Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KDS
Junior

Re: Oprawa i doping na meczach

#3176 Postautor: KDS » 27 lipca 2021, o 13:30

Kargolo pisze:I w ogóle nie czuć było radości z PO, żadnego "mamy playoffy, Motorze mamy playoffy"

To akurat było, po 13 biegu, tylko spiker zagłuszył i się nie poniosło na cały stadion.

Radości jakiejś wielkiej nie było, bo w sumie wynik nie był żadnym zaskoczeniem. Każdy był pewien tego awansu jeszcze przed 1 biegiem.

Co do "sędzia ch..." to również jest mi wstyd i mam nadzieję, że to ostatni raz.

"Jak wygramy to się schlamy" też mi nie pasuje do Z5, chociaż rozumiem emocje niektórych i chęć "świętowania" w taki sposób. Jednak mimo wszystko dla takich przyśpiewek to Arena Lublin jest zdecydowanie lepszym miejscem ;)

Ale żeby nie było, że tylko narzekam, to poza tymi incydentami doping i atmosfera na naszym stadionie jest na mega wysokim poziomie i wielki szacun dla ludzi, którzy to ogarniają.

blajar
Trener

#3177 Postautor: blajar » 27 lipca 2021, o 13:38

KDS pisze:
"Jak wygramy to się schlamy" też mi nie pasuje do Z5, chociaż rozumiem emocje niektórych i chęć "świętowania" w taki sposób. Jednak mimo wszystko dla takich przyśpiewek to Arena Lublin jest zdecydowanie lepszym miejscem ;)

W Toruniu niektórzy nie czekali nawet na wynik meczu :D
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

ermen
Zawodowiec

#3178 Postautor: ermen » 27 lipca 2021, o 13:41

Gość wyraźnie uwierzył, że jest ważny. Intonacja na sędziego i " się schlamy" już była słusznie wytknięta i zjechana po całości. Ja jeszcze dodam absurdalną i po prostu głupią przemowę do zawodników, w której zamiast mówić o wsparciu kibiców w play-off, jakie otrzyma drużyna, mówi czego oczekuje od zawodników. Całość żenująca.
Każdemu jego Everest...

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3179 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 27 lipca 2021, o 13:51

Czy ktoś ze Speedway Euphorii jest na forum i mógłby jakieś stanowisko zająć? :)

Flagg
Trener

#3180 Postautor: Flagg » 27 lipca 2021, o 14:05

KrzyczącyK1b1c pisze:Czy ktoś ze Speedway Euphorii jest na forum i mógłby jakieś stanowisko zająć? :)

Obawiam się, że jedyne stanowisko jakieś usłyszysz to "wstawaj, albo wypierd***" :)

O ile przyśpiewki na sędziego i o piciu można jeszcze jakoś przeżyć, bo to po postu pokaż zwykłego buractwa, tak przemowa, o której wspomniał kolega wyżej, to już gruby odjazd. Jeszcze trochę i będą zawodników na dywanik wzywać?

Mam wrażenie, że z każdym kolejnym sezonem, hasło "klub to my, nie wy", trochę za mocno wchodzi w SE
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Czarek
Trener

#3181 Postautor: Czarek » 27 lipca 2021, o 14:07

ermen pisze:Gość wyraźnie uwierzył, że jest ważny. Intonacja na sędziego i " się schlamy" już była słusznie wytknięta i zjechana po całości. Ja jeszcze dodam absurdalną i po prostu głupią przemowę do zawodników, w której zamiast mówić o wsparciu kibiców w play-off, jakie otrzyma drużyna, mówi czego oczekuje od zawodników. Całość żenująca.

I z takim zażenowaniem przyjęli to zawodnicy. Przecież nikt nie będzie poważnie traktował tak wyglądającego kolesia. Wokół ludzie w barwach, a tu wyskakuje jakiś golas.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

ermen
Zawodowiec

#3182 Postautor: ermen » 27 lipca 2021, o 14:22

I do tego wymachuje rękoma w kierunku zawodników. Mina Griszy jasno wskazywała co o tym myśli...
Każdemu jego Everest...

