III Kolejka Speedway Ekstraligi: Włókniarz Czestochowa - Motor Lublin (26.04.2019)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: III Kolejka Speedway Ekstraligi: Włókniarz Czestochowa - Motor Lublin (26.04.2019)

#226 Postautor: Flagg » 27 kwietnia 2019, o 19:41

Gelo pisze:I niestety układa się tak, że przegrane 8-12 punktowe nic nam nie dają bo w każdej drużynie jest przynajmniej dwóch nygusów, którymi można bronić takiego bonusa.

"Panie, 15 mamy z urzedu, to 24 z taktycznymi nie zrobimy?" :twisted:
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

simona
Szkółkowicz

Re: III Kolejka Speedway Ekstraligi: Włókniarz Czestochowa - Motor Lublin (26.04.2019)

#227 Postautor: simona » 27 kwietnia 2019, o 19:46

Czarek pisze:
Flagg pisze:Brak taktycznej w 13 był błędem i tego raczej nikt nie neguje. Ale nawoływanie do dymisji kogokolwiek po jednej błędnej decyzji jest zdecydowanie bardziej żałosne.

To nie był drobny błąd tyle coś o wiele gorszego, bo świadczącego o tym, że ktoś w parkingu nie ogarnia tematu na poziomie podstawowym. Jestem przekonany, że brak odpowiedniej reakcji zaprocentuje w przyszłości podobnymi błędami, ale wtedy dam Wam pole do popisu :)

nie tylko bieg 13 był wielbłądem , ale w 10 też aż prosiło się o zmianę taktyczną aby bronić wyniku za słabego tego dnia AJ ,
ale nasz menago wie lepiej wszak to encyklopedia $$$ zuzla do tej pory moja druga połowa ma nerwa po powrocie z Częstochowy , a ja biedna drobna kobietka miałam już nie pisać tutaj nic po zbanowaniu mnie w ub roku na kilka m-cy za trudne chyba pytania na tym forum
wielu kibiców nie tylko lubelskich nie może zrozumieć decyzji menago odnośnie składu ( brak kevlara ) co dało by większe pole manewru o taktyce już nie wspomnę

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#228 Postautor: Gelo » 27 kwietnia 2019, o 22:35

Biegu 13 nie da się obronić. Wielbłąd. Kiedy dwa punkty meczowe są jeszcze do wyciągnięcia to tylko ignorant dopuszcza do startu dwóch najsłabszych zawodników. W takich sytuacjach puszcza się wszystko co najlepsze i liczy na szczęście w ostatnim lub nerwy u gospodarzy. A tak start Mikkela w 15 wyścigu z góry został spisany na straty.

Flagg
Trener

#229 Postautor: Flagg » 27 kwietnia 2019, o 23:30

Taka ciekawostka. Jakby mecze żużlowe kończyły się po pierwszym okrążeniu, to wczoraj wynik byłby 42-42 przed 15 biegiem, a cały mecz przegralibyśmy 43-47. To pokazuje ile punktów potraciliśmy na dystansie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#230 Postautor: GIGI » 27 kwietnia 2019, o 23:41

Gelo napisal juz wczesniej, jazda lepsza niz wynik. Duzy pozytyw to dobra forma Pawla I Mikkela. Dawid tez zrobil wiecej niz wskazuje punktacja. Cos mi sie wydaje ze w Czestochowie nie wygra
nikt w tym roku.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#231 Postautor: Gelo » 27 kwietnia 2019, o 23:46

To prawda. Nasi nie przegrywali startów (poza ostatnimi Łełka gdzie musiał skoczyć "miesiącową żabkę"). Do Wiktora nie można mieć pretensji, bo ma 18 lat, a za plecami najszybszych zawodników na świecie, na torze na którym lepiej atakować niż się bronić. Nasi popełnili kilka błędów, czasami powinni pojechać bardziej zdecydowanie.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#232 Postautor: Hans » 28 kwietnia 2019, o 09:18

W Elidze kazdy punkt jest wazny. Czlowiek w emocjach pisal i moze zbyt dosadnie, ale prawda jest taka, ze ani RL ani AJ nie mieli prawa jechac w biegu 13. Kazdy widzial co soba reprezentowali majac lepsze numery startowe.

W ramach rekompensaty z Lesznem razem musza zdobyc 18 pkt ;)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#233 Postautor: Kargolo » 28 kwietnia 2019, o 10:46

Przecież Czarek ma absolutną rację co do 13 biegu. Jedziecie go chyba z urzędu, tak jak sędziowie Nickiego Pedersena :P
Puścić dwóch najsłabszych zawodników na słabego Miedzińskiego to byk, jakiego nie powstydziłby się Darek Śledź. Ja puściłbym dwóch Lampartów, starszy gryzł tor i walczył przez cały mecz o każdy punkt, młodszy robił dużo błędów, ale wygrywał starty i mógł przynajmniej narobić zamieszania Częstochowianom. Jonsson i Lambert byli przeraźliwie wolni i już przed startem biegu można było wpisać 1:5.
No ale co my tam wiemy. Mamy Jacka, wcześniej mieliśmy Darka. Mamy niesamowite szczęście do menedżerów :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#234 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2019, o 12:10

Przecież raczej nikt nie neguje tego, ze w 13 powinna być taktyczna. Ale żeby od razu nawoływać do zwolnienia? No i z wywiadu z Maćkiem Kuciapą wynika, ze taka opcja była rozważana, ale po naradzie całego sztabu zdecydowano się puścić Jonssona z Lambertem. Dlaczego? Tego już nie wiemy.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#235 Postautor: kibicLBN » 28 kwietnia 2019, o 19:55

Oglądać póki nie usunięte:
https://youtu.be/bL9gGW52TDA?t=2243
Ależ go pięknie chciał wyhamować :D
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#236 Postautor: Maxx » 28 kwietnia 2019, o 22:50

Czarek pisze:Powiem krótko: "sztab szkoleniowy" za skandal w XIII biegu i Jonsson za brak sprzętu oraz podejście do tego sezonu (zero treningów) do zmiany!

Może jakieś konkretne propozycje odnośnie zmian? Nazwiska i takie tam czyli kto za kogo? Słucham pilnie.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#237 Postautor: dannie » 28 kwietnia 2019, o 23:23

Miło się czyta te peany częstochowian na temat postawy lubelskich kibiców na trybunach. Poza sprawą oczywistą, tj. frekwencją, którą można była wyraźnie podziwiać w TV, zwracają również uwagę na świetny oraz kulturalny doping. Piszą (w kategoriach "zaskoczenia" jak mniemam) o tym, że "lubelscy kibice przyłączali się do fali całego stadionu".

Ktoś z obecnych mógłby skrobnąć kilka zdań, jak to wyglądało na miejscu. Jak prezentował się doping miejscowych i jak faktycznie wyglądała nasza lubelska reprezentacja na stadionie.

Rzeczywiście wygląda na to, że kibicowsko Lublin wprowadza do e-ligi niespotykane za często standardy (jak z tą falą powyżej, co dla Lubelaków chyba jest oczywistością ;) ). Na zdjęciach widziałem, że nawet częstochowscy zawodnicy (działacze?) bili brawo do lubelskiego sektora schodząc po meczu.
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#238 Postautor: mikas » 29 kwietnia 2019, o 00:03

Co do dopingu miejscowych mam mieszane uczucia. Z jednej strony atmosfera chwilami porównywalna do tej jak na Zygmuntowskich ( cały stadion robi "Szkocję" i dopinguje też praktycznie cały, z jednym ale... nie mają żadnej grupy prowadzącej doping ( rozpadali się kilka lat temu z tego co pamiętam) i doping inicjuje spiker, co generalnie na minus. Jednak przez to, że ten spiker inicjuje to każdy na stadionie wie od razu co krzyczeć. Mają raptem 1-2 proste "przyśpiewki" + kto wygra mecz i "Szkocja".
Czy przypadkiem nadal nie obowiązuje przepis, że spiker nie może być stronniczy i prowadzić dopingu, kiedyś chyba taki był?
Co do naszego dopingu to był przeciętny, głównie przez to, że nasz sektor był przedzielony dźwiękoszczelną pleksą przez którą kibice za nią siedzący nie słyszeli co inicjują osoby prowadzące u nas doping. Dodatkowo osoby które dopiero niedawno zaczęły jeździć nie znają nic poza "Motor Lublin" i kto wygra mecz :/ Fakt do fali się przyłączaliśmy i po każdym kółku cały stadion bił nam brawo, jakby to było dla nich coś szokującego ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Barti
Junior

#239 Postautor: Barti » 29 kwietnia 2019, o 00:55

mikas pisze:Dodatkowo osoby które dopiero niedawno zaczęły jeździć nie znają nic poza "Motor Lublin" i kto wygra mecz :/

Oj tak... Brakowało typowego dopingu, choćby przyśpiewek "Motorze mój..." czy "W naszym mieście Lublin..."...
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

