Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Kaman
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#1151 Postautor: Kaman » 25 maja 2022, o 12:04

Kacapy wrócą wcześniej czy później kupno obco seniora to wręcz obowiązek. Ten tego... Piterek Pawlicki zły? :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#1152 Postautor: Sebekmotor » 25 maja 2022, o 12:21

Oczywiście, że wrócą, czemu mieliby nie wrócić? A jak rozpisał pgt poradzimy sobie i bez nowego obco. Świącik Madsena nie wypuści.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1153 Postautor: ravajas » 25 maja 2022, o 12:23

Torsen pisze:Wszystko jest tak perspyktywiczne, jak data obowiązywania kontraktu, czyli zwykle 1 rok.

W sensie rozwoju zawodnika.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Sebekmotor
Kadrowicz

#1154 Postautor: Sebekmotor » 25 maja 2022, o 12:26

Ja uważam, że bardziej realny jest Lambo niż Madsen. W Toruniu postawią na Emila i na Lambo lub Holdera, jeden z nich będzie do wzięcia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1155 Postautor: tezetomaniak » 25 maja 2022, o 14:02

Sebekmotor pisze:Oczywiście, że wrócą, czemu mieliby nie wrócić?

Podobno w lidze rosyjskiej im dobrze, a ekstraliga, podjudzana przez USA, im nie jest potrzebna.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1156 Postautor: istred » 25 maja 2022, o 14:05

Dlaczego mieliby wrócić?
Z jakiegoś powodu zostali zawieszeni i nic nie wskazuje na to, żeby te powody minęły.

Sebekmotor
Kadrowicz

#1157 Postautor: Sebekmotor » 25 maja 2022, o 14:14

Sorry, że ciut poza tematem, ale ja to widzę inaczej. Zachód coraz mniej chce tej wojny i powoli zaczyna naciskać na Ukrainę żeby ta poszła na ustępstwa. Póki co miękkimi metodami, ale za chwilę wejdzie do gry szantaż i ta wojna się zakończy jakimś rozejmem, który pozwoli Zachodowi na powolny powrót do interesów z Rosją. Wtedy już nie będzie argumentów za zawieszeniem Rosjan w lidze żużlowej.

Czarek
Trener

#1158 Postautor: Czarek » 25 maja 2022, o 14:38

istred pisze:Dlaczego mieliby wrócić?
Z jakiegoś powodu zostali zawieszeni i nic nie wskazuje na to, żeby te powody minęły.

Z powodów pozaregulaminowych. Powinni iść z tym do sądu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1159 Postautor: istred » 25 maja 2022, o 14:46

Sebekmotor pisze:Sorry, że ciut poza tematem, ale ja to widzę inaczej. Zachód coraz mniej chce tej wojny i powoli zaczyna naciskać na Ukrainę żeby ta poszła na ustępstwa. Póki co miękkimi metodami, ale za chwilę wejdzie do gry szantaż i ta wojna się zakończy jakimś rozejmem, który pozwoli Zachodowi na powolny powrót do interesów z Rosją. Wtedy już nie będzie argumentów za zawieszeniem Rosjan w lidze żużlowej.

Tylko akurat jak kto to widzi nie ma znaczenia. Na dziś sytuacja jest taka, że wojna się toczy i nie nic nie wskazuje żeby miała się szybko zakończyć. Nie ma tematu zniesienia sankcji, a pracuje się nad kolejnymi. Rosyjscy sportowcy są zawieszeni w wielu dyscyplinach sportowych i też nie ma tematu ich odwieszenia. Polska z pewnością też nie będzie pierwsza odwieszać rosyjskich sportowców. Taka jest rzeczywistość i gdybanie jej nie zmieni.
Może powinni, może nie. Nie poszli.

Sebekmotor
Kadrowicz

#1160 Postautor: Sebekmotor » 25 maja 2022, o 14:58

Dziś jeszcze takiego tematu nie ma, ale jest on nieunikniony. Co do sankcji nad jednymi się pracuje, inne obchodzi np zakłada konta rublowe :)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2022, o 15:03 przez Sebekmotor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1161 Postautor: Gelo » 25 maja 2022, o 14:59

Czarek pisze:

Rosja mordując niewinnych ludzi, gwałcąc, grabiąc co popadnie i używając zakazanych broni złamała wszelkie konwencje i zasady cywilizowanego świata. Dlatego tu ciężko mówić o regulaminach i sądach. Tu się należy czapa bez wyroku. Żużlowcy może nie są niczemu winni, ale niektórzy nigdy nie odcięli się od Putina, niektórzy wyrobili sobie polskie paszporty żeby swobodnie jeździć z rodzinami po Malediwach po czym radośnie reprezentowali "mateczkę" na arenie międzynarodowej. Pytani o starty dla Polski mówili, że nie ma takiej opcji. Sorry - Rosjanie muszą grupowo ponieść koszty wojny. I to najlepiej jakby nadszedł dla nich nowy czas wielkiej smuty.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1162 Postautor: istred » 25 maja 2022, o 15:22

Ale o czym to dyskusja w ogóle?
Rosjanie są zawieszeni. Kiedyś pewnie zostaną odwieszeni. Kiedy? Nie wiadomo. Nie ma ani jednej przesłanki wskazującej na ich możliwe odwieszenie w bliżej określonym czasie, a wręcz przeciwnie. Wiele wskazuje na to, że powody ich zawieszenia będą się utrzymywać jeszcze długo.
Taki jest stan na dziś i jasnowidztwa przypadkowego forumowicza nic w tym temacie nie zmienią.

