Gelo pisze:Wg PS wycofaliśmy z negocjacji z Jamrogiem. Będzie albo we Wrocławiu albo w Gorzowie. Gdzieś zauważyłem plotkę, że Zagar odchodzi z Czewy
O Zagarze czy Hampelu pisałem jakiś czas temu. Są to jedni z nielicznych, którzy swego czasu osobiście nic nie deklarowali. Komunikat szedł jedynie z klubu.
Ale na tę chwilę to raczej nierealne zmiany. Kluby zamykają składy, a zawodnicy nie będą im robić takich niespodzianek. Nikt nie chce palić mostów za sobą.
Do utrzymania potrzebujemy bardzo dobrej pary młodzieżowców (walka o Cierniaka) i lidera z realnymi szansami na wygrane w 15. biegu.
Zagar tego nie gwarantuje ale ma duże doświadczenie eligowe. Wykreowany na lidera mógłby pozytywnie zaskoczyć.
46-letni Holta? To już prawie akt desperacji.
Z dziadków jedynie Hancock wciąż utrzymuje solidny poziom. Zobaczymy czym zakończy się dzisiejszy DC.
W Woffiego nie wierzę, choć myślę, że są (były) czynione zakusy.
Mało realne jest jeszcze wyhaczyć kogoś wartościowego z Ekstraligi. Niestety trafiliśmy z awansem w kiepski rok. Wszystkie kluby mają stabilizację finansową, więc zawodnicy nie chcą się ruszać. Może z wyjątkiem Gorzowa, co skrzętnie wykorzystał Falubaz, biorąc Vacula. Do tego czołowi juniorzy nie kończą wieku juniora, stąd zastój na rynku.
Pozostaje czekać na efekty pracy Zarządu.