Perez pisze:Czekam na propozycje składu Boxinga i Skorzenia zawsze mieli dobre typy

He, jak patrze na pierwsza czworke glosowania - Kildemand / Kosciuch / Karpow / Baran - to nawet zaakceptowałbym demokratyczny wybor
Kildemanda chciałem pare lat temu, jak miał dwudziesta ktoras srednia w Orle. W e-lidze ostatnio obnizyl loty, ale na pierwsza lige - gosc gwarantuje widowisko, na niego "chce się chodzic", taki na "plus 12 pkt" - choć ma dwa minusy. Lubi regularnie zaliczyć dzwony i pewnie jest najdroższym nazwiskiem z ankiety. Ale to bylaby prawdziwa pierwszoligowa armata! I nie piszcie, ze obecna geometria lubelskiego toru uniemozliwia wyprzedzanie - przy tej samej geometrii niejaki Simon Gustafsson a trochę wcześniej Joonas Kylmaekorpi czy nawet Tomek Piszcz z Romkiem Powaznym potrafili co bieg latac po lubelskiej orbicie! Było szerzej ledwie o grubość dmuchawca - może teraz w nawierzchni brakuje trochę "maczki" żeby odtworzyć slynna lubelska plastelinę na której robione były rekordy toru?
Kosciuch - chyba najbardziej goracy towar na miejsce seniora-Polaka w pierwszej lidze. Baaardzo stabilny, solidny i przewidywalny. Nie ma co dywagować - to dwucyfrowka co mecz w programie.
Karpow - nie zapominam, ze to zawodnik, który przywozil nie tak dawno kilkadziesiąt "3" w sezonie pierwszoligowym. Na betonowym torze w Grudziadzu, a takich betonow będzie teraz dużo.
Karol Baran - mam trochę watpliwosc. Bardzo Karola lubie, dal nam fure radości i dwie fury punktów. Z drugiej strony pamiętam mało profesjonalne podejście do uprawiania sportu i boje się o te sprawy komornicze, żeby nie zostal bez sprzętu przy wyjeździe do biegu. Jeżeli bylaby pewność, ze będzie miał extraligowe fury (dwie, bo bywaly czasu ze miał chyba jeden sprawny motocykl :) ) wolne od zajec komorniczych - to czemu nie :)
Dodam jeszcze kogo bym z ankiety wyrzucil, żeby zrobić miejsce innym. Damian Drozdz - gdybyśmy zostali w drugiej lidze - to tak. Wiem, ze jest młody i ambitny, ale uważam, ze na pierwsza lige zdecydowanie za slaby.
Wywalilbym Oskara Polisa - za to, ze jest debilem. Wolalbym, żeby nie kopnal zadnego dzieciaka z lubelskiej szkolki zuzlowej w glowe.
Andersa Thomsena - mysle, ze jeżeli odejdzie z Gdanska - to tylko do e-ligi (Tarnow?) wiec nierealny.
Hansa Andersena - gdzie mu będzie lepiej jak u Witka? Zreszta - niezbyt lubil lubelski tor. Ja wiem, ze to było dawno, w czasach kiedy silniki na mecze przywozilo się w reklamówkach :) ale mysle ze tematu Andersena u nas nie ma i nie będzie - i nie rozpaczam.
Na ich miejsca - do ankiety dodałbym Davida Bellego - zrobil na mnie naprawdę swietne wrazenie. A w Krosnie wypromowalo się już paru chlopakow z "niezuzlowych" nacji którzy poszli lige i dwie wyzej - Slowak Vaculik, niezyjacy Sloweniec Matej Ferjan. Moze czas na Francuza?
Brakuje mi trochę Kaia Huckenbecka - wiem ze ma kontrakt w Grudziadzu, ale jak GKM zmontuje pake ze Niemiec mialby być osmym do składu - może bylby do wypożyczenia albo rozwiązania kontraktu. Miał naprawdę przebłyski dużych mozliwosci, na e-lige na razie to bylo za mało, ale na pierwsza - bylby mocnym ogniwem.
Tez z Grudziadza - brakuje mi Rafala Okoniewskiego. Wiem ze wiekowy, nie przepadam za tym zawodnikiem. Nie wiem czy sam oddałbym na niego glos w ankiecie, ale jakbym chciał wygrac lige - to oddzielajac serce od rozumu pomyslalbym o nim - swietny startowiec-betoniarz.
I jak 4 wyrzucamy - to na czwartego można dopisać Tomka Ogora Jedrzejaka. Jezdzi efektownie, mysle ze na pierwsza lige -solidnie.
Nam w ankiecie zabrakło miejsca na juniorow -mam nadzieje, ze klub o nich pamięta tak samo jak o seniorach. Numerem jeden bylby młody Miskowiak (nawet w duecie z wujkiem Robertem, a nawet w pakiecie z Inawera której nie widze wśród sponsorow :) ) ale chetna będzie i e-liga i Witek.
Potem trzech Wiktorów - Trofimow, Lampart (może być nawet ze starszym bratem) albo reaktywowany Lis.
Jest jeszcze jeden wielki talent - Bartlomiej Kowalski - już się pokazal w imprezach młodzieżowych, od przyszłego sezonu może jezdzic w lidze. Ale czy da się go wyciagnac z Krakowa - nie wiem , to inwestycja na kilka lat.
Nie wiem Perez czy jesteś usatysfakcjonoany, ale jak pare nazwisk odpadnie - to kogos dobrego spoza listy znajdziemy - moze nie tak mocnego jak Kosciuch/Karpow/Kildemand, ale ... :)
PS Nicki Pedersen - kasa za podpis i koniec kariery po pierwszym upadku. Bez kontraktowego z wielka punktowka - zdecydowanie tak. Ale Nicki na to powie "zdecydowane NIE" .