Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Moran
Junior

Re: Żużel w TV

#6351 Postautor: Moran » 24 lipca 2017, o 21:18

Gelo pisze:Niestety idiota załatwił chyba rękę Robertowi. Na takim torze nie da się prowadzić motocykla jedną ręką. A do Miedzinskiego Woryna pierwszy kandydat na leczenie psychiatryczne. Ps. Zwolennicy "sprawdzania" Hansena chyba nie mają już złudzeń...

To Ciapek zdobyłby tam 7 pkt, a Staszek 8? Odejmij tych ze sprzętem e-ligowym. W Ostrowie jeżdżą Brzozowski, Suchecki, Sówka, Dolny i oni nie mają fur takich jak Drabiki, Smektały, Fricki itp. Bliżej im do Kuciapów.
Co do Woryny to wypadek z Rempałą był chyba najbardziej nieżużlową współczesną akcją, wiele widziałem ale i tak zrobiłem wielkie oczy. Skupiono się potem na kasku Krystiana, a nie na tym że takich zachowań jak to Kacpra po prostu w żużlu nie ma.
Woryna ma super sprzęt i zgubił dużo wagi ale umiejętności nadal mizerne, często przepuszcza rywali albo daje się ogrywać.
Nad Robertem jak nad każdym Angolem jest jakieś fatum. On urazy będzie ciągle łapał, jak oglądam go w Premiership to nieraz węszę kontuzję. To Anglik, jeździ w kontakcie, na polskich torach jak ktoś cię nie skasuje to nawet nie ma jak złapać kontuzji, żużlowcy jeżdżą w bezpiecznej odległości od siebie i zawsze można uciec. Robert musi dużo jeździć na torach poza UK. On jeździ "po angielsku". W polskich ligach są zawodnicy którzy nie jeździli w UK i właściwie nigdy nie mają okazji leżeć na torze, chyba że sami chcą polecieć w dmuchawca. A zawodnicy wychowani na walce w kontakcie, jak Lambert, co chwila łapią a to nadgarstek, a to obojczyk, kolano czy coś.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#6352 Postautor: Gelo » 25 lipca 2017, o 09:20

Nie wiem co by było gdyby. Nikt nie wie. Po prostu nie ma na dziś żadnego uzasadnienia, dla którego Hansen miałby być wstawiony do składu. W sparingach nie pokazał niczego szczególnego, w niedzielę przegrywał z najsłabszymi rywalami w stawce. Do tego wszystkiego nie jest w stanie przyjechać na trening, żeby powalczyć o miejsce w składzie z Kuciapą i Burzą. To wszystko sprawia, że z samego dopasowania się i dyspozycyjności - i Maciek i Stacho są o krok przed młodym Duńczykiem. A tak nawiasem mówiąc - moim subiektywnym zdaniem obaj nasi weterani są obecnie w lepszej formie od Patricka.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#6353 Postautor: Cooper » 25 lipca 2017, o 09:26

Ja tez nie rozumiem tych Hansenowych nadziei, troche zalatuje mi tu chwytaniem sie brzytwy, ale mam nadzieje, ze nie jestesmy jeszcze tonacy. Jesli mamy problem z seniorami, to zawsze mozna Boberem dzialac (zakladam, ze to wypozyczenie ma jakies szanse).

Tak naprawde to awans jest w rekach Pawla Miesiaca 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#6354 Postautor: Gelo » 25 lipca 2017, o 09:43

... i moim zdaniem Kuciapy. Co do Miesiąca - od trzech spotkań obserwuję bardzo niepokojące zjawisko. Startowcem nigdy nie był ale można było to wytłumaczyć stylem jazdy czy ustawieniem motocykla. Ale to co wyprawia teraz refleksem woła o pomstę do nieba. On puszcza sprzęgło wolniej od Madeja. W Lublinie może coś jeszcze uda się wyszarpać po trasie ale w Gnieźnie czy Ostrowie może się skończyć na obijaniu kasku o plecy jak to Paweł ma w zwyczaju...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#6355 Postautor: Cooper » 25 lipca 2017, o 09:58

Też to zauwazylem niestety...od czasu dzwona w Opolu lekka obnizka formy, a w Ostrowie to juz byl dramat.

