Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rafir
Junior

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#1151 Postautor: rafir » 14 października 2018, o 15:37

Gelo pisze:Wg PS wycofaliśmy z negocjacji z Jamrogiem. Będzie albo we Wrocławiu albo w Gorzowie. Gdzieś zauważyłem plotkę, że Zagar odchodzi z Czewy

O Zagarze czy Hampelu pisałem jakiś czas temu. Są to jedni z nielicznych, którzy swego czasu osobiście nic nie deklarowali. Komunikat szedł jedynie z klubu.
Ale na tę chwilę to raczej nierealne zmiany. Kluby zamykają składy, a zawodnicy nie będą im robić takich niespodzianek. Nikt nie chce palić mostów za sobą.

Do utrzymania potrzebujemy bardzo dobrej pary młodzieżowców (walka o Cierniaka) i lidera z realnymi szansami na wygrane w 15. biegu.
Zagar tego nie gwarantuje ale ma duże doświadczenie eligowe. Wykreowany na lidera mógłby pozytywnie zaskoczyć.
46-letni Holta? To już prawie akt desperacji.
Z dziadków jedynie Hancock wciąż utrzymuje solidny poziom. Zobaczymy czym zakończy się dzisiejszy DC.
W Woffiego nie wierzę, choć myślę, że są (były) czynione zakusy.

Mało realne jest jeszcze wyhaczyć kogoś wartościowego z Ekstraligi. Niestety trafiliśmy z awansem w kiepski rok. Wszystkie kluby mają stabilizację finansową, więc zawodnicy nie chcą się ruszać. Może z wyjątkiem Gorzowa, co skrzętnie wykorzystał Falubaz, biorąc Vacula. Do tego czołowi juniorzy nie kończą wieku juniora, stąd zastój na rynku.

Pozostaje czekać na efekty pracy Zarządu.
Ostatnio zmieniony 14 października 2018, o 21:40 przez rafir, łącznie zmieniany 1 raz.

Megane

#1152 Postautor: Megane » 14 października 2018, o 18:10

Grucha pisze:1.M.Michelsen
2.K.Woryna
3.R.Lambert
4.G.Znegota
5.A.Jonsson
6.W.Lampart
7.J.Miśkowiak/P.Rolnicki/W.Trofimow/M.Cierniak/E.Peroń

Rezerwy:J.Jamróg/D.Lampart

Zobaczymy jak będzie ale jesli Lambo zostanie z nami a dostanie 1 skład szczerze mówiąc ja bym mu dał. To wtedy czuje że taki skład jak wyżej będzie jak na nasze możliwości mega młody perspektywiczny i całkiem sporo może namieszać w lidze ;)

Wymieniłeś samych doparowych a gdzie lider? lider prowadzący parę?

dobek
Senior

#1153 Postautor: dobek » 14 października 2018, o 18:12

Wierze, że będzie dobrze.Ale jeżeli będą nici żeby zakontraktować jakiegoś dobrego zawodnika to trzeba będzie bardzo ale to bardzo dobrze przepracować zimę i zakupić silniki najlepszej klasy. Głęboko wierzę że zawodnicy którzy będą reprezentować Motor będą mieli sezon "konia"!! Tak czy inaczej wiemy, że zarządowi motywacji nie brakuje i zrobią wszystko abyśmy byli dumni i zadowoleni z tych zawodników których nam los da... Jak to mówią: "stado baranów prowadzone przez lwa jest lepsze niż stado lwów prowadzone przez barana..."- oczywiście żadnego z zawodników tu nie obrażając tym powiedzeniem!!! Historia już pokazała ,że nie zawsze Dream Team( gdzie jest dużo lwów :) ) ma monopol na sukces.... Czas pokaże....ale na pewno będzie trzeba solidnie przepracować zimę!!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1154 Postautor: tezetomaniak » 14 października 2018, o 20:00

Niestety "silników najlepszej klasy" nie można sobie ot tak kupić. To nie jest sklep z (teoretycznie) identycznym sprzętem na półkach. Tunerzy mają swoje gwiazdy, dla których robią "premium", bo to jest też reklama, jak np zawodnik z topu GP ujeżdża dany silnik. Hamownia to nie wszystko, więc słabsi zawodnicy zazwyczaj pełnią rolę testerów. Niestety i tutaj przydają się liderzy i nazwiska ;)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1155 Postautor: mustafa » 14 października 2018, o 20:47

Zengota się całkiem nieźle zaprezentował na zawodach Nawrockiego.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1156 Postautor: kibicLBN » 14 października 2018, o 20:57

Przecież Syfy i pudelek tylko ploty sieją...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1157 Postautor: mustafa » 14 października 2018, o 21:01

a czy ja napisałem, że jest naszym zawodnikiem? :)

No a w ostatnim biegu z iversenem pokazał że ma jaja. Starty też miał dzisiaj bardzo dobre.

Awatar użytkownika
Lookas

#1158 Postautor: Lookas » 14 października 2018, o 21:04

Zakładając że z "szumu" informacyjnego można już coś sensownego wyciągnąć to nasz skład na ten moment:

Jonsson, Lampart, Zengota, Michelsen
W.Lampart, Peroń, Kuromonow

Jak dla mnie nie wygląda to wcale źle.
W mojej opinii patrząc co się dzieje na rynku, nie ma co robić nerwowych ruchów.

Raczej postawiłbym na budowę składu trochę innym tokiem myślenia.

Po pierwsze - drugi mocny junior.
Rolnicki, Cierniak, może Curzytek czy Żupiński.

Potem zadbałbym o sprzęt i takie dofinansowanie by zawodnicy mieli pod tyłkami rakiety i by serwis był na najwyższym poziomie. Kluczem będą zwycięstwa u siebie co oznacza dobieranie przełożeń i ustawienia sprzętu na miejscu. Może jakaś umowa z tunerem, któremu zaproponujemy umowę z klubem? warsztat, testowanie ustawień, dostęp do zawodników i toru praktycznie non-stop?

Do takiego zestawu brakuje wg mnie trzech zawodników
pod 8 - wybór nr 1 - Lambert. wtedy nie musimy mieć trzeciego Polaka, w razie co kevlar junior lub Bober
jeśli nie Lambo to Woryna
Koniecznie tez umowa z Klingiem, może jechać jako 8 w razie co

Rakieta - tutaj nie liczę na cuda. Jeśli Ci co zadeklarowali pozostanie w klubach dotrzymają słowa to mamy opcje
Hancock (zobaczymy jak tam diament i apartamenty), Holta, Woffinden

do tego jakiś żużlowy rzemieślnik, walczak i po prostu dobrze ułożony człowiek
wypisz, wymaluj Paul Month:)

opcja: Milik lub Fricke skłóceni z Rusko. Lebiediev jak go puszczą z Wrocka.

Zawsze lubiłem ambitnych Dunów więc opcja z Fredrikiem Jakobsenem czy Patrickiem Hansenem też by mi odpowiadała.

Tak sobie myślę że żużloki poza kasą patrzą też na ludzi zarządzających klubami. Ostatnie wybryki Termosa czy sfrustrowanego Rusko może spowodują że będzie łatwiej?

Podsumowując: Juniorzy, sprzęt, zawodnicy jacy chcą u nas jeździć, młodzi gniewni - dopiero potem emeryci "gwarantujący" 2,2 na bieg.
Jak dobrze policzyć to 5 zawodników z 1,8 plus ogarnięty junior = przynajmniej wygrane u siebie:)
Mike Tyson: "Każdy ma jakiś plan dopóki nie dostanie pięścią w mordę..."

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1159 Postautor: papi » 14 października 2018, o 21:15

ten turniej poza Hancockiem, PUKiem i Jamrogiem raczej nie miał zawodników, którzy mogliby budzić jakiekolwiek zainteresowanie klubu ekstraligowego, także nie ma co wyciągać daleko idących wniosków.

Za to bieg o 2 miejsce dobry, ale jeśli się nie mylę to był to drugi najwięcej warty bieg w historii żużla, więc nie dziwie się walce :P
A ten najwięcej warty, 100 tys USD wygrał podczas GP Niemiec w 2007... Andreas Jonsson :)

PS. chociaż chodzi mi po głowie, że był kiedyś bieg na koniec GP dla zawodników, którzy wygrali 4 rundy na torach jednodniowych i też mogła tam być spora stawka. I nie wiem czy i jego nie wygrał AJ

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1160 Postautor: Gelo » 14 października 2018, o 21:37

Zengi rewelacyjna jazda w dodatkowym. Co do składu brakuje nam lidera na 10+. Reszta to "na dwa uda" zawodnicy drugiej linii. Ale może być piekielnie ciężko wyciągnąć kogoś mocnego

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1161 Postautor: grzesieck » 14 października 2018, o 21:39

papi pisze:PS. chociaż chodzi mi po głowie, że był kiedyś bieg na koniec GP dla zawodników, którzy wygrali 4 rundy na torach jednodniowych i też mogła tam być spora stawka. I nie wiem czy i jego nie wygrał AJ

Chyba chodzi ci po prostu o setny turniej GP, ktory odbyl sie w Gelsenkirchen w 2007 roku, gdzie nagroda za zwyciestwo bylo 100 tysiecy euro. Owszem, wygral AJ.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1162 Postautor: papi » 14 października 2018, o 21:56

i o tym biegu napisałem w swoim poście, ale wydaje mi się, że po którymś turnieju kończącym sezon, był jeszcze dodatkowy bieg dla 4 zwycięzców rund na torach jednodniowych.

EDIT: znalazłem :) - https://en.wikipedia.org/wiki/Speedway_Super_Prix

czyli to był najwięcej warty bieg w historii, AJ prawdopodobnie wygrał drugi, a Zengota nr 3 :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1163 Postautor: grzesieck » 14 października 2018, o 23:36

sorry, nie wiem jak czytalem twojego posta, ze tego nie zauwazylem :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1164 Postautor: tezetomaniak » 15 października 2018, o 09:04

OT: Gollob też wygrał Super Prix i pieniądze przeznaczył na dom dziecka w Bydgoszczy. O ile dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1165 Postautor: Hans » 15 października 2018, o 11:45

"Pretensji nie można mieć też do Zengoty, który skorzystał na desperacji działacze Speed Car Motoru Lublin i przeszedł do klubu, w którym zaoferowano mu kontrakt marzeń, a dodatkowo rolę lidera zespołu. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Zengota ma szansę zgarnąć w przyszłym roku największe pieniądze w karierze. To może być przełomowy sezon w jego karierze!"

Za PS.

Ale mamy Lydera!
Mam nadzieje, ze jeszcze tym Ostafom i innym Pukom zrobi sie jeszcze kisiel w majtkach jak zobacza transfery Motoru :twisted:

Z drugiej strony skoro Tarnow ma takie dlugi to Cierniak albo Rempala powinni wyladowac w Lublinie.

I pytanie do zoorientowanych, Dawid Rempala to syn Tomka czy Grzegorza?

Robson
Senior

#1166 Postautor: Robson » 15 października 2018, o 11:53

Zdaje sie Tomasza

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1167 Postautor: GIGI » 15 października 2018, o 12:18

Tak, Dawid jest synem Tomasza Rempaly.
Wracajac do skladu to Zengi naprawde dobrze wczoraj wygladal na torze. Co do rewelacji pudelkowo-syfowych to pamietajcie co powiedzial Wieckowski kilka dni temu. To sa portale plotkarskie i wiadomosci w nich zamieszczone nalezy traktowac z duza rezerwa :)

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#1168 Postautor: ptgt » 15 października 2018, o 12:19

Robert Lambert oficjalnie zostaje na sezon 2019!

W Rospiggarna Hallstavik :cool:
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1169 Postautor: mustafa » 15 października 2018, o 12:21

Hans pisze:Mam nadzieje, ze jeszcze tym Ostafom i innym Pukom zrobi sie jeszcze kisiel w majtkach jak zobacza transfery Motoru :twisted:

W ogóle to ja nie wiem o co tym dziennikarzom chodzi. Z jednej strony na siłę robią z naszego klubu desperatów, chociaż tak na prawdę nie mają pojęcia jak przebiegają negocjacje.
Z drugiej strony wysuwają do naszych działaczy pretensje, że podbijają stawki. Na syfach w artykule o Zagarze nawet zrobili ankietę o tytule "Czy pochwalasz zachowanie działaczy Motoru?" No tych bzdur już się nie da czytać :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1170 Postautor: istred » 15 października 2018, o 12:50

Dziennikarze, a być może i całe zabetonowane ekstraligowe towarzystwo, mają problem, bo do gry wszedł poważny gracz, mający pieniądze - jak się okazuje porównywalne z poważnymi ekstraligowymi ekipami - i nie ma zamiaru być chłopcem do bicia, nawet na etapie kontraktowania zawodników.

SwiDarek
Junior

#1171 Postautor: SwiDarek » 15 października 2018, o 12:53

mustafa pisze: W ogóle to ja nie wiem o co tym dziennikarzom chodzi

O KLIKI chodzi - portale żyją z reklamy - ot cała tajemnica. Gdyby nie ich domysły, kuluary, wiedza z forum - czyli z palca, to pies z kulawą nogą by nie zajrzał do działu ŻUŻEL na syfach i pudelku.
Ja jestem przekonany, że nie brakuje i u nas na forum ludzi lepiej poinformowanych o tym co się w klubie dzieje i jak idą negocjacje niż taki Ostaf i spółka. Ale tacy osobnicy przede wszystkim siedzą cicho i nie puszczają pary.

Także do 1 listopada jeszcze z pierdyliard artykułów o nas się ukaże - bedzie śmisznie. Zaraz Ostaf zacznie polemizować sam z sobą...
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1172 Postautor: Gelo » 15 października 2018, o 12:53

Jak jeden z drugim chciał coś wyciągnąć i usłyszał żeby spadał na szczaw to nie może dziwić. Nikt z klubu nie powie z kim gadamy i jakie sumy wchodzą w grę. Bo nie mogą tego mówić. Wszystko to spekulacje i domysły.

Mokatte

#1173 Postautor: Mokatte » 15 października 2018, o 14:05

Hans pisze:Ale mamy Lydera!
Mam nadzieje, ze jeszcze tym Ostafom i innym Pukom zrobi sie jeszcze kisiel w majtkach jak zobacza transfery Motoru :twisted:

Ale akurat cytowany fragment to prawda :P

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1174 Postautor: Perez » 15 października 2018, o 15:01

Po czym wnosisz?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1175 Postautor: Hans » 15 października 2018, o 15:26

Jesli dobrze rozumiem, Mokatte chodzi oto, ze PS podaje prawdziwe informacje o tym ze GZ wydoil Lublin i ze zostal mianowany na lidera. Kwestia jak to interpretowac :) i dodatkowo przez kogo mianowany, klub czy PS. :cool: