Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
TreleMorele
Senior

Re: Żużel w TV

#9376 Postautor: TreleMorele » 18 lipca 2020, o 19:00

CKM1946 pisze:Ten tor w Bydgoszczy to poezja . Zdecydowanie najlepszy żużel w Polsce w tym roku.

W Czestochowie też był niezły :cool: :cool:
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

CKM1946
Zawodowiec

#9377 Postautor: CKM1946 » 18 lipca 2020, o 19:05

TreleMorele pisze:
CKM1946 pisze:Ten tor w Bydgoszczy to poezja . Zdecydowanie najlepszy żużel w Polsce w tym roku.

W Czestochowie też był niezły :cool: :cool:

W Częstochowie ostatni mecz na prawdę dobry to był mecz z Lesznem 2018. Wtedy chodziła każda scieżka na torze. Teraz jest inna koncepcja przygotowywania toru. Taka której ja nie rozumiem.

Jeśli mówisz o ostatniej niedzieli to procesja na torze i kluczowe rozegranie 1 luku.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#9378 Postautor: DrPaiHiWo » 18 lipca 2020, o 19:48

CKM1946 pisze:W Częstochowie ostatni mecz na prawdę dobry to był mecz z Lesznem 2018. Wtedy chodziła każda scieżka na torze. Teraz jest inna koncepcja przygotowywania toru. Taka której ja nie rozumiem.

Jeśli mówisz o ostatniej niedzieli to procesja na torze i kluczowe rozegranie 1 luku.

Kluczem jest karać za beton.
Walki na nim zero a wyniki znane już po pierwszym łuku.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

CKM1946
Zawodowiec

#9379 Postautor: CKM1946 » 18 lipca 2020, o 19:51

DrPaiHiWo pisze:
CKM1946 pisze:W Częstochowie ostatni mecz na prawdę dobry to był mecz z Lesznem 2018. Wtedy chodziła każda scieżka na torze. Teraz jest inna koncepcja przygotowywania toru. Taka której ja nie rozumiem.

Kluczem jest karać za beton.

Beton jest też robiony bo niestety są komisarze torów. A nawet jak się nie zrobi betonu to zaraz kierownik drużyny przeciwnej biega za komisarzem i koło sie zamyka. Dlatego żużel sie zabija.

W niedziele tor w zasadzie sam sie zrobił. Padało całą sobotę praktycznie do rana w niedziele.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#9380 Postautor: tezetomaniak » 19 lipca 2020, o 08:50

DrPaiHiWo pisze:Kluczem jest karać za beton.

Nie powielajcie tych bredni. Grudziądz uchodził za największy beton w Polsce, a Gollob (nie tylko) robił więcej akcji po płocie w jednym meczu, niż ktoś w Lublinie przez cały sezon.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#9381 Postautor: Torsen » 19 lipca 2020, o 11:25

Ale tajemica grudziądzkiego płotu też już wyszła na jaw.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9382 Postautor: Kargolo » 19 lipca 2020, o 13:14

Według mnie czerwo dla Saszy słuszne. Patrzy na gościa i od razu z premedytacją wbija go w płot jak młotek gwoździa.
Jak za takie coś nie należy się czerwona kartka to nie wiem za co ma się należeć.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

waha
Junior

#9383 Postautor: waha » 19 lipca 2020, o 13:26

Dla mnie zasłużył na wykluczenie i żółtą kartkę. Czerwona to za duża kara.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9384 Postautor: Kargolo » 19 lipca 2020, o 14:04

Pan Edward Durda przedstawia składy: "w bramce.. yy.. Kim Nilsson z numerem pierwszym" ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

mechanizator
Junior

#9385 Postautor: mechanizator » 19 lipca 2020, o 14:04

To Edward Durda prowadzi transmisję z meczu Tarnów- Toruń ?

Kaman
Kadrowicz

#9386 Postautor: Kaman » 19 lipca 2020, o 14:15

mechanizator pisze:To Edward Durda prowadzi transmisję z meczu Tarnów- Toruń ?

tak

mema
Senior

#9387 Postautor: mema » 19 lipca 2020, o 14:39

TreleMorele pisze:Wykluczenie mogę się zgodzić ale czerwona kartka to odleciał grubo i tym sposobem zaklepal 2pkt meczowe gospodarzom .