Coz, Jelen i Bjarne jada swoje (choc co do Duna wiadomo, ze nadzieje byly wieksze), sa dosyc regularnie i te 20-25 punktów można im przypisać wszedzie. Lambert do tego 12-15, juniorskie 2 i mamy 34-42 punkty... czyli brakuje miedzy 4 a 12 do zwyciestwa; przyjmijmy, że srednio 8. Dla dwojki zawodnikow Miesiac/Kuciapa, gdzie kazdy pojedzie 4 razy - zawsze tą "1" muszą przywiezc. Nie takie proste wbrew pozorom, szczegolnie w Ostrowie czy Gnieznie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#6356 Postautor: $korzen$ » 25 lipca 2017, o 10:16

Cooper pisze:Ja tez nie rozumiem tych Hansenowych nadziei, troche zalatuje mi tu chwytaniem sie brzytwy, ale mam nadzieje, ze nie jestesmy jeszcze tonacy. Jesli mamy problem z seniorami, to zawsze mozna Boberem dzialac (zakladam, ze to wypozyczenie ma jakies szanse).

Tak naprawde to awans jest w rekach Pawla Miesiaca 8)

Ja z kolei uwazam i pisalem to juz wczesniej, ze decydujacy bedzie... Kuciapa. Nie chce byc zlym prorokiem, ale nie licze w Gnieznie i Ostrowie na nic ze strony Miesiaca. Nie wiem jak on wykrecil ta srednia rok temu w Opolu, ale jego starty sa grosze niz wtedy, kiedy ostatni raz u nas startowal. Dramat z tymi jego startami. Optymistycznie zakladam, ze pchniemy Ostrow i jednak w finale wystapimy. Zeby wogole jechac z jakimis nadziejami do Gniezna trzeba ich pchnac w Lublinie gdzie do 38-39 albo oczywiscie i wiecej. Z Lambertem (miejmy nadzieje) na pewno do zrobienia. W Gnieznie optymistycznie stawiam, ze Jelen-Bjarne-Lambert zrobia te 32-33pkt. Chociaz jak wszyscy wiemy, Jelen w najwazniejszych momentach zwlaszcza w naszych barwach lubi pojechac padake, ale nie bede sie denerwowal wiec optymistycznie stawiam, ze ten jeden raz pojedzie jak nalezy w najwazniejszym momencie sezonu. Juniorzy? 1 z urzedu. To daje 33-34pkt. Ktos te pozostale 6-7pkt bedzie musial zrobic. No i tutaj chyba wszyscy liczylismy, ze ze swoimi startami dorzuci to wlasnie.... Maciek. Niestety, jaka jest jazda Kuciapy wszyscy widzimy. Nie wiem jak z jego zdrowiem, to pewnie wie tylko on sam i moze prezes, ale jezeli faktycznie w klubie planuja wsparcie finansowe chlopakow w kwestiach sprzetowych to chyba priorytetem powinnien byc Maciek. Jezeli natomiast dalej jego bark jest niesprawny to na prawde cholernie ciezko widze ten nasz final, zwlaszcza mecz w Gnieznie.

No chyba, ze Bjarne z Lambertem beda miec dzien konia i beda latac w Gnieznie jak torpedy i sami stuknal 28-30pkt. Niestety po porazkach duna z Liszka czy Lopaczewskim ciezko byc az takim optymista.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#6357 Postautor: istred » 25 lipca 2017, o 10:23

Jeśli Miesiąc miałby nic nie pojechać, to po co w ogóle miałby być w składzie?
Każdy zawodnik musi zdobywać punkty. I linia 10+, druga 7-8.

Dalej uważam, że bez wzmocnień na pozycji juniorskiej (bardzo mocno liczę na wypożyczenie Bobera) i zainwestowaniu w sprzęt (choć na to może okazać się za późno) maksymalne na co nas stać to powalczenie z Ostrowem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#6358 Postautor: $korzen$ » 25 lipca 2017, o 10:34

Nie mowie, ze Miesiac nic nie pojedzie, zuzel mnie tak czesto ostatnio zaskakuje, ze juz niczego nie mozna brac za pewnik. Liczyles np. ze Piotr Pawlicki zdobedzie zaledwie 1 pkt w Cardiff? bo ja po tym co pojechal tam rok temu i ostatnio w ligach liczylem nawet po cichu, ze zaliczy final... skonczyl na 16 miejscu z 1 punktem :shock: this is speedway. Niestety logika i wszystkie lata obserowania zuzla nakazuja mi zakladac, ze za rozowo z Pawlem to w Gnieznie nie bedzie. Ale oczywiscie trzymal bede za niego kciuki calym sercem, tak jak z reszta wszyscy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#6359 Postautor: Gelo » 25 lipca 2017, o 10:45

No właśnie - od paru lat, a w tym roku szczególnie - wszelka logika i lata obserwacji zdają się na nic. Sami zawodnicy głupieją - wielokrotnie powtarzają, że potrafią wygrać z ogromną przewagą, a dwa wyścigi później nie łapią się na szprycę młodzieżowców. Ten sport stał się bardzo dziwny - wystarczy trafić z silnikiem i ze zwykłego leszcza stajesz się gwiazdą - oczywiście do pierwszego serwisu. Maciek i Bjarne od paru lat równia pochyła - ale to wciąż zawodnicy którzy w drugiej lidze powinni w każdych warunkach robić dwucyfrówki. Tacy zawodnicy jak Sówka, Dolny czy Brzozowski nie powinni mieć prawa być na równi poza staniem pod taśmą.

go!
Trener

#6360 Postautor: go! » 29 lipca 2017, o 18:12

o ktorej zaczyna sie transmisja, bo znowu wykupilem i znowu amba!
Czy oni zaczynaja transmisje o 18:30 i po prostu nie ma jej jeszcze?
Edit:
To jest jakas farsa?
Transmisja ruszyla, po czym zaciela sie po kilku minutach a teraz ruszyla od nowa i ogladam juz retransmisje.
No nic, nie bede sprawdzal wyniku na SF i bede mial prawie na zywo HA HA HA
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2017, o 19:16 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

piotrekkk007

#6361 Postautor: piotrekkk007 » 29 lipca 2017, o 18:41

u mnie caly czas sie kreci kolko w kolko...

go!
Trener

#6362 Postautor: go! » 29 lipca 2017, o 19:16

u mnie juz tez
edit:
Odswiez, dziala

Misio1987lbn

#6363 Postautor: Misio1987lbn » 29 lipca 2017, o 20:21

Ja już nie czepiam się komentatorów, ale serio nie ma żadnej sensownej osoby która mogłaby przeprowadzać wywiady z parku maszyn? Ktoś tam się czepiał dziewczyny ale dziś chyba nie było dużo lepiej.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#6364 Postautor: DrPaiHiWo » 29 lipca 2017, o 21:27

Zgłaszam się na ochotnika.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

go!
Trener

#6365 Postautor: go! » 29 lipca 2017, o 22:14

Misio1987lbn pisze:Ja już nie czepiam się komentatorów, ale serio nie ma żadnej sensownej osoby która mogłaby przeprowadzać wywiady z parku maszyn? Ktoś tam się czepiał dziewczyny ale dziś chyba nie było dużo lepiej.

:)
Ja sie czepialem,
Ale ona mnie irytowala, a dzis sie usmialem.
Nie bede tego dodatkowo komentowal, bo widac, ze lubelska czyta to forum i czerpie..
Generalnie nic nie zarzucam im, bo i tak mam farta, ze sobie moge obejrzec na zywo mecz swojej druzyny z drugiej ligi.

