Motor Lublin w sezonie 2019
- MikeMistrz
- Senior
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Pozostaje mieć nadzieję, że Doyle nie był jedyną opcją na lidera. Oficjalnie Pedersen, Iversen, Vaculik, Woffinden, Kasprzak, G. Łaguta jeszcze nigdzie nie podpisali. Wierzę, że nasi ogarną temat i chociaż jeden z nich wyląduje u nas.
Melisa, melisa....... :) już nie długo będzie wszystko wiadomo.
Interesuje mnie tylko jedna rzecz.
Czy będziemy czekali na ostatni dzień okna czy ogłosimy skład jak tylko kadra będzie kompletna ?
Czy będziemy czekali na ostatni dzień okna czy ogłosimy skład jak tylko kadra będzie kompletna ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
No nic, w takim ukladzie trzeba brac Woffindena
Jedyna opcja jak dla mnie jest Pedersen, ktory pojdzie tam gdzie zaplaca najwiecej.
Jedyna opcja jak dla mnie jest Pedersen, ktory pojdzie tam gdzie zaplaca najwiecej.
DrPaiHiWo pisze:Interesuje mnie tylko jedna rzecz.
Przed tamtym sezonem tak było, teraz to chyba nie ma sensu skoro część zawodników już i tak ogłoszona.
mustafa pisze:DrPaiHiWo pisze:Interesuje mnie tylko jedna rzecz.
Przed tamtym sezonem tak było, teraz to chyba nie ma sensu skoro część zawodników już i tak ogłoszona.
7 września
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/70953 ... ejny-sezon
13 listopada
http://speedway.info.pl/index.php/polsk ... zestochowy
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Tak szczerze powiedziawszy szkoda mi jest "naszego" zarządu.... Na pewno robią co w nich mocy aby było dobrze. Ech.....melisa, melisa....
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Nadzieja w tym , że w ostatniej chwil ktoś połasi się na lukratywny kontrakt. Jest to bardzo ważny test jakości dla zarządu. Jak go zdadzą, to potem już tylko z górki ;)
Aż się nie chce wierzyć że "nikogo" nie uda się wyrwać z ekstraligowych armat. Jeśli faktycznie tak się stanie, będzie przed nami bardzo ciężki sezon. Ale cały czas czekamy na oficjalne info o składzie. Jeszcze trochę i wszystko będzie jasne.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Krótka aktualizacja - takie plotki słyszałem: wbrew temu co pisałem w ubiegłym tygodniu wg info jest już niestety po wszystkim i jest pozamiatane. O atmosferze i szczegółach nie mogę pisać, ale to jest łatwe do odgadnięcia. Skład wg info niestety ma być nienajmocniejszy, a na żadną armatę nie ma już szans. Nie jest też prawdą, że działacze mogli konkurować mocno ceną i windować ją w nieskończoność. Większość osób byłaby zaskoczona, gdyby wiedziała o jak niewielką stosunkowo kwotę (wg info) można było próbować przebijać konkurencję (dla zawodników różnica niekonkurencyjna i niezachęcająca do przenosin tak daleko). Jak ktoś pisze, że można było zagwarantować ekwiwalent w wysokości utraconych playoffów, albo oferować za podpis kwotę z kosmosu to jest w dużym błędzie. Gdyby można było przebić ofertę konkurencji np. dwukrotnie to ze ściągnięciem większości wartościowych zawodników być może nie byłoby problemu. Plotki na temat wysokości budżetu są tylko plotkami i myślę, że to powinien być punkt wyjścia do całej dyskusji i jednocześnie wytłumaczenie zaistniałej sytuacji. Budżet Motoru, tak jak i pozostałych drużyn nie jest z gumy. Niestety. Jedyna szansa i promyk nadziei w tym, że to jeden wielki blef decydentów, a w dodatku znaleźli przypadkiem worek kasy, ale ja na to (z pewnych powodów) nie liczę. Bardzo bym się zdziwił, gdyby tak było. Wypisywanie kolejnych propozycji zawodników z kapelusza nie ma już większego sensu. Dajcie na luz i czekajcie do listopada co najwyżej na cud, którego prawdopodobieństwo graniczy z szansą trafienia kompletu w lotka. Na 99,99% niestety go nie będzie.
Ja tylko napisałem plotki zasłyszane "w kuluarach" i tak powinno to być traktowane.
Ja tylko napisałem plotki zasłyszane "w kuluarach" i tak powinno to być traktowane.
