Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#2176 Postautor: Flagg » 21 listopada 2019, o 09:43

Badzia pisze:Może mój post nie zdobędzie dużej popularności, ale nie zgadzam sie z pretensjami do klubu...ostał wybrany dystrybutor karnetów, strona działała i dało sie kupić.

Nie, nie działała. Całe clue problemu polega na tym, że do wyboru były dwie opcje, a działała tylko jedna. Ci, którzy wybrali tą niedziałającą zostali skazani na porażkę.

A co do pretensji do klubu. Zanim jeszcze zaczęła się sprzedaż, bardzo wiele osób zwracało uwagę na mnóstwo niedoskonałości przyjętej przez klub strategii. Sam mocno krytykowałem pomysł wyprzedania całego stadionu, a wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło, ze skończę bez karnetu. Karnety na okaziciela, który otwierały pole do popisu dla koników, brak jakiegokolwiek systemu lojalnościowego, pierszeństwa w zakupie dla posiadaczy karnetów z 2019 roku, itp. itd.

Zeszły sezon dostarczył klubowi wystarczająco dużo materiału, by wiedzieć, jak to się może skończyć. Szopki z tubilety, sprzedaż w 3 minuty, bilety na OLX po 100 zł i więcej. I mimo tego wszystkiego nie podjęto żadnej próby kontrolowanej sprzedaży. Wybrano najmniejszą linię oporu - rzucimy ludowi wszystko co mamy, a oni niech się zabijają, my umywamy ręce. Tu nie chodzi nawet o to, czy były równe szanse, czy nie. Chodzi o to, że system sprzedaży karnetów był totalnie "anykibicowski". Ktoś na FB mądrze napisał - sukces klubu, porażka kibiców.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
mtgo
Szkółkowicz

#2177 Postautor: mtgo » 21 listopada 2019, o 09:46

Flagg pisze:
Badzia pisze:Może mój post nie zdobędzie dużej popularności, ale nie zgadzam sie z pretensjami do klubu...ostał wybrany dystrybutor karnetów, strona działała i dało sie kupić.

Nie, nie działała. Całe clue problemu polega na tym, że do wyboru były dwie opcje, a działała tylko jedna. Ci, którzy wybrali tą niedziałającą zostali skazani na porażkę.

A co do pretensji do klubu. Zanim jeszcze zaczęła się sprzedaż, bardzo wiele osób zwracało uwagę na mnóstwo niedoskonałości przyjętej przez klub strategii. Sam mocno krytykowałem pomysł wyprzedania całego stadionu, a wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło, ze skończę bez karnetu. Karnety na okaziciela, który otwierały pole do popisu dla koników, brak jakiegokolwiek systemu lojalnościowego, pierszeństwa w zakupie dla posiadaczy karnetów z 2019 roku, itp. itd.

Zeszły sezon dostarczył klubowi wystarczająco dużo materiału, by wiedzieć, jak to się może skończyć. Szopki z tubilety, sprzedaż w 3 minuty, bilety na OLX po 100 zł i więcej. I mimo tego wszystkiego nie podjęto żadnej próby kontrolowanej sprzedaży. Wybrano najmniejszą linię oporu - rzucimy ludowi wszystko co mamy, a oni niech się zabijają, my umywamy ręce. Tu nie chodzi nawet o to, czy były równe szanse, czy nie. Chodzi o to, że system sprzedaży karnetów był totalnie "anykibicowski". Ktoś na FB mądrze napisał - sukces klubu, porażka kibiców.

zgadzam się w 100%

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2178 Postautor: RadeKas » 21 listopada 2019, o 09:53

W kontekście informacji o "zarezerwowanych" wcześniej karnetach, brak działania mapki z miejscami wygląda na celowy sabotaż klubu we współpracy z eventim. Jeżeli tak faktycznie było to ogrom świństwa wyrządzonego kibicom bez znajomości u królika niweluje dla mnie całą świetną pr-ową robotę wykonywaną przez klub od 3 lat.