Jak ma nad sobą takieg genialnego szefa Demskiego który co tydzień wszystko interpretuje inaczej.Przypominam że uznał że Wiktor Lampart za akcję z nogą na Karczmarzu powinien dostać czerwień. Tutaj nie mógł postąpić inaczej.

Kaman
Kadrowicz

#9388 Postautor: Kaman » 19 lipca 2020, o 19:23

Czarek
Trener

#9389 Postautor: Czarek » 20 lipca 2020, o 09:07

Materiał o kibicach Motoru na podnośnikach w Polsacie kuriozalny. Jest o powrocie Motoru do "Ekstraklasy" (w stacji, która jednak ma coś wspólnego z żużlem!), Lorek pieprzy o jakichś "bike'ach" (przeciętny odbiorca pewnie zrozumiał, że chodzi o bajki), a w pewnym momencie pokazane są kilogramy śmieci, pozostawione przez lubelskich kibiców na trybunach. Ludzie, sprzątajcie po sobie, bo zamiast promocji mamy wstyd na całą Polskę!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Kaman
Kadrowicz

#9390 Postautor: Kaman » 20 lipca 2020, o 09:08

Czarek pisze:Materiał o kibicach Motoru na podnośnikach w Polsacie kuriozalny. Jest o powrocie Motoru do "Ekstraklasy" (w stacji, która jednak ma coś wspólnego z żużlem!), Lorek pieprzy o jakichś "bike'ach" (przeciętny odbiorca pewnie zrozumiał, że chodzi o bajki), a w pewnym momencie pokazane są kilogramy śmieci, pozostawione przez lubelskich kibiców na trybunach. Ludzie, sprzątajcie po sobie, bo zamiast promocji mamy wstyd na całą Polskę!

Jak ktoś nagrał niech wrzuci na YT :)

Czarek
Trener

#9391 Postautor: Czarek » 20 lipca 2020, o 09:19

Kaman pisze:
Czarek pisze:Materiał o kibicach Motoru na podnośnikach w Polsacie kuriozalny. Jest o powrocie Motoru do "Ekstraklasy" (w stacji, która jednak ma coś wspólnego z żużlem!), Lorek pieprzy o jakichś "bike'ach" (przeciętny odbiorca pewnie zrozumiał, że chodzi o bajki), a w pewnym momencie pokazane są kilogramy śmieci, pozostawione przez lubelskich kibiców na trybunach. Ludzie, sprzątajcie po sobie, bo zamiast promocji mamy wstyd na całą Polskę!

Jak ktoś nagrał niech wrzuci na YT :)

Lepiej by to nie znalazło się na YT.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#9392 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2020, o 10:41

Jeśli ktoś ma Facebooka to tutaj znalazłem czyjeś nagranie:
https://www.facebook.com/madzioszy/vide ... 027953374/

Flagg
Trener

#9393 Postautor: Flagg » 21 lipca 2020, o 09:47

Mam nadzieję, że młodsi Panowie z 5:1 czytają forum. Jesli tak, to niech sobie wezmą do serca lepsze przygotowanie do audycji. Bo liczba baboli jakie robią rośnie proporcjonalnie do ich stażu w tym programie. Tylko wczoraj:

1. Stwierdzenie, że gdyby nie biegi nominowane, to najsłabszym seniorem w meczu z GKMem byłby Hampel. Nie Panowie, Hampel nie jechał w nominowanych. Jechał Miesiąc. I Hampel nie zrobił najmniej punktów, obaj zrobili po 7...
2. Zrzucanie winy za świece Trofimova na tor, gdy sam zawodnik powiedział jasno, że to był jego bład techniczny (za wczesnie cofnięty tyłek na koło, zresztą to samo powiedział Dobrucki po tym biegu)
3. Twierdzenie, że Hampel mógłby do Lublina trafić dopiero w maju (w przypadku normalnego sezonu). Wypożyczać zawodników mozna równiez poza oknem transferowym. Potem się jeden z nich tłumaczył, że chodziło mu, że Hampel miałby zdobytych za dużo punktów, by być wypożyczonym i musiałby przyjsc na zasadzie transferu. Ale tutaj kolejna ciekawostka. Zawodnik nie może w trakcie sezonu rozwiązać kontraktu z jednym klubem, a potem podpisać z drugim. Jedyną opcją na reprezentowanie dwóch klubów w jednym sezonie jest wypożyczenie, status gościa, lub wycofanie się pierwszego klubu z rozgrywek
4. Zarzuty w stosunku do Czugunova, że zrobił se licencje przez internet. Od zdaje się kilku lat, zawodnicy ubiegający się o polską licencję, a którzy mają odjechane imprezy żuzlowe pod inną licencją nie muszą zdawać egzaminu praktycznego. Wystarczy im teoria. Pomijając całą szopkę z obywatelstwem i małżeństwem Gleba, akurat w kwestii licencji wszystko odbyło się prawidłowo.

