Krzysztof Buczkowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
SwiDarek
Junior

Re: Krzysztof Buczkowski

#176 Postautor: SwiDarek » 4 maja 2021, o 15:26

Czarek pisze:Zwłaszcza, że Buczkowski jechał w tym meczu odważniej, a chyba o to chodziło.

O "to" będzie chodziło jak do tej "odwagi" dorzuci jeszcze i prędkość - to i ja odszczekam co o Buczku napisałem - tymczasem "budujmy" młodzież lub Kuberę bo w perspektywie czasu to się bardziej opłaci niż "budowanie Buczka".
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#177 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2021, o 15:39

Z naszymi umiejętnościami negocjacyjnymi jesteśmy skazani na Buczka w 2022 również, chyba ze spadnie jednak Falubaz - na co się nie zanosi. Tak więc trzeba chyba spróbować chłopa przywrócić do dawnej dyspozycji, bo zamieniać go na Krzycha Kasprzaka albo Przema Pawlickiego to nie jest jakaś rewolucja jakosciowa
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#178 Postautor: Perez » 4 maja 2021, o 15:56

Czarek pisze:Zwłaszcza, że Buczkowski jechał w tym meczu odważniej, a chyba o to chodziło.

Dokładnie i nie łamał się w łuku na 2 razy moim zdaniem widać było poprawę. Ja też bym go puścił jeszcze raz a pewnie i dwa.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

SwiDarek
Junior

#179 Postautor: SwiDarek » 4 maja 2021, o 16:22

kibicLBN pisze: bo zamieniać go na Krzycha Kasprzaka albo Przema Pawlickiego to nie jest jakaś rewolucja jakosciowa

W sumie Pawlicki to wiekowo jest chyba lepsza opcja od obu Krzysiów. Do tego można założyć, że w jego przypadku jazda w Lublinie mogłaby podziałać odbudowująco jak na Jarka/Mateja... niemniej jednak gwarancji z Pawlickim nie ma.

Wiecie. Za rok na rynek wróci Drabol - ciekawe ile monety trzeba będzie za takiego grajka posypać...
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Kaman
Kadrowicz

#180 Postautor: Kaman » 4 maja 2021, o 16:31

SwiDarek pisze:
kibicLBN pisze: bo zamieniać go na Krzycha Kasprzaka albo Przema Pawlickiego to nie jest jakaś rewolucja jakosciowa

Wiecie. Za rok na rynek wróci Drabol - ciekawe ile monety trzeba będzie za takiego grajka posypać...

POLADA chce mu dowalić 2 lata za mataczenie.

SwiDarek
Junior

#181 Postautor: SwiDarek » 4 maja 2021, o 16:38

Kaman pisze:POLADA chce mu dowalić 2 lata za mataczenie.
Tymczasem ma rok. Szczerze uważam, że nie wkleją mu więcej. I generalnie na miejscu Ruskiego Kloca zrobiłbym wszystko, żeby się tak nie stało bo kroplówkę podał mu Lekarz Sparty - co śmierdzi sporym odszkodowaniem...
DON'T THINK!!! DRINK!!!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#182 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 maja 2021, o 17:06

Ja chcę tylko przypomnieć, że Przemek Pawlicki jedzie przyzwoicie w tym sezonie. Gdyby Buczek kręcił takie liczby u nas, to byśmy wygrali wszystkie mecze na +20 (z wyjątkiem Stali) :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#183 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2021, o 17:13

Wiem, ale w zeszłym sezonie szli łeb w łeb
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Kalhorn
Junior

#184 Postautor: Kalhorn » 4 maja 2021, o 17:21

Buczek w Zielonce w 2 swoich biegach przegrał jedynie z Dudkiem i został odsunięty na rzecz Cierniaka (moim zdaniem nieco przedwcześnie). Potrenuje u nas, "połapie kąty" i dopasuje sprzęt na do naszego toru. Rewelacyjnie by było jakby pojechał z Toruniem na 8+.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#185 Postautor: Gelo » 4 maja 2021, o 17:29

Według mnie to za wysoka poprzeczka dla Krzyśka w obecnej formie. Ja będę zadowolony jak będzie wygrywał z juniorami i u24 rywali i przy okazji zrobi trochę wiatru na torze.

SwiDarek
Junior

#186 Postautor: SwiDarek » 4 maja 2021, o 17:44

W drużynie, która chce się w playoff bić o medale "wiatr" to zawodnik może robić na treningu. W meczu jest to o tyle niebezpieczne, że w przypadku potknięcia innego rajdera (patrz 3 defekty Mikkiego) bariera błędu staje się baaaardzo cieniutka. Jest fajnie bo juniorzy jadą na 8+ punktów - a co jak zaliczą wtopę?

Punktów seniora na pewne 5-6+ braknie. O rozrachunku typu "kolekcjonowanie bonusów" chyba nikomu nie należy przypominać bo nas w zeszłym roku kosztował udział w PO.

