Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
piotr76
Senior
Kontakt:

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#726 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 12:31

kibicLBN pisze:
piotr76 pisze:
niespokojny pisze:Konkretnie kogo?

OUN , UPA , Bandera ... wystarczy ? czy dalej mam wymieniać ?

O tym nie wolno zapomnieć, ale nie należy wypominać w nieskończoność. Minęło 80lat. Dla zdecydowanej większości Ukraińców jesteśmy od lat bratnim narodem. A inwazja rosji się dzieje tu i teraz, i oby została zatrzymana, bo w niedalekiej przyszłości nas dotknie to samo.

tak ale ja pisałem o 2010 i choćby 2019 to nie 80 lat temu ...
jak będą szli z Banderą na sztandarach to do unii nie wejdą już raz im wybili z głowy tego faszystę ... albo popierają faszyzm albo UE i NATO ...
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#727 Postautor: InDorka » 5 marca 2022, o 12:34

Torsen pisze: Łagutą był moim ulubionym lubelskim zawodnikiem. Ale nie zamierzam wylewać nad nim łez, bo nie mam klapek na oczach, a żużel nie jest sensem mojego życia i osłabienie lubelskiej drużyny nie przysłania mi prawdziwych dramatów,

Był moim ulubieńcem również.
Dlatego nie wolno dopuścić do sytuacji, że kiedyś na naszym stadionie krzyknie sobie „ Putin mocnyj, juhuuu”.
Nie opowiedział się po żadnej stronie, więc wolno mi tak myśleć.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#728 Postautor: kibicLBN » 5 marca 2022, o 12:36

A u nas Piłsudski, morderca dziesiątek jak nie setek tysięcy Polaków nadal jest bohaterem o nieposzlakowanej opinii i wzorem.
Co nie znaczy że był złym wodzem. Ale fakty są takie jakie są.
Też mnie wkurzają jak gdzieś się pojawi banderowska flaga, bo dzisiejsi zwolennicy albo nie znają, albo unikają tej ciemnej strony. No i dodajmy, że w centralnej Ukrainie nikt Bandery dobrze że nie wspomina. To część zachodniej Ukrainy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#729 Postautor: kdsz » 5 marca 2022, o 12:50

Dlaczego nie da się blokować postów użytkownika jerry78? Jest moderatorem lub, nie daj Boże, administratorem?

Nikogo nie dodałem do "wrogów" przez 20 lat na forum, ale ten dzień niestety nadszedł. Trudno mi się pogodzić z tak jaskrawym brakiem empatii.
Najbardziej szkoda mi Czarka, którego posty zawsze lubiłem, pomimo oczywistej różnicy poglądów. I Piotra, z którym, było nie było, piliśmy razem alkohol lata temu :) Resztę przeżyję, a króla sucharów już dawno powinienem zablokować, bo mnóstwo czasu straciłem na czytanie jego bezwartościowych postów. Bez odbioru panowie.
Ostatnio zmieniony 5 marca 2022, o 12:51 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Czarek
Trener

#730 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 12:50

InDorka pisze:
Torsen pisze: Łagutą był moim ulubionym lubelskim zawodnikiem. Ale nie zamierzam wylewać nad nim łez, bo nie mam klapek na oczach, a żużel nie jest sensem mojego życia i osłabienie lubelskiej drużyny nie przysłania mi prawdziwych dramatów,

Był moim ulubieńcem również.
Dlatego nie wolno dopuścić do sytuacji, że kiedyś na naszym stadionie krzyknie sobie „ Putin mocnyj, juhuuu”.

Obsesja w fazie ciężkiego raka. G.Łaguta, który przez tyle lat trzymał się z dala od polityki teraz może krzyknąć coś o Putinie i zrobić to na stadionie! Dlatego trzeba go stąd wyrzuć. Może? Może!
PS. W kuluarach mówi się, że jeden z naszych zawodników może za 2 lata krzyknąć coś o Pol Pocie. Bądźmy czujni.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#731 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 12:58

Czarek pisze:
Torsen pisze:
Czarek pisze:zrezygnuj z pracy, bo jesteś tak samo winna jak G. Łaguta.
Nic dziwnego, że widzisz analogię tam, gdzie jej nie ma i odwrotnie - skoro nie potrafisz właściwie ocenić rzeczywistości. Już pisałem, że oceniasz ją jak socjopata, gdy napisałeś, że to, co dzieje się na Ukrainie, nie jest niczym nadzwyczajnym.

Do tej pory nie wykazałeś czym konflikt na Ukrainie jest gorszy lub lepszy od innych wojen, które miały miejsce w ostatnich latach.
Do tej pory nie zrozumiałeś, że tylko socjopata może napisać, że wojna to nic nadzwyczajnego.

Torsen pisze:
Czarek pisze:Łaguta tu nie pracuje, tylko uprawia zawodowy sport. Jest to dla niego źródło zarobkowania, ale nie jest pracą. To podstawowa różnica.

Tu właściwie powinno się skończyć dyskusję. (...)
Zgadzam się. Jeśli nie odróżniasz pracy od zawodowego uprawiania sportu za pieniądze sponsorów i wszystkiego, co za tym idzie, to z pewnością nie ma o czym z ignorantem rozmawiać.

Torsen pisze:Łaguta ściągnął na siebie, a więc pośrednio na klub i jego sponsorów, deszcz krytyki, co prawdopodobnie jest wystarczającą podstawą do rozwiązania umowy, a z pewnością do odsunięcia od składu.

G.Łaguta niczego na siebie nie ściągał. Jedyną jego winą jest rosyjskie pochodzenie. Starał się trzymać dystans i być powściągliwym, mimo to zarzucono mu także taką postawę. Wskazano ofiarę i znalazł się kij. Osaczył go tłum oszołomów i histeryków.
Dystans i powściągliwość to nie jest właściwa postawa, kiedy jeden kraj napada na drugi, sąsiadujący z krajem, w którym żyje się na poziomie księcia z bajki. Kiedy napadając, systemowo zabija cywilów, wali w przedszkola i szpitale, a światu grozi konfliktem nuklearnym. Jak w takiej sprawie jesteś powściągliwy i zachowujesz dystans, to paszoł won go zachowywać w swoim jebanym kraju, że się tak bez cienia wyrzutów sumienia wyrażę.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#732 Postautor: Cz@rek » 5 marca 2022, o 13:11

Artiom wypowiedział się mocno i co ?? Wszyscy po nim jadą że dla pieniędzy...Jakby nic nie powiedział wszyscy by po nim jechali że Putinowiec...
Dodam że od dziś w Rosji obowiązuje nowe prawo według którego można dostać 15 lat za mówienie "nieodpowiednio na temat operacji w Urkainie" że o potępieniu Putina nie wspomnę...a zdaję się oni mają tam jeszcze rodziny i bywają tam regularnie.
Nie czepiałbym się więc samych wypowiedzi lub ich braku,bo bez względu co zrobią będzie źle.
Mimo to jestem za zawieszeniem wszystkich rosyjskich zawodników do czasu deeskalacji wojny i wycofania się Putina,nie z powodu wypowiedzi jednego czy drugiego a z uwagi na aktualną sytuację na Ukrainie.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#733 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 13:14

Cz@rek pisze:w Rosji obowiązuje nowe prawo według którego można dostać 15 lat za mówienie "nieodpowiednio na temat operacji w Urkainie" że o potępieniu Putina nie wspomnę...a zdaję się oni mają tam jeszcze rodziny i bywają tam regularnie.
"Przykro mi, ale nie mogę wypowiedzieć się na ten temat zgodnie z przekonaniami, ponieważ w moim kraju za taką wypowiedź grozi odpowiedzialność karna." Można? Można.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#734 Postautor: Cz@rek » 5 marca 2022, o 13:27

^^^Pełna zgoda. Ale to musiałby mieć prawnika pod ręką ;)

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#735 Postautor: toinoja » 5 marca 2022, o 13:50

Abstrahując od tego czy Łaguta pojedzie w tym sezonie w naszych barwach czy nie, ale nie wyobrażam sobie jakby wyglądały relacje z meczów w tv gdy na torze znajdowali by się zawodnicy z Rosji. Tyle gwizdów, wyzwisk i skandowanie antyrosyjskich haseł żadna telewizja nie byłaby wstanie wyciszyć a poza tym reakcja innych zawodników, którzy przykładowo odmówią jazdy. Myślę, że dla samego Kępy sytuacja jest trudna z jednej strony Łaguta z drugiej Michelsen i Kubera, którzy są najbardziej skonfliktowani z Rosjaninem po obozie.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#736 Postautor: Łoptymista » 5 marca 2022, o 14:00

Cz@rek pisze:Artiom wypowiedział się mocno i co ?? Wszyscy po nim jadą że dla pieniędzy...Jakby nic nie powiedział wszyscy by po nim jechali że Putinowiec...
.

Zauważyłeś kiedy się tak mocno wypowiedział? Nie sądzisz, że dziwnie zbiegło się to w czasie z nasiloną dyskusją o wywaleniu Rosjan z polskich lig?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#737 Postautor: _piotrusss » 5 marca 2022, o 14:04

Zawodnikiem, który niewywołany do tablicy sam z siebie zajął stanowisko był Gleb. Podtrzymuje je także teraz, pomimo zastraszania ze strony Rosji. To jedyny Rosjanin którego ja osobiście mogę oglądać w rozgrywkach ligowych 2022.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

piotr76
Senior
Kontakt:

#738 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 14:06

KibicLbn ...
Zgadza, Anglia spaliła żywcem sporo Niemców podczas bombarowań, ale przecież to oni pisali historię ...
Takich rzeczy w historii świata jest wiele
dlatego jeszcze raz powtórzę, że wojna nie ma narodowości ... stawiamy się w roli sędziego i kata, nie tędy droga ...
Ta też nie jest wyjątkiem i pewnie dowiemy się po czasie lub nie o różnych zbrodniach zarówno po jednej jak i drugiej stronie.

Indorka
na szczęście czasy "kto nie z nami, ten przeciwko nam" się skończyły ... nie idź tą drogą ...
skoro się nie wypowiedział to znaczy że się nie wypowiedział i tyle ...

Ps.
Już nam Mati załatwił, że nawet jak ktoś nie będzie chciał pomagać to i tak pomoże. Uwielbiam ten jego socjalizm :) ...
Jeszcze tylko "Partia przewodnią siłą narodu" na sztandary i mamy powrót do odpowiednich czasów
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#739 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 14:20

Cz@rek pisze:^^^Pełna zgoda. Ale to musiałby mieć prawnika pod ręką ;)

Wcale nie. Tępy Walasek potrafił coś takiego sklecić ad hoc w studiu telewizyjnym na żywo i przekonująco usprawiedliwić, dlaczego gryzie się w język, choć chętnie by się wypowiedział. Oczywiście nie chodziło o groźbę odpowiedzialności karnej, tylko regulaminowej, za krytykowanie decyzji sędziowskich bodajże. Przekaz dotarł, choć wypowiedzi nie było.
U Griszy z resztą też przekaz dotarł...

Czarek
Trener

#740 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 14:33

Obrazek
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

blajar
Trener

#741 Postautor: blajar » 5 marca 2022, o 14:38

[quote="Czarek"][/quote]

"Mistrz świata, którego brat otwarcie opowiada się w tej wojnie po stronie Rosji...".

Nie wierzę, że T.D. pozwolił sobie na napisanie czegoś takiego z rękawa nie mając informacji z pierwszej ręki.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#742 Postautor: ravajas » 5 marca 2022, o 15:31

Odnoszę wrażenie, jakoby większość z Was uważała, że jedyny prawidłowy punkt widzenia to punkt widzenia polonocentryczny. Łaguta jest Rosjaninem i wolno mu mieć zdanie jakie ma (a jakie ma to nie wiemy, bo Łaguta go nie wypowiedział). Odsunięcie Rosjan od startów powinno wynikać z najzwyczajniejszego w świecie poczucia przyzwoitości i sprawiedliwości co najmniej np wobec klubów, które mają w składzie Ukraińców.
Wykluczenie z rozgrywek jest oczywiście tą sankcją, która ma w jakiś symboliczny sposób unaocznić niezgodę świata cywilizowanego na to, co robi przywódca Rosji. Ale ja osobiście Łagucie po "ryju" bym nie dał. Zwłaszcza, że nie powiedział on nic. Literalnie nic. Zatem istnieje 50 % szansy na to, że po prostu temat go przerasta; nie od dziś bowiem sprawia on wrażenie takiego uśmiechniętego chłopka-roztropka.
Podsumowując: odsunięcie Rosjan od rozgrywek sportowych na wszystkich szczeblach i formatach - tak; Łaguta na stos - nie.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#743 Postautor: Perez » 5 marca 2022, o 16:56

tezetomaniak pisze:Panowie, dyskusja o Wołyniu teraz do niczego nie prowadzi.
Krótka piłka: chcecie, żeby menda popierająca zbrodniarza putina reprezentowała Motor?

Nie mam pojęcia czy popiera. Jeśli tak to i tak nie ma to szans. Sponsorzy i klub nie pozwolą. Szkoda mi tylko w uj bo mieliśmy prawie że kompletny skład na ten sezon. A Wszystko runęło jak domek z kart. Poza tym Grisza ma swietnie umiejętności jeździeckie i myślałem że nam to pokaże w tym sezonie na lepszym sprzęcie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#744 Postautor: kibicLBN » 5 marca 2022, o 17:23

Może tym lepszym sprzętem będzie czołg...
A tutaj dla porównania
https://sport.interia.pl/zuzel/news-czu ... Id,5872235
Chłopak ma jednak jaja, mimo że wydaje się zniewieściały i trochę dziwny. Mnie trochę kupił, na pewno taka postawa w porównaniu do naszego kacapa to jest przepaść...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

blajar
Trener

#745 Postautor: blajar » 5 marca 2022, o 17:30

FIM decyduje:
• To suspend, for the Motorcycle Federation of Russia (MFR) and the Belarusian Federation of Motorcycle Sport (BFMS), the issuance of FIM licences and the FIM licences already distributed. To suspend the functions of persons from MFR and BFMS acting as FIM Officials and as Commissions members/experts/agents of the FIM. As a result, no Russian and Belarusian riders, teams and officials can take part in any FIM Events and activities.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#746 Postautor: Saeyl » 5 marca 2022, o 17:34

PZM również:
Oświadczenie PZM:

W związku z bezprawną zbrojną inwazją Rosji na terytorium Ukrainy, jak również wobec faktu, że ta brutalna napaść wspierana jest przez państwo białoruskie Polski Związek Motorowy wyklucza aż do odwołania zawodników rosyjskich oraz białoruskich z udziału we współzawodnictwie sportowym w sportach motorowych organizowanym na terytorium Polski . Wyklucza się również reprezentacje tych krajów z udziału w zawodach sportowych rozgrywanych w Polsce.

Ponadto zawodnikom z licencją Polskiego Związku Motorowego zakazuje się startów w zawodach organizowanych na terenie Federacji Rosyjskiej oraz na terenie Republiki Białoruskiej.

blajar
Trener

#747 Postautor: blajar » 5 marca 2022, o 17:38

Wygląda na to,że skoro wszystkie rosyjskie licencje zostały zawieszone to uchował się tylko Gleb.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#748 Postautor: luCas » 5 marca 2022, o 17:40

Ciekawe co w zamian, zz czy gosc
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Sebekmotor
Kadrowicz

#749 Postautor: Sebekmotor » 5 marca 2022, o 17:45

Lepsze ZZ, to jakaś mała rekompensata i szansa, że rywalizacja w tym sezonie nie będzie do końca wypaczona. Za to w kolejnym sezonie ile świeżej krwi będzie w elidze.

Kaman
Kadrowicz

#750 Postautor: Kaman » 5 marca 2022, o 17:56

Sebekmotor pisze:Lepsze ZZ, to jakaś mała rekompensata i szansa, że rywalizacja w tym sezonie nie będzie do końca wypaczona. Za to w kolejnym sezonie ile świeżej krwi będzie w elidze.

Jak Grisze zwolnili dyscyplinarnie za awanturę z Mikkelem to żadnej Z/Z za niego nie dostaniemy ;)
Zreszą ZZ czy "gość" to raczej życzenia kibiców...