Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#2401 Postautor: grzesieck » 2 listopada 2018, o 10:14

mateuszm pisze:Fajny tu klimat macie, blokując posty :)
Pozdrawiam

nikt tu nic nie blokuje kolego, wiec sie nie podniecaj za bardzo
po prostu posty swiezakow, ktorzy zakladaja konta tylko po to zeby sie ponapinac troche wymagaja akceptacji adminow lub moderatorow, jak twoj licznik dobije do 15 to bedziesz mogl sobie pisac bez przeszkod, chyba ze do tego czasu dostaniesz bana czego oczywiscie ci nie zycze :twisted:
METHANOL ADVENTURE TEAM

bartollo
Senior

#2402 Postautor: bartollo » 2 listopada 2018, o 10:15

mtgo pisze:
bartollo pisze:Kto mlody? Lambert, Michelsen i juniorzy. Reszta po 30. To juz chyba nie tacy mlodzi...

dawid, zengi też chyba przed 30 jeszcze

Zengi po a Lampart faktycznie 29 w przyszlym roku, czyli jeszcze moze opalic :-P

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2403 Postautor: $korzen$ » 2 listopada 2018, o 10:21

Fell pisze:$korzen$ ale gdzie pisałem te herezje? tego że jestem pewien że sie utrzymacie? powiem wiecej... na dzien dzisiejszy moim zdaniem Gorzów z liderem przez duze L Zmarzlikiem dostanie baty u Was bo nie wierze ze KK, Thomsen, Kilde i Wozniak beda objezdzac Zengiego i Michelsena! Miesiac i Lampcio beda ich rozstawiac...

Perez pisze:
tezetomaniak pisze:Ja jeszcze dodam, ze Unia Leszno to nie jest polski klub.

Tru story :twisted: :!:

ok spoko ;)

mam nadzieje że za rok już będziemy jak wyciagniecie od nas Emila a Smyk wtedy wskoczy na seniorke

Perez tezetomaniak bedziecie mieli lidera z nazwiskiem co i tak przepirdoli nie raz nie dwa i do tego za dwa razy tyle kasy co wzial Zengi

pozdro dla normalnych Koziołków!

znikam bo widac ze szkoły dzisiaj maja wolne i gimbaza wskoczyła na forum

Chodzilo mi o kolege Mateuszm - cos pokrecilem przy pisaniu posta. Jestem tez ogromnie ciekaw, kto ten nieobliczalny woz pociagnie i zostanie trenerem. To tez bedzie bardzo wazne.

SwiDarek
Junior

#2404 Postautor: SwiDarek » 2 listopada 2018, o 10:25

No ciekawe kto pociągnie trenerkę. Do takich buntowników i wygnańców przydałby się doooobry trener...

Marianie!!! Gdzie jesteś drogi Marianie???

Czy może Trojan???
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Zaratustra
Kadrowicz

#2405 Postautor: Zaratustra » 2 listopada 2018, o 10:33

rumburaque pisze:No skład dupska nie urywa..... Jest nieobliczalny w każdą stronę.
9.Zengota 9 pkt
10.Lampart 7 pkt
11.Michelsen 8 pkt
12.Miesiac
13.Jonsson 8 pkt
14.Trofimow 4 pkt
15.Lampart 5 pkt
16.Lambert 8 pkt

Taką ilość pkt jest do zrobienia u nas przez każdego z zawodników, co daje nam 48 pkt.:)
Chłopaki młode, gniewne myślę że będzie dobrze i się utrzymamy. Ja osobiście wolę skład wyrównany niż armata i kevlary, skład wyrównany daję większą szansę na emocje.

Nie to, że się czepiam, ale jak już bawimy się w pisanie ilości punktów, to rzetelniej byłoby to robić zestawiając nasze punkty z punktami przeciwników. Nie wiem , czy wtedy również by ci wyszło te 49 punktów, biorąc pod uwagę "jakość " przeciwników ;)

Z resztą. Myślę, że nie będzie jednocześnie w składzie Dawida i Łełka. Wtedy łatwiej będzie rozpisać punkty na zwycięstwo w meczu; )

bartollo
Senior

#2406 Postautor: bartollo » 2 listopada 2018, o 10:43

W obliczu skladu, ktory mamy to dziwie sie ze nie pozostawiono wychowankow: ani Daniela ani Oskara. Wiadomo ze bedziemy szukac jakichkolwiek punktow u siebie a Jelen jest w stanie zrobic lepszy wynik w Lublinie od kazdego zawodnika z naszej kadry. A juz na pewno Lamparta i Miesiaca. A zawsze to swojak i przyjemniej by sie ogladalo.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2407 Postautor: Perez » 2 listopada 2018, o 10:46

Widocznie Daniela nie interesowała walka o skład.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#2408 Postautor: dannie » 2 listopada 2018, o 10:46

Ja jestem ciekawy, jak do całej sprawy składu podchodzą sami główni zainteresowani, tj. Jakub Kępa, Marek Kępa, Piotr Więckowski. I nie chodzi mi o to, co na jego temat powiedzą mediom (bo tego można się domyślić), ale o to, co tak naprawdę wewnętrznie czują, co o tym mówią w rozmowach prowadzonych w swoim gronie.

Na ile im blisko do tego "optymistycznego" wariantu, że "udało nam się zbudować wyrównany, ciekawy, ambitny skład, który może powalczyć (szczególnie u siebie) z każdym i przy dobrych wiatrach da nam utrzymanie"; a na ile myślą: "kurczę, nie udało się wyciągnąć nic więcej i prawdopodobnie ciężko będzie zawalczyć o utrzymanie, ważne żebyśmy chociaż nie dostawali batów u siebie i żeby udało się ten rok przetrwać przy stosunkowo małych stratach marketingowych, żeby w kolejnym sezonie znów zawalczyć o powrót do e-ligi".

Tzn. na ile całą sytuacje rozpatrują (wewnętrznie) w kategoriach swojej porażki, a nie ile w kategoriach sukcesu.

Ja osobiście daleki jestem od osądzania ich działań, bo do tego trzeba byłoby znać wszystkie kulisy prowadzonych negocjacji, w tym nasze finansowe możliwości. Jednak nie uda się ukryć, że zaprezentowany skład jest raczej realizacją planu minimum na przyszły sezon niż z góry zakładanym celem lub jednym z jego wariantów.

Ciekawe też jak do całej sprawy podchodzą sponsorzy, na ile śledzą całą tę karuzelę, a na ile mają na to jednak wywalone. Trzeba przyznać, że jednak nasi główni sponsorzy (Azoty, Bogdanka) to inna kategoria "darczyńców" niż ci zaangażowani w Gorzowie, Toruniu czy Zielonej Górze. U nas to duże molochy, dla których ten żużel to jedno z działań "marketingowych" wrzucanych w koszty, które wypali lepiej lub gorzej. Raczej nikt z władz tych spółek nie angażuje się szczególnie (emocjonalnie i czasowo) w klubowe sprawy. Ich interesuje wyłącznie końcowy raport z tego, jak ich wizerunek został wykorzystany przez "zleceniobiorcę", ile razy się pojawił, gdzie i w jakim kontekście.

Myślę, że jeżeli klub nie będzie totalnym outsiderem w lidze, marketingowo dalej będzie prowadzony z głową i nie narobi sobie długów, o których trąbiłoby pół żużlowej Polski - to nawet w przypadku ewentualnego spadku - ww. sponsorzy będą zadowoleni, że przez te 12 miesięcy ich marka pojawiała się w mediach przy okazji meczów żużlowych Ekstraligi. Taki był cel i został zrealizowany.

Takie podejście ma swoje plusy i minusy. Plusem jest to, że stosunkowo niski potencjał sportowy drużyny i jej spadek nie muszą być równoznaczne z ich wycofaniem się z interesu. Minus jest taki, że wobec problemów na rynku transferowym nie uruchomią raczej nagle dodatkowych środków, nie rzucą zawodnikom gwiazdorskich kontraktów sponsorskich, bo takie decyzje nie zapadają tam spontanicznie, pod wpływem chwili (chyba że w wyniku nacisków politycznych).
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2409 Postautor: Gelo » 2 listopada 2018, o 10:51

dannie pisze:Ja jestem ciekawy, jak do całej sprawy składu podchodzą sami główni zainteresowani, tj. Jakub Kępa, Marek Kępa, Piotr Więckowski.