Ramian1
Senior

#3183 Postautor: Ramian1 » 27 lipca 2021, o 14:27

no powiem Wam że jak w tv chyba z 2 czy trzy razy usłyszałem wyraźne "sędzia ch.." to mnie rozwaliło, przekaz poszedł świat, najlepszych kibiców na świecie :shock: :roll:

Czarek
Trener

#3184 Postautor: Czarek » 27 lipca 2021, o 14:29

Nie polecam wejścia z dzieckiem na sektor nad Bystrzycą. Uszy więdną.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Ramian1
Senior

#3185 Postautor: Ramian1 » 27 lipca 2021, o 14:31

wszystko można ale czemu tak blisko mikrofonów :lol: :lol: :lol:

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3186 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 27 lipca 2021, o 14:33

Jak był bojkot SE w tamtym sezonie, to jakość dopingu nie spadła jakoś znacząco. Mam nadzieję, że Kępa spotka się z ludźmi z SE i trochę ukróci temat.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3187 Postautor: Kargolo » 27 lipca 2021, o 14:45

No bez jaj, co Kępa ma tu do gadania? :D

Kupują bilety, organizują się, przynoszą odpowiednie akcesoria i prowadzą doping.

A że ten doping nie każdemu się podoba i wczoraj był momentami żenujący to już nic z tym nie zrobimy ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3188 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 27 lipca 2021, o 14:47

Kargolo pisze:No bez jaj, co Kępa ma tu do gadania? :D

Kupują bilety, organizują się, przynoszą odpowiednie akcesoria i prowadzą doping.

A że ten doping nie każdemu się podoba i wczoraj był momentami żenujący to już nic z tym nie zrobimy ;)

Oni normalnie kupują bilety, czy mają jakąś współpracę z Klubem, by mieć akurat ten sektor? Bo kiedyś się spruli, że Klub im nie zaklepał miejscówek.

piteRR

#3189 Postautor: piteRR » 27 lipca 2021, o 15:21

Czarek pisze:
ermen pisze:Gość wyraźnie uwierzył, że jest ważny. Intonacja na sędziego i " się schlamy" już była słusznie wytknięta i zjechana po całości. Ja jeszcze dodam absurdalną i po prostu głupią przemowę do zawodników, w której zamiast mówić o wsparciu kibiców w play-off, jakie otrzyma drużyna, mówi czego oczekuje od zawodników. Całość żenująca.

I z takim zażenowaniem przyjęli to zawodnicy. Przecież nikt nie będzie poważnie traktował tak wyglądającego kolesia. Wokół ludzie w barwach, a tu wyskakuje jakiś golas.

Można jaśniej, bo zaraz po 15 biegu musiałem wyjść ze stadionu?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3190 Postautor: Kargolo » 27 lipca 2021, o 15:29

Osoba prowadząca doping wezwała zawodników pod sektor i zaczęła jakiś pijany wywód, że "tu na sektorze są ludzie, którzy oddaliby za was życie (sic!)", a później przedstawiła swoje wymagania wobec żużlowców.

Generalnie słaba sytuacja.

ermen
Zawodowiec

#3191 Postautor: ermen » 27 lipca 2021, o 16:09

piteRR pisze:
Czarek pisze:

Można jaśniej, bo zaraz po 15 biegu musiałem wyjść ze stadionu?

Powinieneś się cieszyć, że nie oglądałeś tego żenującego "przedstawienia". Nic nie straciłeś :)
Każdemu jego Everest...

Raczejjj

#3192 Postautor: Raczejjj » 27 lipca 2021, o 16:47

KDS pisze:
Kargolo pisze:I w ogóle nie czuć było radości z PO, żadnego "mamy playoffy, Motorze mamy playoffy"

To akurat było, po 13 biegu, tylko spiker zagłuszył i się nie poniosło na cały stadion.

