Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#2251 Postautor: Ge(L)o » 21 listopada 2019, o 18:35

peterix pisze:...

Post roku.
Można zamykać temat.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2252 Postautor: spokojny » 21 listopada 2019, o 18:42

Bledem nie bylo to, ze nie udalo sie kupic niektorym osobom karnetu. Bledem bylo to ze wystawiono do sprzedazy odrazu wszystkie karnety na caly stadion. Ci co wpadli w pulapke systemowa, czuja sie oszukani. Uniknelibysmy tego gdyby klub sprzedal tylko pol stadionu karnetow a reszta zostalaby na bilety. Wtedy by byla szansa ze chociaz na kolejny mecz uda sie '' zalapac na mecz dzieki zdobyciu biletu '' a tak. Stadion sprzedany dla jednej widowni i zerowe nadzieje na ogladanie swoich zuzlowcow dla tych co sie nie zalapali... (jak beda bilety to nieduza ilosc wiec bardzo ciezko bedzie sie dostac) I duzo ludzi ma ostudzony zapal a do sezonu jeszcze pol roku...

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#2253 Postautor: Vaginator » 21 listopada 2019, o 19:09

Ja z racji pracy w innym województwie na mecze chodzę okazjonalnie, gdy wracam w rodzinne strony. Oczywiście karnet w takiej sytuacji nie jest dla mnie dobrym wyjściem. Aczkolwiek mam dzięki temu spore doświadczenie w oglądaniu żużla przed TV :cool: Jeśli komuś nie udało się kupić karnetu - niech się nie martwi. W telewizji dużo więcej widać, nie trzeba siedzieć w pełnym słońcu na dwie godziny przed meczem, no i nie spali się biernie około 50 papierosów. Piwo można spokojnie wyjąc z lodówki w czasie równania, nie trzeba stać w długich kolejkach, a i spokojnie zdąży się na kolejny mecz ekstraligi, żeby mieć jakieś pojęcie jak jeżdżą rywale ;)

Klops1
Senior

#2254 Postautor: Klops1 » 21 listopada 2019, o 20:09

Flagg pisze:Widzisz, różnimy się dość zasadniczo w kwestii podejścia klubu do kibica. Ja nie jestem zwolennikiem robienia z kibica dojnej krowy, którą należy naciągnąć na jak największą kasę, bo akurat zespół jest popularny. Koniec końców sport jest robiony dla nas, a nie my jesteśmy dodatkiem do zawodów. Gdyby nie było kibica, nie byłoby rozgrywek.

Ja się z Tobą zgadzam - tak powinno być. Problemem jest jedynie rzeczywistość w jakiej się poruszamy.

A rzeczywistość jest taka, że popyt na bilety przewyższa przynajmniej dwukrotnie ilość miejsc na stadionie.

Jeśli już klub zdecydował się na odstrzelenie połowy chętnych z przyszłorocznych rozgrywek, bo tym de facto było wprowadzenie karnetów dla wszystkich miejsc, to należało wprowadzić regulacje i filtry rozkładające ten rozstrzał w czasie. Jedynym możliwym kryterium jest kryterium finansowe, no bo przecież nie orientacja seksualna, płeć czy stan cywilny.

Należało po prostu zastosować narzędzia ograniczające popyt i przeprowadzić sprzedaż w bardziej zorganizowany sposób.

To, że klub by na tym zyskał to oczywiste. Czy byłoby to dojenie kibica? Stawiam tezę, że puszczenie całej puli karnetów w listopadzie, bez jakichkolwiek ograniczeń i na chama żeby jak najszybciej otrzymać hajs, to jest dopiero robienie kibica w wała i to jeszcze bez mydła.

Tak naprawdę przy takim popycie nie ma idealnego sposobu dystrybucji miejsc, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony ale rolą klubu jest ograniczanie tego niezadowolenia.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#2255 Postautor: maestro76 » 21 listopada 2019, o 20:26

Klub zarobił wczoraj 1,8 mln zł z biletów.
Do, powiedzmy, początku kwietnia mamy prawie pół roku więc mądrze obrócić tą kasą jest w stanie zarobić parę stów - to tak jak sprzedają wejściówki na GP w Warszawie - kilka ładnych miesięcy wcześniej mają piękny kapitał na spory zysk.
Życie = biznes.
never ride faster than your angel can fly

S56P

#2256 Postautor: S56P » 21 listopada 2019, o 20:32

Ciśnienie na żużel w Lublinie spadło dla tych co wejściówki nie mają…. Tak jak większość jestem zawiedziony brakiem karnetu i popieram, że główne rozgoryczenie wynika z faktu „chęci” wyboru miejsca na tym skupiłem się ja oraz moi znajomi. Niestety brak możliwości kupienia karnetów na wybrane miejsca spotęgował mocną irytacją. Wniosek jest jeden: pomysł z wyborem miejsca jest nietrafiony dla możliwości stadionu – tylko około 7 000 biletów/karnetów w sprzedaży a „chętnych” znacznie więcej. Dodatkowo moim zdaniem 1 osoba powinna maksymalnie mieć możliwość zakupu 4 biletów/karnetów. Osoby które kupiły większą ilość głównie na zarobek spotęgowały tylko brak możliwości zakupu karnetów dla „fanatyków żużla”. Na przyszłość trzeba kupować bilety z automatu i koniec w temacie. Teraz tylko zostało czekać na ewentualne sprzedaże biletów/konkursy itp. jednym słowem cyrk… a szlak mnie trafia jak pomyślę, że ktoś będzie miał niezły biznes na kupionych karnetach a nam zostaje TV. Z jednej strony fajnie, że jest moda na żużel ale ciekawe ile ona będzie trwać.. teraz klub ma kolejny argumenty, że brak jest większego stadionu a sami częściowo doprowadzili nas do złości przez ten bałagan, który wczoraj się wydarzył.

Flagg
Trener

#2257 Postautor: Flagg » 21 listopada 2019, o 21:04

Klops1 pisze:
Flagg pisze:Jedynym możliwym kryterium jest kryterium finansowe, no bo przecież nie orientacja seksualna, płeć czy stan cywilny.
Tak naprawdę przy takim popycie nie ma idealnego sposobu dystrybucji miejsc, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony ale rolą klubu jest ograniczanie tego niezadowolenia.

Z drugim zdaniem się zgodzę, z pierwszym już nie. Nie można robić licytacji z kibicami. Skoro jest Was tak dużo, to karnet dostanie ten, kto jest gotowy zapłacić jak najwięcej.

Wiadomo, że poniższe również będzie subiektywną opinią, ale można było wczorajszą szopkę w bardzo dużym stopniu ograniczyć, wprowadzając kilka prostych zasad:

1. Klarowna informacja ile jest dostępnych karnetów w sprzedaży
2. Dwa etapy dystrybucji - dla wielu kontrowersyjny, ale jestem zdania, by nagradzać takowych
- I etap: nabywcy karnetów w zeszłym roku
- II etap: Cała reszta
3. Wyłączyć dwa sektory z karnetów i pozostawić do wolnej sprzedaży - jeśli wierzyć mapie udostępnionej przez klub, dostępnych było łączenie 7 sektorów. 5 też by wystarczyło
4. Karnety tylko i wyłącznie imienne z obowiązkiem podania PESEL-u - praktycznie w całości eliminuje problem koników (lub w duzym stopniu go ogranicza). Eliminował również problem botów i zaraz nie byłoby potrzeby na ta druną captcha'e
5. Tylko jedna forma wyboru miejsc. Albo wszyscy z planu, albo z automatu - NIE WIERZĘ, że firma z takim doświadczeniem jak eventim nie zdawała sobie sprawy, że wybór z planu się nie sprawdzi, bo nie ma na to czasu. Obsługiwali dużo większe wydarzenia, gdzie bilety rozchodziły się w minuty. Lub chociaż jasne ostrzeżenie, że wybór z planu może się skończyć tak jak skończył.