Jedno jest pewne - Kępowie mają w swoim DNA to, że nie lubią przegrywać. I tu jest bardzo poważny atut.

rumburaque
Szkółkowicz

#2410 Postautor: rumburaque » 2 listopada 2018, o 11:06

Zaratustra pisze:
rumburaque pisze:No skład dupska nie urywa..... Jest nieobliczalny w każdą stronę.
9.Zengota 9 pkt
10.Lampart 7 pkt
11.Michelsen 8 pkt
12.Miesiac
13.Jonsson 8 pkt
14.Trofimow 4 pkt
15.Lampart 5 pkt
16.Lambert 8 pkt

Taką ilość pkt jest do zrobienia u nas przez każdego z zawodników, co daje nam 48 pkt.:)
Chłopaki młode, gniewne myślę że będzie dobrze i się utrzymamy. Ja osobiście wolę skład wyrównany niż armata i kevlary, skład wyrównany daję większą szansę na emocje.

Nie to, że się czepiam, ale jak już bawimy się w pisanie ilości punktów, to rzetelniej byłoby to robić zestawiając nasze punkty z punktami przeciwników. Nie wiem , czy wtedy również by ci wyszło te 49 punktów, biorąc pod uwagę "jakość " przeciwników ;)

Z resztą. Myślę, że nie będzie jednocześnie w składzie Dawida i Łełka. Wtedy łatwiej będzie rozpisać punkty na zwycięstwo w meczu; )

Punktów przeciwników nie wpisałem bo nie znamy jeszcze ich składów;) Tak napisałem średnie na ile stać chłopaków plus minus 3 pkt z całości co daje nam 46 pkt na mecz:) Pkt Łełkowi nie wpisałem właśnie dlatego jak napisałeś:)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2411 Postautor: istred » 2 listopada 2018, o 11:08

Ja obstaję przy swoim i czekam na koniec okna transferowego.
Już zbyt wiele sezonów żużlowych przeżyłem żeby wierzyć w to, że ktoś pierwszego dnia podaje ostateczny skład. To są pieniądze. Jeśli będą położone na stole to ktoś się na nie skusi. Przez te dwa sezony koncepcja budowy składu była prosta - lider + wyrównany skład i myślę, że tym razem będzie podobnie. Jeśli dojdzie do nas ktoś silny to uważam, że juniorzy dadzą nam utrzymanie.
A jeśli nie... to trudno. Nie ma co zaklinać rzeczywistości. Obecny skład seniorski jest na papierze dwie klasy gorszy od innych drużyn. Mimo to uważam, że na Zygmuntowskich mecze będą ciekawe. Do utrzymania może zabraknąć bonusów.
Podkreślenia wymaga "na papierze". Bo kiedyś zmiana pokoleniowa musi przyjść. Kiedyś młodzi dobiją do światowej czołówki. Dlaczego nie w tym sezonie? Lambert i Michelsen sprawiają wrażenie jakby byli na to gotowi. AJ też wydaje się, że zrobił w ubiegłym sezonie krok żeby wrócić do swojej wysokiej dyspozycji.

Uparcie nadal nie wierzę w Miesiąca. Ubiegły sezon to dwa oblicza. Na początku pokazał, że jest wciąż zawodnikiem z pogranicza 1. i 2. ligi, a pod koniec potwierdził, że potrafi być solidnym pierwszoligowcem. Jakby nie było, ekstraliga to dla niego kosmos. Coś, jakby Jeleń miał rywalizować w GP. Prędzej Lampart, ale tylko w formie z początku sezonu.

