Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
CKM1946
Zawodowiec

Re: Żużel w TV

#8701 Postautor: CKM1946 » 28 sierpnia 2019, o 19:32

Magazyn w nc+ to warto włączyć jak jest Cegielski albo Jabłoński a najlepiej jak są obaj wtedy jadą po Demskim a on się gubi w zeznaniach :cool:

Ogólnie cała ekipa nc+ jeśli chodzi o gospodarzy ( nie gości typu. Cegła,Jabol czy Bajer) to tam temat ogarnia tylko Dryła choć mnie jego komentarz czasem drażni.

Eleven > NC+

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#8702 Postautor: grzesieck » 28 sierpnia 2019, o 20:05

Klops1 pisze:Anita > wszyscy powyżej :lol:

:cool: :cool: :cool:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8703 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2019, o 20:48

CKM1946 pisze:Magazyn w nc+ to warto włączyć jak jest Cegielski albo Jabłoński a najlepiej jak są obaj wtedy jadą po Demskim a on się gubi w zeznaniach :cool:

Ogólnie cała ekipa nc+ jeśli chodzi o gospodarzy ( nie gości typu. Cegła,Jabol czy Bajer) to tam temat ogarnia tylko Dryła choć mnie jego komentarz czasem drażni.

Eleven > NC+
ostatnie zdanie - grząski temat na lubelskim forum :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8704 Postautor: kibicLBN » 28 sierpnia 2019, o 21:09

Dlaczego ? Każdy ma swoje zdanie. Ja np. Pod wieloma względami lubię komentarz Olkowicza. Chociażby jak się nabiał długo z ustawiania pod taśmą ,,Jeszcze 12mm musi się przesunąć " , najbardziej chyba pasuje mi Korosciel i Dołomisiewicz. Nie jestem jak niektórzy, mi większość komentatorów odpowiada. Z żużlowych nie cierpię chyba tylko : Śwista, Ryczela, Feddka i najbardziej we wszechświecie - Lorka!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#8705 Postautor: KeslleY » 28 sierpnia 2019, o 21:14

Ryczela to ciężko nawet nazwać komentatorem żużlowym, za każdym razem odbiera mi radość z oglądania żużla poprzez swoją niewiedzę.

Kiedyś za to bardzo ceniłem Lorka, ale odkąd wcielił się w rolę pracownika klubu ROW Rybnik bardzo stracił w moich i wielu innych oczach.

Co do Śwista to nie ma za bardzo co się wypowiadać.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8706 Postautor: kibicLBN » 28 sierpnia 2019, o 21:15

Mi w Lorku za bardzo przeszkadza jego anglosaskość a nie Rybnik.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8707 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2019, o 21:21

Mnie w Lorku drażni wszystko. Jego komentarz wywołuje u mnie chęć rzucenia doniczką w telewizor. Pytania, w których rozmówca nie wie o co chodzi, jakieś nazwiska z innych dyscyplin jakieś alegorie z dupy, no i ten angielski z wymową z kluchami w gębie.

Klops1
Senior

#8708 Postautor: Klops1 » 28 sierpnia 2019, o 21:26

Z Eleven spoko duetem jest Korościel i Mitrut. Olkowicz do przełknięcia jeśli ma kumatego eksperta - ostatnio z Kowalikiem było dramatycznie.

Z nc+ w zasadzie jedynie nasz Tomek się broni. Reszta na czele z Ryczelem, jąkałą yyyyy Majewskim, Benzem po filologii angielskiej jest raczej irytująca ale tu też bardzo dużo zależy od współkomentatora.