Naprawdę wypadałoby zrobić dokładniejszy "reasearch" przed audycją na tematy, o których chce się dyskutować.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#9394 Postautor: tezetomaniak » 21 lipca 2020, o 09:56

Dobrze, że Czugunov nie słucha audycji, bo by ich zaorał w 30 sekund ;)

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#9395 Postautor: mcprzemek » 21 lipca 2020, o 10:08

Flagg pisze:Mam nadzieję, że młodsi Panowie z 5:1 czytają forum. Jesli tak, to niech sobie wezmą do serca lepsze przygotowanie do audycji. Bo liczba baboli jakie robią rośnie proporcjonalnie do ich stażu w tym programie. Tylko wczoraj:

1. Stwierdzenie, że gdyby nie biegi nominowane, to najsłabszym seniorem w meczu z GKMem byłby Hampel. Nie Panowie, Hampel nie jechał w nominowanych. Jechał Miesiąc. I Hampel nie zrobił najmniej punktów, obaj zrobili po 7...
2. Zrzucanie winy za świece Trofimova na tor, gdy sam zawodnik powiedział jasno, że to był jego bład techniczny (za wczesnie cofnięty tyłek na koło, zresztą to samo powiedział Dobrucki po tym biegu)
3. Twierdzenie, że Hampel mógłby do Lublina trafić dopiero w maju (w przypadku normalnego sezonu). Wypożyczać zawodników mozna równiez poza oknem transferowym. Potem się jeden z nich tłumaczył, że chodziło mu, że Hampel miałby zdobytych za dużo punktów, by być wypożyczonym i musiałby przyjsc na zasadzie transferu. Ale tutaj kolejna ciekawostka. Zawodnik nie może w trakcie sezonu rozwiązać kontraktu z jednym klubem, a potem podpisać z drugim. Jedyną opcją na reprezentowanie dwóch klubów w jednym sezonie jest wypożyczenie, status gościa, lub wycofanie się pierwszego klubu z rozgrywek
4. Zarzuty w stosunku do Czugunova, że zrobił se licencje przez internet. Od zdaje się kilku lat, zawodnicy ubiegający się o polską licencję, a którzy mają odjechane imprezy żuzlowe pod inną licencją nie muszą zdawać egzaminu praktycznego. Wystarczy im teoria. Pomijając całą szopkę z obywatelstwem i małżeństwem Gleba, akurat w kwestii licencji wszystko odbyło się prawidłowo.

Naprawdę wypadałoby zrobić dokładniejszy "reasearch" przed audycją na tematy, o których chce się dyskutować.

W tamtym roku dwa razy słuchałem/oglądałem 5:1, o ile w pierwszym przypadku było ok, to za drugim razem jak dopuścili do głosu Romana i błysnął swoją widzą, to od tamtej audycji szkoda mi na to czasu :)
Miałem nadzieję, że chłopaki się z czasem czegoś nauczą, ale widać, że nic się nie zmieniło...

Czarek
Trener

#9396 Postautor: Czarek » 21 lipca 2020, o 10:11

Flagg pisze:Mam nadzieję, że młodsi Panowie z 5:1 czytają forum.

