Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#1576 Postautor: MikeMistrz » 21 października 2018, o 18:01

Pozostaje mieć nadzieję, że Doyle nie był jedyną opcją na lidera. Oficjalnie Pedersen, Iversen, Vaculik, Woffinden, Kasprzak, G. Łaguta jeszcze nigdzie nie podpisali. Wierzę, że nasi ogarną temat i chociaż jeden z nich wyląduje u nas.

dobek
Senior

#1577 Postautor: dobek » 21 października 2018, o 18:14

Melisa, melisa....... :) już nie długo będzie wszystko wiadomo.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#1578 Postautor: DrPaiHiWo » 21 października 2018, o 18:18

Interesuje mnie tylko jedna rzecz.
Czy będziemy czekali na ostatni dzień okna czy ogłosimy skład jak tylko kadra będzie kompletna ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1579 Postautor: Hans » 21 października 2018, o 18:24

No nic, w takim ukladzie trzeba brac Woffindena :cool:

Jedyna opcja jak dla mnie jest Pedersen, ktory pojdzie tam gdzie zaplaca najwiecej.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1580 Postautor: mustafa » 21 października 2018, o 18:27

DrPaiHiWo pisze:Interesuje mnie tylko jedna rzecz.
Czy będziemy czekali na ostatni dzień okna czy ogłosimy skład jak tylko kadra będzie kompletna ?

Przed tamtym sezonem tak było, teraz to chyba nie ma sensu skoro część zawodników już i tak ogłoszona.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#1581 Postautor: ptgt » 21 października 2018, o 19:04

mustafa pisze:
DrPaiHiWo pisze:Interesuje mnie tylko jedna rzecz.

Przed tamtym sezonem tak było, teraz to chyba nie ma sensu skoro część zawodników już i tak ogłoszona.

7 września

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/70953 ... ejny-sezon

13 listopada

http://speedway.info.pl/index.php/polsk ... zestochowy
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

dobek
Senior

#1582 Postautor: dobek » 21 października 2018, o 19:08

Tak szczerze powiedziawszy szkoda mi jest "naszego" zarządu.... Na pewno robią co w nich mocy aby było dobrze. Ech.....melisa, melisa....

Zaratustra
Kadrowicz

#1583 Postautor: Zaratustra » 21 października 2018, o 19:22

Nadzieja w tym , że w ostatniej chwil ktoś połasi się na lukratywny kontrakt. Jest to bardzo ważny test jakości dla zarządu. Jak go zdadzą, to potem już tylko z górki ;)

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#1584 Postautor: Rusek » 21 października 2018, o 19:28

Aż się nie chce wierzyć że "nikogo" nie uda się wyrwać z ekstraligowych armat. Jeśli faktycznie tak się stanie, będzie przed nami bardzo ciężki sezon. Ale cały czas czekamy na oficjalne info o składzie. Jeszcze trochę i wszystko będzie jasne.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

pwk

#1585 Postautor: pwk » 21 października 2018, o 19:48

Krótka aktualizacja - takie plotki słyszałem: wbrew temu co pisałem w ubiegłym tygodniu wg info jest już niestety po wszystkim i jest pozamiatane. O atmosferze i szczegółach nie mogę pisać, ale to jest łatwe do odgadnięcia. Skład wg info niestety ma być nienajmocniejszy, a na żadną armatę nie ma już szans. Nie jest też prawdą, że działacze mogli konkurować mocno ceną i windować ją w nieskończoność. Większość osób byłaby zaskoczona, gdyby wiedziała o jak niewielką stosunkowo kwotę (wg info) można było próbować przebijać konkurencję (dla zawodników różnica niekonkurencyjna i niezachęcająca do przenosin tak daleko). Jak ktoś pisze, że można było zagwarantować ekwiwalent w wysokości utraconych playoffów, albo oferować za podpis kwotę z kosmosu to jest w dużym błędzie. Gdyby można było przebić ofertę konkurencji np. dwukrotnie to ze ściągnięciem większości wartościowych zawodników być może nie byłoby problemu. Plotki na temat wysokości budżetu są tylko plotkami i myślę, że to powinien być punkt wyjścia do całej dyskusji i jednocześnie wytłumaczenie zaistniałej sytuacji. Budżet Motoru, tak jak i pozostałych drużyn nie jest z gumy. Niestety. Jedyna szansa i promyk nadziei w tym, że to jeden wielki blef decydentów, a w dodatku znaleźli przypadkiem worek kasy, ale ja na to (z pewnych powodów) nie liczę. Bardzo bym się zdziwił, gdyby tak było. Wypisywanie kolejnych propozycji zawodników z kapelusza nie ma już większego sensu. Dajcie na luz i czekajcie do listopada co najwyżej na cud, którego prawdopodobieństwo graniczy z szansą trafienia kompletu w lotka. Na 99,99% niestety go nie będzie.
Ja tylko napisałem plotki zasłyszane "w kuluarach" i tak powinno to być traktowane.
Ostatnio zmieniony 21 października 2018, o 20:45 przez pwk, łącznie zmieniany 10 razy.

dobek
Senior

#1586 Postautor: dobek » 21 października 2018, o 19:50

pwk pisze:Krótka aktualizacja: wbrew temu co pisałem w ubiegłym tygodniu wg info jest już niestety po wszystkim i jest pozamiatane. O atmosferze i szczegółach nie mogę pisać, ale to jest łatwe do odgadnięcia. Skład niestety będzie słaby. Na żadną armatę nie ma już szans. Nie jest też prawdą, że działacze mogli konkurować mocno ceną i windować ją w nieskończoność. Większość osób byłaby zaskoczona, gdyby wiedziała o jak niewielką stosunkowo kwotę można było próbować przebijać konkurencję (dla zawodników różnica niekonkurencyjna i niezachęcająca do przenosin tak daleko). Jak ktoś pisze, że można było zagwarantować ekwiwalent w wysokości utraconych playoffów, albo oferować za podpis kwotę z kosmosu to jest w dużym błędzie. Gdyby można było przebić ofertę konkurencji np. dwukrotnie to ze ściągnięciem większości wartościowych zawodników nie byłoby problemu. Plotki na temat wysokości budżetu są tylko plotkami i myślę, że to powinien być punkt wyjścia do całej dyskusji. Budżet Motoru, tak jak i pozostałych drużyn nie jest z gumy. Niestety. Jedyna szansa i promyk nadziei w tym, że to jeden wielki blef decydentów, ale ja na to (z różnych powodów, o których nie mogę pisać) nie liczę. Bardzo bym się zdziwił, gdyby tak było. Wypisywanie kolejnych propozycji zawodników z kapelusza nie ma już większego sensu. Dajcie na luz i czekajcie do listopada co najwyżej na cud, którego prawdopodobieństwo graniczy z szansą trafienia kompletu w lotka. Na 99,99% niestety go nie będzie.

Amen! Ale i tak wierzę w naszych chłopaków których będziemy mieli. Trudno. Taki Life... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Trza się napić... :)

samba
Senior

#1587 Postautor: samba » 21 października 2018, o 20:01

W takim wypadku wydaje mi sie ze warto rozejrzec sie za jakims w miare solidnym obcokrajowcem zeby lambert mogl wyladowac pod 8 i wchodzic za lamparta/miesiaca. Thomsen do michelsena ktorego juz mamy to bylby fajny ruch ale niestety on chyba juz jest w gorzowie. Moze postawic na milika i dac mu sie odbudowac?

rafir
Junior

#1588 Postautor: rafir » 21 października 2018, o 20:09

Milik ma ważną umowę we Wrocławiu, wbrew temu co pisała Gazeta Wrocławska.
Tylko Lebedevowi i Woffindenowi się teraz kończy.

Czyli rozumiemy, że na Griszę również szans nie ma w obliczu opłat wszelakich jakie trzeba ponieść wraz z tym kontraktem...

Zaratustra
Kadrowicz

#1589 Postautor: Zaratustra » 21 października 2018, o 20:15

pwk pisze:. Plotki na temat wysokości budżetu są tylko plotkami i myślę, że to powinien być punkt wyjścia do całej dyskusji i jednocześnie wytłumaczenie zaistniałej sytuacji. Budżet Motoru, tak jak i pozostałych drużyn nie jest z gumy. .

To kto te plotki rozsiewa(ł)? Pseudo dziennikarze? Zawodnicy, którzy (niby?) dostają dobre oferty od nas i dzięki temu podbijają stawki?

W klubie były (są) zapewne różne warianty. Po fiasku (?) negocjacji z zawodnikami extraligi, klub mógłby skierować wszystkie siły, by wybrać co najlepsze z I ligi. Mi do głowy przychodzą dwa nazwiska (Michelsen, Thomsen).

1. Michelsen
2. Lampart/Miesiąc
3. Zengota
4. Thomsen
5. Jonsson
6. Lampart
7. Trofimov
8. Lambert

Cóż, bylibyśmy " pudelkowo murowanym" kandydatem do spadku, ale żylibyśmy przynajmniej do kwietnia nadzieją, że skład złożony z zawodników, którzy będą (z różnych względów) chcieli się pokazać z jak najlepszej strony wypali i nawiążemy walkę z Gorzowem, czy Grudziądzem.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1590 Postautor: GIGI » 21 października 2018, o 20:30

A pwk to jakis jasnowidz czy kto?

pwk

#1591 Postautor: pwk » 21 października 2018, o 20:39

Ja tylko napisałem plotki zasłyszane "w kuluarach" i tak powinno to być traktowane.

dobek
Senior

#1592 Postautor: dobek » 21 października 2018, o 20:39

GIGI pisze:A pwk to jakis jasnowidz czy kto?

Chyba ktoś blisko zarządu... skoro nie może pisać o pewnych kwestiach to jest coś na rzeczy... Tak czy inaczej trzeba czekać i liczyć na cud....

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1593 Postautor: $korzen$ » 21 października 2018, o 20:41

Jezeli kolega powyzej ma racje (a wiele na to wskazuje) to mamy 2 opcje. Opcja 1 konczymy licytacje i jedziemy tym co mamy (Zengi-Dawid-Michelsen-Lambo-Aj-Wiktor-Trofimov-Oskar) i dzisiaj skupiamy sie na zajebistym trenerze i koncepcji robienia toru tak, zeby walczyc i ew wygrywac u siebie. Pilnujemy silnikow i spokojnie czekamy na sezon. W razie spelnienia sie czarnego scenariusza wytaczamy wszystko co mamy zeby sprowadzic Grisze i liczymy, ze wroci tak samo kozacko jak Duzzers i Darcy. Dalej niech sie dzieje wola nieba. Opcja 2 robimy desperacki manewr i przeplacamy i sciagamy last minute kogos z trojki Woryna-Thomsen-Milik (kolejnosc nieprzypadkowa) i liczymy, ze Woryna czy Thomsen wraz z Lambo i Michelsenem wchodza na wyzszy level i bijemy sie z calych sil o utrzymanie. Ja tutaj juz zadnych innych opcji i nazwisk nie widze. Nie ma co plakac, bo sklad mamy zlozony z mlodych chlopakow, ktorzy beda chcieli sie pokazac i na to trzeba liczyc. Ten zestaw u siebie na pewno nie bedzie kucal przed nikim. Bardzo wazny bedzie trener i tor musi byc naszym sprzymierzencem tak samo jak w 2012 roku. Ja tam bym reki czy klejnotow na nasz pewny spadek nie postawil. Rok temu o tej samej porze kazdy z nas wzialby nawet tylko 1 sezon w elidze z zamknietymi oczami. I tym sie kierujmy. Nie mamy w skladzie Nowakow czy Baranow, zeby z miejsca wywieszac biala flage.

Zaratustra
Kadrowicz

#1594 Postautor: Zaratustra » 21 października 2018, o 20:46

$korzen$ pisze:. Opcja 1 konczymy licytacje i jedziemy tym co mamy (Zengi-Dawid-Michelsen-Lambo-Aj-Wiktor-Trofimov-Oskar) i dzisiaj skupiamy sie na zajebistym trenerze

Według "plotka" nie mamy szans na dobrego trenera, bo nikt nie podejmie się w Lublinie akcji pod tytułem "mission impossible" :cool:

dobek
Senior

#1595 Postautor: dobek » 21 października 2018, o 20:55

Ktoś pisał że Trojanowski ma "rękę i głowę" do trenerki.... widział jak młodym coś rysował,tłumaczył itd. I był bardzo pozytywnie zaskoczony.

Flagg
Trener

#1596 Postautor: Flagg » 21 października 2018, o 20:59

Ale rozróżnijmy "trenerkę" od "menadżerki". Co innego uczyć młodych jezdzić na motocyklu, a co innego zarządzać zespołem, w którym jeżdżą już ukształtowani zawodnicy, a Twoja rola skupia się głównie na taktyce i stosunkach miedzy zawodnikami.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

dobek
Senior

#1597 Postautor: dobek » 21 października 2018, o 21:01

Ok. A ten Pan co z plecakiem chodzi.... Gajewski?

Zaratustra
Kadrowicz

#1598 Postautor: Zaratustra » 21 października 2018, o 21:06

Jeśli chodzi o trenera, to tutaj również możemy mieć dwie opcje. Trener/autorytet, lub trener/"kolega". Druga opcja stawia przed zarządem mniejsze wymagania ;)

kondzio78
Szkółkowicz

#1599 Postautor: kondzio78 » 21 października 2018, o 21:06

Coś jest na rzeczy skoro uciekł trener który miał samo pasmo sukcesów.Powtarzam wolę sezon jak w tym roku w Nice niż baty na każdym terenie.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1600 Postautor: Popek » 21 października 2018, o 21:22

A ja słyszałem w kuluarach, że bedzie u nas Vaculik, Pedersen i Woffinden.

Końcowy skład ma wyglądać tak:

1.Woffinden
2.Lambert
3.Vaculik
4.Zengota
5.Pedersen
6.Lampart
7.Trofimov

I naszym celem jest tylko i wyłącznie jazda o Mistrzostwo Polski.
Podkreślam jednak, że to wiedza z kuluarów i tak też powinna być traktowana. Więcej szczegółów zdradzić nie mogę, bo jestem zbyt blisko zarządu.