Niestety Krzysztof zawodzi planowo i regularnie i planowo i regularnie na motorze wygląda słabo. Może lepiej niż jak w łuk się łamał na 4/5 razy - ale nadal baaaardzo słabo.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Flagg
Trener

#187 Postautor: Flagg » 4 maja 2021, o 18:50

Też bym chciał mieć ciastko i zjeść ciastko, ale obawiam się, że tak się jednak nie da.

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że Buczek zawodzi planowo i regularnie, bo jak dla mnie póki co zawiódł w dwóch meczach na 4. W Gorzowie nie zawiódł, pojechał, co miał pojechać. Nie błysnął, ale nie zawiódł. W Zielonej nie zawiódł. Pojechał, co miał pojechać. To, że przegrał 2 razy z Dudkiem nie można absolutnie nazwać zawodem. Kwestia tego, czy fajnie wyglądał na motocyklu czy nie, to już jest indywidualna opinia. Punktowo w Zielonej nie zawiódł, wygrał, z kim miał wygrac. A rozliczać go z biegów, w których nie strartował raczej sie nie powinno.

No i na coś się musisz zdecydować, bo z jednej strony piszesz, że lepiej budować Kuberę (choć nie wiem, co ma budowanie Kubery do Buczka, bo przecież Dominik ma swoje planowe 4 biegi w meczu bez względu na to, co pojedzie Krzysiek) albo lepiej budowac juniorów. Ale nie Buczka. A tutaj twierdzisz, że nie zawsze juniorzy bedą robić po 8 pkt i wtdy będziemy potrzebować coś więcej niż zawodnika robiącego wiatr. A skad chcesz go wziąć, skoro jak sam twierdzisz, lepiej zmieniać Buczka po pierwszym biegu juniorami?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Czarek
Trener

#188 Postautor: Czarek » 4 maja 2021, o 19:03

Jeśli Buczkowski jeszcze ze 2-3 mecze będzie trzymał się kurczowo krawężnika, co świadczy o strachu, to nadziei na przełamanie nie widzę.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#189 Postautor: Speedway » 4 maja 2021, o 22:30

Co to ma wspolnego ze strachem? Jest wolny wiec jedzie w miare wasko by blokowac szybszych rywali. Przeciez jakby zaczal te swoje wygibusy robic pod banda, to by go nie tyle wyprzedzali, co wrecz omijali.
Ale licze ze wroci jeszcze choc troche stary Buczek i pokaze ze jednak umie w zuzel :)
Obrazek

bullq

#190 Postautor: bullq » 5 maja 2021, o 09:55

Ja bym to odwrócił. Jest wolny bo jedzie przy krawężniku.

Flagg
Trener

#191 Postautor: Flagg » 5 maja 2021, o 09:56

Jeśli dobrze popatrzyłem w program, to Buczek z Toruniem ma w dwóch pierwszych biegach braci Holderów i Juniorów. Jeśli objedzie choćby jednego brata, to uznam to za wynik satysfakcjonujący. Potem w 3 i 4 serii już zaczną się schody.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Kaman
Kadrowicz

#192 Postautor: Kaman » 5 maja 2021, o 10:05

Flagg pisze:Jeśli dobrze popatrzyłem w program, to Buczek z Toruniem ma w dwóch pierwszych biegach braci Holderów i Juniorów. Jeśli objedzie choćby jednego brata, to uznam to za wynik satysfakcjonujący. Potem w 3 i 4 serii już zaczną się schody.

Ciężka przeprawa przed nim...

4. Lampart, Ch.Holder, Buczkowski, Lewandowski 2pkt
7. Żupiński, Buczkowski, J.Holder, G. Łaguta 1pkt
9. G. Łaguta, Przedpełski, Buczkowski, Miedziński 1pkt
13. Buczkowski, J.Holder, Michelsen, Lambert (zmiana ? :)

SwiDarek
Junior

#193 Postautor: SwiDarek » 5 maja 2021, o 10:16

Ja bym takim optymistą nie był - mecz jest u nas i jak Buczek będzie kaleczył łuki jak ostatnio to raczej tak to obstawiam:

4. Lampart, Ch.Holder, Buczkowski, Lewandowski punktów 1 lub 0
7. Żupiński, Buczkowski, J.Holder, G. Łaguta punktów 1 lub 0
9. G. Łaguta, Przedpełski, Buczkowski, Miedziński -
13. Buczkowski, J.Holder, Michelsen, Lambert -

tak bym to widział - realnie dwa starty dwa punkty - zmiana... sorki ale zrobienie punktów na Krysi to Buczkowi nie grozi w obecnej formie.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#194 Postautor: grzesieck » 5 maja 2021, o 11:04

w obecnej formie, czy tez w jakiejkolwiek formie, nie grozi mu rowniez strata punktow z Lewandowskim i Zupinskim, wiec te '1 lub 0' w biegach 4 i 7 to jest przesada
METHANOL ADVENTURE TEAM

SwiDarek
Junior

#195 Postautor: SwiDarek » 5 maja 2021, o 11:24

grzesieck pisze:w obecnej formie, czy tez w jakiejkolwiek formie, nie grozi mu rowniez strata punktow z Lewandowskim i Zupinskim, wiec te '1 lub 0' w biegach 4 i 7 to jest przesada

to zostawmy mu po 1 punkcie bo na Lamparta, Krysię H i Jacusia H jest za cienki w uszach. CZyli dwa biegi - dwa punkty i zmiana... to realne możliwości Krzycha w obecnej formie.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

blajar
Trener

#196 Postautor: blajar » 5 maja 2021, o 11:29

A może dajmy sobie spokój z zapisywaniem punktów przed meczem w ogóle?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

KrzysiekS
Senior

#197 Postautor: KrzysiekS » 5 maja 2021, o 12:14

Myślę że trochę wszyscy lipy na wyjazdach się spodziewali, ale u siebie liczyli na coś a`la Miedziak Toruń. Czasem powinien w domu pykać i takiego Chrisa czy Lambo, bo do wożenia Żupińskiego wystarczałby i Miesiąc. Co do budowania to Buczka potrzebujemy jak tlenu obok juniorów jeśli cele są ambitne na tu i teraz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#198 Postautor: Gelo » 5 maja 2021, o 12:23

Hm. Tak czytam i czytam i mogę wywnioskować, że oczekiwania są takie jakby to podjęcia było jakieś 80 punktów w meczu. Chciałoby się mieć ośmiu gości na 10 punktów ale tak to niestety nie działa. Nigdzie. Trzy punkty w dwóch startach na wyjeździe dla nominalnie najsłabszego ogniwa to nie jest zły wynik.

Flagg
Trener

#199 Postautor: Flagg » 5 maja 2021, o 12:37

Z ta wyjazdową lipą, to ja bym jednak uważał, bo cyferki pói co wyglądają tak, że Michelsen poza Lublinem ma srednią 1,3, a Buczek 1,43.
Ale to o dziwo Buczkowski zbiera jopy za jazdę na obcych torach...

Nie wiem jakie kto miał wymagania względem Buczka, ale chyba każdy kto ma względne pojęcie o Elidze, liczył sie z tym, że na wyjazdach od Buczka możemy liczyć głównie na ogrywanie juniorów i U-24. Od czasu do czasu strzelenie jakiegoś słabszego seniora. Ale on nie będzie wygrywac z Dudkiem, Madsenem czy Pedersenem. Pewnie nawet Przedpełski na Motoarenie to będą za wysokie progi. Ale tych co ma ogrywać - ogrywa

Na 7 biegów wyjazdowych, tylko raz przywiózł zero. Raz. W pierwszym biegu w Gorzowie, gdzie jechał na Woźniaka i Thomsena. Pozostałe 6 biegów to zawsze punkty, w sumie 7. I nie punkty na trupach, albo na swoich. W każdym z tych 6 biegów przywoził za plecami przynajmniej jednego zawodnika rywala. Czy to był junior czy U-24, czy senior to jest jakby tutaj drugorzedne. Na takich jest wystawiany i takich wozi. A wygranych nad Dudkiem, Vaculem czy Zmarzlikiem naprawdę ciężko oczekiwać.

Jego bilans z seniorami przeciwnika:
vs Thomsen 0-3
vs Wozniak 1-1
vs Zmarzlik 0-1
vs Vaculik 0-1
vs Dudek 0-2

Co on niby z tego miał jeszcze wygrać? Ok, moze ograc z raz Thomsena, ale poza tym?

Dla porównania Michelsen, zdobył na wyjazdach narazie 13 punktów. NIby fajnie, nie? Ale z tych 13 punktów, 7 zrobił na kolegach z druzyny i 6 na rywalach. Czy de facto i Michelsen i Buczek póki co pokonali taką sama ilość rywali w meczach wyjazdowych.

Dla mnie póki co Buczek na wyjazdach jedzie swoje. Nie spodziewałem się ani wiecej, ani mniej. To nie on ma poprawiac swoje 1.43, tylko np. Michelsen wozić więcej punktów.

Natomiast postawa Buczka w Lublinie to już osobny temat. Tutaj jest miejsce na bardzo dużą poprawę.
Ostatnio zmieniony 5 maja 2021, o 12:53 przez Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.

blajar
Trener

#200 Postautor: blajar » 5 maja 2021, o 12:37

Po spasowaniu na treningach chciałbym żeby Krzysiek w pierwszym starcie był w stanie klepnąć Chrisa, który teoretycznie spasowany nie będzie. Później może być ciężej o punkty na seniorach. Tak to widzę :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz