Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#526 Postautor: Flagg » 3 marca 2022, o 21:42

W przypadku gościa to chyba w ciemno możemy stawiać, że Kępa brałby Komandosa

Klops1 pisze:Jeśli za Rosjan moglibyśmy stosować ZZ, to nasza przewaga nad tymi zespołami byłaby jeszcze większa.

Toruń ma znakomitą czwórkę pozostałych seniorów. Na ZZ na papierze wychodzą lepiej od nas
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 21:48 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#527 Postautor: Kshyhu » 3 marca 2022, o 21:47

Flagg pisze:Jeszcze jedno, bo pojawiły się informacje, jakoby Emil i Artiom musieli się zrzec rosyjskiego obywatelstwa, by otrzymać polska licencję

Ok, wszystko fajnie

ALE

czy ja dobrze rozumiem, że według niektórych rosyjscy żużlowcy nie odważą się skrytykować rosyjskiej inwazji na niepodległe państwo ze względu na represje, grożące ich rodzinom zamieszkującym w Rosji, ale jednocześnie powinni być na tyle odważni, żeby zrzec się obywatelstwa i odciąć bezpowrotnie od матушки России?

Gdzie sens, gdzie logika?
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#528 Postautor: papi » 3 marca 2022, o 21:50

Jeśli Emil i Artem faktycznie nie dostaną jakiejś furtki to z Tarasienka mamy już 4 kluby, które zaglosuja za jakąkolwiek możliwością zastąpienia kacapa

CKM1946
Zawodowiec

#529 Postautor: CKM1946 » 3 marca 2022, o 22:00

Tak na chłopski rozum to Z/Z nie bardzo jest możliwe. Będąc zawieszonymi/zbanowanymi to nie bedą potwierdzeni do startów wiec automatycznie nie można ich wpisać do protokołu meczowego.

Jesli już go gość choć nie zdziwie się jak nie będzie w tym temacie żadnych reakcji i centrala uzna że kluby mają U24 i tam można sobie dobrać grajka.

Ge(L)o
Trener

#530 Postautor: Ge(L)o » 3 marca 2022, o 22:03

No to klawo. Żaden problem dla nas.

Flagg
Trener

#531 Postautor: Flagg » 3 marca 2022, o 22:03

Poziom ligi to rzecz święta ;) jak Majewski chce oglądać Tudzieża pod taśma, to spoko. Ale mam wrażenie, że Andrju Rusko tak tego nie zostawi
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Talmai
Junior

#532 Postautor: Talmai » 3 marca 2022, o 22:05

Kshyhu pisze:czy ja dobrze rozumiem, że według niektórych rosyjscy żużlowcy nie odważą się skrytykować rosyjskiej inwazji na niepodległe państwo ze względu na represje, grożące ich rodzinom zamieszkującym w Rosji, ale jednocześnie powinni być na tyle odważni, żeby zrzec się obywatelstwa i odciąć bezpowrotnie od матушки России?
Gdzie sens, gdzie logika?

Logika mówi, że w przypadku systemowego rozwiązania startów z obcą licencją wszystkich żużlowców z Rosji nie byłoby takiego zagrożenia jak z dołożeniem jednoczesnego warunku zrzeczenia się obywatelstwa. W tym drugim przypadku lepiej najpierw wszystko sprzedać a rodziny ewakuować z Rosji. Natomiast samą krytykę w mediach pod adresem Putina, zwłaszcza w tej sprawie, uważam za bardziej niebezpieczną niż start z obcą licencją jeśli taki jest warunek organizatora rozgrywek. I dotyczy wszystkich, więc ruską federacja by wcześniej zajęła stanowisko, może negatywne ale żeby nie pokończyli karier pewnie by się zgodziła.
A pojedynczy żużlowiec w wywiadzie naciskany przez jakąś miernotę żeby skrytykował Putina bez uprzedniego zabezpieczenia najbliższych w Rosji to idiotyzm.Taki dziennikarz sam by się bał skrytykować nawet Dudy, gdyby od tego zależała jego kariera zawodowa.

niespokojny pisze:A co Ci sie marzy? Nalot na Moskwe? Najblizsze glowice jadrowe sa 200 km od Warszawy a osaczony szczur moze wykonac desperacki ruch.

