowicz

#1425 Postautor: Haron90 » 20 lipca 2022, o 13:15

Jeyne co pociesza, to że prawdopodobnie Domin byłby szczęśliwy, mając w drużynie i Bartka i Jarka.