Sebekmotor
Kadrowicz

#1163 Postautor: Sebekmotor » 25 maja 2022, o 15:35

Dlatego ciężko będzie nam pozyskać na drugiego obco kogoś z top. Będzie większy napływ świeżej krwi do ligi i dobrze będzie ciekawiej.

blajar
Trener

#1164 Postautor: blajar » 25 maja 2022, o 16:26

Nie wiem czy będzie nam aż tak ciężko jeśli będziemy (oby!) dwukrotnym medalistą MP z rzędu z praktycznie niezmienionym składem, a więc kolejną szansą walki o złoto w sezonie 2023. To, że 6-cio drużynowy PO pozostanie nie jest pewne.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Czarek
Trener

#1165 Postautor: Czarek » 25 maja 2022, o 21:27

Gelo pisze:
Czarek pisze:

Rosja mordując niewinnych ludzi, gwałcąc, grabiąc co popadnie i używając zakazanych broni złamała wszelkie konwencje i zasady cywilizowanego świata. Dlatego tu ciężko mówić o regulaminach i sądach. Tu się należy czapa bez wyroku. Żużlowcy może nie są niczemu winni, ale niektórzy nigdy nie odcięli się od Putina, niektórzy wyrobili sobie polskie paszporty żeby swobodnie jeździć z rodzinami po Malediwach po czym radośnie reprezentowali "mateczkę" na arenie międzynarodowej. Pytani o starty dla Polski mówili, że nie ma takiej opcji. Sorry - Rosjanie muszą grupowo ponieść koszty wojny. I to najlepiej jakby nadszedł dla nich nowy czas wielkiej smuty.

Dlaczego tylko wobec Rosjan należy stosować takie zasady? Co z Amerykanami, którzy ciągle na kogoś napadają, a teraz terroryzują biedne Wyspy Salomona? Turcy od kilku tygodni masakrują Kurdów przy użyciu śmiercionośnej broni. Co z nimi?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1166 Postautor: kibicLBN » 25 maja 2022, o 21:31

Nie wiem co z nimi, ale mam nadzieję, że masz parę złotych od tych onuc. Bo jeśli piszesz to wszystko za friko, z własnej nieprzymuszonej woli, to serdecznie z całego serca współczuję.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#1167 Postautor: Czarek » 25 maja 2022, o 21:35

kibicLBN pisze:Nie wiem co z nimi, ale mam nadzieję, że masz parę złotych od tych onuc. Bo jeśli piszesz to wszystko za friko, z własnej nieprzymuszonej woli, to serdecznie z całego serca współczuję.

Znowu prymitywny zwolennik teorii spiskowych. Jeśli nie masz nic mądrego do napisania to lepiej nie pisz w ogóle.

Leniu
Szkółkowicz

#1168 Postautor: Leniu » 25 maja 2022, o 21:58

Czarek pisze:Dlaczego tylko wobec Rosjan należy stosować takie zasady? Co z Amerykanami, którzy ciągle na kogoś napadają, a teraz terroryzują biedne Wyspy Salomona? Turcy od kilku tygodni masakrują Kurdów przy użyciu śmiercionośnej broni. Co z nimi?

Dlatego, bo nie jesteśmy stroną konfliktu Turcji z kimkolwiek, USA z kimś innym, ani w wojnie Hutu z Tutsi. Czy się to Tobie podoba, czy nie Polska jest stroną wojny Rosja - Ukraina i stoi po stronie Ukrainy, a to czyni Rosję państwem wrogim wobec Polski. I nie ma żadnego znaczenia, czy uważasz inaczej, czy nie, bo nie Ty o tym decydujesz, a decyzje już zapadły. Nie ma znaczenia, czy jakiś żużlowiec z Rosji, albo inny sportowiec z tą wojną nie ma nic wspólnego. Sankcje mają dotknąć wszystkich obywateli Rosji najmocniej, jak się da - wszystkich bez wyjątku. Rosjanie mają odczuć głód, smród i ubóstwo, bez względu, czy uważasz to za sprawiedliwe, czy nie. Jeszcze raz napiszę - to, że ruscy żużlowcy nie mają z tym nic wspólnego i jest im nawet czasami przykro z tego powodu nie ma znaczenia, bo odpowiadają, jako naród, a czy to jest sprawiedliwe? Pewnie nie do końca, ale najsprawiedliwsze, jak się teraz da. Sam lubiłem Łagutę za to, jak jeździł i ile razy pomógł przeciągnąć szalę na naszą stronę, ale gdybym się teraz dowiedział, że w jakiś magiczny sposób zniknął, to by mnie to tyle obchodziło, co zeszłoroczny śnieg. Dla mnie ruscy mogą już nigdy do sportu nie wracać - nie są cywilizowanemu światu potrzebni, jak zresztą cała Rosja. Koniec OT.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1169 Postautor: ravajas » 25 maja 2022, o 21:59

Tu nie trzeba do Amerykanów. Wystarczy Unię Europejską, która Putina wyhodowała i karmi. No, ale wiesz, jak nie Unia będąca na energetycznym łańcuchu Putina to już chyba tylko sam Putin :)

Co do Łaguty, to trzeba mu oddać, że tym się różni od Putina, że kiedy znajdował się na zakręcie to jednak nie zamykał gazu.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2022, o 22:02 przez ravajas, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1170 Postautor: ravajas » 25 maja 2022, o 22:01

Leniu pisze: Polska jest stroną wojny Rosja - Ukraina
????????????????????????????? :O
pozdrawia:
Rafał Borowski

Czarek
Trener

#1171 Postautor: Czarek » 25 maja 2022, o 22:17

Leniu pisze:
Czarek pisze:Dlaczego tylko wobec Rosjan należy stosować takie zasady? Co z Amerykanami, którzy ciągle na kogoś napadają, a teraz terroryzują biedne Wyspy Salomona? Turcy od kilku tygodni masakrują Kurdów przy użyciu śmiercionośnej broni. Co z nimi?

Dlatego, bo nie jesteśmy stroną konfliktu Turcji z kimkolwiek, USA z kimś innym, ani w wojnie Hutu z Tutsi. Czy się to Tobie podoba, czy nie Polska jest stroną wojny Rosja - Ukraina i stoi po stronie Ukrainy, a to czyni Rosję państwem wrogim wobec Polski. I nie ma żadnego znaczenia, czy uważasz inaczej, czy nie, bo nie Ty o tym decydujesz, a decyzje już zapadły. Nie ma znaczenia, czy jakiś żużlowiec z Rosji, albo inny sportowiec z tą wojną nie ma nic wspólnego. Sankcje mają dotknąć wszystkich obywateli Rosji najmocniej, jak się da - wszystkich bez wyjątku. Rosjanie mają odczuć głód, smród i ubóstwo, bez względu, czy uważasz to za sprawiedliwe, czy nie. Jeszcze raz napiszę - to, że ruscy żużlowcy nie mają z tym nic wspólnego i jest im nawet czasami przykro z tego powodu nie ma znaczenia, bo odpowiadają, jako naród, a czy to jest sprawiedliwe? Pewnie nie do końca, ale najsprawiedliwsze, jak się teraz da. Sam lubiłem Łagutę za to, jak jeździł i ile razy pomógł przeciągnąć szalę na naszą stronę, ale gdybym się teraz dowiedział, że w jakiś magiczny sposób zniknął, to by mnie to tyle obchodziło, co zeszłoroczny śnieg. Dla mnie ruscy mogą już nigdy do sportu nie wracać - nie są cywilizowanemu światu potrzebni, jak zresztą cała Rosja. Koniec OT.

Większej bzdury tu dawno nie czytałem, zwłaszcza że ta jest szkodliwa. Polska nie jest stroną w tej wojnie i mam nadzieję, że nie będzie.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1172 Postautor: niespokojny » 25 maja 2022, o 22:20

kibicLBN pisze:Nie wiem co z nimi, ale mam nadzieję, że masz parę złotych od tych onuc. Bo jeśli piszesz to wszystko za friko, z własnej nieprzymuszonej woli, to serdecznie z całego serca współczuję.

Przeciez to fan Korwina to i plecie jak on z ta roznica ze za friko.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#1173 Postautor: Czarek » 25 maja 2022, o 22:48

niespokojny pisze:

Przeciez to fan Korwina to i plecie jak on z ta roznica ze za friko.

Znowu ta sztampa z ubogiego słownika lewego agitatora. Fanem to ja jestem, ale Motoru.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#1174 Postautor: Saeyl » 25 maja 2022, o 22:56

Znowu wątek o Motorze zamienia się w jakieś inne dyskusje :roll:

Leniu
Szkółkowicz

#1175 Postautor: Leniu » 25 maja 2022, o 23:01

Czarek pisze:Większej bzdury tu dawno nie czytałem, zwłaszcza że ta jest szkodliwa. Polska nie jest stroną w tej wojnie i mam nadzieję, że nie będzie.

Miałem w ogóle nie wypowiadać się na temat tej wojny, ale nie mogę ciągle przechodzić obojętnie obok Twojego płaczu za rosyjskimi zawodnikami i żalu, jakie to niesprawiedliwe. Admin niech więc (jeśli mogę prosić) przeniesie dyskusję do właściwego wątku, ale póki dyskusja trwa tutaj, to odpowiem postem.

Czy w takim razie według Ciebie USA jest stroną w tej wojnie, czy nie jest, a jeżeli nie, to kiedy by była? Musi tam wysłać swoją armię? To jak wtedy rozumieć pojęcie wojny zastępczej?