Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#3726 Postautor: mundzio » 12 grudnia 2018, o 08:25

pav4u pisze:tak dla równowagi dodam, że są też tacy którym bardziej pasuje piątek

w rzeczy samej :D

Yorke19

#3727 Postautor: Yorke19 » 12 grudnia 2018, o 09:11

o masz.. teraz lament nad terminarzem..
Była niedziela, będzie piątek i tyle. Od Nas zależy czy i jak wspomożemy klub.
..też jak inni pracuje, mam obowiązki rodzicielskie etc...
Największy cios to piątkowe wyjazdy, ale jestem pewien,że kto będzie chciał to da radę..

MOTOR w ekstralidze !!! to się dla mnie liczy !!!

tck
Senior

#3728 Postautor: tck » 12 grudnia 2018, o 09:18

karnetów na szczęście sporo sprzedanych ;)

czarus

#3729 Postautor: czarus » 12 grudnia 2018, o 09:18

A zdaliście sobie sprawę, że większość naszych chłopaków jeździła do tej pory w niedzielę po południu, gdzie było słoneczko, inne warunki atmosferyczne, ale najważniejsze bez jupiterów?

Kiedyś były badania i wyszło, że większość zawodników woli jeżdzić w dzień i nie ważne to czy jest słońce czy lekki deszcz. Widoczność nawet przy jupiterach inaczej wpływa na zachowanie zawodników.
Coś w tym jest. Tak samo większość ludzi woli jeżdzić samochodem w dzień, niż w nocy, nawet przy mega fajnym oświetleniu.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#3730 Postautor: luCas » 12 grudnia 2018, o 09:25

Yorke19 pisze:o masz.. teraz lament nad terminarzem..
Była niedziela, będzie piątek i tyle. Od Nas zależy czy i jak wspomożemy klub.
..też jak inni pracuje, mam obowiązki rodzicielskie etc...
Największy cios to piątkowe wyjazdy, ale jestem pewien,że kto będzie chciał to da radę..

MOTOR w ekstralidze !!! to się dla mnie liczy !!!

Problem jest niestety taki, ze spora czesc kibicow mieszka poza Lublinem (w moim przypadku to 170 km) . Kupilem karnet przed podaniem terminarza, no i teraz mam problem, bo piatkowe popoludnia/wieczory to najgorszy z mozliwych terminow. Wiedza cos o tym ludzie jezdzacy trasa Warszawa Lublin w piatki.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

KrzysiekS
Senior

#3731 Postautor: KrzysiekS » 12 grudnia 2018, o 09:32

Witam wszystkich
Postanowiłem napisać gdyż od dawna obserwuję dyskusję i w powyższej sytuacji rzuciło mi się w oczy rozwiązanie, którego nikt jak dotąd nie podniósł. A mianowicie jeśli nie GH to może warto zainteresować się, jeśli rzeczywiście będzie taka opcja, Morrisem lub Huckenbeckiem.

Kaman
Kadrowicz

#3732 Postautor: Kaman » 12 grudnia 2018, o 09:51

Wybacz, ale terminarza nikt nie będzie ustalał pod dojeżdżających ze sporych odległości. Przede wszystkim klub dla ludzi z Lublina w Lublinie... Jak kolega wyżej napisał kto będzie chciał to da radę.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3733 Postautor: istred » 12 grudnia 2018, o 10:37

Wybacz, ale terminarza nikt nie będzie ustalał pod dojeżdżających ze sporych odległości. Przede wszystkim klub dla ludzi z Lublina w Lublinie... Jak kolega wyżej napisał kto będzie chciał to da radę.

Nikt tego nie wymaga.
Jednak ustawienie jednej drużynie 12 meczów w piątek, a 4 w niedzielę, kiedy inne drużyny mają po 4 mecze w piątek (w tym dwa z Motorem) i 12 w niedzielę, jest najzwyczajniej niesprawiedliwe.

PS. A Polska dla Polaków...

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#3734 Postautor: spokojny » 12 grudnia 2018, o 10:59

Nie wiem na ile wynika to z widzimisie włodarzy ekstraligi a na ile z kwestii biznesowych. Nie oszukujmy się ale na papierze nasze mecze wyglądają mało atrakcyjnie dla telewizji. Raczej to zaważyło na takiej a nie innej sytuacji. Mamy to co mamy i trzeba jechać, jedno jest pewne, nikt nam za bardzo ułatwiać sytuacji nie chce.

