Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Maretzky76
Szkółkowicz

Re: Żużel w TV

#14301 Postautor: Maretzky76 » 1 lipca 2022, o 23:21

Gelo pisze:Panie Wiktorze Lamparcie - patrz i ucz się

Lampart nie ma się czego uczyć, obaj są technicznymi drewniakami, co widać było w Pradze. Potrafią tylko dobrze startować. Reszta to kwestia farta z doborem ustawień przez osoby trzecie bo obaj nie mają o tym pojęcia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14302 Postautor: Gelo » 1 lipca 2022, o 23:31

Z jedną różnicą - Misiek jak prowadzi nie traci pozycji i nie zaprasza do wyprzedzania. Dlatego jest mistrzem a Wiktor nie... I jeszcze jedna refleksja mnie naszła dzisiaj po biegu Świdnickiego. Wiktor to tchórz...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#14303 Postautor: papi » 1 lipca 2022, o 23:40

fakt, bieg z Bewleyem jechał po mistrzowsku. Może było w tym trochę farta, ale zamykał go na centymetry

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#14304 Postautor: tezetomaniak » 2 lipca 2022, o 00:00

Gelo pisze:Wiktor to tchórz...

Może Lampart nie należy do wymiataczy, ale to jest nadal gość, który zawodowo ściga się na motocyklach. Tchórzem to jest kurdupel z nowogrodzkiej, który musi mieć najdroższą ochronę w kraju ;)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#14305 Postautor: Perez » 2 lipca 2022, o 00:07

Oho, gównoburza pisowska za 3,2,1...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#14306 Postautor: kibicLBN » 2 lipca 2022, o 02:48

Ge(L)o pisze:Hampela za taki start, jaki dziś uskutecznił Janowski, zdyskwalifikowaliby na 3 mecze.

To samo pomyślałem.

Co do wypadku Dana Bewleya to zamarłem. To jak go obróciło i wyrzuciło o tą bandę to masakra. Czekam na w miarę pozytywne doniesienia. Nie chce mi się wierzyć, że zupełnie bez szwanku to się mogło zakończyć, ale oby najistotniejsze elementy układu ruchu były całe i bez obrażeń wewnętrznych. Dobrze jeśli zobaczymy go w tym roku na torze.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#14307 Postautor: Rusek » 2 lipca 2022, o 07:59

Wczoraj meczu nie oglądałem, dziś wyszukałem filmik z wypadku i wyglądało to faktycznie strasznie. Dużo zdrówka dla Dana! W tym sezonie jego jazda mi się spodobała, oby nic groźnego się nie stało.
https://youtube.com/watch?v=kPjix09f1-E&feature=share
A co do meczu to jest to dla mnie zaskoczenie wygrana Częstochowy. Strasznie słabo jeździ ostatnio Tai. Rozbita w tym sezonie jest ta Sparta. A z drugiej strony już ktoś tutaj o tym pisał, mam nadzieję że w play-off nie przyjdzie nam jechać z Częstochową bo wydaje mi się dla nas to nie wygodny rywal.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
papi
Trener

#14308 Postautor: papi » 2 lipca 2022, o 08:48

Bewley zapewne nie pojedzie dziś w SEC, pierwszym rezerwowym jest Dominik. Pytanie czy dostał propozycje startu, czy przy tak krótkim czasie puszczą po prostu 1-ego rezerwowego.

Miejmy nadzieję, że Dan jakichś większych obrażeń mieć nie będzie, chłopak 23 lata, a już jedna kontuzja, która mogła skończyć karierę za nim.

Czarek
Trener

#14309 Postautor: Czarek » 2 lipca 2022, o 10:28

Reporter Eleven znajdujący się w parkingu we Wrocławiu wygrał nagrodę kolejki. Jego kilkunastominutowe śledztwo zakończyło się ustaleniem, że kask Bewleya nie spadł mu podczas upadku, ale został zdjęty przez służby ratunkowe. W tym czasie jego stacja pokazywała powtórki, na których było wyraźnie widać jak leżący w pasie bezpieczeństwa sam zdjął kask.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Robson
Senior

#14310 Postautor: Robson » 2 lipca 2022, o 10:37

Dominik jedzie za Bewleya

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14311 Postautor: Gelo » 2 lipca 2022, o 10:56

tezetomaniak pisze:

Może Lampart nie należy do wymiataczy, ale to jest nadal gość, który zawodowo ściga się na motocyklach. Tchórzem to jest kurdupel z nowogrodzkiej, który musi mieć najdroższą ochronę w kraju ;)

Skoro już musiałeś... Z tego co mi wiadomo nikt Wiktora zabić nie chce. Jego brat też żyje. Coś Ci mówi nazwisko Cyba? Wiktor zawodowo ściąga się na motocyklach. To kogo on "prześcignął" w karierze? Można to policzyć na palcach jednej ręki. Nawet markowanie ścigania w jego wykonaniu wygląda żenująco. Raz próbował się pościgać z Falubazem to po prostu poszedł taranem bezmyślnie i się połamał.

Czarek
Trener

#14312 Postautor: Czarek » 2 lipca 2022, o 11:32

Gelo pisze:
tezetomaniak pisze:

Skoro już musiałeś... Z tego co mi wiadomo nikt Wiktora zabić nie chce. Jego brat też żyje. Coś Ci mówi nazwisko Cyba? Wiktor zawodowo ściąga się na motocyklach. To kogo on "prześcignął" w karierze? Można to policzyć na palcach jednej ręki. Nawet markowanie ścigania w jego wykonaniu wygląda żenująco. Raz próbował się pościgać z Falubazem to po prostu poszedł taranem bezmyślnie i się połamał.

To fakt. Bierne przepuszczanie przez Lamparta rywali, zwykle po wewnętrznej, to przecież stały punkt jego programu od lat. Albo sytuacje, gdy Wiktor był szybszy od jakiegoś zawodnika i nawet kiedy miał miejsce by go minąć zamykał gaz. Z tej juniorskiej mąki seniorskiego chleba nie będzie, chyba że zmieni się piekarz, w co nie wierzę.

Sebekmotor
Kadrowicz

#14313 Postautor: Sebekmotor » 2 lipca 2022, o 11:45

tezetomaniak pisze:

Ochrona dla osoby, która rządzi w PL? Skandal. Nie wolno!!!

Odnośnie Wiktora, to on po prostu nie trzyma ciśnienia. Jak kogoś ściga to chce na już, podpala się zamiast podszykowac atak, a jak ktoś go naciska to panikuje i robi głupoty. Myślę, że przydałby się dobry psycholog.

Czarek
Trener

#14314 Postautor: Czarek » 2 lipca 2022, o 12:06

Sebekmotor pisze:
tezetomaniak pisze:

Ochrona dla osoby, która rządzi w PL? Skandal. Nie wolno!!!

Odnośnie Wiktora, to on po prostu nie trzyma ciśnienia. Jak kogoś ściga to chce na już, podpala się zamiast podszykowac atak, a jak ktoś go naciska to panikuje i robi głupoty. Myślę, że przydałby się dobry psycholog.

Może wystarczy trochę żużla pooglądać w telewizji, czego brak zarzuca mu jego otoczenie.

Sebekmotor
Kadrowicz

#14315 Postautor: Sebekmotor » 2 lipca 2022, o 12:11

Według mnie w sytuacjach, gdy trzeba szybko podejmować decyzje przez presję wywierana przez rywali to Wiktor panikuje, a w panice podejmuje się zazwyczaj złe decyzje. Dobry psycholog sportowy mógłby pomóc.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#14316 Postautor: kibicLBN » 2 lipca 2022, o 12:16

Wiktor zdobywa punkty, co nie znaczy że umie jeździć na żużlu. Zawsze uważałem że jego sukcesy to zasługa dobrze zbudowanego zaplecza, teamu i małej konkurencji wśród rówieśników.
Nie grzeszy rozsądkiem ani światłym umysłem i tym również idzie śladem starszego brata. Pamiętam jak przyjeżdżał Dawid na treningi za czasów kaemżeta. Jak on się próbował popisywać przed starszymi kolegami z Rzeszowa. Poziom gimbazy... I tak samo prezentuje się Wiktor, start i co przyniesie start to czasem do mety, a czasem gubi. Z racji, że ma wszystko poukładane jak na małolata, a konkurencja mizerna to stoi w hierarchii o półkę wyżej od starszego brata. Tyle. Po co się więcej wyżywać?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14317 Postautor: Gelo » 2 lipca 2022, o 12:33

Czarek pisze:Może wystarczy trochę żużla pooglądać w telewizji, czego brak zarzuca mu jego otoczenie.