Radości jakiejś wielkiej nie było, bo w sumie wynik nie był żadnym zaskoczeniem. Każdy był pewien tego awansu jeszcze przed 1 biegiem.

Co do "sędzia ch..." to również jest mi wstyd i mam nadzieję, że to ostatni raz.

Ale żeby nie było, że tylko narzekam, to poza tymi incydentami doping i atmosfera na naszym stadionie jest na mega wysokim poziomie i wielki szacun dla ludzi, którzy to ogarniają.

My mamy race, wy smartfony. Także tego. Masz rację, nic się nie dzieje i jaki tu spokój. U siebie takie coś zaśpiewać to naprawdę trzeba mieć nie po kolei w głowie, no i to machanie telefonami do tego haha. Ta przyśpiewka to jest i zawsze była na wyjazdach szyderą w stosunku do gospodarzy. No ale czego wymagać.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#3193 Postautor: Saeyl » 27 lipca 2021, o 16:51

Znajoma wczoraj była na meczu (chodzi tylko na niektóre mecze) i dzisiaj mi powiedziała, że jak siedziała przy Euphorii to czuła się jakby patologia się dorwała do gniazda i tam kibicowała aż się za głowę łapała czasami. Niezłą laurkę sobie wystawiają ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3194 Postautor: kibicLBN » 27 lipca 2021, o 17:29

To nie było jakiego nabożeństwa w kościele, czy jak?
Chyba faktycznie ta moda na żużel coraz bardziej zmienia ten nasz żużel. ,,Sędzia ch***" padało nie raz nie dwa i nikt nie miał z tym problemu. Fakt , że wczoraj nie było ku temu okazji, bo de facto wszystkie decyzje były słuszne, no ale litości. Sporadycznie wulgaryzmy się pojawiały. Dziwne, że Grudziądza nie pożegnano legendarnym ,, Ekstraliga dla Grudziądza..." w obecnej sytuacji, aż się ciśnie na usta. A tutaj lament ,,matko bosko, przeklinajo".
W Toruniu sektor dopingujący jest zgrany, nie muszą nikogo wyganiać, motywować do podnoszenia tyłka. U nas człowiek, który nie ma zamiaru dopingować pcha się na ten sektor - szeroko pojętego fanklubu, który jest sektorem dopingowym od co najmniej 20 lat (tyle ja chodzę na żużel więc tyle mogę poświadczyć). I dziwicie się, że chłopaki się denerwują że im ktoś doping rozbija. Bo rozbija, jak w grupie więcej niż 10% olewa doping to ten doping się nie rozkręca. Po prostu, oni chcą dopingować z grupą, a nie być jednostkami pokrzykującymi w tłumie relaksujących się ludzi. Odbijcie od nich. Większość z nich była, jak klub był w czarnej d**** w II lidze, a większość lamentujących to w tej samej d**** miało wtedy żużel.

Jeśli coś takiego ktoś wymyślił, to faktycznie pomysł kiepski.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3195 Postautor: Kargolo » 27 lipca 2021, o 17:53

KibicLBN, to wszystko się zgadza.
Ja na przykład chcę oglądać żużel, nie do końca dopingować przez cały mecz, więc nie siadam na sektorze dopingującym. Akurat nie dziwię się, że chłopaki się denerwują, że ktoś tam siedzi i piknikuje. Nigdy też nie przeszkadzały mi wulgaryzmy, pozdrowienia dla sędziego, Ostrowa czy Grudziądza. W końcu to stadion, a nie filharmonia czy teatr, tu się dopinguje, są emocje. A jak martwicie się, że dzieci to słyszą to bez obaw - w pierwszej lepszej szkole, na boisku czy na placu zabaw to by Wam dopiero uszy zwiędły ;)

Osobiście brakowało mi mocniejszego zaznaczenia w dopingu, że zapewniliśmy sobie najlepsze miejsce od 30 lat. Wiadomo, to była formalność, ale jednak wczoraj kolejny sen się ziścił. No i ten żałosny monolog do zawodników. Sam chyba przyznasz, że to było słabe.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3196 Postautor: kibicLBN » 27 lipca 2021, o 18:06

Nie wiem jak to wyglądało, ja byłem w pracy 600km od stadionu, ale z relacji świadków wnioskuję, że było to słabe i nikomu niepotrzebne.
A w dużej mierze dzięki ,,modzie na żużel" preferuję wyjazdy ostatnio.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#3197 Postautor: tezetomaniak » 27 lipca 2021, o 18:40

Raczejjj pisze:My mamy race, wy smartfony. Także tego.