Flagg
Trener

#3735 Postautor: Flagg » 12 grudnia 2018, o 12:09

O ile się nie mylę, to decyzję, kto jeździ w piątek, aż kto w niedzielę podejmowało NC+. Oni mieli pierwszeństwo wyboru spotkań, które chcą transmitować. I płacą za to całkiem niemałe pieniądze.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2018, o 12:17 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3736 Postautor: Kargolo » 12 grudnia 2018, o 12:16

A może by tak pogodzić się z tym, że to biznes? NC+ wykłada kasę za pierwszeństwo i wiadomo było, że wybierze sobie najatrakcyjniejsze mecze. Pieniądze z umowy z TV są ok, ale jak TV czegoś wymaga to już płaczemy i chcemy z powrotem do 1LŻ :lol:
Terminarz jest jaki jest, nie ma co płakać. Mam przyjaciela, który jest księdzem i w niedziele z oczywistych powodów nie mógł się pojawiać na stadionie, a i w telewizji ciężko mu było obejrzeć mecz. Ja pracuję różnie, więc czy mecz jest w niedzielę, czy na tygodniu - i tak będę musiał kombinować z grafikiem, odrabiać godziny itd.
Przestańcie marudzić i myśleć tylko o sobie. Jak zechcecie się zjawić na meczu to, choćby skały srały, zjawicie się.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3737 Postautor: istred » 12 grudnia 2018, o 12:38

Kargolo pisze:A może by tak pogodzić się z tym, że to biznes? NC+ wykłada kasę za pierwszeństwo i wiadomo było, że wybierze sobie najatrakcyjniejsze mecze. Pieniądze z umowy z TV są ok, ale jak TV czegoś wymaga to już płaczemy i chcemy z powrotem do 1LŻ :lol:

Nie mam pojęcia jak Ty rozumiesz biznes, ale dla mnie biznes jest wtedy kiedy korzystają obie (albo w tej sytuacji - wszystkie) strony.
A czy w takiej sytuacji korzystają? Nie sądzę.
Moim zdaniem, z góry stratne są kluby, które jeżdżą w piątek. Z różnych względów.
Jakieś rozwiązanie można byłoby w tej sytuacji znaleźć przy podziale środków z TV - klubom, które jeżdżą w piątek płacić więcej. Z tego co wiem, w ten sposób środki nie są jednak dzielone.

Spółka zarządzająca rozgrywkami (zakładam, że to ona ma prawa telewizyjne i to ona negocjowała z nc+ umowę) powinna dbać o interesy wszystkich klubów, a mam wrażenie, że tutaj Lublin został potraktowany bardzo po macoszemu.

Jak zechcecie się zjawić na meczu to, choćby skały srały, zjawicie się.

Ja chciałem - w domu i na wyjeździe. I nie, nie zjawie się na zdecydowanej większości. I zdecydowana większość moich znajomych też się nie zjawi.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2018, o 12:57 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.

Ge(L)o
Trener

#3738 Postautor: Ge(L)o » 12 grudnia 2018, o 12:51

Kargolo pisze:choćby skały srały, zjawicie się.

Tak skały będą srały, że zobaczysz 3,5 tysiąca ludzi na meczu. W piątek, po paru oklepach, mając możliwość obejrzenia meczu bez wychodzenia z domu.

czarus

#3739 Postautor: czarus » 12 grudnia 2018, o 12:58

Lublin jest pokrzywdzony również w innej kwestii.

Popatrzcie na kontuzje - a takowe się zdarzają na sobotnich GP. W naszym składzie w Lublinie nikt w GP nie jeździ, więc w niedzielę zawsze byłby zdrowy i wypoczęty skład.
Ale spójrzcie na to, że kontuzję w sobotnim GP może nabawić się Zmarzlik, Kastrzak, lub jakiś inny zawodnik. Automatycznie przecież przez to zawody nie zostaną odwołane, tylko klub będzie jechał w RT, lub RZ. Więc dla nas byłaby to wielka szansa na jakieś dodatkowe punkty, gdyby ktoś nabawił się kontuzji z rywali.
Może to było głównym założeniem jazd w piątek również? U nas nie ma zawodników startujących w GP. Bo nie wierzę, że 12 spotkań na 14 jeździmy w piątki.

peterix
Szkółkowicz

#3740 Postautor: peterix » 12 grudnia 2018, o 14:16

Ja tam widzę plusy meczów w piątek:
- Wolne niedziele dla rodziny lub na wypad za miasto
- Nie będzie jęczenia że np. w maju komunie, a w wakacje wyjazdy nad jezioro
- Lepsze to niż kiedyś mecze ok 13.00 w skwarze i smażenie się bez sensu w tumanach kurzu żużlowego
- Będzie okazja, żeby po wygranym meczu dojść do żywych przez 2 dni :lol:
- Obejrzeć w niedzielę w NSport+ te "lepsze" mecze Ekstraligi z każdej kolejki, a w sobotę mecze piłki kopanej w tv lub na stadionie (choćby Motor)
- Udanie rozpocząć weekend od meczu kochanej drużyny :mrgreen:
- Trening w czwartek a mecz od razu w piątek na zbliżonym torze, jak komisarz pozwoli ;-)
Pokrzywdzeni są jednak dojeżdżający spoza Lublina (ale w piątki jest więcej busów i pociągów powrotnych niż w niedziele!) no i ci co dłużej np. do 18-19 pracują w piątki.
Jedno wiadomo - kto ma być ten będzie!!!
Ale tej przerwy wakacyjnej to cytując klasyka: "zabij, nie pojmę...". :shock:
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3741 Postautor: _piotrusss » 12 grudnia 2018, o 14:20

W nadchodzącym sezonie sponsorem tytularnym nadal będzie Speed Car.