Polsat niestety dramatyczny. Lorka przez kluchy w gębie nie jestem w stanie znieść na trzeźwo. Świst musi mieć kwity jakieś na Kmitę albo w Polsacie poszedł jakiś gruby zakład kiedy złoży w końcu jakieś zdanie podrzędnie złożon. Feddek ma wszystko żeby być dobrym komentatorem tylko chyba nie koniecznie lubi żużel.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#8709 Postautor: istred » 28 sierpnia 2019, o 21:30

Ja z kolei w tym sezonie bardzo polubiłem Kuźbickiego.
Ma bardzo trafne spostrzeżenia, jak rzadko, który dziennikarz potrafi poprowadzić wywiad w ciekawy sposób, a przy tym nie stosuje sztucznej kokieterii tylko mówi wprost, oczywiście nie będąc przy tym arogancki.
I przy okazji posługuje się poprawną polszczyzną, a i po angielsku chyba nieźle mówi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8710 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2019, o 21:41

To prawda. Jest z tych na wizji w czołówce. A z "ekspertów" najczęściej zgadzam się z Koerberem. Najbardziej obiektywny w stosunku do Motoru od początku był natomiast... Tomek Gollob.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#8711 Postautor: InDorka » 28 sierpnia 2019, o 21:42

Oj tak, tak :-P Kuźbicki :-P
A poza wszystkimi wymienionymi zaletami...ja na niego patrzę bez mrugania, szkoda nawet na mikrosekundy tracić go z oka :!:
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#8712 Postautor: Vaginator » 28 sierpnia 2019, o 21:49

Najbardziej ogarnięty i inteligentny jest bez wątpienia Koerber. Kuźbicki też się wyróżnia. Ja osobiście lubię sposób prowadzenia studia i komentarza przez Korościela. Inny styl komentowania, niż Dryła.

Czarek
Trener

#8713 Postautor: Czarek » 28 sierpnia 2019, o 22:10

Gelo pisze:Mnie w Lorku drażni wszystko. Jego komentarz wywołuje u mnie chęć rzucenia doniczką w telewizor. Pytania, w których rozmówca nie wie o co chodzi, jakieś nazwiska z innych dyscyplin jakieś alegorie z dupy, no i ten angielski z wymową z kluchami w gębie.

Pełna zgoda + to jak nas potraktował w finale z Rybnikiem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#8714 Postautor: grzesieck » 28 sierpnia 2019, o 22:15

Kuzbicki
Korosciel
Mitrut
Dryla
Koerber
Jablonski
Anita :cool:

wszyscy z nich daja rade, jeszcze lubie tego co czasem GP komentuje, ale zawsze zapominam jak sie nazywa, Dankiewicz?

cala reszta to wiekszym lub mniejszym stopniu dramat, a najgorsi sa Swist, Lorek, Olkowicz (ostatnio z Kowalikiem chyba dobrze tankowali przed transmisja), no i oczywiscie Lukasz 'how are you feel?' Benz
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#8715 Postautor: Kshyhu » 28 sierpnia 2019, o 22:40

Anitka rządzi :cool:

Ale nie zapominałbym też o Marcelinie http://www.wybieg.pl/profil/marcelina-rutkowska/3215/

:twisted: :cool:
Motor mocnyj!

CKM1946
Zawodowiec

#8716 Postautor: CKM1946 » 28 sierpnia 2019, o 22:52

Korościel - Mitrut jako duet to jest odkrycie sezonu i dla mnie najlepszy jaki może być. Korościel lubi sobie troche odpłynąć od tematu ale Mitrut szybko go prostuje.

Anitka troche głupiutka ale ma to coś w oczach co przyciąga :cool:

Olkowicza lubię ale to już bardziej z sentymentu. Troche za łebka się oglądało GP jak on komentował i był wtedy najlepszy w Polsce.
Polsat to dno

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8717 Postautor: Torsen » 28 sierpnia 2019, o 22:54

Gelo pisze:A z "ekspertów" najczęściej zgadzam się z Koerberem.

Ja również.

Najbardziej obiektywny w stosunku do Motoru od początku był natomiast... Tomek Gollob.

Różnie bywa. Gollob ma tendencję do mówienia ogólników i to nieraz pod prąd, a bez uzasadnienia. A nikt go nie poprosi o to uzasadnienie, bo przecież nie wypada kwestionować. Czy był od początku obiektywny, nie powiedziałbym. Powiedziałbym, że był zwykle nam przychylny. Niejednokrotnie natomiast, analizując pojedyncze sytuacje, był zadziwiająco nieobiektyny, ze szkodą dla nas.

Również, jak większość, z komentatorów lubię Korościela i Mitruta. Dryła mnie już trochę znudził, bo komentuje na jedno kopyto, z tym skandowaniem i gardłowaniem, które groteskowo próbuje podrabiać Ryczel.

Achów i ochów nad Anitką nie pojmuję. Wyjątkowo irytujący i niemedialny głos, uroda przeciętna.

blajar
Trener

#8718 Postautor: blajar » 28 sierpnia 2019, o 22:57

Torsen pisze:
Gelo pisze:Achów i ochów nad Anitką nie pojmuję. Wyjątkowo irytujący i niemedialny głos, uroda przeciętna.

Na bezrybiu i rak ryba :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8719 Postautor: Torsen » 28 sierpnia 2019, o 22:59

Bezrybiu? A Marcelina? :)

blajar
Trener

#8720 Postautor: blajar » 28 sierpnia 2019, o 23:03

Torsen pisze:Bezrybiu? A Marcelina? :)

Marcelina to wisienka na torcie :))) Fajna, całkiem wygadana dziewczyna ale nie da się ukryć, że ogólnie towarzystwo głównie męskie :)
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#8721 Postautor: KeslleY » 28 sierpnia 2019, o 23:05

Głosu Anity też nie lubię, natomiast jako dziennikarz potrafi strzelić interesującą ciekawostką co samo w sobie jest dużym plusem. No i tak jak panowie piszecie, cały sezon na duży plus dla Michała Mitruta. Całkiem ciekawy temat się rozpętał.

Ja natomiast się nie zgodzę, że Tomek Gollob wypadał dobrze jako ekspert, wiadomo to legenda polskiego żużla, ale do dziś pamiętam jak wypowiadał się na temat taśmy Dawida w Gorzowie.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#8722 Postautor: tezetomaniak » 28 sierpnia 2019, o 23:07

Torsen pisze:Dryła mnie już trochę znudził, bo komentuje na jedno kopyto, z tym skandowaniem i gardłowaniem, które groteskowo próbuje podrabiać Ryczel

Dryła to jest gigant i całkiem inna liga. Z jego komentarzem nawet międzynarodowe mistrzostwa Rumunii są atrakcyjne.

CKM1946
Zawodowiec

#8723 Postautor: CKM1946 » 28 sierpnia 2019, o 23:10

tezetomaniak pisze:
Torsen pisze:Dryła mnie już trochę znudził, bo komentuje na jedno kopyto, z tym skandowaniem i gardłowaniem, które groteskowo próbuje podrabiać Ryczel

Dryła to jest gigant i całkiem inna liga. Z jego komentarzem nawet międzynarodowe mistrzostwa Rumunii są atrakcyjne.

Ja właśnie jestem zdania że on próbuje żeby były atrakcyjne. GP jest nudne np. a on próbuje robić show z nie wiadomo czego. Kibic żużlowy to jest kibic który się zna na temacie i głupiego nie da się z niego zrobić. To nie piłka nożna gdzie można dużo mankamentów przypudrować.

P.S Oczywiście nie uważam że jest zły ale czasem mógłby sobie odpuścić robienie sztucznych emocji.

blajar
Trener

#8724 Postautor: blajar » 28 sierpnia 2019, o 23:12

Dla mnie też Dryła jest świetny. Bardzo lubię.
Po przeciwnej stronie Benz. Jak słyszę ten angielski w wywiadach to przed oczyma mam kogoś, komu kazali się szybko nauczyć i poszedł na kurs przyśpieszony, a teraz szyje z tego na ile materiału staje. To "how are you feel" świdruje mi czaszkę za każdym razem, nikt mu nie może zwrócić uwagi? Jedną rzecz trzeba jednak Benzowi oddać. Pozwala się spokojnie wypowiedzieć i dużo zapamiętuje tłumacząc na polski.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8725 Postautor: Torsen » 28 sierpnia 2019, o 23:35

tezetomaniak pisze:Dryła to jest gigant i całkiem inna liga.

Rok temu bym się pod tym podpisał, dziś już nie do końca. Emocjonuje się byle czym i okazuje to zawsze tak samo, skandując (sylabizując). Trochę już mnie tym męczy.