A teraz to niby nie może? Co zrobi po podboju Ukrainy? Powie: ok, teraz już spoko, więcej mi nie trzeba, rozwaliłem super układ gospodarczy z Niemcami dla wielkiego gruzowiska nad Dnieprem gdzie mnie nienawidzą ale jest fajnie. Mnie się marzy nalot na wosjka ruskie i białoruskie, zwłaszcza te na terenie Białorusi i Ukrainy. W Brześciu stoi mnóstwo czołgów. Rosja nie dba o żadne pozory, nie przestrzega żadnych konwencji ani nie potrzebuje żadnego pretekstu. Putin i tak zrobi co chce. Im NATO jest bardziej bierne tym na więcej sobie pozwala. Putin już zrezygnował nawet z poprawnych relacji na pokaz, powiedział militarnie A, więc powie i B. Hitlera nikt nie zatrzymywał kiedy był na to czas i wojna się rozlała terytorialnie i czasowo.
Po cichu liczę, że Amerykanie się bawią w swoją perwersyjną grę, czyli przystępują do akcji gdy inni już wykonali za nich czarną robotę i się wykrwawili.

CKM1946
Zawodowiec

#533 Postautor: CKM1946 » 3 marca 2022, o 22:10

Flagg pisze:Poziom ligi to rzecz święta ;) jak Majewski chce oglądać Tudzieża pod taśma, to spoko. Ale mam wrażenie, że Andrju Rusko tak tego nie zostawi

Wbrew pozorom dobranie kogoś z U24 to dla was bardzo dobre rozwiązanie. Stawiacie słupa i jest zastępowany klasowymi juniorami. Może to nie odda tego w 100% co Grisza by zrobił ale Sparta i Toruń nie mają w tym przypadku takiego komfortu. Mocny byłby wyraźniej tylko Gorzów bo Częstochowa i Leszno to bardzo przeciętne składy.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#534 Postautor: Kshyhu » 3 marca 2022, o 22:12

Talmai pisze:Po cichu liczę, że Amerykanie się bawią w swoją perwersyjną grę, czyli przystępują do akcji gdy inni już wykonali za nich czarną robotę i się wykrwawili.

Akurat oni są mistrzami w organizowaniu wojen, ale nie na swoim terenie.
Motor mocnyj!

Flagg
Trener

#535 Postautor: Flagg » 3 marca 2022, o 22:14

I tak i nie. Takie rozwiązanie kompletnie pozbawia nas możliwości taktycznych, bo to juniorzy są już uwalenia oo pachy. I na nominowane mamy zawsze tych samych czterech zawodników. Tak można odjechać jeden czy dwa mecze, ale nie cały sezon. Szczególnie, że np. Hampela naprawdę ciężko nazwać pewniakiem

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#536 Postautor: niespokojny » 3 marca 2022, o 22:29

Niestety ignoranci placa za ignorancje. I tez mi z tym zle bo czlowiek myslal ze po tym Covidzie teraz bedzie sie rozkoszowal zuzlem. Wykluczenie Rosjan nie jest do konca sprawiedliwe... Ale Andriej Karpow ma kontrakt z Rzeszowem i wlasnie rozwozi zaopatrzenie dla Ukrainskiego wojska. Nie moze opuscic kraju. Czy to sprawiedliwe?

Wrobelki cwierkaja ze Ministerstwo Sportu naciska na PZM na zawieszenie Rosjan.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#537 Postautor: Hayden » 3 marca 2022, o 22:51

jerry78 pisze:A możesz wytłumaczyć czym dziś przegrał? Wywiadem, który udzielił znając już swój los? Cokolwiek by nie powiedział to już nie miałoby sensu, tym bardziej walenie w Putina z grubej rury.