Tym bardziej, że eventim na bieżąco przez pierwsze 30 minut sprzedaży odpowiadał na komentarze ludzi na fb, pomijając jednak całkowicie te o braku działania mapki z wyborem miejsc.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2179 Postautor: Saeyl » 21 listopada 2019, o 10:00

Ja kliknąłem od razu o 20:20 na mapkę i już nie działała. Eventim mi odpowiedział, że wszystkie miejsca zostały zarezerwowane i nie da się podglądu wyświetlić. W takim wypadku ile było tych karnetów i ludzi, że tak szybko wszystko znikało i jedynie przydział automatyczny od czasu do czasu działał? Ja byłem tym, który klikał w mapkę i nie kupił karnetu, bo później już nic nie zostało.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2180 Postautor: RadeKas » 21 listopada 2019, o 10:03

Takie info idzie w świat - https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ow/pzrrwew

Za artykułem:

Dzisiaj w klubie odbędzie się spotkanie działaczy, którzy planują wydać oświadczenie i zastanowią się co zrobić, by pomóc swoim kibicom.

Czekamy na mądrości.

O już są:
- O godzinie 20.20 w systemie eventim.pl zalogowanych było ponad pięć tysięcy kibiców Motoru, a każdy z nich chciał kupić średnio 4-6 karnetów. System się nie zawiesił, po prostu zainteresowanie biletami było tak duże, że część kibiców, aby zdobyć karnet, kupowała je bez wybierania miejsca. My jako klub zrobiliśmy wszystko, co było do zrobienia, aby usprawnić sprzedaż. Wybraliśmy najlepszy portal, przydzieliliśmy karnety do konkretnych miejsc i to naprawdę nie nasza wina, że stadion jest tak mały. Nawet, gdyby stadion mieścił 20 tysięcy fanów, to niewiadomo czy wszyscy zdołaliby się pomieścić – wyjaśnia prezes klubu, Jakub Kępa.

– Mamy dzisiaj w klubie zaplanowane spotkanie na ten temat i będziemy się zastanawiać co zrobić. Na pewno wydamy oświadczenie. Byliśmy naprawdę dobrze przygotowani, ale to co się stało przerosło nasze oczekiwania. Tempo sprzedaży karnetów to kolejny sygnał dla władz miasta, że bardzo potrzebny jest nam nowy stadion, bo ten obecny jest dla nas po prostu za mały – wyjaśnia Kępa.

Tak czułem, że będzie szło proste odbicie w stronę miasta. Jest w tym dużo racji, ale nie zdejmuje to z klubu odpowiedzialności za wczorajszy burdel.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Badzia
Szkółkowicz

#2181 Postautor: Badzia » 21 listopada 2019, o 10:06

Ja tez kliknąłem w mapkę najpierw. Nie zadziałała, wiec kupiłem wylosowane - dało się. Niestety przy dajmy na to ~7k miejsc i ~15k chętnych musi być duża grupa pechowców, którzy sie nie załapią...

A jeśli faktycznie klub po cichu wyłączył ze sprzedaży jakieś karnety żeby rozdać znajomym to jest to skandaliczne. Chociaż ciężko mi w to uwierzyć.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2182 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2019, o 10:08

Niech napiszą ile tak naprawdę było dostępnych karnetów. :) A nie opowiadają jak ogromne zainteresowanie zaskoczyło.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2183 Postautor: niespokojny » 21 listopada 2019, o 10:10

A ile miało być skoro pół stadionu wyłączone ze sprzedaży?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2184 Postautor: grzesieck » 21 listopada 2019, o 10:15

Torsen pisze:
dannie pisze:Zgadza się. Gdyby z góry przyjęto, że wszystkie miejsca przydzielane są automatycznie to nie byłoby tego problemu.

Albo odwrotnie - że właśnie trzeba wybrać.
Problem też rozwiązałyby karnety imienne, ale to wykluczałoby normalne życiowe sytuacje, jak pożyczenie karnetu koledze, gdy sami nie możemy pójść.

niekoniecznie

ja chodze na mecze Liverpoolu i tam w sytuacji gdy nie mozesz isc na mecz i chcialbys swoja karte komus pozyczyc, to po prostu piszesz do klubu, ze nie bedzie cie na meczu z np. Newcastle i pozyczasz lub sprzedajesz (jezeli sprzedajesz to musisz poinformowac klub, ze nie sprzedajesz z zyskiem) karte swojemu koledze o imieniu XYZ

mozna tak zrobic maksymalnie 4 razy w ciagu sezonu
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2185 Postautor: RadeKas » 21 listopada 2019, o 10:16

Oficjalnie miało być 7 tysięcy według PS. A ile było w rzeczywistości nigdy się pewnie nie dowiemy.
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2186 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2019, o 10:18

niespokojny pisze:A ile miało być skoro pół stadionu wyłączone ze sprzedaży?

Wg mapki tylko kilka sektorów było zajęte. Reszta miała być dla zwykłych kibiców. :) Sugerujesz, że klub by oszukiwał?

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2187 Postautor: Saeyl » 21 listopada 2019, o 10:18

grzesieck pisze:
Torsen pisze:
dannie pisze:Zgadza się. Gdyby z góry przyjęto, że wszystkie miejsca przydzielane są automatycznie to nie byłoby tego problemu.

Albo odwrotnie - że właśnie trzeba wybrać.
Problem też rozwiązałyby karnety imienne, ale to wykluczałoby normalne życiowe sytuacje, jak pożyczenie karnetu koledze, gdy sami nie możemy pójść.

niekoniecznie

ja chodze na mecze Liverpoolu i tam w sytuacji gdy nie mozesz isc na mecz i chcialbys swoja karte komus pozyczyc, to po prostu piszesz do klubu, ze nie bedzie cie na meczu z np. Newcastle i pozyczasz lub sprzedajesz (jezeli sprzedajesz to musisz poinformowac klub, ze nie sprzedajesz z zyskiem) karte swojemu koledze o imieniu XYZ

Poza tym Kępa mówił, że pracują nad system, gdzie będzie można oddać do systemu bilet na jeden z meczów, na którym nas nie będzie i Eventim odda nam pieniądze, więc pewnie można byłoby zrobić jakieś przebukowanie na znajomych ;) Jak się chce to się wszystko da.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#2188 Postautor: maestro76 » 21 listopada 2019, o 10:22

Łoptymista pisze:
niespokojny pisze:A ile miało być skoro pół stadionu wyłączone ze sprzedaży?

Wg mapki tylko kilka sektorów było zajęte. Reszta miała być dla zwykłych kibiców. :) Sugerujesz, że klub by oszukiwał?

Ja losowo dostałem początek sektora B , niektórzy kupili na A4 więc aż tyle nie było zajęte wcześniej
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2189 Postautor: grzesieck » 21 listopada 2019, o 10:23

Saeyl pisze:
grzesieck pisze:
Torsen pisze:Albo odwrotnie - że właśnie trzeba wybrać.

niekoniecznie

Poza tym Kępa mówił, że pracują nad system, gdzie będzie można oddać do systemu bilet na jeden z meczów, na którym nas nie będzie i Eventim odda nam pieniądze, więc pewnie można byłoby zrobić jakieś przebukowanie na znajomych ;) Jak się chce to się wszystko da.

taki system rowniez funkcjonuje na Liverpoolu, ale dotyczy tylko posiadaczy karnetow (ktorych nie da sie kupic, trzeba czekac az ktos umrze albo mu sie znudzi, z tym ze jak ktos umiera, to na jego karnet zaczyna chodzic syn, wnuk, etc. wiec od kilkunastu lat juz zamknieta jest lista rezerwowa, na ktorej znajduje sie ok. 20 tys osob, a co sezon z tej listy karnety otrzymuje ok. 100-200 osob), ktorzy moga uzyc opcji oddania biletu do 3h przed meczem, otrzymuja wtedy zwrot kasy (75 albo 80%), a bilet trafia do sprzedazy online.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2190 Postautor: Saeyl » 21 listopada 2019, o 10:25

RadeKas pisze:Oficjalnie miało być 7 tysięcy według PS. A ile było w rzeczywistości nigdy się pewnie nie dowiemy.

Przeliczyłem mniej więcej wg mapki ilość karnetów i wszystkie trybuny dostępne oraz trybuna główna to 5,5 tys. karnetów. Nie wliczałem miejsc VIP i sektora C1 i C2, bo tam podobno firmy mają siedzieć. Ale ile naprawdę w sprzedaży było karnetów to nie ma nikt pojęcia chyba, bo nie dało się podejrzeć mapy podczas zakupów czy np. jakieś miejsca nie były wcześniej już wyłączone. W ubiegłym roku sprzedano też 5 tys. karnetów, a później niecałe 3 tys. dorzucano biletów, ale sporo ludzi stało na koronie

Triki

#2191 Postautor: Triki » 21 listopada 2019, o 10:27

Badzia pisze:
Jeśli klub chciałby potajemnie sprzedawać komuś karnety to śmiem twierdzić, ze osoby z SE byłyby pierwsza taka grupą....

Ale przecież dokładnie tak było. Przeczytaj mój post z końca 86 strony. Z uwagi na moderację moich postów pojawił się, gdy już było sporo nowych i mógł umknąć...

4wlewo

#2192 Postautor: 4wlewo » 21 listopada 2019, o 10:36

Czarek pisze:To wytłumacz mi dlaczego inne wydarzenia na Eventim uwzględniają wybór miejsc, a tu było jakieś losowanie, poza tym nie było to w żaden sposób transparentne? Odpowiadam. Bo Klub tak chciał.

bezpodstawne osady ze klub tak chciał. Eventim udźwignął informatycznie sprzedaż biletów tym sezonie w 3 minuty bo był wybór tylko ilości biletów. W tym przypadku jak tyle wiary weszło na mapę umieszczona pewnie na jednym serwerze to nie wytrzymała. wchodziłem wczoraj na mapę i były dostępne miejsca do wyboru ale mi nie pasowały (nie było 7 koło siebie) więc szybko się przestawiłem na automatyczny wybór i mam 7 obok siebie. nie w tym miejscu gdzie chciałem ale nie narzekam.

Badzia
Szkółkowicz

#2193 Postautor: Badzia » 21 listopada 2019, o 10:44

Triki pisze:
Badzia pisze:
Jeśli klub chciałby potajemnie sprzedawać komuś karnety to śmiem twierdzić, ze osoby z SE byłyby pierwsza taka grupą....

Ale przecież dokładnie tak było. Przeczytaj mój post z końca 86 strony. Z uwagi na moderację moich postów pojawił się, gdy już było sporo nowych i mógł umknąć...

No i prawidłowo. Mogli tylko oficjalnie powiedzieć, że sektor C3 jest wyłączony z oficjalnego kanału sprzedaży i jest przeznaczony dla grup kibicowskich. Tylko, że chyba nie do końca tak było, bo nawet tu na forum były osoby, które wylosowały miejsca w tym sektorze i chcą je zamienić na inne. Może więc była jakaś mniejsza pula zarezerwowana, natomiast nie dorabiałbym tutaj żadnych teorii spiskowych.
Przyczyna całej gównoburzy jest prosta: stadion nie jest w stanie pomieścić wszystkich chętnych.
A czy klub mógł zorganizować sprzedaż inaczej? Mógł, pewnie że tak. Ale co by nie zrobili to kilka lub kilkanaście tysięcy osób będzie niezadowolonych.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2194 Postautor: radonis » 21 listopada 2019, o 11:14

Pewnie nie rozwiązałoby to wszystkich problemów, ale można było sprzedawać karnety na jeden sektor na raz bez wyboru miejsc. Np. pierwsze 2,5 godziny C4, potem włączyć C5 itd. na kończąc na C3 dla dopingujących.

owen1989
Senior

#2195 Postautor: owen1989 » 21 listopada 2019, o 11:16

RadeKas pisze:W kontekście informacji o "zarezerwowanych" wcześniej karnetach, brak działania mapki z miejscami wygląda na celowy sabotaż klubu we współpracy z eventim. Jeżeli tak faktycznie było to ogrom świństwa wyrządzonego kibicom bez znajomości u królika niweluje dla mnie całą świetną pr-ową robotę wykonywaną przez klub od 3 lat.

Tym bardziej, że eventim na bieżąco przez pierwsze 30 minut sprzedaży odpowiadał na komentarze ludzi na fb, pomijając jednak całkowicie te o braku działania mapki z wyborem miejsc.

Podpisuje się pod tym rękami i nogami. 3 lata klub budował swoją markę i w jeden wieczór wszystko wpizdu... Aż się Sprawka przypomniał

4wlewo

#2196 Postautor: 4wlewo » 21 listopada 2019, o 11:26

owen1989 pisze:
RadeKas pisze:W kontekście informacji o "zarezerwowanych" wcześniej karnetach, brak działania mapki z miejscami wygląda na celowy sabotaż klubu we współpracy z eventim. Jeżeli tak faktycznie było to ogrom świństwa wyrządzonego kibicom bez znajomości u królika niweluje dla mnie całą świetną pr-ową robotę wykonywaną przez klub od 3 lat.

Podpisuje się pod tym rękami i nogami. 3 lata klub budował swoją markę i w jeden wieczór wszystko wpizdu... Aż się Sprawka przypomniał

spiskowe teorie ...
Wiadomo że eventim nie odpowiadał że mapka nie działa bo co miał się przyznać (pewnie będzie musiał wydać oświadczenie na żądanie klubu - musiała być podpisana umowa na sposób sprzedaży). Wchodziłem na mapkę na początku i się nie wyświetlała - za dużo ludzi od razu na nią weszło a pewnie siedział na jednym serwerze, więc ludzie zakumali i zaczęli kupować z automatu a jak brali po średnio 5 karnetów to moment i się zapełniło (5 000 osób zalogowanych razy średnio 5 karnetów to 25000 - moment i nie ma karnetów). Później jak lud zaczął kupować z automatu to mapa się wyświetlała i można było wybrac miejsca ale pojedyncze.
Klub chciał jak najlepiej a zawalił operator portalu

jerry78
Trener

#2197 Postautor: jerry78 » 21 listopada 2019, o 11:30

Jestem przekonany, że w obiegu jest teraz około 1 tyś karnetów bez przydzielonej osoby, tzn. ktoś kupił w celu sprzedaży lub w razie czego, bo i tak się ktoś chętny na niego znajdzie wśród znajomych.
Można było wprowadzić wymóg, co utrudniłoby życie konikom, by każdy karnet przy składaniu zamówienia musiał być przypisany do konkretnego pesela. Nawet jak 1 osoba kupowałaby 10 karnetów to przecież dla kogoś konkretnego a nie dla nieokreślonej osoby.
Kolejna sprawa to uprawnione do tego organy powinny przyjrzeć się dokładnie ofertom sprzedaży takich karnetów w celach zarobkowych. Nie ma to jak prawo, którego nikt nie egzekwuje. Paru osobom przydałaby się porządna nauczka w postaci grzywny.
Inna sprawa to losowy przydział biletów. Nie jest to fajne jeśli jedna rodzina ma miejscówki w różnych miejscach stadionu. Z drugiej strony mam znajomych, którzy kupując z automatycznego przydziału 10 karnetów zdołali je kupić wszystkie koło siebie.
Czy klub mógł coś więcej zrobić? Na pewno mógł próbować wprowadzić jakiekolwiek zasady, żeby wyeliminować lub ograniczyć patologię i skur...stwo kupna karnetów przez handlarzy, bo wiadomo jak deficytowy to był towar. Zobaczymy co mądre głowy teraz wymyślą.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2198 Postautor: Egon » 21 listopada 2019, o 11:40

