#199 Postautor: Flagg » 5 maja 2021, o 12:37
Z ta wyjazdową lipą, to ja bym jednak uważał, bo cyferki pói co wyglądają tak, że Michelsen poza Lublinem ma srednią 1,3, a Buczek 1,43.
Ale to o dziwo Buczkowski zbiera jopy za jazdę na obcych torach...
Nie wiem jakie kto miał wymagania względem Buczka, ale chyba każdy kto ma względne pojęcie o Elidze, liczył sie z tym, że na wyjazdach od Buczka możemy liczyć głównie na ogrywanie juniorów i U-24. Od czasu do czasu strzelenie jakiegoś słabszego seniora. Ale on nie będzie wygrywac z Dudkiem, Madsenem czy Pedersenem. Pewnie nawet Przedpełski na Motoarenie to będą za wysokie progi. Ale tych co ma ogrywać - ogrywa
Na 7 biegów wyjazdowych, tylko raz przywiózł zero. Raz. W pierwszym biegu w Gorzowie, gdzie jechał na Woźniaka i Thomsena. Pozostałe 6 biegów to zawsze punkty, w sumie 7. I nie punkty na trupach, albo na swoich. W każdym z tych 6 biegów przywoził za plecami przynajmniej jednego zawodnika rywala. Czy to był junior czy U-24, czy senior to jest jakby tutaj drugorzedne. Na takich jest wystawiany i takich wozi. A wygranych nad Dudkiem, Vaculem czy Zmarzlikiem naprawdę ciężko oczekiwać.
Jego bilans z seniorami przeciwnika:
vs Thomsen 0-3
vs Wozniak 1-1
vs Zmarzlik 0-1
vs Vaculik 0-1
vs Dudek 0-2
Co on niby z tego miał jeszcze wygrać? Ok, moze ograc z raz Thomsena, ale poza tym?
Dla porównania Michelsen, zdobył na wyjazdach narazie 13 punktów. NIby fajnie, nie? Ale z tych 13 punktów, 7 zrobił na kolegach z druzyny i 6 na rywalach. Czy de facto i Michelsen i Buczek póki co pokonali taką sama ilość rywali w meczach wyjazdowych.
Dla mnie póki co Buczek na wyjazdach jedzie swoje. Nie spodziewałem się ani wiecej, ani mniej. To nie on ma poprawiac swoje 1.43, tylko np. Michelsen wozić więcej punktów.
Natomiast postawa Buczka w Lublinie to już osobny temat. Tutaj jest miejsce na bardzo dużą poprawę.
Ostatnio zmieniony 5 maja 2021, o 12:53 przez
Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski