Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#851 Postautor: Flagg » 7 marca 2022, o 08:51

niespokojny pisze:BTW. @Flagg cytat dla Ciebie:
Zgodnie z ostatnią decyzją FIA, ze względu na inwazję na Ukrainę, kierowcy z Rosji i Białorusi muszą startować pod neutralną flagą. Równocześnie muszą podpisać specjalny dokument, w którym zgadzają się z szeregiem obostrzeń. Zobowiązuje się ich m.in. do niepopierania działań wojsk rosyjskich w Ukrainie.

To jednak cos innego, niż to, co Wy proponowaliście. Tutaj mają mozliwość zachowania milczenia, a wręcz wymaga od nich zachowania neutralności politycznej. Wy chcieliście wymusić na nich krytykę Putina i wojny.
Nie zmienia to jednak mojego zdania, że wszelkie takie oświadczenia sa bezsensowne. Albo wykluczamy wszystkich, albo nikogo. A coraz więcej doniesień ze sportowego świata odnośnie zachowań Rosjan jedynie potwierdza, że ich izolacja to jedyny słuszna droga.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#852 Postautor: ravajas » 7 marca 2022, o 10:07

Wszystko wygląda na to, że my tu sobie pokiwamy groźnie palcem w bucie, a tymczasem wszystko na górze odbywa się według ustaleń: kopiemy się po kostkach, ale nie wyżej. To jest dziwna wojna. Przecież chyba nikt o zdrowych zmysłach nie podejrzewa, że te rozlatujące się kamazy to jest wszystko, na co stać rosyjską armię. Warto zauważyć, że ani Rosja nie zakręciła kurka z gazem i ropą, ani Ukraina nie bombarduje instalacji energetycznych, a i na drugim końcu rury ktoś te surowce odbiera i płaci. No i przede wszystkim "sanki" nie dotykają ani Gazpromu, ani GazPromBanku, ani SbierBanku, ani Rosnieftu...
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#853 Postautor: Gelo » 7 marca 2022, o 10:13

Niemcy płacą dziennie 200 milionów dolarów za gaz - jak mieliby odciąć dwa najważniejsze banki?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#854 Postautor: ravajas » 7 marca 2022, o 10:17

Toteż dlatego Putin finansuje wojnę. Kto, i w jaki sposób, miałby go przekonać, by tego nie robił? A czy to coś złego? Poeta pisze: "jak mówiła żony ciotka, tych co płacą, nic nie spotka".
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

piotr76
Senior
Kontakt:

#855 Postautor: piotr76 » 7 marca 2022, o 10:52

Historię rzezi wołyńskiej znamy. Ilekroć o tym czytam czy oglądam "Wołyń" to mnie telepie. To były bestialskie zbrodnie - też na maleńkich dzieciach. Gloryfikowanie Bandery czy Szuchewycza - niewyobrażalne. Ale zbrodnie putinowców nie są przecież rewanżem za Wołyń.

Nie za Wołyń ... Rosja ma pretensję za to, że ramię w ramię szli na Moskwę z Niemcami to po pierwsze,
A po drugie co bardziej się wpisuje w dzisiejszą propagandę , za mordy i akcje dywersyjne w 44 na Rosjanach na które Bandera dostał kasę od Niemiec ...
Akurat "Wołyń" to mocno "ucywilizowana" wersja tego co opowiadali świadkowie tych zdarzeń ...
dodatkowo (chyba) nieudana próba że Polacy sobie trochę zasłużyli na ten los

@Gelo powaga z tą flagą w TVN ? coś mi się wierzyć nie chce ...
Przecież we wszystkich mediach o Ukrainie jak o zmarłym albo dobrze albo wogóle .... a tutaj takie numery ?

@Maxx pisze:
Zełenski podpalaczem Europy? Tylko absolutny ignorant może coś równie idiotycznego napisać.
Zacznij myśleć po polsku ... to jak mam go nazwać "pożyteczny idiota", "debil" ...
tylko proszę nie pier ... że to bohater, może dla Ukrainców
zamiast 500 + program Beryl +

go!
Trener

#856 Postautor: go! » 7 marca 2022, o 11:19

ravajas pisze:Toteż dlatego Putin finansuje wojnę. Kto, i w jaki sposób, miałby go przekonać, by tego nie robił? A czy to coś złego? Poeta pisze: "jak mówiła żony ciotka, tych co płacą, nic nie spotka".

Nie tyle putin finansuje, co USA i zachodnia Europa. Niemcy 50% zapotrzebowania na gaz pokrywaja dostawami z Rosjii, USA dziennie (!) kupuje od Ruskich 700 tys barylek ropy. Handel trwa w najlepsze. Jego zakonczenie oznaczalo by wielki kryzys na calym swiecie. Putin takze o tym wie.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#857 Postautor: grzesieck » 7 marca 2022, o 11:22

Gelo pisze:We wszystkim należy zachować umiar. Przed chwilą... w TVN... pokazali posterunek ukraiński gdzie oflagowane było flagą czerwono-czarną.Na to nie może być naszej zgody.

wrzuc zdjecie, w przeciwnym razie ten wpis nie rozni sie niczym od wysrywow produkowanych przez ruskie troll konta na instagramie, twitterze czy facebooku
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#858 Postautor: Łoptymista » 7 marca 2022, o 11:22

Słodkie są te wezwania do myślenia od osób, które same maja problem z postrzeganiem rzeczywistości. Może jakieś ruskie trolle założą niebawem swoje lubelskie forum żużlowe, na którym w atmosferze wzajemnego zrozumienia "myślący" będą mogli opłakiwać nieobecność Rusków w polskiej lidze i wypisywać inne geopolityczne pierdolety. Od kilku dni czytanie zuzel.info jest wyjątkowo trudne do zniesienia.

Sebekmotor
Kadrowicz

#859 Postautor: Sebekmotor » 7 marca 2022, o 11:39

Według tego co podaje SF będziemy mieli możliwość skorzystania z gościa i z ZZ. Czyli nie powinniśmy wyjść na tym tak źle.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#860 Postautor: kdsz » 7 marca 2022, o 11:54

Łoptymista pisze:Od kilku dni czytanie zuzel.info jest wyjątkowo trudne do zniesienia.

Na poprzedniej podstronie przy 13 postach (z 25) wyświetlił się komunikat "Ten post został napisany przez ignorowanego użytkownika". Znakomita funkcja, bardzo oszczędza czas. Polecam.

Jestem zbudowany postawą Jakuba Kępy. Wypowiedź nt. Ł. była bardzo zdecydowana, nie pozostawiająca jakichkolwiek niedomówień. Michelsen też zaplusował (o ile info o awanturze z kacapem są prawdziwe). Przekonałem się do Mikkela, traktuję go jak swojego i już nie będę chciał go wymieniać na Madsena i innych :)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#861 Postautor: ravajas » 7 marca 2022, o 12:02

grzesieck pisze:
wrzuc zdjecie, w przeciwnym razie ten wpis nie rozni sie niczym od wysrywow produkowanych przez ruskie troll konta na instagramie, twitterze czy facebooku
Dlaczego od razu zakładasz, że to niemożliwe? W Lublinie podczas manifestacji poparcia dla Ukrainy też jakaś idiotka stała z transparentem "Bat'ko nasz Bandera, Ukraina Mat' ". Zdjęcie było w galerii na Dzienniku Wschodnim. Mam je na dysku, ale nie wiem jak tu wrzucić.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#862 Postautor: grzesieck » 7 marca 2022, o 12:08

ravajas pisze:
grzesieck pisze:
Dlaczego od razu zakładasz, że to niemożliwe? W Lublinie podczas manifestacji poparcia dla Ukrainy też jakaś idiotka stała z transparentem "Bat'ko nasz Bandera, Ukraina Mat' ". Zdjęcie było w galerii na Dzienniku Wschodnim. Mam je na dysku, ale nie wiem jak tu wrzucić.

oczywiscie, ze jest to mozliwe, ale wiem ze Gelo TVN-u nie oglada, wiec ciekaw jestem zrodla tej informacji
METHANOL ADVENTURE TEAM

piotr76
Senior
Kontakt:

#863 Postautor: piotr76 » 7 marca 2022, o 12:09

Łoptymista pisze:Słodkie są te wezwania do myślenia od osób, które same maja problem z postrzeganiem rzeczywistości. Może jakieś ruskie trolle założą niebawem swoje lubelskie forum żużlowe, na którym w atmosferze wzajemnego zrozumienia "myślący" będą mogli opłakiwać nieobecność Rusków w polskiej lidze i wypisywać inne geopolityczne pierdolety. Od kilku dni czytanie zuzel.info jest wyjątkowo trudne do zniesienia.

To może jakieś trolle Banderowskie niebawem ,wzorem ruskich trolli założą swoje lubelskie forum żużlowe i tam będą mogli jedynie słuszny i zgodny
piać zachwyty nad wyrzucaniem Rusków z ligi i mądrościami płynących ze słów błogosławionego Jana K. z Zielonej Dziury ...
A w ramach kolejnej miesięcznicy pojadą do Kijowa pomagać super, naj, naj, lepszym braciom, wraz z ich nad wodzem "Europo giń za Ukraine" Zełenskim.

Łopty tak mało rzetelnie było z Twojej strony więc dorobiłem 2 wersję
Ps. nie ma za co ... :)

HIT NA DZIŚ !!!

" Na naszej fladze nie ma krwi; pod tą flagą nigdy nie napadaliśmy, nie zajmowaliśmy cudzej ziemi, nie zabijaliśmy cywilów z innych narodów – powiedział w poniedziałek prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. "

No jebaniutki ma talent aktorski, nawet mu brewka nie drgneła ...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#864 Postautor: Łoptymista » 7 marca 2022, o 12:16

Piotrze, mam nadzieję, że kiedyś spłynie na ciebie oświecenie i zobaczysz obrzydliwość tego co wypisujesz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#865 Postautor: niespokojny » 7 marca 2022, o 12:36

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/98894 ... rosjaninem

Całe otoczenie odwraca się od Griszy. Ten to dopiero niewdzięczny, bo go przecież Łaguta "karmił". Chyba faktycznie Czarek musisz ratować swojego idola.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#866 Postautor: Manitou » 7 marca 2022, o 12:38

Czy w świetle odejścia Darka Sajdaka i tego cytatu:
"- Na początku marca byłem trzy dni na Łotwie i miałem trochę czasu, by porozmawiać z Griszą. Wracając do Polski 3 marca podjąłem decyzję, że nie możemy już dłużej współpracować. Konkretnych powodów nie będę ujawniał i mogę powiedzieć jedynie, że w obecnej sytuacji po prostu nie widziałem możliwości pracy w jego teamie - mówi nam mechanik i menedżer Rosjanina, który współpracował z nim przez trzy ostatnie sezony."
nadal będziecie bronić Grigorija Łaguty?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#867 Postautor: _piotrusss » 7 marca 2022, o 12:47

Oraz czy nadal uważacie że Grisza stał się ofiarą Majewskiego i Dryły?
Mi również ciężko ostatnio się czyta to forum, nad czym mocno ubolewam. Na liście ignorowanych użytkowników znalazły się nicki, których nigdy bym się tam nie spodziewał. Mam nadzieję że i tutaj kiedyś powróci dawny klimat.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Flagg
Trener

#868 Postautor: Flagg » 7 marca 2022, o 12:59

Temat Griszy można chyba zamknąć. Był, jeździł, zdobył z nami medal bedąć ważnym ogniwem drużyny. Było, minęło. Wiecej go w barwach Motoru nie zobaczymy. To, że wszsycy zrywają z nim współpracę to chyba nie przypadek, i kto będzie chciał to widzieć, to zobaczy. A kto będzie się upierać, że Dryła z Majewskim i kibicami zniszczyli zawodnika, to..cóż, ich wybór.

Pytanie wiec, co dalej. SyFy donoszą, że będzie możliwość zaróno ZZ, jak i gościa. Brałbym w ciemno Zagara, przynajmniej na domowe mecze jeśli terminy będą się zgadzać. Na Fricke'a pewnie sieci zarzuci Rusko, a Toruń myślę, że będzie iść w ZZ.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#869 Postautor: luCas » 7 marca 2022, o 13:04

Na goscia Tungate albo Zagar.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Sebekmotor
Kadrowicz

#870 Postautor: Sebekmotor » 7 marca 2022, o 13:08

Zdecydowanie Zagar, u nas na torze jeździł rewelacyjnie, nawet ubiegłym sezonie do dzwona wyglądał zajebiscie.

piotr76
Senior
Kontakt:

#871 Postautor: piotr76 » 7 marca 2022, o 13:11

Łoptymista pisze:Piotrze, mam nadzieję, że kiedyś spłynie na ciebie oświecenie i zobaczysz obrzydliwość tego co wypisujesz.

Jeśli oświeceniem jest utrzymanie jednej właściwej linii mimo posiadania szerokiej wiedzy oraz stosowanie odpowiedzialności grupowej to
mam nadzieje że takie oświecenie mnie jednak ominie. Na samym początku napisałem :

"Wojna jest okropna nie tylko z powodu zniszczeń i ofiar.
Ale przede wszystkim z tego powodu, że rodzi ogromną nienawiść, która zaraźliwa jest jak dżuma,
nieuleczalna i dziedziczona z pokolenia na pokolenie.
Wojna nie ma narodowości, na wojnie są ludzie źli i ludzie dobrzy czy komuś się to podoba czy nie.
I nie ma usprawiedliwienia wyrządzania komuś zła w imię zła doznanego …"

i dalej to podtrzymuje. Nie piszę o tragedii Ukrainy i winie Putina bo jest to pisane tutaj cały czas i się z tym generalnie zgadzam
i szkoda mi zwykłych ludzi w tej wojnie zarówno po jednej jak i drugiej stronie ...
Jednak stosowana i tutaj "polityczna poprawność" zmusiła mnie żeby napisać o rzeczach o których nikt nie mówi ... a które bolą.

Część rodziny ze strony mamy pochodziła z Wołynia, część uciekła, a część nie, kości tych którzy nie zdążyli rozsiane są gdzieś po PGR-ach na Ukrainie.
ale władza ukraińska skutecznie uniemożliwia ich odnalezienie i godny pochówek. Rodziny, które straciły bliższe osoby np. dziadków czy rodziców, już
nie mają sił na walkę o godność przodkach. Idź porozmawiaj z nimi, a usłyszysz o prawdziwych obrzydliwościach ...

Ja wiem, że nie wszyscy Ukraińcy są tacy ale część taka niestety jest i co mam milczeć, mam o tym nie napisać
bo źle to będzie wyglądało ? Przecież oni nawet nie przeprosili za to wszystko, nie przyznali tak to Bandera, tak to UPA ...
to nawet ten morderca Putin w końcu się przyznał do Katynia ...

a jak czytam oświadczenie o fladze ich prezydenta to mnie krew zalewa, jak się czują osoby, które straciły tam rodzinę ...

EDIT : Skoro Sajdak tak napisał to musiało być grubo ...
Ostatnio zmieniony 7 marca 2022, o 13:16 przez piotr76, łącznie zmieniany 1 raz.

Haron90
Kadrowicz

#872 Postautor: Haron90 » 7 marca 2022, o 13:12

Ponoć Sajdak nawiązał współpracę z juniorem, wiadomo jakim?

Ge(L)o
Trener

#873 Postautor: Ge(L)o » 7 marca 2022, o 13:12

Flagg pisze: Na Fricke'a pewnie sieci zarzuci Rusko, a Toruń myślę, że będzie iść w ZZ.

Nic takiego się nie stanie, bo jestem dziwnie spokojny, że Artiom i Sajdutdinov spokojnie będą sobie śmigać. Nawet jeśli nie cały sezon, to większość. Tylko my zostaniemy z dziurą w składzie jak te frajery.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#874 Postautor: niespokojny » 7 marca 2022, o 13:31

W sumie czego oczekiwac od goscia ktory nie rozumie co ta sa numerowane miejsca... :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Sebekmotor
Kadrowicz

#875 Postautor: Sebekmotor » 7 marca 2022, o 13:34

Poczekamy zobaczymy, na dzień dzisiejszy grosza bym nie postawił, że tak się stanie. Za dużo się wydarzyło. Pytanie co w przyszłym roku, kto się zdecyduje na Ruska będzie dużo ryzykował, co z kolei może mocno obniżyć ceny za ich usługi.