Cyfrowe wykluczenie biednych dzielnic Lublina :-x

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3198 Postautor: Torsen » 27 lipca 2021, o 22:30

Opisanych wyżej kretynizmów nie słyszałem - z wyjątkiem jakichś pijackich przyśpiewek opublikowanych w necie - ale to plus zachowania podczas meczu wystarcza w zupełności, by stwierdzić, że cechy przypisywane lubelskiej publiczności, szczególnie w roku 2019, należą już do przeszłości. Środowisko to zostało zinfiltrowane przez grypserę i jakąś inną patologię, której do niedawna z żużlem było nie po drodze.
Nawiasem, ogólnie nie najlepiej się dzieje na trybunach. Pomijam już gromkie "sędzia chuj" i konieczność tłumaczenia 6-latkowi, wcale nie na trybunie "prowadzącej doping", dlaczego niektórzy uważają, że to dobry sposób na wyrażanie siebie. Ale kolejny raz widzę ludzi konsumujących na stadionie alkohol, wylewających z siebie potoki wulgaryzmów... Naprawdę nie lepiej napruć się gdzieś indziej, niż na imprezie, bądź co bądź, za parę złotych, i nie robić z siebie publicznie neandertalczyka?

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#3199 Postautor: Saint » 28 lipca 2021, o 12:16

To ja dodam do tego całego obrazu bandy palaczy, którym ciężko ruszyć 4 litery pod płot lub na koronę. Dmuchają dymem dzieciom i starszym osobom w twarz. W momencie zwrócenia uwagi pojawia się tylko kilka wyszukanych epitetów i informacja, że te kilka metrów różnicy nie ma znaczenia… zastanawiam się tylko gdzie jest ochrona i dlaczego nie egzekwuje wytycznych organizatora … ? po to chyba jest też monitoring ale może ja się nie znam. Ostatni mecz był pod tym względem tragiczny - poddałem się po drugim zwróceniu uwagi. Banda podchmielonych dorosłych facetów zlewała wszystkie rodziny dookoła dmuchając dzieciom w twarz z tępym uśmiechem … może to miało być w ich mniemaniu zabawne …?

blajar
Trener

#3200 Postautor: blajar » 28 lipca 2021, o 12:58

Nie chodzę za często na inne, niż żużel, wydarzenia sportowe (zdarzy się na kosza, w przyszłym sezonie pewnie pójdę na siatkówkę) ale w zasadzie obraz kibiców żużlowych, z grubsza, od zawsze jest ten sam. Jest to sport gromadzący w Polsce na trybunach tysiące ludzi. Zapewne po części z powodu dość tanich biletów i otwartych stadionów mieszczących rzesze ludzi więc i na trybunach widać w większości cały przekrój społeczeństwa, a tu jest, jak jest. Ogorzałe twarze, sine nosy i nie do końca wiedzący, gdzie są (z powodu upojenia) ludzie to niestety norma i zmiany się nie spodziewam. Podobnie nie spodziewam się zmiany wśród tych, którzy bilet kupili i "im się należy" robienie tego, na co mają ochotę bez zwracania uwagi na innych kibicujących.

Co do sektora C3. Na ostatnim meczu nie byłem więc polegam tylko na relacjach wyżej ale wygląda na to, że przydałaby się jakaś autorefleksja. Nikt nie oczekuje cytowania Mickiewicza czy Kochanowskiego ale względny poziom warto trzymać, bo, jak by nie patrzeć, to ten sektor w większości prowadzi za sobą cały stadion.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz