Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Żużel w TV

#13476 Postautor: Gelo » 8 maja 2022, o 23:18

Maxx pisze:Owszem, jesteś przewrażliwiony. Chciałbyś, żeby w tej fazie rozgrywek stawiano "Medialne pomniki" Motorowi? Nie przesadzaj.

Czyli to jest w porządku, że jedynym ważnym elementem piątkowego meczu jest wyprzedzenie Kołodzieja w dziewiątym biegu? Wynik, tabela i forma to pies?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#13477 Postautor: kibicLBN » 8 maja 2022, o 23:20

No to chyba zupełnie inne programy obejrzeliśmy...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Haron90
Kadrowicz

#13478 Postautor: Haron90 » 8 maja 2022, o 23:22

Lepiej nic nie pokazywać niż np pokazywać jak sobie chłopaki ustawienia albo specyfikę łuków omawiają;-P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13479 Postautor: Gelo » 8 maja 2022, o 23:28

kibicLBN pisze:No to chyba zupełnie inne programy obejrzeliśmy...

A to z pewnością

Flagg
Trener

#13480 Postautor: Flagg » 9 maja 2022, o 00:19

O Wrocku w meczu z Ostrovia to chyba nie wspomnieli nawet pół zdania. Jak koledzy wyżej - a o czym było tu mówić? Że MM zajebisty? Że Drabik zajebisty? Że juniorzy najlepsi? Mowia o tym co tydzień od początku sezonu.

Mecz sezonu/dekady/stulecia, a pomeczowych postów na lubelskim forum na jego temat całe...2 strony :)

Zresztą magazyn był o 21. Trochę niezręcznie o tej porze mówić w TV o gwałtach
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#13481 Postautor: kibicLBN » 9 maja 2022, o 06:10

Gelo pisze:
kibicLBN pisze:No to chyba zupełnie inne programy obejrzeliśmy...

A to z pewnością

No bo powinni na wstępie chórem zaśpiewać:
,,Motor to jest potęga,
Motor najlepszy jest,
Motor trzeba szanować,
Motor Lublin the jest"
Każdy inny wstęp to kpina i brak szacunku. Bo porównanie do Unii z czasów serii mistrzowskiej to nic, bo cmokanie z zachwytu nad Jarkiem to nic, a no i statystyki że Leszno zebrało największe baty od 100 meczy to też nic

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13482 Postautor: Gelo » 9 maja 2022, o 06:51

Meczy to koza. Przekonaliście mnie. W sumie jak spotykają się dwie niepokonane drużyny i jedna wygrywa prawie 30 punktami to dla dziennikarza sportowego żaden temat żeby to skomentować jednym choćby zdaniem.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#13483 Postautor: istred » 9 maja 2022, o 07:07

Kompleksy. Jaki jest koń każdy widzi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13484 Postautor: Gelo » 9 maja 2022, o 07:15

Nie żadne kompleksy tylko zwykła rzetelność i uczciwość.To, że jakiś Duńczyk robi komplet w meczu na szczycie też nie jest żadnym tematem dla Panów Dziennikarzy. Za to jak Zmarzlik puści bąka w parku maszyn to jeden drugiemu najchętniej podgoniłby skórę.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#13485 Postautor: kdsz » 9 maja 2022, o 07:50

Gelo pisze:Nie żadne kompleksy tylko zwykła rzetelność i uczciwość.

Tylko wiesz, Twoje posty Gelu często pokazują coś wręcz przeciwnego. Jakby na publicznym przekazie na temat Lublina wisiało całe Twoje poczucie własnej wartości. Dla mnie to świadczy o pewnym zakompleksieniu, ale psychologiem rzecz jasna nie jestem.

Osobiście nie odnoszę wrażenia, żeby w mediach o Motorze mówiło się obecnie za mało czy mówiło się źle. Raczej podkreślany jest ogromny potencjał naszego zespołu. Dla wielu osób jesteśmy faworytem do złota. Do samego magazynu C+ nie mogę się odnieść, bo szkoda mi czasu na oglądanie tego sztywnego towarzystwa. Demski to już w ogóle działa mi na nerwy. Mógłby wydać leksykon 365 swoich sprzecznych interpretacji w postaci kalendarza zdzieraka.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13486 Postautor: Gelo » 9 maja 2022, o 08:26

Nie mylmy pojęć. Nie ma powodów do kompleksów - mamy obecnie najlepszą drużynę w Polsce. Ja po prostu zawsze dobrze życzyłem Motorowi, chociaż nie zrzucam się na oprawę i lubię kibicować na siedząco. Pewne zachowania kibicowskie są po prostu dla mnie nie do pomyślenia. Nie trafia do mnie jak można kibicować drużynie a jednocześnie mówić z aprobatą o jej osłabieniu i tłumacząc to tym, że wynik nie jest przecież najważniejszy. Nie trafia do mnie kibicowskie przyzwolenie na brak elementarnej rzetelności dziennikarskiej. Odkąd jesteśmy w Ekstralidze o Motorze nie mówi się albo wcale albo wyłącznie w jakimś kontekście - najczęściej jest to kontekst powrotów zdyskwalifikowanych zawodników. Tak Panowie Dziennikarze - jest taka drużyna jak Motor Lublin - która (jak rozumiem niestety) masakruje kolejnych rywali. Tak Panowie Dziennikarze - są tacy zawodnicy jak Michelsen, Lampart, Cierniak. To, że niektórym stwierdzenie faktów nie przechodzi przez gardło aż kłuje w oczy i uszy. Przynajmniej mnie. Nie ma mojej zgody na brak rzetelności i obiektywizmu. O równomiernym poświęceniu czasu antenowego na wszystkie drużyny nawet nie wspominam.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#13487 Postautor: tezetomaniak » 9 maja 2022, o 09:10

Lepiej żeby nie mówili za dużo, bo zaraz ktoś powie o finansowaniu klubów przez spółki skarbu państwa albo o totalnym braku wychowanków w wielkich zespołach.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#13488 Postautor: papi » 9 maja 2022, o 09:17

Włącz sobie dzisiaj 5-1, na pewno duża część poświęcona zostanie Motorowi. Bedzie okazja nasycic naruszone kibicowskie ego

Awatar użytkownika
istred
Trener

#13489 Postautor: istred » 9 maja 2022, o 09:19

Od rzetelności i uczciwości jest przecież TVP. Może w Wiadomościach coś i Michelsenie i spółce mówili.

Kompleksy nie mają nic wspólnego z wynikiem drużyny w Polsce. One siedzą głęboko i wynikają głównie z mentalności.

Magazyn nie jest od stwierdzania faktów, a od wymiany opinii na ciekawe, bieżące ekstraligowe tematy. Widzowie Magazynu fakty znają. ...choć w istocie są one zawsze przytaczane w postaci tabelek z punktacją z każdego meczu i aktualnej tabeli Ekstraligi.
Dziennikarstwo ma to do siebie, że jego kluczowym elementem jest wolność dziennikarska rozumiana także jako swoboda kształtowania tworzonych treści. Magazyn ma swoich autorów, którzy mają na niego jakiś pomysł. Jednym się podoba, innym nie. Jeśli format się nie podoba to zawsze można nacisnąć czerwony przycisk w telewizorze. Można też np. włączyć audycję 5:1 i posłuchać sobie o Motorze...
W Magazynie z pewnością nikt Motoru, ani jego kibiców nie obrażał, a że redaktorzy uznali, że mecz Motoru nie zasługuje na więcej czasu antenowego? Mieli do tego prawa. To ich program.

Może to wszystko nie trafia do Ciebie, bo nie do końca łapiesz co oznacza "kibicować". Pozwolę sobie przytoczyć definicję pwn:
kibicować
1. «przyglądać się rozgrywkom sportowym i dopingować tych uczestników, z którymi się sympatyzuje»
2. «przyglądać się pewnym wydarzeniom lub wspierać czyjeś działania»

Kibicowanie nie ma nic wspólnego koniecznością zajmowania stanowiska wyłącznie z perspektywy doraźnych korzyści klubu. To raczej hipokryzja, a nie kibicowanie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13490 Postautor: Gelo » 9 maja 2022, o 09:49