Zaratustra
Kadrowicz

#2412 Postautor: Zaratustra » 2 listopada 2018, o 11:19

rumburaque pisze:
Zaratustra pisze:
9.Zengota 9 pkt
10.Lampart 7 pkt
11.Michelsen 8 pkt
12.Miesiac
13.Jonsson 8 pkt
14.Trofimow 4 pkt
15.Lampart 5 pkt
16.Lambert 8 pkt

Punktów przeciwników nie wpisałem bo nie znamy jeszcze ich składów;) Tak napisałem średnie na ile stać chłopaków plus minus 3 pkt z całości co daje nam 46 pkt na mecz:) Pkt Łełkowi nie wpisałem właśnie dlatego jak napisałeś:)

Chodziło mi bardziej o coś takiego :

10. Lampart/Miesiąc
16. Lambert

I w takiej konfiguracji mamy miejsce jeszcze dla jednego zawodnika. Jeśli zostaniemy z Twoją propozycją, to ja tego nie widzę. Lubię naszych chłopaków, ale konieczność jazdy w każdym meczu Lamparta lub Miesiąca bez względu na ich formę /jakość byłoby ogromnym ryzykiem podjętym przez klub. Chyba , że zakładają na Zygmuntowskich, że para juniorów okaże się już w przyszłym roku parą na miarę Kubera - Smektała.

Flagg
Trener

#2413 Postautor: Flagg » 2 listopada 2018, o 11:23

istred pisze:Uparcie nadal nie wierzę w Miesiąca. Ubiegły sezon to dwa oblicza. Na początku pokazał, że jest wciąż zawodnikiem z pogranicza 1. i 2. ligi, a pod koniec potwierdził, że potrafi być solidnym pierwszoligowcem. Jakby nie było, ekstraliga to dla niego kosmos. Coś, jakby Jeleń miał rywalizować w GP. Prędzej Lampart, ale tylko w formie z początku sezonu.

Zauwazmy, ze Paweł to jedyny zawodnik ze składu 2018 (juniorów nie liczę), którego pozostanie nie zostało ogłoszone indywidualnie. Dlaczego? Ano wydaje mi się, ze jest on zabezpieczeniem na wypadek jakby nie udało sie już nikogo więcej sprowadzić. Wtedy zostaje i walczy. Jeśli jednak ktoś dobry dołączy do ekipy, to Łełek dostanie wolną rękę w szukaniu wypożyczenia. No chyba że nie będzie mu przeszkadzać rola Gomólskiego czy Pieszczka 2018.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

mateuszm

#2414 Postautor: mateuszm » 2 listopada 2018, o 11:45

@$korzen$,

Odnośnie Pedersena to już napisałem dlaczego był w Tarnowie i do tego tematu wracać już nie zamierzam.

Po tym co zrobili w Lublinie w kwestii transferów, trudno orzec czy są idiotami czy też nie - od orzekania takich rzeczy są specjaliści - ja wyraziłem swoją opinię, to, że jest nieprzychylna względem klubu, także wynika z pewnych rzeczy.

Jak się latami jest w najwyższej klasie rozgrywkowej to się ogląda tych Hampelów, Dudków, Pawlickich czy Janowskich; tak jak jest się w I-szej lidze, tak się ogląda różnych, innych rajderów z tej ligi. To, że wiadomo jak przed laty kończyły kluby, nie znaczy, że ta historia się nie powtórzy i nie trzeba tutaj robić z siebie znawcę aby to przewidzieć. Moje opinie nt. danej sytuacji wynikają z pewnych zachowań i podjętych decyzji. Rozumiem, że bronisz klubu, jak cała reszta tutaj, ale także wiem, że spore grono osób z Waszego otoczenia bardzo się napalało na kupowanie wielu nazwisk a zostaliście - nie ujmując niczego - z Grzesiem Zengotą, który na lidera nadaje się jak ja na znawcę...baletu ;) Każdego, kto będzie płacić zawodnikowi drugiej linii, pieniądze jak z TOP10, będę nazywać porażką w wykonaniu osób decyzyjnych, odpowiedzialnych za taki a nie inny skład :) W Gorzowie przerobili to samo z Woźniakiem, ligowym średniakiem, któremu zapłacono jak liderowi a efekt jest taki, że nie mają już Vaculika a i Kasprzak jedną nogą jest poza klubem. Pomijając już inne rzeczy po drodze, to Gorzów miał już w kwietniu z tego powodu zadyszkę. Faktycznie ktoś myśli realnie, że gdyby chodziło o walkę o play off, to Vaculik czy Pedersen by się rozmyślili? Za takie pieniądze? :)

Będę tak oceniać niezależnie czy takie decyzje podjęto w Poznaniu, Grudziądzu, Toruniu czy Łodzi - to jest właśnie oderwanie od rzeczywistości.