Szkoda czasu. Lepiej z dziewczyną pojeździć crossówką po lesie i wrzucić do sieci filmik z tego doniosłego wydarzenia. W sumie nic mi do tego jak kto spędza wolny czas. Ale jednak jest to zawodowy sportowiec, w wieku w którym powinien robić progres. A jego jazda to kaleczenie rzemiosła. Dobra ocena - to że robi punkty nie oznacza że umie jeździć na żużlu. A jeszcze jakiś miesiąc temu trafiały się głosy żeby Hampela odesłać na emeryturę, Kuberę przesunąć do podstawy, a Wiktora dać na u24. Niezłe jaja.

Czarek
Trener

#14318 Postautor: Czarek » 2 lipca 2022, o 12:58

Gelo pisze:
Czarek pisze:Może wystarczy trochę żużla pooglądać w telewizji, czego brak zarzuca mu jego otoczenie.

Szkoda czasu. Lepiej z dziewczyną pojeździć crossówką po lesie i wrzucić do sieci filmik z tego doniosłego wydarzenia. W sumie nic mi do tego jak kto spędza wolny czas. Ale jednak jest to zawodowy sportowiec, w wieku w którym powinien robić progres. A jego jazda to kaleczenie rzemiosła. Dobra ocena - to że robi punkty nie oznacza że umie jeździć na żużlu. A jeszcze jakiś miesiąc temu trafiały się głosy żeby Hampela odesłać na emeryturę, Kuberę przesunąć do podstawy, a Wiktora dać na u24. Niezłe jaja.

No tak. To jest w ogóle fenomen. Mieć w zespole takiego rzemieślnika jazdy przy krawężniku jak Hampel i niczego od niego się nie nauczyć. Korepetycje za darmo, szansa na poznanie wielu niuansów, także podczas treningów, ale lepiej poświęcić czas na lans w mediach.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#14319 Postautor: niespokojny » 2 lipca 2022, o 14:16

Lampart to lekkoduch a wynik robi dzieki teamowi plus ma naprawde dobre starty. W jezdzie brakuje myslenia i jakiejs konsekwencji. Technikiem tez wybornym nie jest. Nie powiedzialby ze sie cofa ale ze stawia mikrokroki do przodu. Moim zdaniem to wciaz za malo zeby myslec o pozycji seniora w e-lidze, nawet na U-24. Biorac pod uwage ze nie jest to zawodnik specjalnie pracowity to nie rokuje na znaczny progress. Na u24 bedzie wygladal jak Jeppesen co najwyzej.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#14320 Postautor: Rusek » 2 lipca 2022, o 17:17

Ależ niebezpieczny upadek Daniela Jeleniewskiego w Bydgoszczy. Zawodnikowi spadł kask z głowy... Hak z motocykla Marcina Nowaka ściągnął mu ten kask.
Na szczęście lekarz zawodów nie stwierdził złamań kończyn ani urazu głowy, jest rana z tyłu głowy.
Daniel przytomnie próbował amortyzować upadek i na szczęście nie uderzył nigdzie głową gdy nie chronił już jej kask....
Zdrowia!!
https://youtu.be/QGw0v2a3pKw

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#14321 Postautor: Kargolo » 2 lipca 2022, o 17:23

Strasznie to wyglądało. To wystawienie rąk chroniąc głowę daje nadzieję, że skończy się na strachu.
Trzymaj się Daniel!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#14322 Postautor: tezetomaniak » 2 lipca 2022, o 19:14

Ciężko będzie wytłumaczyć co tam się wydarzyło i jak zapięty kask z DD można zerwać z głowy nie powodując obrażeń. Jeżeli było zapięte zbyt luźno to osoba weryfikująca powinna polecieć na zbity pysk. Jeleń dostał drugą szansę.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#14323 Postautor: kibicLBN » 2 lipca 2022, o 19:24

To mimo wszystko i tak o niebo lepiej wyglądało, niż kraksa Bewleya. Kask Daniela był dobrze zapięty, jakby zapięcie mocniej trzymało, to uszkodziło by mu to kręgosłup szyjny.

Sebekmotor
Kadrowicz

#14324 Postautor: Sebekmotor » 2 lipca 2022, o 19:51

Zdrówka Daniel!!

Ale MM ma sprzęt!!! Robi co chce

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#14325 Postautor: Rusek » 2 lipca 2022, o 20:56

Daniel wypisany ze szpitala tak podaje jego klub Polonia. Bez poważniejszych urazów. Zdrówka zdrówka Daniel!