CKM1946
Zawodowiec

#240 Postautor: CKM1946 » 29 kwietnia 2019, o 02:29

mikas pisze:Co do dopingu miejscowych mam mieszane uczucia. Z jednej strony atmosfera chwilami porównywalna do tej jak na Zygmuntowskich ( cały stadion robi "Szkocję" i dopinguje też praktycznie cały, z jednym ale... nie mają żadnej grupy prowadzącej doping ( rozpadali się kilka lat temu z tego co pamiętam) i doping inicjuje spiker, co generalnie na minus. Jednak przez to, że ten spiker inicjuje to każdy na stadionie wie od razu co krzyczeć. Mają raptem 1-2 proste "przyśpiewki" + kto wygra mecz i "Szkocja".
Czy przypadkiem nadal nie obowiązuje przepis, że spiker nie może być stronniczy i prowadzić dopingu, kiedyś chyba taki był?
Co do naszego dopingu to był przeciętny, głównie przez to, że nasz sektor był przedzielony dźwiękoszczelną pleksą przez którą kibice za nią siedzący nie słyszeli co inicjują osoby prowadzące u nas doping. Dodatkowo osoby które dopiero niedawno zaczęły jeździć nie znają nic poza "Motor Lublin" i kto wygra mecz :/ Fakt do fali się przyłączaliśmy i po każdym kółku cały stadion bił nam brawo, jakby to było dla nich coś szokującego ;)

I chwała bogu że to się rozpadło. Niewiele to wnosiło pewnie przez to że ostatnie lata to już były grupki ludzi po 15-16 lat nie mające pojęcia o dopingu. Teraz jak piszesz ludzie sobie wstaną szkocję porobią , poklaszczą i poskaczą w rytm piosenki o Toruniu( jak pewien Rusek miał w zwyczaju :D ). Zupełna neutralność co do przyjezdnych. Pojedziecie na wyjazd do Leszna czy Grudziądza to podejrzewam że nie pochodzilibyście sobie już tam na luzie koło stadionu. Chyba największe bydło ekstraligowe które trzymać w klatce dobrą godzinę po meczu żeby się nie rozpełzło wśród miejscowych.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#241 Postautor: Gelo » 29 kwietnia 2019, o 08:19

Co mnie wkurzyło najbardziej w Czewie (niestety u nas też niektórzy próbują to przemycić) to wstawanie podczas wyścigów. Staje bałwan jeden z drugim zasłania wszystkim, bo on kibicuje. To po co na stadionie montowane są krzesełka ja się pytam? Kupuję bilet na miejsce siedzące, a nie stojące. Jak jeden z drugim ma hemoroidy niech wypala na koronę i poskacze pod toitoiem. Ok - ostatni wyścig, mecz na styku - można wstać. Ale ja chcę oglądać żużel a nie tatuaże na łydkach jakiegoś cymbała.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#242 Postautor: Scibi » 29 kwietnia 2019, o 08:28

mikas pisze:Co do naszego dopingu to był przeciętny, głównie przez to, że nasz sektor był przedzielony dźwiękoszczelną pleksą przez którą kibice za nią siedzący nie słyszeli co inicjują osoby prowadzące u nas doping. Dodatkowo osoby które dopiero niedawno zaczęły jeździć nie znają nic poza "Motor Lublin" i kto wygra mecz :/

Oprócz wspomnianej wyżej pleksy doping dodatkowo utrudniał brak megafonu, gdyż klub z Częstochowy nie wyraził zgody na jego wniesienie, na stadion.
Warto również wspomnieć, że tego dnia na sektorze gości zabrakło naszego głównego prowadzącego. Zastępowali go nasi młodsi koledzy, którzy mają w tym mniejsze doświadczenie, ale szło im to całkiem dobrze i myślę, że z meczu na mecz będzie coraz lepiej.
CKM1946 pisze:Pojedziecie na wyjazd do Leszna czy Grudziądza to podejrzewam że nie pochodzilibyście sobie już tam na luzie koło stadionu. Chyba największe bydło ekstraligowe które trzymać w klatce dobrą godzinę po meczu żeby się nie rozpełzło wśród miejscowych.