Twierdzenie, że mogliście o kimś tam pomarzyć?
Przyznać się kto wczoraj nie czekał na info o Woffindenie? :) Niektórzy byli bardzo pewni siebie i srogo się rozczarowali :)
Żeby jeszcze bardziej sprowadzić Was na Ziemię z orbity, na której jesteście - bez żalu i złośliwości z mojej strony - to wiedźcie jedno - nie ogłasza się od razu całego składu, mając jeszcze do przeprowadzenia rozmowy kontraktowe :) Ogłoszenie całego składu oznacza tylko i wyłącznie jedno.

W tym miejscu uderzałbym do Kasprzaka i Hancocka - z Nimi, macie realną szansę na utrzymanie, wg mnie siła uderzeniowa mocniejsza, niż np. w Częstochowie czy Grudziądzu.

Reszta to tylko pluralizm - logistyka? Okres próbny? To tylko sport i wszystko jest możliwe?!

Niemniej jednak powodzenia :)

Flagg
Trener

#2415 Postautor: Flagg » 2 listopada 2018, o 11:52

Pytanie podstawowe - skąd wiesz, ile dostał Zengota? Od Ostafy, czy od Irka? Pytam poważnie. Bo piszesz z przekonaniem, że Motor przepłacił Zengotę, a zródła zadnego nie dajesz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2416 Postautor: istred » 2 listopada 2018, o 11:54

Faktycznie ktoś myśli realnie, że gdyby chodziło o walkę o play off, to Vaculik czy Pedersen by się rozmyślili? Za takie pieniądze? :)
Zdradzisz za jakie?
Reszta to tylko pluralizm - logistyka? Okres próbny? To tylko sport i wszystko jest możliwe?!
Wiesz chociaż co to słowo oznacza? :-P

dobek
Senior

#2417 Postautor: dobek » 2 listopada 2018, o 11:59

"Przyznać się kto wczoraj nie czekał na info o Woffindenie? :) Niektórzy byli bardzo pewni siebie i srogo się rozczarowali :) " a podpisał już we Wrocławiu?? Bo nie wiem....

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2418 Postautor: ravajas » 2 listopada 2018, o 12:00

Wyświetlajcie to Andreasowi przy śniadaniu :)

https://www.youtube.com/watch?v=Y3aAQ-KqraY
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

PavelPL
Kontakt:

#2419 Postautor: PavelPL » 2 listopada 2018, o 12:03

@mateuszm

Skąd to przekonanie co do kosmicznego kontraktu GZ? Od tych samych pismaków którzy pisali o 10 000 za punkt dla NP? Przypomnę, że jak się potem okazało do rozmowy o kwotach z NP nawet nie doszło.

aaael

#2420 Postautor: aaael » 2 listopada 2018, o 12:04

bartollo pisze:W obliczu skladu, ktory mamy to dziwie sie ze nie pozostawiono wychowankow: ani Daniela ani Oskara.

Trochę szkoda, ale wydaje mi się, że główny wpływ na taką decyzje miały sytuacje z Danielem (krytyka na fb po odstawieniu od składu) i wpadka Oskara. Klub pilnuje spraw wizerunkowych i jest to jak najbardziej słuszne podejście.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2421 Postautor: istred » 2 listopada 2018, o 12:17