Ostatnio zmieniony 21 października 2018, o 20:45 przez pwk, łącznie zmieniany 10 razy.
pwk pisze:Krótka aktualizacja: wbrew temu co pisałem w ubiegłym tygodniu wg info jest już niestety po wszystkim i jest pozamiatane. O atmosferze i szczegółach nie mogę pisać, ale to jest łatwe do odgadnięcia. Skład niestety będzie słaby. Na żadną armatę nie ma już szans. Nie jest też prawdą, że działacze mogli konkurować mocno ceną i windować ją w nieskończoność. Większość osób byłaby zaskoczona, gdyby wiedziała o jak niewielką stosunkowo kwotę można było próbować przebijać konkurencję (dla zawodników różnica niekonkurencyjna i niezachęcająca do przenosin tak daleko). Jak ktoś pisze, że można było zagwarantować ekwiwalent w wysokości utraconych playoffów, albo oferować za podpis kwotę z kosmosu to jest w dużym błędzie. Gdyby można było przebić ofertę konkurencji np. dwukrotnie to ze ściągnięciem większości wartościowych zawodników nie byłoby problemu. Plotki na temat wysokości budżetu są tylko plotkami i myślę, że to powinien być punkt wyjścia do całej dyskusji. Budżet Motoru, tak jak i pozostałych drużyn nie jest z gumy. Niestety. Jedyna szansa i promyk nadziei w tym, że to jeden wielki blef decydentów, ale ja na to (z różnych powodów, o których nie mogę pisać) nie liczę. Bardzo bym się zdziwił, gdyby tak było. Wypisywanie kolejnych propozycji zawodników z kapelusza nie ma już większego sensu. Dajcie na luz i czekajcie do listopada co najwyżej na cud, którego prawdopodobieństwo graniczy z szansą trafienia kompletu w lotka. Na 99,99% niestety go nie będzie.
Amen! Ale i tak wierzę w naszych chłopaków których będziemy mieli. Trudno. Taki Life... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Trza się napić... :)
W takim wypadku wydaje mi sie ze warto rozejrzec sie za jakims w miare solidnym obcokrajowcem zeby lambert mogl wyladowac pod 8 i wchodzic za lamparta/miesiaca. Thomsen do michelsena ktorego juz mamy to bylby fajny ruch ale niestety on chyba juz jest w gorzowie. Moze postawic na milika i dac mu sie odbudowac?
Milik ma ważną umowę we Wrocławiu, wbrew temu co pisała Gazeta Wrocławska.
Tylko Lebedevowi i Woffindenowi się teraz kończy.
Czyli rozumiemy, że na Griszę również szans nie ma w obliczu opłat wszelakich jakie trzeba ponieść wraz z tym kontraktem...
Tylko Lebedevowi i Woffindenowi się teraz kończy.
Czyli rozumiemy, że na Griszę również szans nie ma w obliczu opłat wszelakich jakie trzeba ponieść wraz z tym kontraktem...
-
Zaratustra
- Kadrowicz
pwk pisze:. Plotki na temat wysokości budżetu są tylko plotkami i myślę, że to powinien być punkt wyjścia do całej dyskusji i jednocześnie wytłumaczenie zaistniałej sytuacji. Budżet Motoru, tak jak i pozostałych drużyn nie jest z gumy. .
To kto te plotki rozsiewa(ł)? Pseudo dziennikarze? Zawodnicy, którzy (niby?) dostają dobre oferty od nas i dzięki temu podbijają stawki?
W klubie były (są) zapewne różne warianty. Po fiasku (?) negocjacji z zawodnikami extraligi, klub mógłby skierować wszystkie siły, by wybrać co najlepsze z I ligi. Mi do głowy przychodzą dwa nazwiska (Michelsen, Thomsen).
1. Michelsen
2. Lampart/Miesiąc
3. Zengota
4. Thomsen
5. Jonsson
6. Lampart
7. Trofimov
8. Lambert
Cóż, bylibyśmy " pudelkowo murowanym" kandydatem do spadku, ale żylibyśmy przynajmniej do kwietnia nadzieją, że skład złożony z zawodników, którzy będą (z różnych względów) chcieli się pokazać z jak najlepszej strony wypali i nawiążemy walkę z Gorzowem, czy Grudziądzem.
A pwk to jakis jasnowidz czy kto?
GIGI pisze:A pwk to jakis jasnowidz czy kto?