Obawiam się, że część naszych kibiców zacznie sobie chodzić mimo wszystko. Odnoszę wrażenie, że niektórzy z nich, po ostatnich latach tułaczki po 1 i 2 lidze, gdzie zdecydowana większość kibiców tych klubów ciepło nas przyjmowała, poczuli się zbyt pewnie. Panująca w Lublinie obecnie moda na żużel ma to do siebie, że również na wyjazdy zaczyna jeździć coraz więcej nowych twarzy i ta grupa kibiców często nie zdaję sobie sprawy z zagrożenia, jakie to za sobą niesie, bo wychodzą z założenia, że żużel to nie piłka, więc co im się tam może stać, ale tak jak słusznie kolega z Częstochowy zauważył, nie na każdym stadionie i wokół niego, panuje typowo żużlowa atmosfera. W e-lidze jest kilka ekip, które bardziej utożsamiają się z tymi piłkarskimi. Niektóre mają nawet z nimi zgodę ;). Dlatego często apelujemy i prosimy, o zachowanie czujności i zdrowego rozsądku. Niestety nie zawsze przynosi to oczekiwany rezultat.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#243 Postautor: Torsen » 29 kwietnia 2019, o 09:35

Gelo pisze:Co mnie wkurzyło najbardziej w Czewie (niestety u nas też niektórzy próbują to przemycić) to wstawanie podczas wyścigów.

U nas nie tyle jest to przemycane, co staje się koniecznością. Na stadionie jest komplet, a w dolnych rzędach nic nie widać. Żeby cokolwiek zobaczyć, musisz wstać. Jak wstaniesz, zasłaniasz tym z tyłu. Itd.

CKM1946
Zawodowiec

#244 Postautor: CKM1946 » 29 kwietnia 2019, o 10:10

Ciągnąc temat waszego chodzenia wokół stadionu. To grupka kibiców była na zamku w Olsztynie przed meczem i paradowała z flagami oraz szalikami klubowymi. Serio to jest bardzo nieodpowiedzialne bo przymknięto na to oko tylko dlatego że jesteście Lublinem a nie innym klubem z długim stażem w E-lidze.

Torsen pisze:
Gelo pisze:Co mnie wkurzyło najbardziej w Czewie (niestety u nas też niektórzy próbują to przemycić) to wstawanie podczas wyścigów.

U nas nie tyle jest to przemycane, co staje się koniecznością. Na stadionie jest komplet, a w dolnych rzędach nic nie widać. Żeby cokolwiek zobaczyć, musisz wstać. Jak wstaniesz, zasłaniasz tym z tyłu. Itd.

Nie da się biegu obejrzeć już od X lat jak siedzisz. Wyjątkiem był nasz sezon podczas banicji w I lidze na którym był duży odpływ kibiców sukcesu.

P.S Mnie też to nie przeszkadza. Nie jesteśmy w teatrze tylko na stadionie. Jak nasz mija to nie wybrażam sobie siedzieć i tak na chłodno to przyjmować. Lub tez jak mijają Przedpełskiego to powyzywać na typa :D
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2019, o 10:16 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.

Ge(L)o
Trener

#245 Postautor: Ge(L)o » 29 kwietnia 2019, o 10:11

A mnie z kolei wkurza, że ktoś ma problem, żeby wstać na minutę podczas biegu. Nasiedzieć się można dość przed meczem i między biegami. Nic bardziej nie wkurw.a mnie na stadionie jak jeden z drugim debil, którzy się drą za plecami : siadaaaj, jadąąą.
Chcesz siedzieć, wszystkie mecze są w tv, siądź przed tv i siedź.
Sorry za OT.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#246 Postautor: kdsz » 29 kwietnia 2019, o 10:27

A jak twoje dziecko przez szpaler chłopów nie widzi co się dzieje na torze, to przecież nic nie szkodzi. Dla rodziców to sumie nawet lepiej, bo hasło "Jedz, bo nie urośniesz!" zyskuje na sile rażenia.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#247 Postautor: Gelo » 29 kwietnia 2019, o 10:39

Czyli krzesełka są po to żeby stać? Jakoś mi się to logicznie nie klei. Chcesz wstawać jeden z drugim - idź do kibla albo na sektor, w którym wszyscy stoją. Kupując bilet oczekuję możliwie komfortowych warunków do przeżywania widowiska po swojemu bez "uszczęśliwiania" mnie na siłę. W tym zakresie domagam się tolerancji dla mojej nietolerancji.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#248 Postautor: InDorka » 29 kwietnia 2019, o 10:41

kdsz
W imieniu małolatów dziękuję za tę odpowiedź. Cudna, zgrabna riposta.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Robson
Senior

#249 Postautor: Robson » 29 kwietnia 2019, o 10:46

Wstawanie wstawaniem ale tych kursujących miłośników piwa co mają mecz w dupie to nie zniese... :lol:
Jak na krakowskim łażą kurza dupa...

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#250 Postautor: Kshyhu » 29 kwietnia 2019, o 10:49

Życie jest krótkie, a pić się chce... ;)
Motor mocnyj!