Kilka prostych zasad jak powyżej i gównoburza byłaby mniejsza. Jasno, przejrzyście, a kto się nie załapał dalej miałby alternatywę w postaci walki o niewielką pulę biletów przed każdym meczem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Sylwek16

#2258 Postautor: Sylwek16 » 21 listopada 2019, o 21:10

Troszkę z innej beczki, bo jakoś mi umknęło. Czy karnety obowiązują na ew. fazę Play-off?

owen1989
Senior

#2259 Postautor: owen1989 » 21 listopada 2019, o 21:19

Nie obowiązują

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2260 Postautor: niespokojny » 21 listopada 2019, o 21:20

A słyszeliście o RODO? PESEL tu PESEL tam, a wiecie ile wyzwań, obowiązków i związanych z tym kosztów wiąże się z otrzymywania i przechowywania takich danych? To by było najlepsze rozwiązanie ale nie dziwie się, że nikt nie chciał się w to bawić.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2261 Postautor: kibicLBN » 21 listopada 2019, o 21:20

Szambo leci na klub, a winne są te k****skie władze miasta, które miały nasze interesy w dalekim poważaniu od 20 lat ,a postawili Arenę amatorom z okręgówki.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Lukasso007

#2262 Postautor: Lukasso007 » 21 listopada 2019, o 21:32

Aż założyłem w końcu tu konto, bo mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Stażowo może krótko chodzę na mecze naszego Motoru (ok 3 lat.). Ale jak być na stadionie to tylko na sektorze SE. Karnetu niestety nie mam na tym sektorze, ale z tego co zauważyłem karnety zostały sprzedane na wszystkie miejsca siedzące, a ma być sprzedaż stacjonarna. Tzn, że ludzie co kupią bilety będę stali na koronie stadionu? Czy mając karnet na inny sektor będę mógł stać na koronie stadionu na SE i aktywnie dopingować ?

Flagg
Trener

#2263 Postautor: Flagg » 21 listopada 2019, o 21:36

niespokojny pisze:A słyszeliście o RODO? PESEL tu PESEL tam, a wiecie ile wyzwań, obowiązków i związanych z tym kosztów wiąże się z otrzymywania i przechowywania takich danych? To by było najlepsze rozwiązanie ale nie dziwie się, że nikt nie chciał się w to bawić.

No właśnie. Za duzo zachodu, za duzo pracy. Po co się meczyć. Idzmy po najmniejszej linii oporu :)

kibicLBN pisze:Szambo leci na klub, a winne są te k****skie władze miasta, które miały nasze interesy w dalekim poważaniu od 20 lat ,a postawili Arenę amatorom z okręgówki.

Ale co ma stadion do tego? Wedle oświadczenia klubu, zapotrzebowanie na karnety było na poziomie 25 tys. W przypadku areny różnica byłaby taka, ze zamiast 15 tys. wkurwionych ludzi, było by ich "tylko" 10 tys

Tzn, że ludzie co kupią bilety będę stali na koronie stadionu? Czy mając karnet na inny sektor będę mógł stać na koronie stadionu na SE i aktywnie dopingować ?

Tak, ma być pula biletów na miejsca stojące na koronie. I tak, nikt Ci nie zabroni stać na koronie przy SE, nawet jak masz karnet gdzie indziej :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

TreleMorele
Senior

#2264 Postautor: TreleMorele » 21 listopada 2019, o 22:35

kibicLBN pisze:Szambo leci na klub, a winne są te k****skie władze miasta, które miały nasze interesy w dalekim poważaniu od 20 lat ,a postawili Arenę amatorom z okręgówki.