Misio1987lbn

#6366 Postautor: Misio1987lbn » 30 lipca 2017, o 00:06

go! pisze:
Misio1987lbn pisze:Ja już nie czepiam się komentatorów, ale serio nie ma żadnej sensownej osoby która mogłaby przeprowadzać wywiady z parku maszyn? Ktoś tam się czepiał dziewczyny ale dziś chyba nie było dużo lepiej.

:)
Ja sie czepialem,
Ale ona mnie irytowala, a dzis sie usmialem.
Nie bede tego dodatkowo komentowal, bo widac, ze lubelska czyta to forum i czerpie..
Generalnie nic nie zarzucam im, bo i tak mam farta, ze sobie moge obejrzec na zywo mecz swojej druzyny z drugiej ligi.

Ja broń Boże niczego nikomu nie zarzucam, sam jestem mega szczęśliwy że mogę być w Lublinie na meczu dzięki lubelskiej bo niestety inaczej nie mogę. Tak tylko się głośno zastanawiałem. A jeżeli lubelska faktycznie to czyta to moim skromnym zdaniem proponowałbym nie kończyć poszukiwań ;)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#6367 Postautor: Kargolo » 4 sierpnia 2017, o 20:54

"Myślałem, że ten wyścig zostanie przerwany, chociaż nie zawsze bardzo wiedziałem dlaczego miałoby się tak stać."
Serek Ryczel :lol:
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#6368 Postautor: MIERZWIN » 5 sierpnia 2017, o 19:47

Ma rację A. Lebiediew, puchary w SEC są takie, że "wstyd pokazać" :-D
od 1988 tylko SPEEDWAY

mechanizator
Junior

#6369 Postautor: mechanizator » 6 sierpnia 2017, o 17:01

Lubie jak Daria jest w studio nsportu

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#6370 Postautor: mundzio » 6 sierpnia 2017, o 18:41

mechanizator pisze:Lubie jak Daria jest w studio nsportu
Jak bardzo ? ;)

mechanizator
Junior

#6371 Postautor: mechanizator » 6 sierpnia 2017, o 18:45

mundzio pisze:
Jak bardzo ? ;)
Jak bocian żaby :lol:

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#6372 Postautor: mundzio » 6 sierpnia 2017, o 18:57

Swoją drogą dzisiejszy mecz z Torunia miodzio. Robi ten tor robote, oj robi :)

go!
Trener

#6373 Postautor: go! » 6 sierpnia 2017, o 23:52

To bylo slabe, wiesz? I bardzo seksitowskie i wogole ....

Susic
Junior

#6374 Postautor: Susic » 24 sierpnia 2017, o 17:41

http://www.lubelska.tv/wiadomosci/3890,lubelskatv-oswiadczenie-do-ostatniego-meczu-zuzlow

"W związku z nieprzewidzianymi trudnościami, które wystąpiły podczas ostatniej transmisji meczu żużlowego pomiędzy TŻ Ostrovia Ostrów Wielkopolski a Speed Car Motor Lublin 20 sierpnia 2017 roku, telewizja Lubelska.tv najbliższy mecz rewanżowy 3 września wyemituje w otwartym paśmie bez żadnych opłat.

Podczas każdej transmisji na żywo staramy się spełniać oczekiwania widzów dlatego z pokorą przyjmujemy zaistniałą sytuację podczas ostatniego meczu żużlowego. Wyrażamy głębokie przekonanie, że mając na uwadze Nasze poprzednie udane transmisje drużyny Speed Car Motor Lublin, rekompensatę tę przyjmiecie Państwo ze zrozumieniem"

"Retransmisja z Ostrowa pojawi się dzisiaj tj. 24.08.2017r. w godzinach wieczornych"
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

go!
Trener

#6375 Postautor: go! » 24 sierpnia 2017, o 17:57

Nice ;)