I właśnie dlatego w pierwszym wpisie na ten temat napisałem, że prawdopodobnie zacznę używać czerwonego guzika. Pewnie - wolnoć Tomku w swoim domku - mogą omawiając mecze rozmawiać o hodowli pszczół. W końcu jest wolność treści i pomysł na program. Ale jak w meczu na szczycie, gdzie jedna niepokonana drużyna nokautuje drugą niepokonaną drużynę - jedynym odnotowanym faktem jest wyprzedzenie juniora i najsłabszego ogniwa gospodarzy - to ja jako dziennikarz z wykształcenia czuję się obrzygany. Sorry. Nikt nie mówi, żeby roztrząsać się nad wielkością Motoru, nikt nie oczekuje rytualnych (po zmarzlikowemu rutyalnych) masturbacji. Jedno zdanie uznania chociażby za podtrzymanie zwycięskiej passy. Ze zwykłej przyzwoitości. Tej zwykłej przyzwoitości najwyraźniej mi brakuje albo jej nie dostrzegam.

Leniu
Szkółkowicz

#13491 Postautor: Leniu » 9 maja 2022, o 10:32

Sprawdziłem tak na szybko i wyszło mi, że na nasz mecz poświęcono najwięcej czasu z wszystkich 4. Co tam jeszcze miało być? Pół magazynu o Motorze? O ile denerwowało mnie, że zwykle było rozwodzenie się "co się stało, że drużyna xyz przegrała z Motorem?" i uważanie tego za jakiś pech, dziwne problemy drużyny xyz, czy pogodę, zamiast przyznać, że to Motor był po prostu lepszy, o tyle wczoraj nie mogłem doszukać się takiej narracji. Ogólnie więcej pisze i mówi się o przegranych i ich problemach, bo na takich negatywnych emocjach można zyskać więcej wyświetleń. Zwykle narodziny dziecka świętuje się krócej, niż przeżywa żałobę po rodzicach - ot takie porównanie.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#13492 Postautor: Torsen » 9 maja 2022, o 10:35

Zgadzam się z Gelem, mam generalnie podobne odczucia, natomiast dostrzegam też chyba przyczynę takiego stanu rzeczy. Moim zdaniem, Lublin nie jest postrzegany jak zasłużony ośrodek żużlowy, raczej jak nuworysz, nowobogacki, albo gorzej - jak dwudziestoparolatek, któremu bogaty tata kupił porsche. Przez lata funkcjonowania klubu, jego jedynym wyszkolonym zawodnikiem na jako-takim poziomie jest Oskar Bober. Z drugiej strony, Lubelszczyzna jako region nie ma zaplecza gospodarczego dla zakupów, które Motor robi, a wszystko finansowane jest przez państwowe spółki z przyczyn czysto politycznych. Wkład Motoru Lublin w żużel jest zatem mizerny - brak wartości dodanej w postaci własnych zawodników i "własnych", tzn. pochodzących od lokalnych sponsorów, pieniędzy. Naszym jedynym wkładem jest jakość kibiców i jakość zarządzania - i to akurat powszechnie spotyka się z poklaskiem. Każdy ma jednak świadomość, że zniknięcie pieniędzy z państwowych spółek spowoduje i odejście ludzi zarządzających klubem (bo za miskę ryżu to oni pracować nie będą i słusznie) i kibiców, którzy w przytłaczającej większości są tu z powodu mody wywołanej sukcesami sportowymi, i oczywiście zawodników, którzy pójdą po prostu wykonywać swoją robotę gdzie indziej. Zostanie gołe nic.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#13493 Postautor: kibicLBN » 9 maja 2022, o 10:40

Gelo pisze:Meczy to koza. Przekonaliście mnie. W sumie jak spotykają się dwie niepokonane drużyny i jedna wygrywa prawie 30 punktami to dla dziennikarza sportowego żaden temat żeby to skomentować jednym choćby zdaniem.

Toś zabłysnął. Należy się talon ;)
A już poważnie. Nie była to wycieczka konkretnie w twoją stronę. Absolutnie! Po prostu ją jakoś nadzwyczajnie nie zauważyłem byśmy byli w ostatnim czasie niedoceniani. Ba! Nieśmiało przymierzają nam złoty medal. Zresztą, na chwilę obecną ma to pełne uzasadnienie. Ja rozumiem, że odbiór każdy ma prawo mieć inny, ale uważam, ze skrajnie nieobiektywnie odebrałeś wczorajsze studio, bo sporo było słów podziwu, a redaktorki jasno stwierdzili, że jakbyśmy chcieli to zamknęli byśmy Leszno w 30'. Jedno czego mi zabrakło to zasygnalizowanie, że Unia dostając w ciry 33-9 nie skupia się na odrabianiu strat przed rewanżem, tylko testami ustawień, a wynika to z idiotycznego systemu rozgrywek gdzie do Play off trafia 3/4 ligi..

blajar
Trener

#13494 Postautor: blajar » 9 maja 2022, o 10:50

Gelo standardowo zagina czasoprzestrzeń i dobiera "fakty" pod stawianą tezę, a te są takie, że meczowi LUBLES poświęcono dokładnie 19 minut, podczas których padały takie stwierdzenia jak "nokaut", "demolka", pokazano statystyki Hampela, Mikkela, juniorów, Mirek stwierdził, że "Motor jest dla mnie Unią Leszno sprzed lat", padło trochę peanów nt. Jarka (to nie tylko sprzęt), Tomek mówił o atmosferze w drużynie i tego, jak czuje się teraz w drużynie Mikkel jako kapitan, z 75% kuchni meczu o Motorze.

Nie padło ani jedno stwierdzenie w jakikolwiek sposób deprecjonujące wynik meczu czy sam Klub.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13495 Postautor: Gelo » 9 maja 2022, o 11:39

Szkoda bardzo żeby padły stwierdzenia deprecjonujące wynik lub klub. To by była ostateczna kompromitacja "króla głupców" i jego świty. Gelo niczego nie zagina tylko Gelo dopomina się rzetelności i obiektywizmu. Dla jednego wystarczy 19 minut poświęcone na najważniejszy mecz kolejki (wow - co za zaskoczenie, że najwięcej) oraz infografika, że Hampel zrobił 14 punktów pierwszy raz od XVII wieku. To jednak trochę mało. Jak Motor wygrywa to albo się to pomija milczeniem albo rozbiera na czynniki pierwsze przyczyny porażki rywali. I tak jest od samego początku odkąd jesteśmy w Ekstralidze - zwłaszcza w Eleven. Dziwi mnie, że nie wszyscy to dostrzegają. Widocznie Ostafiński ze swoim "na mecze Motoru zawsze będzie można przełączyć kanał" na tyle skutecznie wdarł się w umysły, że zadowalamy się bylejakością i ochłapami.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#13496 Postautor: papi » 9 maja 2022, o 11:48

Gelo pisze:Nie ma mojej zgody na brak rzetelności i obiektywizmu. O równomiernym poświęceniu czasu antenowego na wszystkie drużyny nawet nie wspominam.

Gelo pisze:Dla jednego wystarczy 19 minut poświęcone na najważniejszy mecz kolejki (wow - co za zaskoczenie, że najwięcej) oraz infografika, że Hampel zrobił 14 punktów pierwszy raz od XVII wieku. To jednak trochę mało.

No to się zdecyduj, chcesz rownomiernosci i obiektywizmu czy (za przeproszeniem) brandzlowania się nad "Wielkim Motorem"?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13497 Postautor: Gelo » 9 maja 2022, o 11:53

Gdybyś jednak nie zauważył - poświęcenie 19 minut na mecz Lublin - Leszno to nie jest 19 minut poświęcone Motorowi. Taki szczegół. I nigdy nie użyłem określenia Wielki Motor.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#13498 Postautor: papi » 9 maja 2022, o 12:01

No to inny cytat:
Gelo pisze:Czyli to jest w porządku, że jedynym ważnym elementem piątkowego meczu jest wyprzedzenie Kołodzieja w dziewiątym biegu? Wynik, tabela i forma to pies?

To jednak mówili coś o tym meczu, czy tylko 2 zdania o Kołodzieju?
Określenia "Wielki Motor" nie przypisuje konkretnie do Ciebie, ale do części forum, która regularnie wyraża potrzebę żeby Motorowi poświęcano szczególną uwage

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13499 Postautor: Gelo » 9 maja 2022, o 12:08

No właśnie - symptomatyczne jest, że żeby cokolwiek wyłapać o Motorze muszę obejrzeć magazyn kilka razy.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#13500 Postautor: papi » 9 maja 2022, o 12:14

To już sam wyciągnij wnioski :)
Mi bardziej odpowiada taki układ, niż gdyby Motor był klubowym odpowiednikiem Zmarzlika - ideału bez skazy