A w kwestii Grega to Pan Irek wziął sprawy w swoje ręce i szanse na otrzymanie licencji ocenia na 99%! ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#3742 Postautor: Lublin_Fan » 13 grudnia 2018, o 08:05

Peterix pełna zgoda z Twoimi argumentami za piątkami.

Ja tylko przypomnę, że:
- istnieje coś takiego jak urlop
- do pierwszego meczu 4 miesiące
- najwyższą klasę rozgrywkową mieliśmy ostatnio w roku 1995 (choć mało pasjonujący był akurat ten sezon)

To wystarczająco dużo środków, motywacji i czasu, żeby zadbać o swoją obecność na meczu.

Co do frekwencji. No cóż... Wiele osób, które chodziły na żużel w ostatnich dwóch sezonach jest przyzwyczajonych do seryjnych zwycięstw a nie porażek. Dlatego też wątpię w utrzymanie frekwencji na takim poziomie i to wynik będzie moim zdaniem głównym powodem mniejszego zainteresowania.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#3743 Postautor: Fantys » 13 grudnia 2018, o 08:07

Lublin_Fan pisze:Peterix pełna zgoda z Twoimi argumentami za piątkami.

Ja tylko przypomnę, że:
- istnieje coś takiego jak urlop
- do pierwszego meczu 4 miesiące
- najwyższą klasę rozgrywkową mieliśmy ostatnio w roku 1995 (choć mało pasjonujący był akurat ten sezon)

To wystarczająco dużo środków, motywacji i czasu, żeby zadbać o swoją obecność na meczu.

Co do frekwencji. No cóż... Wiele osób, które chodziły na żużel w ostatnich dwóch sezonach jest przyzwyczajonych do seryjnych zwycięstw a nie porażek. Dlatego też wątpię w utrzymanie frekwencji na takim poziomie i to wynik będzie moim zdaniem głównym powodem mniejszego zainteresowania.

Januszom sukcesu mówię zdecydowanie NIE , po 3 oklepach nie będzie trzeba przychodzić na stadion 4 h przed meczem . Skończy się zajmowanie miejsc itd itp :)

rumburaque
Szkółkowicz

#3744 Postautor: rumburaque » 13 grudnia 2018, o 09:25

żeby były tylko o normalnej godzinie i w dyżury mi nie kolidowały i jeszcze jeden plus w niedziele nie będzie trzeba kombinować i smażyć się na patelni

ezbeg
Trener

#3745 Postautor: ezbeg » 13 grudnia 2018, o 09:29

I nagle dla tych Januszy sukcesu Jonsson czy Lambert z mistrzów żużla staną się nieudacznikami speedwaya bo "przegrywają z jakimś Wojdyło czy innym Rolnickim".

Robson
Senior

#3746 Postautor: Robson » 13 grudnia 2018, o 10:31

No sory ale jak Wojdyło i Rolnicki ich będzie woził będzie to sam tak o nich pomyślę :lol:
A za Janusza sukcesu się nie uważam...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3747 Postautor: grzesieck » 13 grudnia 2018, o 11:01

https://www.youtube.com/watch?v=GAXstfOvW0E

Nicki Pedersen i Lee Richardson - nieudacznicy speedwaya
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Bochen

#3748 Postautor: Bochen » 13 grudnia 2018, o 11:10

Opanujcie się z tą burzą mózgów...

Wyjazdy będą w niedziele!! Każdy będzie zadowolony :-)

A tak na poważnie to propozycje typu Huckenbeck lub Morris w PGE to jest absolutne nieporozumienie.
Za samo myślenie o zawodnikach tego pokroju należy się "batorzenie szczypiorem"!

#nie_dla_Grega_Motor!!
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3749 Postautor: grzesieck » 13 grudnia 2018, o 11:15

Bochen pisze:Wyjazdy będą w niedziele!! Każdy będzie zadowolony :-)

kazdy nasz wyjazd w sezonie 2019 jest w piatek
METHANOL ADVENTURE TEAM

KrzysiekS
Senior

#3750 Postautor: KrzysiekS » 13 grudnia 2018, o 11:33

Bochen pisze:Opanujcie się z tą burzą mózgów...

A tak na poważnie to propozycje typu Huckenbeck lub Morris w PGE to jest absolutne nieporozumienie.
Za samo myślenie o zawodnikach tego pokroju należy się "batorzenie szczypiorem"!

#nie_dla_Grega_Motor!!

Chcesz mnie wybatorzyć szczypiorem za pomysł dodatkowego zawodnika do składu? Hukenbeck dostanie łomot od Lamparta czy Miesiąca twoim zdaniem? Na torze w Grudziądzu, dajmy na to, gdzie może być każde oczko cenne? A jeśli tfu tfu, np Lambo coś. Wtedy nie masz alternatywy. 1,0 w 27 biegach dupy nie urywa ale... gość jest rozwojowy to raz, dwa jechał zawsze z mocnym prowadzącym. Dasz sobie obciąć "szczypiora" że Miesiąc będzie miał wyższą średnią?