Szkoda czasu na "5:1". To nawet nie jest poziom Piotra Śwista.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9397 Postautor: papi » 21 lipca 2020, o 10:14

Ta audycja jest ciekawa jak zapraszają gości, ale jak sami interpretują zdarzenia z tygodnia to czasem ręce opadają (chociaż niektóre pytania do ekspertów też potrafią załamać). A jeszcze jak jest ekspert od wszystkiego Mrówa, to mamy radiowego Olkowicza (tego w najgorszej wersji) wspominającego czego to on nie widział i gdzie nie był.
Chylu czasem się zapędzi w osadach, ale doświadczeniem, wiedzą i kultura miażdży młodszych kolegow

Czarek pisze:
Flagg pisze:Mam nadzieję, że młodsi Panowie z 5:1 czytają forum.

Szkoda czasu na "5:1". To nawet nie jest poziom Piotra Śwista.

Już nie przesadzajmy, Świst to dno dna, aż tak źle nie jest :)

Awatar użytkownika
Ketrab

#9398 Postautor: Ketrab » 21 lipca 2020, o 10:22

Jak Mrówa jest w audycji to jest masakra. On jest z tych gości , którzy się onanizują do własnego odbicia. Uważa że najważniejsze jest ile punktów przywiózł Hans Nielsen w debiucie w Lublinie.
!Tylko Motor z Lublina!

blajar
Trener

#9399 Postautor: blajar » 21 lipca 2020, o 10:27

Spotkanie jechaliśmy w piątek. W sobotę w całości, z wywiadami było na YT bo sam oglądałem żeby sobie to na spokojnie "przetrawić". Wystarczyło to obejrzeć i kilku gaf mozna było uniknąć. Warto tym bardziej, że Rafał Dobrucki doskonale sprawdza się w roli eksperta. Jasno, przejrzyście, a przede wszystkim sensownie i merytorycznie potrafi przekazać całkiem ciekawe niuanse. Do momentu Jego analizy wyjścia z 2 łuku sam myślałem, że coś tam jest nie tak z torem. Potem słowa Dobruckiego potwierdził sam Viktor i "nastała jasność".

Natomiast żeby nie wylewać dziecka z kąpielą - Chylu zdecydowanie daje radę. Mówi ciekawie, z polotem. To, że się gdzieś tam zapędzi czasem.. nic strasznego bo sam zazwyczaj uprzedza, że to Jego subiektywna opinia, do której z resztą ma prawo. Kolega z Wrocka trochę ich tam wczoraj zamiótł ale może to i dobrze. Warto zdać sobie sprawę, że nie słuchają/oglądają tylko Lublinianie :)

edit: P.S. Wolałbym, że kontrowersyjne i odważne tezy stawiali mając choćby na widelcu Majewskiego, któremu wyraźnie odpuścili niż szli w etykę (dot. choćby Wrocławia). Każdy interesujący się żużlem wie, co tam się odwala.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Flagg
Trener

#9400 Postautor: Flagg » 21 lipca 2020, o 10:37

Mi akurat gościu z Wrocka nie podszedł, bo jak mantre powtarzał tylko, że przecież wszysto jest robione zgodnie z regulaminem i nic, co Chylu probował mu przetłumaczyć, do niego nie trafiało. Nie wiem gdzie oni tam merytoryczną dyskusję widzieli. Powtarzanie jak mantre "Ale to jest zgodne z regulaminem", gdy rozmowa tyczy się bardziej etyki postepowania, raczej merytoryczne nie jest.

O Mrówie nawet nie bedę się rozwodzić, bo inni juz tutaj napisali. Nie do się człowieka słuchać. Straciłem wszelką nadzieję, ze z niego coś bedzie po jednej z audycji w tamtym roku, gdzie dyskutowali o powołaniach na SoN. Najpierw Mrówa nie miał problemu, zeby pojechać o Cieślaku ze wszystich stron i skrytykować go za powołania do kadry Polski, by za chwile dodać, że Hans Nielsen to wielki człowiek i on nie będzie oceniać jego pracy jako managera kadry Danii, bo Hans na pewno wie co robi (to było odnośnie braku MM). Sorry ale porównywać osiągnięcia trenerski Nielsena i Cieslaka, to tak, jakby zestawić Gosika ze Smektałą.

Żeby nie było Chylu jak najbardziej trzyma poziom i bardzo dobrze się go słucha, choć nie zawsze zgadzam się z jego poglądami.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2020, o 10:51 przez Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski