Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Klops1
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#801 Postautor: Klops1 » 6 marca 2022, o 02:10

ravajas pisze:Widziałem gdzieś w Lublinie billboard z Włodzimierzem Putinem ufryzowanym na bok i dorobionym charakterystycznym wąsikiem i napisem PUTLER. To bardzo wymowny obrazek, wskazujący na niemiecki wkład w to, kim dzisiaj jest ten barbarzyńca. Nie sposób być człowiekiem przyzwoitym i przymykać oko na to, że to między innymi Unia Europejska pod politycznym kierownictwem Niemiec nadęła Putina swoim eunuchoidalnym charakterem, chciwością i polityczną hipokryzją: pacyfikując państwa Europy Środkowej kajdanami tzw "wspólnoty", jednocześnie uzależniając je od rosyjskich nośników energii. Ale jedno trzeba im przyznać: że konsekwentnie realizują swoją politykę państwową Mitteleuropy, która powstała jeszcze na przełomie XIX i XX wieku. Nie da się zachować zdrowia umysłowego będąc krytykiem Moskwy i zwolennikiem Brukseli.

Nie tyle UE, co po prostu Niemcy. I nie tyle uzależniając innych od Rosyjskiej energii co samych siebie.

My nasz słynny kontrakt z Rosją na zakup gazu, zawdzięczamy Pawlakowi. Żadna UE by tego tak nie spierdoliła jak nasza własna klasa polityczna. Zresztą gaz z Rosji kupujemy od 30 lat, bo tak jest po prostu najtaniej. Dopiero od kilku lat usilnie staramy się o dywersyfikację dostaw, dostrzegając problem na Kremlu.

To Berlin, ignorując stanowisko państw naszego regionu, a także sporadycznie Brukseli, parł do coraz większej współpracy z Putinem.

Spodziewali się, że powiazując Kreml ścisłą siecią wzajemnych powiązań finansowych "ucywilizują", wbrew naszemu interesowi, zaproszą ja do Europy. Sami tlukąc przy tym niewyobrażalny biznes, żeby nie było.

Jak dalece naiwna to była polityka i jak głośno pękł balon niemieckiej polityki wschodniej prowadzonej od 30 lat to wszyscy dziś widzimy. My w Polsce widzieliśmy wcześniej, ale kto by nas tam słuchał w Berlinie. Trzymajmy kciuki, żeby wolta Scholtza była czymś więcej niż tylko chwilową zmianą, podążającą za obecną koniunkturą.

Natomiast mimo niemieckiej dominacji nie utożsamiałbym tej polityki z polityką UE. Prędzej nazwałbym ją polityką antyunijną i prowadzoną ponad głowami Brukseli, o czym najlepiej świadczy rozbieżne stanowisko Berlina i Brukseli przy choćby NS2.

Wracając do tematu sportowego xD Osobiście chciałbym Domina, ale z racji doświadczenia rolę dostanie pewnie Jarek.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#802 Postautor: ravajas » 6 marca 2022, o 08:34

Też uważam, że Jarek. Zwłaszcza dla Dominika byłby to niebagatelny wymiar wychowawczy. Bardzo się cieszę, że drużyna wyklarowała się w przedsezonowym - nonen omen - boju (chociaż to słowo brzmi w dzisiejszych realiach nader boleśnie).
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#803 Postautor: Gelo » 6 marca 2022, o 09:16

Oczywiście że złotousty Jarek. Mikkel jest za młody i lubi strzelić foszki. Oczywiście, że jeżeli była awantura stanąłbym po stronie Mikkela i Dominika, bo w tej sytuacji (chociaż nie mam zaufania do banderowców) bandyta jest tylko jeden. Ruskich trzeba izolować na każdej płaszczyźnie, z całą siłą. Z trójki klubów najbardziej dotkniętych tracimy najmniej. Szkoda tylko, że prawdopodobnie będę musiał oglądać uśmiechniętą gębę "żaden Lublin nie będzie mi bruździl ". Świącik też zaciera ręce.

Czarek
Trener

#804 Postautor: Czarek » 6 marca 2022, o 10:16

Kargolo pisze:Dla Czarka sytuacja, w której prawdopodobnie chory psychicznie/oderwany od rzeczywistości gość w obawie przed zamachem zamyka się w bunkrze z pilotem do uruchomienia broni jądrowej to nic nadzwyczajnego, bo w Syrii też strzelajo. Po tym stwierdzeniu chyba każdy przestał traktować poważnie każdy Twój kolejny post.

Jesteś zinfantylizowanym histerykiem. Te procedury tak nie wyglądają i każdy kto zna sytuację w Rosji wie, że tak nie będzie. Nikt nie okrąży Putina poza jego własnym otoczeniem, które trzyma łapę na atomowym "guziku".

kibicLBN pisze:Nie wiem jak większość, ale wiadomo po której Czarek :cool: on nawet nie ukrywa reprezentowanej opcji

Jaka to opcja?

ravajas pisze:Widziałem gdzieś w Lublinie billboard z Włodzimierzem Putinem ufryzowanym na bok i dorobionym charakterystycznym wąsikiem i napisem PUTLER. To bardzo wymowny obrazek, wskazujący na niemiecki wkład w to, kim dzisiaj jest ten barbarzyńca. Nie sposób być człowiekiem przyzwoitym i przymykać oko na to, że to między innymi Unia Europejska pod politycznym kierownictwem Niemiec nadęła Putina swoim eunuchoidalnym charakterem, chciwością i polityczną hipokryzją: pacyfikując państwa Europy Środkowej kajdanami tzw "wspólnoty", jednocześnie uzależniając je od rosyjskich nośników energii. Ale jedno trzeba im przyznać: że konsekwentnie realizują swoją politykę państwową Mitteleuropy, która powstała jeszcze na przełomie XIX i XX wieku. Nie da się zachować zdrowia umysłowego będąc krytykiem Moskwy i zwolennikiem Brukseli.

Co do Niemców to zgoda. Co do Hitlera to może być krzywdzące dla Ukraińców. W końcu byli z nim w sojuszu i do dziś mają pewne sentymenty.
Tu należałoby się zastanowić czy po tym co wyrabia RFN czyli trwaniu w sojuszu z Rosją, hamowaniu pomocy dla Ukrainy, mimo dotychczas dobrych z nią relacji, nie być konsekwentnym i nie wyrzucić niemieckiej drużyny i Niemców z polskich lig.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#805 Postautor: Gelo » 6 marca 2022, o 10:30

Jestem za. Wobec wojny polityka Niemców została ostatecznie skompromitowana. Hełmy bez atestu i złom z NRD wysyłany przez Holandię to robienie sobie żartów z całego świata. Jakby zapomnieli o SS Galizien. A poza tym za Churchillem uważam że Niemcy powinny być raz na 50 lat zbombardowane bez podawania przyczyny.
Ostatnio zmieniony 6 marca 2022, o 10:35 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#806 Postautor: Czarek » 6 marca 2022, o 10:34

Gelo pisze:Jestem za. Wobec wojny polityka Niemców została ostatecznie skompromitowana. Hełmy bez atestu i złom z NRD wysyłany przez Holandię to robienie sobie żartów z całego świata. A poza tym za Churchillem uważam że Niemcy powinny być raz na 50 lat zbombardowane bez podawania przyczyny.

Nie jestem aż tak radykalny. Wszyscy wiedzą do jakich potworności zdolni są Niemcy i Rosjanie (zwłaszcza gdy są w sojuszu), więc ich państwa powinny być pod szczególnym międzynarodowym nadzorem.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#807 Postautor: niespokojny » 6 marca 2022, o 10:44

Kremlowska banka. Podwyzki gazu w Kazachstanie wyprowadzily ludzi na ulice. Stlumiono dzieki rosyjskiej interwencji. Presja spoleczenstwa zadziala tez na oligarchow. Ukraincy rzucaja sie pod rosyjskie czolgi zeby je zatrzymac a Rosjanin boi sie odezwac. Jezeli wybuchna zamieszki wewnetrzne to zmniejszy to zdolnosc Putina do prowadzenia inwazji. Odciecie od pieniedzy to mniej budzetu na wojsko. To sa oczywiste zaleznosci i jedyna racjonalna droga do utemperowania agresora mimo ze cierpia niewinni Rosjanie. Druga mozliwosc to starcie militarne na ktorym ucierpi jeszcze wiecej niewinnych ludzi. Komu sluzysz Czarku pod reke z Braunem i Korwinem?

Wracajac do sportu, to ciezko mi sobie wyobrazic korzystanie tylko z jednego goscia. Wtedy cala I liga musialaby jezdzic w sobote. Najchetniej widzialbym u nas Maxa Fricke. Mysle ze to nawet dobra opcja na nastepny sezon a i w tym moze zrobic krok do przodu. Drugi w kolejnosci Zagar, moglby znowu tworzyc pare z Jarkiem ale zdecydowanie mniej rozwojowy. Wiecej kandydatow brak, dobrze by bylo jakby dali tez mozliwosc ZZ.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Sebekmotor
Kadrowicz

#808 Postautor: Sebekmotor » 6 marca 2022, o 10:48

Pytanie czy będą w ogóle jakieś zmiany regulaminowe, bo póki co nikt oficjalnie o tym nie mówił, chyba że coś przeoczyłem.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#809 Postautor: papi » 6 marca 2022, o 10:50

I Rusko i Kępa pokazali już w przeszłości, że potrafią dobrze czytać zdarzenia i pewnie obaj są już gotowi. Ale w kontekście Fricke, to Wrocław ma nad nami oczywistą przewagę

EDIT: z wypowiedzi Kępy wynika, że prawdopodobnie będą

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#810 Postautor: Gelo » 6 marca 2022, o 10:53

Muszą być. Dwie najlepsze drużyny w Polsce dostały potężny cios.

Sebekmotor
Kadrowicz

#811 Postautor: Sebekmotor » 6 marca 2022, o 10:56

Oby tak było jak piszecie, bo w przeciwnym razie ten sezon będzie delikatnie mówiąc farsą.

BobTheMonter77

#812 Postautor: BobTheMonter77 » 6 marca 2022, o 11:05

kibicLBN pisze:A u nas Piłsudski, morderca dziesiątek jak nie setek tysięcy Polaków nadal jest bohaterem o nieposzlakowanej opinii i wzorem.
Co nie znaczy że był złym wodzem. Ale fakty są takie jakie są.
Też mnie wkurzają jak gdzieś się pojawi banderowska flaga, bo dzisiejsi zwolennicy albo nie znają, albo unikają tej ciemnej strony. No i dodajmy, że w centralnej Ukrainie nikt Bandery dobrze że nie wspomina. To część zachodniej Ukrainy.

Ilu??? KJD

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#813 Postautor: kibicLBN » 6 marca 2022, o 11:29

BobTheMonter77 pisze:
kibicLBN pisze:A u nas Piłsudski, morderca dziesiątek jak nie setek tysięcy Polaków nadal jest bohaterem o nieposzlakowanej opinii i wzorem.
Też mnie wkurzają jak gdzieś się pojawi banderowska flaga, bo dzisiejsi zwolennicy albo nie znają, albo unikają tej ciemnej strony. No i dodajmy, że w centralnej Ukrainie nikt Bandery dobrze że nie wspomina. To część zachodniej Ukrainy.

Ilu??? KJD

Czytałem , że co najmniej 60tys samych komuchów. Czy tylu, i czy słusznie? Tego nie podejmuje się oceniać.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#814 Postautor: Saeyl » 6 marca 2022, o 11:39

Tak ogólnie to ciekawe kogo Kępa pozyska w miejsce Łaguty na sezon 2023, bo że Grisza nie pojedzie już w naszych barwach to raczej przesądzone, bez względu na to czy przywrócą rosjan do naszej ligi ;)

Czarek
Trener

#815 Postautor: Czarek » 6 marca 2022, o 11:43

kibicLBN pisze:
BobTheMonter77 pisze:

Ilu??? KJD

Czytałem , że co najmniej 60tys samych komuchów. Czy tylu, i czy słusznie? Tego nie podejmuje się oceniać.

Tak, zwłaszcza gdy uciekł z oblężonej Warszawy.
Wracając do bojkotu sportowców, w tym żużlowców to mam nadzieję, że od teraz PZM i pozostałe związki sportowe będą monitorować sytuację konfliktów zbrojnych na świecie i wykluczać z udziału w zawodach obywateli państw, które dokonały napaści.

Saeyl pisze:Tak ogólnie to ciekawe kogo Kępa pozyska w miejsce Łaguty na sezon 2023, bo że Grisza nie pojedzie już w naszych barwach to raczej przesądzone, bez względu na to czy przywrócą rosjan do naszej ligi ;)

Oby nie był to żaden Australijczyk. Australia może niedługo stanąć przed międzynarodowym trybunałem za łamanie praw obywatelskich w okresie pandemii, w tym organizację obozów koncentracyjnych. Z tego mogą być problemy, a żaden z żużlowców nie potępił australijskiego reżimu.

CKM1946
Zawodowiec

#816 Postautor: CKM1946 » 6 marca 2022, o 11:52

Saeyl pisze:Tak ogólnie to ciekawe kogo Kępa pozyska w miejsce Łaguty na sezon 2023, bo że Grisza nie pojedzie już w naszych barwach to raczej przesądzone, bez względu na to czy przywrócą rosjan do naszej ligi ;)

Stawiam na Madsena. Dla mnie to raczej pewne że Leon odejdzie po tym sezonie z Częstochowy a naturalnym kierunkiem wydaje mi się Lublin.

Czarek
Trener

#817 Postautor: Czarek » 6 marca 2022, o 11:58

CKM1946 pisze:

Stawiam na Madsena. Dla mnie to raczej pewne że Leon odejdzie po tym sezonie z Częstochowy a naturalnym kierunkiem wydaje mi się Lublin.

Dla mnie bomba, bo Duńczycy nie szykują się w najbliższym czasie do wywołania wojny.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#818 Postautor: Kargolo » 6 marca 2022, o 12:12

Czarek pisze:
Kargolo pisze:Dla Czarka sytuacja, w której prawdopodobnie chory psychicznie/oderwany od rzeczywistości gość w obawie przed zamachem zamyka się w bunkrze z pilotem do uruchomienia broni jądrowej to nic nadzwyczajnego, bo w Syrii też strzelajo. Po tym stwierdzeniu chyba każdy przestał traktować poważnie każdy Twój kolejny post.

Jesteś zinfantylizowanym histerykiem. Te procedury tak nie wyglądają i każdy kto zna sytuację w Rosji wie, że tak nie będzie. Nikt nie okrąży Putina poza jego własnym otoczeniem, które trzyma łapę na atomowym "guziku".

Oczywiście wziąłeś tego "pilota" dosłownie. Nie mam więcej pytań :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#819 Postautor: Gelo » 6 marca 2022, o 12:31

Też stawiam na Madsena. Tylko odsunięcie Griszy raczej oznacza, że nie będzie wymiany łeb za łeb i Mikkel zostanie w Motorze. Kwestia czy będzie w stanie dogadać się z Madsenem, bo pojawiają się głosy że między nimi nie jest kolorowo.

mema
Senior

#820 Postautor: mema » 6 marca 2022, o 13:46

A może pójdzie oferta dla Zmarzlika że Grzybowi kapelusz spadnie.Jednego lidera mniej do opłacenia.

Sebekmotor
Kadrowicz

#821 Postautor: Sebekmotor » 6 marca 2022, o 15:52

No według Krzystyniaka każdy kto będzie się domagać jakiś zmian regulaminowych żeby zrekompensować klubom straty z powodu dyskwalifikacji Rosjan jest ludzkim śmieciem! No nieźle, nieźle. Nie wolno nawet prezesom mówić ile stracą kasy!!! Jest przecież wojna!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#822 Postautor: Gelo » 6 marca 2022, o 16:07

Krzystyniak to pieniacz i oszołom. Nie pierwszy raz wygaduje bzdury.

Flagg
Trener

#823 Postautor: Flagg » 6 marca 2022, o 16:13

Krzystyniak to taki żużlowy Tomaszewski. Nie ma nic sensownego do gadania, ale zawsze krzyczy najgłośniej.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#824 Postautor: ravajas » 6 marca 2022, o 16:47

No dobrze, żeby trochę rozładować atmosferę, co robimy z Pałacem Kultury i Nauki im. Józefa Wissarionowicza Stalina? Ge(L)u?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Sebekmotor
Kadrowicz

#825 Postautor: Sebekmotor » 6 marca 2022, o 17:03

Zatankować rakietę prochem i w kosmos. :)