Może sami zawodnicy nie chcieli porywać się ekstraligę?
O ile Daniel być może przywoziłby jakieś punkty w Lublinie, o tyle w przypadku Oskara porywanie się na ekstraligę byłoby doświadczeniem podobnym do Dróżdża z tego roku.
Sam na ich miejscu wybrałbym jazdę w I, a w przypadku Oskara pewnie w II lidze.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2422 Postautor: $korzen$ » 2 listopada 2018, o 12:22

mateuszm pisze:
Jak się latami jest w najwyższej klasie rozgrywkowej to się ogląda tych Hampelów, Dudków, Pawlickich czy Janowskich; tak jak jest się w I-szej lidze, tak się ogląda różnych, innych rajderów z tej ligi. To, że wiadomo jak przed laty kończyły kluby, nie znaczy, że ta historia się nie powtórzy i nie trzeba tutaj robić z siebie znawcę aby to przewidzieć. Moje opinie nt. danej sytuacji wynikają z pewnych zachowań i podjętych decyzji. Rozumiem, że bronisz klubu, jak cała reszta tutaj, ale także wiem, że spore grono osób z Waszego otoczenia bardzo się napalało na kupowanie wielu nazwisk a zostaliście - nie ujmując niczego - z Grzesiem Zengotą, który na lidera nadaje się jak ja na znawcę...baletu ;))

Straszna burza mozgu, az ciezko wylapac do czego konkretnie kolego zmierzasz i co chcesz przekazac. Z jednej strony twierdzisz, ze nie trzeba byc znawca, zeby na podstawie beniaminkow z ostatnich lat stwierdzic, ze zawodnicy (Ci z topu) podchodza do nich z dystansem a jednoczesnie troche zalatuje szydera, ze nikogo znaczacego nie mamy. Na ktos musi byc pierwszy a ktos ostatni, taki jest sport. Przypominam, ze 2 lata temu Unia Leszno, majac kozacki sklad i broniac mistrza zajela w lidze.... 7 miejsce. Lodz nie miala stadionu, wiec odpuscili baraze. Przed wami w tabeli wyzej byl ROW z Szombierskim i Batchelorem w skladzie. Grudziadza z Okoniewskim i cieniem Golloba juz nawet nie przytaczam. Kazdy z nas zdaje sobie sprawe, ze to jest sklad (poki co) na cieeeezka walke o utrzymanie, ale znamy ludzi, ktorzy kieruja tym klubem i na pewno robia co sie da. My sie mamy utrzymac a nie walczyc o medale, jak sie utrzymamy w dodatku w dobrej kondycji finansowej to uwierz mi, ze ten ekstraligowy beton zostanie troche rozruszany. Kazdy wie co sie dzialo w Tarnowie, Rzeszowie, Gdansku, Gnieznie, Czestochowie.... zawodnicy tracili setki tysiecy zlotych, a dzisiaj gdzie zuzlem z kazdym kolejnym sezonem coraz bardziej rzadza tunerzy plynne finanse to podstawa. Motor Lublin musi sobie zbudowac ta finansowa wiarygodnosc i jak uda sie utrzymac za rok bedzie calkowicie inna gadka. Sami do nas zapukaja. Gorzow jedzie od 2 czy 3 lat na kredycie i podobno dobijaja do sciany. Papier przyjmie wszystko, zawodnicy z topu w konto klubowe (tak mi sie wydaje) wgladu nie maja. Takze utrzymac sie, nie narobic dlugow i kontynuuowac to co robimy od 2 lat, taki powinnien byc cel Motoru na ten moment.

Ge(L)o
Trener

#2423 Postautor: Ge(L)o » 2 listopada 2018, o 12:42

Fajny, ale niepełny skład. Ale by mi tu pasował Kołodziej albo Jepsen Jensen. Szkoda.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#2424 Postautor: Vaginator » 2 listopada 2018, o 12:48

Gdyby skład był już skompletowany, to zamiast Miesiąca przelicytowaliby np. Bjerre, żeby Grudziądz miał trochę pod górkę. Jeśli nie uda się wyciągnąć do 14 żadnej gwiazdy, to trudno. Może by tak spróbować Andrzeja Lebiediewa? Podobało mi się, jak przeżywał porażkę z nami w finale. Jak potrafił przyznać się do błędu i przeprosić Lamparta w pierwszym meczu. W dodatku papiery na jazdę ma, bo IME.

rafir
Junior

#2425 Postautor: rafir » 2 listopada 2018, o 12:49

KK wciąż w grze. Ten transfer w sposób naturalny uzupełnia formację seniorską i jednocześnie mocno osłabia głównego rywala.
Jednym ruchem można sporo zyskać. Zobaczymy jak to się ułoży.