Szambo leci bo zrobili z kibiców debili.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#2265 Postautor: toinoja » 22 listopada 2019, o 00:02

TreleMorele pisze:

Spokojnie za rok tego problemu nie będzie i to z jednego zasadniczego powodu, otóż nie dostaniemy licencji jeśli miasto nie zainteresuje się kwestią stadionu. A huczne zapowiedzi są tylko huczne i nic nie wnoszą, więc albo czeka nas Arena albo rzeszowski stadion.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2266 Postautor: Egon » 22 listopada 2019, o 06:08

KIBICE WYKLĘCI :cool:
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Raf
Zawodowiec

#2267 Postautor: Raf » 22 listopada 2019, o 07:21

toinoja pisze:
TreleMorele pisze:

Spokojnie za rok tego problemu nie będzie i to z jednego zasadniczego powodu, otóż nie dostaniemy licencji jeśli miasto nie zainteresuje się kwestią stadionu. A huczne zapowiedzi są tylko huczne i nic nie wnoszą, więc albo czeka nas Arena albo rzeszowski stadion.

Ale to tak piszesz dla samego pisania, czy masz jakieś merytoryczne podstawy do tego, żeby napisać, ze huczne zapowiedzi nic nie wnoszą? Czego oczekujesz? Złamania prawa zamówień publicznych czy czego, bo nie wiem? Koncepcja architektoniczna się robi, pieniądze na dokumentację w przyszłym roku są założone w budżecie. Czego oczekujesz więcej?

Uważasz, że jakby postawili stadion 10 lat temu, gdy na mecze przychodziło 200 osób, to ten miałby teraz więcej miejsc niż obecnie?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2268 Postautor: Łoptymista » 22 listopada 2019, o 08:10

niespokojny pisze:A słyszeliście o RODO? PESEL tu PESEL tam, a wiecie ile wyzwań, obowiązków i związanych z tym kosztów wiąże się z otrzymywania i przechowywania takich danych? To by było najlepsze rozwiązanie ale nie dziwie się, że nikt nie chciał się w to bawić.

Klub i tak musi mieć wdrożone RODO, więc to nie jest jakiś wielki problem. Kibice zostawiają swoje dane robią zakupy w sklepie, tworząc listy wyjazdowe, do tego dochodzą sprawy związane z funkcjonowaniem klubu: płace, ubezpieczenia itd. Mam nadzieję, że spółka ma to w jednym paluszku i jej ADO śmiga jak natchniony.
Jeśli chodzi o dane karnetowiczów to do rozwiązania pozostałaby kwestia zabezpieczenia tej bazy, odpowiednio sformułowanej zgody i zasad przechowywania. Wszystko do ogarnięcia w pół godziny. W tym przypadku RODO to żadne wytłumaczenie. Trzeba tylko chcieć.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2269 Postautor: kibicLBN » 22 listopada 2019, o 08:44

Raf pisze:

Uważasz, że jakby postawili stadion 10 lat temu, gdy na mecze przychodziło 200 osób, to ten miałby teraz więcej miejsc niż obecnie?

Chodziłem na żużel i 10 i 17 lat temu. I nigdy w przeciwieństwie do kopaczy z okręgówki w tych latach nie było frekwencji na poziomie jaki podałeś. Czy 1 czy 2 liga było nas 3tys , nieraz 2tys a jak jakiś bardzo ciekawy mecz bywalo i 6. Więc nie wiem o czym piszesz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2270 Postautor: istred » 22 listopada 2019, o 08:46

Przy czym warto dodać, że do ogarnięcia dla Eventim, a nie dla klubu.
Zawsze funkcjonowały magiczne slowa, które tłumaczyły wszystko. Kiedyś był to zwrot "bo Unia Europejska...", Dziś jest "bo RODO". A ja mam radę żeby nie odzywać się w temacie, o którym się nie ma pojęcia.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#2271 Postautor: Popek » 22 listopada 2019, o 08:59

Dokładnie, z RODO robi się tylko dużo szumu. Praktycznie każdy, kto prowadzi działalność i zbiera jakiekolwiek informacje o klientach zawierające ich dane powinien mieć wprowadzone to RODO. Wystarczy przechowywać dane w bezpiecznym miejscu i ich nie przekazywać nieuprawnionym partnerom.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2272 Postautor: istred » 22 listopada 2019, o 09:30

Chyba trochę od mojego postu wziął się temat z niskich cen karnetów.
Tylko nie rozumiem skąd nagle dyskusja o cenach "zaporowych"? Nikt też nie napisał o tym, żeby ceny ustalić na "maksymalnym wysokim poziomie".
Ja napisałem jedynie, że karnety powinny być znacznie droższe, o czym jasno świadczy popyt na nie.

Gdyby bilety i karnety były znacznie droższe to skutek byłby taki (przy założeniu, że dzielimy np. po równo liczbę karnetów i biletów), że po pierwsze część osób odpuściłaby karnety, a po drugie, że produkt, jakim jest żużel stałby się - wbrew pozorom - bardziej dostępny dla większej liczby chętnych. A to z bardzo prostego powodu. Nie każdego będzie stać żeby być na każdym meczu. Pójdzie na kilka w sezonie i tym samym zwolni bilet dla innego, który też chciałby zobaczyć żużel, a z różnych względów (chociażby właśnie finansowych) nie pójdzie na każdy mecz. Dlatego właśnie żużel mogłoby obejrzeć znacznie więcej osób.

Czy to jest robienie z kibica dojnej krowy? Absolutnie nie. Słusznie ktoś wcześniej zauważył, że robienie z kibiców dojnej krowy jest teraz, gdy w listopadzie wyprzedało się wszystkie bilety na kolejny rok zamykając tym samym drogę innym do zobaczenia meczu.

Czy to dobrze dla klubu? W tej chwili pewnie tak, bo są zarobieni, a kasa leży, albo zaraz się znajdzie, na koncie.
Długofalowo jednak mam poważne wątpliwości. Loga sponsorów obejrzy jedynie stałe 10 tys. osób zamiast kilkadziesiąt tysięcy. Poza tym zdenerwowanie kibiców jest stu procentach zrozumiałe, skoro już w listopadzie wiedzą, że w tym sezonie nie mają czego szukać na Zygmuntowskich.
Moim zdaniem, niestety, ale klub po raz kolejny kompletnie olał kibiców, a patrzył wyłącznie przez swój krótkowzroczny, finansowy interes.
Boom na żużel w Lublinie też kiedyś minie i trzeba mieć to na uwadze.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2273 Postautor: Łoptymista » 22 listopada 2019, o 09:38

No niestety masz rację, zabrakło wizji i myślenia strategicznego. Wygląda to tak jakby klub chciał się szybko nachapać i resztę miał gdzieś. Nie mówię, że tak było, ale nie pomyślano o konsekwencjach. Uważano, że jeśli znajdzie się stabilniejszy system od tubilety to wszelkie troski znikną. Niestety doszły nowe.

Jak czytam FB to niektóre osoby domagają się zniesienia numeracji miejsc... od siebie dodam, że jestem na tak. ;) Ta akcja zapewniłaby gównoburzę na długie tygodnie, a nie tylko na kilka dni. Byłoby co czytać w długie jesienne wieczory. ;)

Republika15

#2274 Postautor: Republika15 » 22 listopada 2019, o 09:51

Brak programu lojalnościowego dla kibiców z karnetami z sezonu 2019 to największa kupa jaką mógł zrobić klub w naszą stronę.
Dziękujemy,ze nam zaufaliscue kupując karnety przed sezonem 2019 gdy byliśmy beniaminkiem,gdy skład był jaki był, gdy śmiało się z nas i nikt nie dawał nam szans..Dziękujemy,ale jesteście już nam obojętni. .

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2275 Postautor: niespokojny » 22 listopada 2019, o 09:51

istred pisze: A ja mam radę żeby nie odzywać się w temacie, o którym się nie ma pojęcia

Ehh, żebyś choć raz sam się zastosował do tych słów. Niby dlaczego pośrednik miałby przechowywać te dane a nie klub? W kwestiach spełnienia wszystkich formalności RODO jest bardzo upierdliwe.

Kto zbiera i przechowuje PESELE wyjazdowe nie wiadomo i było to poruszane wielokrotnie tu na forum, komu mu w ogóle dajemy dane. Poza tym jest różnica trzymać dane 300 osób a 10 tyś. Takich danych możesz się pozbyć teoretycznie już po meczu, a tutaj musisz przechowywać je przez cały rok.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych