Maxx pisze:Jak sprzedawać to szybko i dobrze, zresztą jak na sprzedawcę roku przystało...![]()
Hehe - słuszne spostrzeżenie - dewiza życiowa: co robić, żeby nic nie robić, zarobić i wyjść na swoje.
Nie masz racji. Istnieje wiele okoliczności, które mogą całkowicie wyłączyć odpowiedzialność i to nawet w sprawach o zabójstwo - np. obrona konieczna. Wyjaśnienia mogą całkowicie zmienić sytuację. W tym wypadku pewnie by nie zmieniły
ale mówimy o uchybieniach proceduralnych, a tu nie ma miejsca na "co by było gdyby" (które, jak wiem, bardzo lubisz) Klub nie dopełnił formalności i kropka.
Normalnie takie postępowanie byłoby nieważne.
A kto mu je odebrał?Śledź nie miał prawa do obrony
i nie został powiadomiony o nałożeniu na niego kary
, nie mówiąc o terminie i trybie odwołania
Twoja polemika jest bezprzedmiotowa, bo nie spiaramy się o to, czy bus jest narzędziem pracy, czy przedmiotem ułatwiającym zawodnikowi pracę, ale o to, czy Śledź, kupując go, przygotowywał się do sezonu, czy defraudował kasę. Jeśli nawet uznać bus za przedmiot ułatwiający pracę (cokolwiek by to miało znaczyć), to jego zakup nadal mieści się w pojęciu przygotowywania do sezonu.

Znów mnie prowokujesz. Odpowiem, Ty mnie zwyzywasz, odpowiem i się obrazisz. Tak kiedyś było, nie chcę tego znów. Więc daruj sobie proszę.
Nie prezentuję prawd objawionych, ani jedynie słusznych. A jak o czymś wiem, to piszę. Nie wiem gdzie tu dostrzegasz morały.
Są takie sytuacje, w których nie można się ani stawić, ani zawiadomić o przyczynach.
Właśnie po to trzeba delikwenta wysłuchać przed ukaraniem, żeby się upewnić, że taka sytuacja nie miała miejsca. Śledzia natomiast ukarano, bo jedna pani powiedziała drugiej pani, że trzecia pani widziała go w Białce.
Ten, kto go ukarał bez wysłuchania co ma na ten temat do powiedzenia.
Kontrakt mówi w jakiej sytuacji można nałożyć karę. Z automatu żadna kara nie zapada.
Mówi że nie jest zainteresowany odwołaniem, bo nie chce wracać do Klubu, który go tak potraktował.
A zatem gdyby go tak nie potraktował, być może byłby zainteresowany złożeniem odwołania.
Gelu, mówimy o dwóch różnych rzeczach. Ja Ci mówię, jak to formalnie powinno wyglądać, żeby miał ręce i nogi, a Ty odpowiadasz, że to nie ważne, bo i tak wiadomo, że Śledź nie chce się odwoływać, a w ogóle to on zaczął i dobrze mu tak. Ale pewne zasady postępowania obowiązują i nie można ich łamać tylko dlatego, że ma się rację. Albo się uważa, że się ją ma.
Do porozumienia nie dojdziecie nigdy bo dyskutujecie o zupelnie czym innym.
Bimmer pisze:List z informacją o karze i drodze odwoławczej? To dla forum cenna informacja, chyba pierwszy raz wypływa, ale akurat nijak się ma do zacytowanego przepisu, który mówi o czymś innym.
Shack pisze:Bimmer pisze:List z informacją o karze i drodze odwoławczej? To dla forum cenna informacja, chyba pierwszy raz wypływa, ale akurat nijak się ma do zacytowanego przepisu, który mówi o czymś innym.
a może trzeba było posłać kuriera z kwiatami ?????? chodzą słuchy ze Twoj idol Dario opendzlował swoje motory, to chyba jasne dlaczego sie nie odwoływał.
Cz@rek pisze:Po lekturze ostatniego TŻ widzę że macie sporo wspólnego. A tak na marginesie to w jaki sposób J.M. zarobił w tym sezonie ok.10000 tys.jak sam podaje w ostatnimTŻ?
Nie wiem zrobił w sumie ze 20 pkt.?(jeśli ktoś prowadzi statystyki
proszę o korektę) Czyzby w Lublinie podpisywane były tak lukratywne
kontrakty![]()
Krzyś pisze:A po co mu te padaczki skoro skończył już z tym sportem? Przecież ten sprzet nie nadawał się do niczego więc kto chciałby go kupić (no moze po za szkółką).
Krzyś pisze:Shack nie może tego przeboleć że nikt do tej pory nie dał mu kwiatów za zasługi dla klubu więc wszystko jasne...
Trzeba dać prawo do obrony przed nałożeniem kary, czyli wysłuchać, co ma w sprawie do powiedzenia. PO przewinieniu, a nie przed - to chyba jasne.
Shack pisze:Krzyś pisze:A po co mu te padaczki skoro skończył już z tym sportem? Przecież ten sprzet nie nadawał się do niczego więc kto chciałby go kupić (no moze po za szkółką).
chodziło o składanie odwołania, jak nie rozumiesz to sie nie wtrącajKrzyś pisze:Shack nie może tego przeboleć że nikt do tej pory nie dał mu kwiatów za zasługi dla klubu więc wszystko jasne...
za jakie zasługi ????? mówiłem ci juz ze jestes głupszy od musztardy ?
Krzyś pisze:Należy Ci się Order Towarzystwa Żuzlowego Sipma Lublin za szerzenie propagandy...Kur..kiedy koles skonczysz z takimi tekstami np."chodzą słuchy itp." dowody, dowody ze tak jest. Czy nie zdajesz sobie sprawy że jak nie masz dowodów to sa to pomówienia...Co ty gościu chcesz osiągnąć? Chcesz awansować na toromistrza czy kierowcę polewaczki?
Shack pisze:Cz@rek pisze:Po lekturze ostatniego TŻ widzę że macie sporo wspólnego. A tak na marginesie to w jaki sposób J.M. zarobił w tym sezonie ok.10000 tys.jak sam podaje w ostatnimTŻ?
Nie wiem zrobił w sumie ze 20 pkt.?(jeśli ktoś prowadzi statystyki
proszę o korektę) Czyzby w Lublinie podpisywane były tak lukratywne
kontrakty![]()
10 000 ... nie wiem jakie są fakty ale patrząc na stawke za punkt to całkiem możliwe.