Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Kacapy wrócą wcześniej czy później kupno obco seniora to wręcz obowiązek. Ten tego... Piterek Pawlicki zły? :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Oczywiście, że wrócą, czemu mieliby nie wrócić? A jak rozpisał pgt poradzimy sobie i bez nowego obco. Świącik Madsena nie wypuści.
Torsen pisze:Wszystko jest tak perspyktywiczne, jak data obowiązywania kontraktu, czyli zwykle 1 rok.
W sensie rozwoju zawodnika.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ja uważam, że bardziej realny jest Lambo niż Madsen. W Toruniu postawią na Emila i na Lambo lub Holdera, jeden z nich będzie do wzięcia.
- tezetomaniak
- Trener
Sebekmotor pisze:Oczywiście, że wrócą, czemu mieliby nie wrócić?
Podobno w lidze rosyjskiej im dobrze, a ekstraliga, podjudzana przez USA, im nie jest potrzebna.
Dlaczego mieliby wrócić?
Z jakiegoś powodu zostali zawieszeni i nic nie wskazuje na to, żeby te powody minęły.
Z jakiegoś powodu zostali zawieszeni i nic nie wskazuje na to, żeby te powody minęły.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Sorry, że ciut poza tematem, ale ja to widzę inaczej. Zachód coraz mniej chce tej wojny i powoli zaczyna naciskać na Ukrainę żeby ta poszła na ustępstwa. Póki co miękkimi metodami, ale za chwilę wejdzie do gry szantaż i ta wojna się zakończy jakimś rozejmem, który pozwoli Zachodowi na powolny powrót do interesów z Rosją. Wtedy już nie będzie argumentów za zawieszeniem Rosjan w lidze żużlowej.
istred pisze:Dlaczego mieliby wrócić?
Z powodów pozaregulaminowych. Powinni iść z tym do sądu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Sebekmotor pisze:Sorry, że ciut poza tematem, ale ja to widzę inaczej. Zachód coraz mniej chce tej wojny i powoli zaczyna naciskać na Ukrainę żeby ta poszła na ustępstwa. Póki co miękkimi metodami, ale za chwilę wejdzie do gry szantaż i ta wojna się zakończy jakimś rozejmem, który pozwoli Zachodowi na powolny powrót do interesów z Rosją. Wtedy już nie będzie argumentów za zawieszeniem Rosjan w lidze żużlowej.
Tylko akurat jak kto to widzi nie ma znaczenia. Na dziś sytuacja jest taka, że wojna się toczy i nie nic nie wskazuje żeby miała się szybko zakończyć. Nie ma tematu zniesienia sankcji, a pracuje się nad kolejnymi. Rosyjscy sportowcy są zawieszeni w wielu dyscyplinach sportowych i też nie ma tematu ich odwieszenia. Polska z pewnością też nie będzie pierwsza odwieszać rosyjskich sportowców. Taka jest rzeczywistość i gdybanie jej nie zmieni.
Może powinni, może nie. Nie poszli.Z powodów pozaregulaminowych. Powinni iść z tym do sądu.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Dziś jeszcze takiego tematu nie ma, ale jest on nieunikniony. Co do sankcji nad jednymi się pracuje, inne obchodzi np zakłada konta rublowe :)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2022, o 15:03 przez Sebekmotor, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarek pisze:istred pisze:Dlaczego mieliby wrócić?
Rosja mordując niewinnych ludzi, gwałcąc, grabiąc co popadnie i używając zakazanych broni złamała wszelkie konwencje i zasady cywilizowanego świata. Dlatego tu ciężko mówić o regulaminach i sądach. Tu się należy czapa bez wyroku. Żużlowcy może nie są niczemu winni, ale niektórzy nigdy nie odcięli się od Putina, niektórzy wyrobili sobie polskie paszporty żeby swobodnie jeździć z rodzinami po Malediwach po czym radośnie reprezentowali "mateczkę" na arenie międzynarodowej. Pytani o starty dla Polski mówili, że nie ma takiej opcji. Sorry - Rosjanie muszą grupowo ponieść koszty wojny. I to najlepiej jakby nadszedł dla nich nowy czas wielkiej smuty.
Ale o czym to dyskusja w ogóle?
Rosjanie są zawieszeni. Kiedyś pewnie zostaną odwieszeni. Kiedy? Nie wiadomo. Nie ma ani jednej przesłanki wskazującej na ich możliwe odwieszenie w bliżej określonym czasie, a wręcz przeciwnie. Wiele wskazuje na to, że powody ich zawieszenia będą się utrzymywać jeszcze długo.
Taki jest stan na dziś i jasnowidztwa przypadkowego forumowicza nic w tym temacie nie zmienią.
Rosjanie są zawieszeni. Kiedyś pewnie zostaną odwieszeni. Kiedy? Nie wiadomo. Nie ma ani jednej przesłanki wskazującej na ich możliwe odwieszenie w bliżej określonym czasie, a wręcz przeciwnie. Wiele wskazuje na to, że powody ich zawieszenia będą się utrzymywać jeszcze długo.
Taki jest stan na dziś i jasnowidztwa przypadkowego forumowicza nic w tym temacie nie zmienią.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Dlatego ciężko będzie nam pozyskać na drugiego obco kogoś z top. Będzie większy napływ świeżej krwi do ligi i dobrze będzie ciekawiej.
Nie wiem czy będzie nam aż tak ciężko jeśli będziemy (oby!) dwukrotnym medalistą MP z rzędu z praktycznie niezmienionym składem, a więc kolejną szansą walki o złoto w sezonie 2023. To, że 6-cio drużynowy PO pozostanie nie jest pewne.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Gelo pisze:Czarek pisze:istred pisze:Dlaczego mieliby wrócić?
Rosja mordując niewinnych ludzi, gwałcąc, grabiąc co popadnie i używając zakazanych broni złamała wszelkie konwencje i zasady cywilizowanego świata. Dlatego tu ciężko mówić o regulaminach i sądach. Tu się należy czapa bez wyroku. Żużlowcy może nie są niczemu winni, ale niektórzy nigdy nie odcięli się od Putina, niektórzy wyrobili sobie polskie paszporty żeby swobodnie jeździć z rodzinami po Malediwach po czym radośnie reprezentowali "mateczkę" na arenie międzynarodowej. Pytani o starty dla Polski mówili, że nie ma takiej opcji. Sorry - Rosjanie muszą grupowo ponieść koszty wojny. I to najlepiej jakby nadszedł dla nich nowy czas wielkiej smuty.
Dlaczego tylko wobec Rosjan należy stosować takie zasady? Co z Amerykanami, którzy ciągle na kogoś napadają, a teraz terroryzują biedne Wyspy Salomona? Turcy od kilku tygodni masakrują Kurdów przy użyciu śmiercionośnej broni. Co z nimi?
Nie wiem co z nimi, ale mam nadzieję, że masz parę złotych od tych onuc. Bo jeśli piszesz to wszystko za friko, z własnej nieprzymuszonej woli, to serdecznie z całego serca współczuję.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Nie wiem co z nimi, ale mam nadzieję, że masz parę złotych od tych onuc. Bo jeśli piszesz to wszystko za friko, z własnej nieprzymuszonej woli, to serdecznie z całego serca współczuję.
Znowu prymitywny zwolennik teorii spiskowych. Jeśli nie masz nic mądrego do napisania to lepiej nie pisz w ogóle.
Czarek pisze:Dlaczego tylko wobec Rosjan należy stosować takie zasady? Co z Amerykanami, którzy ciągle na kogoś napadają, a teraz terroryzują biedne Wyspy Salomona? Turcy od kilku tygodni masakrują Kurdów przy użyciu śmiercionośnej broni. Co z nimi?
Dlatego, bo nie jesteśmy stroną konfliktu Turcji z kimkolwiek, USA z kimś innym, ani w wojnie Hutu z Tutsi. Czy się to Tobie podoba, czy nie Polska jest stroną wojny Rosja - Ukraina i stoi po stronie Ukrainy, a to czyni Rosję państwem wrogim wobec Polski. I nie ma żadnego znaczenia, czy uważasz inaczej, czy nie, bo nie Ty o tym decydujesz, a decyzje już zapadły. Nie ma znaczenia, czy jakiś żużlowiec z Rosji, albo inny sportowiec z tą wojną nie ma nic wspólnego. Sankcje mają dotknąć wszystkich obywateli Rosji najmocniej, jak się da - wszystkich bez wyjątku. Rosjanie mają odczuć głód, smród i ubóstwo, bez względu, czy uważasz to za sprawiedliwe, czy nie. Jeszcze raz napiszę - to, że ruscy żużlowcy nie mają z tym nic wspólnego i jest im nawet czasami przykro z tego powodu nie ma znaczenia, bo odpowiadają, jako naród, a czy to jest sprawiedliwe? Pewnie nie do końca, ale najsprawiedliwsze, jak się teraz da. Sam lubiłem Łagutę za to, jak jeździł i ile razy pomógł przeciągnąć szalę na naszą stronę, ale gdybym się teraz dowiedział, że w jakiś magiczny sposób zniknął, to by mnie to tyle obchodziło, co zeszłoroczny śnieg. Dla mnie ruscy mogą już nigdy do sportu nie wracać - nie są cywilizowanemu światu potrzebni, jak zresztą cała Rosja. Koniec OT.
Tu nie trzeba do Amerykanów. Wystarczy Unię Europejską, która Putina wyhodowała i karmi. No, ale wiesz, jak nie Unia będąca na energetycznym łańcuchu Putina to już chyba tylko sam Putin :)
Co do Łaguty, to trzeba mu oddać, że tym się różni od Putina, że kiedy znajdował się na zakręcie to jednak nie zamykał gazu.
Co do Łaguty, to trzeba mu oddać, że tym się różni od Putina, że kiedy znajdował się na zakręcie to jednak nie zamykał gazu.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2022, o 22:02 przez ravajas, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
????????????????????????????? :OLeniu pisze: Polska jest stroną wojny Rosja - Ukraina
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
Leniu pisze:Czarek pisze:Dlaczego tylko wobec Rosjan należy stosować takie zasady? Co z Amerykanami, którzy ciągle na kogoś napadają, a teraz terroryzują biedne Wyspy Salomona? Turcy od kilku tygodni masakrują Kurdów przy użyciu śmiercionośnej broni. Co z nimi?
Dlatego, bo nie jesteśmy stroną konfliktu Turcji z kimkolwiek, USA z kimś innym, ani w wojnie Hutu z Tutsi. Czy się to Tobie podoba, czy nie Polska jest stroną wojny Rosja - Ukraina i stoi po stronie Ukrainy, a to czyni Rosję państwem wrogim wobec Polski. I nie ma żadnego znaczenia, czy uważasz inaczej, czy nie, bo nie Ty o tym decydujesz, a decyzje już zapadły. Nie ma znaczenia, czy jakiś żużlowiec z Rosji, albo inny sportowiec z tą wojną nie ma nic wspólnego. Sankcje mają dotknąć wszystkich obywateli Rosji najmocniej, jak się da - wszystkich bez wyjątku. Rosjanie mają odczuć głód, smród i ubóstwo, bez względu, czy uważasz to za sprawiedliwe, czy nie. Jeszcze raz napiszę - to, że ruscy żużlowcy nie mają z tym nic wspólnego i jest im nawet czasami przykro z tego powodu nie ma znaczenia, bo odpowiadają, jako naród, a czy to jest sprawiedliwe? Pewnie nie do końca, ale najsprawiedliwsze, jak się teraz da. Sam lubiłem Łagutę za to, jak jeździł i ile razy pomógł przeciągnąć szalę na naszą stronę, ale gdybym się teraz dowiedział, że w jakiś magiczny sposób zniknął, to by mnie to tyle obchodziło, co zeszłoroczny śnieg. Dla mnie ruscy mogą już nigdy do sportu nie wracać - nie są cywilizowanemu światu potrzebni, jak zresztą cała Rosja. Koniec OT.
Większej bzdury tu dawno nie czytałem, zwłaszcza że ta jest szkodliwa. Polska nie jest stroną w tej wojnie i mam nadzieję, że nie będzie.
- niespokojny
- Trener
kibicLBN pisze:Nie wiem co z nimi, ale mam nadzieję, że masz parę złotych od tych onuc. Bo jeśli piszesz to wszystko za friko, z własnej nieprzymuszonej woli, to serdecznie z całego serca współczuję.
Przeciez to fan Korwina to i plecie jak on z ta roznica ze za friko.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:kibicLBN pisze:Nie wiem co z nimi, ale mam nadzieję, że masz parę złotych od tych onuc. Bo jeśli piszesz to wszystko za friko, z własnej nieprzymuszonej woli, to serdecznie z całego serca współczuję.
Przeciez to fan Korwina to i plecie jak on z ta roznica ze za friko.
Znowu ta sztampa z ubogiego słownika lewego agitatora. Fanem to ja jestem, ale Motoru.
Znowu wątek o Motorze zamienia się w jakieś inne dyskusje 
Czarek pisze:Większej bzdury tu dawno nie czytałem, zwłaszcza że ta jest szkodliwa. Polska nie jest stroną w tej wojnie i mam nadzieję, że nie będzie.
Miałem w ogóle nie wypowiadać się na temat tej wojny, ale nie mogę ciągle przechodzić obojętnie obok Twojego płaczu za rosyjskimi zawodnikami i żalu, jakie to niesprawiedliwe. Admin niech więc (jeśli mogę prosić) przeniesie dyskusję do właściwego wątku, ale póki dyskusja trwa tutaj, to odpowiem postem.
Czy w takim razie według Ciebie USA jest stroną w tej wojnie, czy nie jest, a jeżeli nie, to kiedy by była? Musi tam wysłać swoją armię? To jak wtedy rozumieć pojęcie wojny zastępczej?