Żenada. Cały sezon trzeba było znosić te uwłaczające warunki na stadionie. Streczowanie miejsc, niereagującą na nic ochronę, pretensje innych kibiców o to że zasłania im się widok, tłok, niemożność przejścia po schodach, po koronie stadionu czy dołem. Klub ewidentnie walił w CH*UJA z biletami, bo niemożliwe było to że nie przekraczaliśmy i to znacznie dopuszczalnej liczby kibiców, kiedy zajęte były wszystkie miejsca, nie dało się przejść ani górą, ani dołem, schody były okupowane przez setki kibiców i był jeszcze tłum na dole przy toaletach, piwie, parasolach. Łojono nas z kasy, klub zarabiał i narażał przy okazji na niebezpieczeństwo. A po hucznych zapowiedziach ucywilizowania tego w tym sezonie wyszedł taki syf. Najbardziej zadowoleni to osoby kupujące żeby sprzedać i zarobić.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2199 Postautor: Saeyl » 21 listopada 2019, o 11:44

Prezes Motoru zapewnia jednak, że przed meczami będzie sprzedaż biletów na miejsca stojące na koronie stadionu. - W tej chwili mocno pracujemy nad pozwoleniem na imprezę masową. Zmienimy ogrodzenie, będzie więcej wyjść ewakuacyjnych. Jako organizator naprawdę chcemy, jak najlepiej dla kibiców. Od rana siedzimy w szerszym gronie i zastanawiamy się, jak rozwiązać ten problem – mówi Jakub Kępa.

Jak wielu kibiców będzie mogło wejść na stadion w nowym sezonie uzależnione będzie od porozumienia ze służbami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo podczas imprez masowych. Na stadionie zostanie wymienione ogrodzenie zewnętrzne, które jest już w złym stanie. Stan obiektu ma bowiem wpływ na maksymalną dopuszczoną liczbę uczestników wydarzenia.

https://kurierlubelski.pl/karnety-na-zu ... 2-14597057

Ge(L)o
Trener

#2200 Postautor: Ge(L)o » 21 listopada 2019, o 11:48

No i pierwszy z mojej strony kamień do ogródka nowego Motoru i Kępy.
Nie polowałem na karnety (mam od tego ludzi), ale wiedziałem jak to może wyglądać.
Bardzo dużą kompromitacją klubu jest brak pierwszeństwa kupna karnetu przez karneciarzy z tego sezonu.
Dodatkowo dochodzą do mnie zewsząd głosy od kibiców z 40 letnim (i więcej) stażem, że po tylu latach nie będą mogli uczestniczyć w meczach drużyny, której są wierni od początku, ze wszystkimi przygodami typu LKŻ po drodze.

Mam wrażenie, że nie przemyślano w klubie systemu sprzedaży. Pomyślano wyłącznie o szybkim zastrzyku gotówki.
I doszło do tego, że wszyscy chodzą wkurw.ieni. I za to Panie Kępa, za brak szacunku dla kibiców ze stażem wielokrotnie dłuższym niż ekstraligowy i Pana żywot na tym świecie - hańba. Pycha kroczy przed upadkiem.

Jeb.ać tę ekstraligę. Dawać I ligę. Gardzę ekstraligowymi sezonowcami.