Aha, czyli jak już nie ma możliwości zarabatywania dzienieg to nie warto przynajmniej spróbować zachować się przyzwoicie? I chociażby za takie podejście nie powinien mieć miejsca w zachodnim społeczeństwie. Szkoda bo to bardzo fajny żużlowiec ale widocznie ekstremalne sytuacje weryfikują ludzi. Nahui paszoł w Maskwu.
Motor mocny

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#538 Postautor: Gelo » 3 marca 2022, o 23:24

Oczekujecie od niezbyt rozgarniętego ruska taktu i dyplomacji? Ja rozumiem, że udzielając się na forum żużel.info należymy do śmietanki intelektualnej ale nie mierzmy wszystkich swoją miarą. Grisza to tylko żużlowiec, którego prawdopodobnie będziemy oglądać tyłko w zimowych powtórkach w telewizji.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#539 Postautor: Maxx » 3 marca 2022, o 23:28

W sytuacji rosyjskiej agresji na Ukrainie i jawnym już teraz ludobójstwie aspekty czysto sportowe muszą zejść na drugi plan. Jest wojna, są dokonywane mordy na ludności cywilnej i tutaj nie podlega absolutnie żadnej dyskusji, że wszyscy ludzie narodowości rosyjskiej i białoruskiej muszą, podkreślam: MUSZĄ zostać wykluczeni z praktycznie każdej dziedziny życia, również sportowego. A propos rosyjskich żużlowców to żaden z nich w sposób zdecydowany od początku nie przeciwstawił się temu co te ruskie sqr...syny robią na (czy w) Ukrainie. Artem coś tam próbuje ugrać ale to i tak jest tylko i wyłącznie "Gra w szachy" i pod publiczkę, żeby próbować wystartować i zarabiać. Żużel żużlem ale na barbarzyństwo zgody być nie może.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#540 Postautor: Gelo » 3 marca 2022, o 23:35

Zdaje się temat jest zamknięty.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#541 Postautor: Saint » 3 marca 2022, o 23:48

https://www.tvp.info/53883116/konflikt- ... chan-junus

https://pcpm.org.pl/10-lat-destrukcji-i ... syrii.html

Bardzo proszę o równe potraktowanie, za porównywalne zbrodnie. Kto zaczna krucjatę? Czekam również, na artykuł Tomka Dryły w podobnym tonie tylko dotyczący, zwłaszcza tego pierwszego konfliktu. Czy Wy na prawde myślicię że komuś z polityków i możnych tego świata zależy na ludzkich istnieniach ? Niewątpliwie na Ukrainie dzieje się wielka tragedia, niewątpliwie powinniśmy pomagać, tylko czy sianiem nienawiści do Rosjan.? Czy ktoś jeszcze wierzy w demokratyczne wybory w Rosji? Czy widzieliście ile w Rosji ludzi demontruje? Nic to niestety nie daje… są takimi samymi ofiarami garstki opetanych gości którzy poczuciem władzy absolutnej zostali zdeprawowani do szpiku kości,tak aby”poświęcać ofiary” w slusznej sprawie … zwlaszcza, że ofiara dotyczy kogoś innego… ta ogólnoświatowa „zbiorowa histeria”podsycana przez wszystkie media z jednoczesnym pomijaniem, innych miejsc gdzie dzieją się niewspółmierne tragedie ( ilość ofiar, stopień zniszczenia Syrii) na prawdę nikogo nie zastanawia? W Korei od lat reżim „rozprawia się” z myślacymi inaczej, w Kanadzie premier Trudeau wysyła wojska na Łotwe „żeby walczyły o demokrację” a jednocześnie brutalnie tłumi pokojowe demonstracje w Stolicy odbierając bez wyroków sądów majątek swoim obywatelom ( gdzie w demokracji własność prywatna powinna być świętością jeśli jest zdobyta legalnie).jakoś p tym wszyskim nie grzmią media. Chiny od lat łamią prawa człowieka a ludzie znikają w dziwnych okolicznościach - Chinczyków też wykluczymy z Olimpiady? Myślenie, że wykluczenie niepełnosprawnych Rosjan, którzy niejednokrotnie z własnych pieniedzy przygotowuja się do imprezy ktora może zmienić ich życie, zatrzyma wojne mi osobiście kojarzy się z wiosłowaniem sitkiem. Wojna to zło - bez dwóch zdań ale nie da sie zwalczać zła innym złem. Nie da się walczyć o Ukrainę niszczeniem życia kolejnym ludziom tylko dlatego że urodzili się nie w tych granicach. Sankcje - tak - ale dla tych którzy na prawdę decydują. Czy na prawdę nie zastanawia Was ta nieporównywalna do innych reakcja świata - gdzie codziennie z wojny i głodu ginie dużo więcej istnień w innych obszarach świata?
Niestety nie znam odpowiedzi- wiem tylko że niedługo się dowiemy i niemal jestem przekonany, że odpowiedzi się nam nie spodobaja a niektórym to nawet będzie wstyd …

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#542 Postautor: boxing » 3 marca 2022, o 23:51

Nie chce juz ogladac Laguty w naszych barwach. Przy bandyckiej napasci putinowcow na Ukraine, zbrodniach wojennych na cywilach - nie stać go na komentarz? Płakać się chce patrząc na ukraińskie maluchy pochowane przed bombardowaniem w jakiś piwnicach - Laguta sam ma dzieci - nie ma w sobie empatii? Czy jest tak głupi że wierzy propagandzie putina? Nie wiem ile stracimy na jego braku - ale to bez znaczenia. Nie zdobył się nawet na odrobinę przyzwoitości. Nie wiem czy extraliga jego i innych Rosjan dopuści do startu - ale po takim wywiadzie nie chcę go widzieć na polskich torach. Za brak empatii i przyzwoitości - "w imię zasad".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#543 Postautor: tezetomaniak » 4 marca 2022, o 00:05

Saint, co jak co, ale przywołanie w kontekście ludobójstwa Putina sprawy antyszczepów z Kanady to już poziom odklejenia łapiący się do specjalisty.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#544 Postautor: niespokojny » 4 marca 2022, o 00:20

Niektórzy mylą inwazje z wojnami domowymi a niektórzy nawet z antyszczepionkowcami. To duży błąd. Tym większy że wszystko dzieje się za naszą granicą i pośrednio jesteśmy tą sytuacją dotknięci w postaci uchodźców. Ostatnia inwazja w Europie miała miejsce w 80 lat temu i to chyba powinno dawać do myślenia jak wyjątkowa jest ta sytuacja. Wojna na Ukrainie może się rozszerzyć (oby nie), możemy mieć obawy w związku z czym również oczekiwać że pewne osoby zachowają się w przyzwoity sposób.

Swoją drogą @Flagg, podałem propozycję uwarunkowania startu przez jasną deklarację przez Rosjan stanowiska wobec wojny na Ukrainie. Mówiłeś, że każdy sąd arbitrażowy to odrzuci a właśnie media puszczają plotki o warunku zrzeczenia się rosyjskiego obywatelstwa... to już przegięcie i kompromitacja.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#545 Postautor: Saint » 4 marca 2022, o 00:28

tezetomaniak pisze:Saint, co jak co, ale przywołanie w kontekście ludobójstwa Putina sprawy antyszczepów z Kanady to już poziom odklejenia łapiący się do specjalisty.

Czytanie ze zrozumieniem to jednak trudna umiejętność. A takie cechy jak szacunek i nie obrażanie innych… to juz wogóle rzadkość widzę. Na tym poziomi nie będę dyskutował- ale że jestem nadawcą komunikatu to biorę na siebie , że mogł być dla Ciebie za trudny. W tym miejscu do którego się odniosłeś, akurat wykazałem hipokryzję polityków… o porównywalnych zbrodniach o których nie widzę tylu artykułów są dwa linki. Jeśli zadałeś sobie trud przeczytania to może odnieś się do tego…. Chyba że dla Ciebie śmierć palestyńskich dzieci od rakiet jest mniejszym złem niż śmierć dzieci ukraińskich… wtedy nawet nie bedę podejmował próby rozmowy.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#546 Postautor: tezetomaniak » 4 marca 2022, o 00:48

Śmierci cywilów oczywiście w żaden sposób nie należy wartościować, ale skala konfliktu w rozumieniu geopolitycznym jest niespotykana od czasów wojny światowej. Szczególnie, że władca nuklearnego mocarstwa prawdopodobnie zwariował, a większość narodu mu klaszcze. Być może stąd w mediach coś na ten temat mówią :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#547 Postautor: ravajas » 4 marca 2022, o 07:31

I jeszcze temat jakichś mitycznych "antyszczepów" się pojawił? :D Wracając do kwestii wojny, to Mnie w każdym razie cieszy, że społeczeństwo choć trochę dorosło. Raptem dwanaście lat temu krzyczano "jeszcze jeden! jeszcze jeden!", a dziś? Dziś widać jak na dłoni, że nadęty bezradnością, głupotą i chciwością Unii Europejskiej pod kierownictwem Niemiec na hegemona Putin nie spadł z nieba.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Talmai
Junior

#548 Postautor: Talmai » 4 marca 2022, o 07:35

Jeśli Artiom i Emil pojadą w Grand Prix jako Polacy to będzie kompromitacja FIM i jeszcze większa Polski.
Proponuję jeszcze przeciągnąć do polskiej "kadry" Madsena, Doyla, Woffindena, Michelsena i Vaculika. I w ogóle przepis, że w GP mogą jeździć wyłącznie zuzlowcy z polską licencją.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#549 Postautor: kdsz » 4 marca 2022, o 07:48

Saint pisze:https://www.tvp.info/53883116/konflikt-palestyna-izrael-rosnie-liczba-ofiar-w-strefie-gazie-zbombardowano-dom-w-chan-junus
https://pcpm.org.pl/10-lat-destrukcji-i ... syrii.html
Bardzo proszę o równe potraktowanie, za porównywalne zbrodnie. Kto zaczna krucjatę? Czekam również, na artykuł Tomka Dryły w podobnym tonie tylko dotyczący, zwłaszcza tego pierwszego konfliktu.

O rany, na zestaw Syria + Palestyna natrafiam nie po raz pierwszy w ciągu ostatnich dni. Przypadek? Myślę, że ruski trolling jest bardzo rozpowszechniony w dzisiejszym świecie. Uważałbym na źródła, które publikują tego typu treści.

Saint pisze:Sankcje - tak - ale dla tych którzy na prawdę decydują.

To chyba oczywiste, że w interesie naszego kraju jest zepchnięcie rosji do epoki kamienia łupanego. Wszelkimi środkami, też uderzającymi w zwykłych obywateli. Bo umówmy się, oligarchowie z armią prawników jakoś utrzymają się na powierzchni.

Jeszcze odnośnie odwagi czy braku odwagi wśród sportowców... Zdecydowana większość CZOŁOWYCH rosyjskich szachistów potępiła agresję. A mówimy o sporcie bardzo ważnym dla tego kraju, w odróżnieniu od żużla. Dodam, że prezydentem międzynarodowej federacji jest putinowki pionek, więc konsekwencje dla zawodników i ich rodzin mogą być dotkliwe.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#550 Postautor: Kargolo » 4 marca 2022, o 07:52

Gelo pisze:Oczekujecie od niezbyt rozgarniętego ruska taktu i dyplomacji? Ja rozumiem, że udzielając się na forum żużel.info należymy do śmietanki intelektualnej ale nie mierzmy wszystkich swoją miarą. Grisza to tylko żużlowiec, którego prawdopodobnie będziemy oglądać tyłko w zimowych powtórkach w telewizji.

Kristina Repelewska i Alesia Mihdaliowa to też tylko sportsmenki, nawet byłe sportsmenki. Pochodzące z Białorusi. Na FB można zauważyć jak mocno się angażują w pomoc uchodźcom, jak potępiają działania putina. I one nie robią tego dla ratowania karier, bo nie grają zawodowo od kilku lat. Wiadomo, że ich zasięgi są nieporównywalne, ale ich przykład jeszcze bardziej ujaskrawia "wpierdalałem mandarynki, nie mam zdania" Grigorija.
Wstyd mi, że taki ktoś był kapitanem mojej ukochanej drużyny.
ravajas pisze:I jeszcze temat jakichś mitycznych "antyszczepów" się pojawił? :D Wracając do kwestii wojny, to Mnie w każdym razie cieszy, że społeczeństwo choć trochę dorosło. Raptem dwanaście lat temu krzyczano "jeszcze jeden! jeszcze jeden!", a dziś? Dziś widać jak na dłoni, że nadęty bezradnością, głupotą i chciwością Unii Europejskiej pod kierownictwem Niemiec na hegemona Putin nie spadł z nieba.

Dokładnie. Bezczelność putina była przez lata karmiona działaniami UE. Widział w tej organizacji bandę klaunów, która pozwoli mu na wszystko bez żadnych konsekwencji. Cieszy to, że w końcu UE jakkolwiek się sprzeciwia. A widząc jak Polacy pomagają uchodźcom serce rośnie. Robimy to, czego nikt nie zrobił dla naszych dziadków i pradziadków 80 lat temu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!