Chyba ktoś blisko zarządu... skoro nie może pisać o pewnych kwestiach to jest coś na rzeczy... Tak czy inaczej trzeba czekać i liczyć na cud....
Jezeli kolega powyzej ma racje (a wiele na to wskazuje) to mamy 2 opcje. Opcja 1 konczymy licytacje i jedziemy tym co mamy (Zengi-Dawid-Michelsen-Lambo-Aj-Wiktor-Trofimov-Oskar) i dzisiaj skupiamy sie na zajebistym trenerze i koncepcji robienia toru tak, zeby walczyc i ew wygrywac u siebie. Pilnujemy silnikow i spokojnie czekamy na sezon. W razie spelnienia sie czarnego scenariusza wytaczamy wszystko co mamy zeby sprowadzic Grisze i liczymy, ze wroci tak samo kozacko jak Duzzers i Darcy. Dalej niech sie dzieje wola nieba. Opcja 2 robimy desperacki manewr i przeplacamy i sciagamy last minute kogos z trojki Woryna-Thomsen-Milik (kolejnosc nieprzypadkowa) i liczymy, ze Woryna czy Thomsen wraz z Lambo i Michelsenem wchodza na wyzszy level i bijemy sie z calych sil o utrzymanie. Ja tutaj juz zadnych innych opcji i nazwisk nie widze. Nie ma co plakac, bo sklad mamy zlozony z mlodych chlopakow, ktorzy beda chcieli sie pokazac i na to trzeba liczyc. Ten zestaw u siebie na pewno nie bedzie kucal przed nikim. Bardzo wazny bedzie trener i tor musi byc naszym sprzymierzencem tak samo jak w 2012 roku. Ja tam bym reki czy klejnotow na nasz pewny spadek nie postawil. Rok temu o tej samej porze kazdy z nas wzialby nawet tylko 1 sezon w elidze z zamknietymi oczami. I tym sie kierujmy. Nie mamy w skladzie Nowakow czy Baranow, zeby z miejsca wywieszac biala flage.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
$korzen$ pisze:. Opcja 1 konczymy licytacje i jedziemy tym co mamy (Zengi-Dawid-Michelsen-Lambo-Aj-Wiktor-Trofimov-Oskar) i dzisiaj skupiamy sie na zajebistym trenerze
Według "plotka" nie mamy szans na dobrego trenera, bo nikt nie podejmie się w Lublinie akcji pod tytułem "mission impossible"
Ktoś pisał że Trojanowski ma "rękę i głowę" do trenerki.... widział jak młodym coś rysował,tłumaczył itd. I był bardzo pozytywnie zaskoczony.
Ale rozróżnijmy "trenerkę" od "menadżerki". Co innego uczyć młodych jezdzić na motocyklu, a co innego zarządzać zespołem, w którym jeżdżą już ukształtowani zawodnicy, a Twoja rola skupia się głównie na taktyce i stosunkach miedzy zawodnikami.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ok. A ten Pan co z plecakiem chodzi.... Gajewski?
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Jeśli chodzi o trenera, to tutaj również możemy mieć dwie opcje. Trener/autorytet, lub trener/"kolega". Druga opcja stawia przed zarządem mniejsze wymagania ;)
Coś jest na rzeczy skoro uciekł trener który miał samo pasmo sukcesów.Powtarzam wolę sezon jak w tym roku w Nice niż baty na każdym terenie.
A ja słyszałem w kuluarach, że bedzie u nas Vaculik, Pedersen i Woffinden.
Końcowy skład ma wyglądać tak:
1.Woffinden
2.Lambert
3.Vaculik
4.Zengota
5.Pedersen
6.Lampart
7.Trofimov
I naszym celem jest tylko i wyłącznie jazda o Mistrzostwo Polski.
Podkreślam jednak, że to wiedza z kuluarów i tak też powinna być traktowana. Więcej szczegółów zdradzić nie mogę, bo jestem zbyt blisko zarządu.
Końcowy skład ma wyglądać tak:
1.Woffinden
2.Lambert
3.Vaculik
4.Zengota
5.Pedersen
6.Lampart
7.Trofimov
I naszym celem jest tylko i wyłącznie jazda o Mistrzostwo Polski.
Podkreślam jednak, że to wiedza z kuluarów i tak też powinna być traktowana. Więcej szczegółów zdradzić nie mogę, bo jestem zbyt blisko zarządu.