Żużel w TV
Re: Żużel w TV
nie idze
Oglądacie Vetlandę z Malillą? Co jest takiego w Szwecji, że tam można jeździć na takim torze, a w Polsce pełne pory, awantury, fochy i do domu? Ostatnio jak pewien rudy Kacper zobaczył trochę wody w Rzeszowie to mało się nie zesrał na wizji, że tak jest strasznie niebezpiecznie, a dzisiaj jedzie i próbuje nawet wyprzedzać.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Oglądacie Vetlandę z Malillą? Co jest takiego w Szwecji, że tam można jeździć na takim torze, a w Polsce pełne pory, awantury, fochy i do domu? Ostatnio jak pewien rudy Kacper zobaczył trochę wody w Rzeszowie to mało się nie zesrał na wizji, że tak jest strasznie niebezpiecznie, a dzisiaj jedzie i próbuje nawet wyprzedzać.
Żużlowcy pojadą na wszystkim. Problemem są polscy działacze i sędziowie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
2017-06-16 (pt) 19:45 Stal Gorzów - GKM Grudziądz nSport+
-
Smirnek_
- Senior
Wiadomo czy będzie nasz dzisiejszy mecz w lubelskiej.tv albo jakiejś innej poznańskiej?
Lubelska.tv o 16.30 zaprasza na mecz.
-
Smirnek_
- Senior
Super 
- tezetomaniak
- Trener
Dzisiaj na Polsat Sport będzie można zobaczyć akcję, która przebija wszystkie lubelskie taktyki z brakiem zawodnika.
Stal Rzeszów wystawia na mecz z Wybrzeżem najlepszą parę na żużlu ever:
1. b/z
2. z/z
czy to jest jeszcze śmieszne?
Stal Rzeszów wystawia na mecz z Wybrzeżem najlepszą parę na żużlu ever:
1. b/z
2. z/z
czy to jest jeszcze śmieszne?
Berge, który miał jechać w tym meczu błędnie zabukował bilet. Odnoszę wrażenie, że to przypadkowe nie było. Trzeba będzie obejrzeć te "historyczne" widowisko. 
A nie mieli pokazywać Krakowa z Bydgoszczą?
Kargolo pisze:A nie mieli pokazywać Krakowa z Bydgoszczą?
Kompromitacja Polsatu. Przecież mieli już nie transmitować wyjazdowych meczów Rzeszowa. Nic nie stracę gdy nie obejrzę tego antymeczu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
jeżeli Rzeszów pojedzie w następnym sezonie w pierwszej lidze to będzie to kompromitacja PZMu i śmiesznych licencji nadzorowanych.
To wygląda tak jakby Polsat świadomie działał przeciwko żużlowi. To tak jakby dzisiaj nsport nagle zrezygnował z meczu Toruń-Zielona Góra i zamiast niego pokazał Gorzów-Grudziądz.
https://www.youtube.com/watch?v=xiZs72tzbmE
Przepraszam za post pod postem, ale tutaj będzie transmisja z 1/2 IMP w Świętochłowicach z Danielem
Przepraszam za post pod postem, ale tutaj będzie transmisja z 1/2 IMP w Świętochłowicach z Danielem
Niestety dzisiaj nsport robi coś podobnego do tego co ostatnio zrobił Polsat. Zamiast Toruń-Wrocław pokażą Rybnik-Gorzów. Oczywiście skala jest mniejsza, bo i jeden i drugi mecz może być ciekawy, ale jednak ten na Motoarenie wydaje się atrakcyjniejszy.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Bardzo dobra decyzja. Mecz ROW - Unia był świetny a dzisiaj rywal porównywalny. Transmisji z Torunia i tak jest od groma.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
2017-06-30 (pt) 19:00 Indywidualne Mistrzostwa Europy 1 runda w Toruniu Eurosport 1
2017-07-01 (sb) 19:40 DPŚ półfinał w King's Lynn CANAL+ Sport
2017-07-01 (sb) 19:40 DPŚ półfinał w King's Lynn CANAL+ Sport
Czy tylko mnie krew zalewa jak słucham Łopacińskiego na komentatorce? Jako reporter od wywiadów był znacznie mniej "szkodliwy ", raz na parę biegów pokaleczył coś tam po angielsku i był z nim spokój ale słuchanie go cały czas to jakaś masakra :/
A Lambert w swoim 1 biegu przywozi Holdera w półfinale DPŚ
A Lambert w swoim 1 biegu przywozi Holdera w półfinale DPŚ
Motor mocny
- _piotrusss
- Kadrowicz
Mam dokładnie takie same odczucia. Dryła prezentuje poziom kosmiczny przy tym co robi Łopaciński.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
jego zacne suchary Wam się nie podobają? 
Do Dryły, który moim zdaniem jest obecnie najlepszym komentatorem w Polsce nawet nie ma co porównywać. Ale już Olkowicz był znacznie, znacznie lepszy, przynajmniej był zabawny, natomiast słuchając Łopacińskiego jestem wręcz zażenowany. W ogóle w złą stronę nc+ idzie jeśli chodzi o komentatorów, jakby Łopaciński to było mało, to jeszcze zaczęli Ryczela do kilku meczów wprowadzać na siłę do żużla. Szkoda że Rafał Darżynkiewicz nigdzie nie komentuje, z Cegielskim w TVP byli kiedyś bardzo fajnym duetem.
Motor mocny
Hayden pisze: raz na parę biegów pokaleczył coś tam po angielsku )
to jest trudny jezyk w sumie. Twoj nick by wskazywal, ze dla ciebie moze natywny? Dla mnie nie.
Po 11 latach w Irlandii mam bardzo duzo wyrozumialosci dla naszych komentatorow. Generalnie im wiecej umiem, tym wiecej szacunku mam dla tych trudnych czasem tlumaczen.
Wprost przeciwnie. Język oczywiście nie natywny ale jeden z prostszych, niekoniecznie może dla kogoś z wadą wymowy jak ja, ale ja przecież reporterem/komentatorem nie jestem. Niemniej jednak purystą w stosunku do języka angielskiego nie jestem, co innego z ojczystym. A pod tym kaleczeniem kryje się również sposób przeprowadzania tych wywiadów, który zazwyczaj wygląda tak:
Reporter: Wygraliście/przegraliście, jak się czujesz?
Zawodnik: No wygraliśmy/przegraliśmy, jestem z tego powodu szczęśliwy/nie, mogłem zdobyć więcej punktów to by było lepiej, ale liczy się wynik drużyny.
R: Co powiesz o dzisiejszych zawodach?
Z: Było ciężko, Rawicz/Gorzów to klasowy zespół, może nie mają wielkich nazwisk/wystarczy zobaczyć jakich mają zawodników, ale do każdych zawodów podchodzimy tak samo.
R: Co powiesz o torze?
Z: Był równy dla wszystkich, zmienialiśmy ustawienia i szukaliśmy prędkości, nie było łatwo, kluczowe były starty, które nie zawsze wygrywaliśmy.
A już same tłumaczenia, na pierwszy raz faktycznie mogą się wydawać zaawansowane, przetłumaczyć jakieś gaźniki, dysze czy mówić o przyczepności toru, ale potem tak naprawdę, wywiad z żużlowcem w obcym języku sprowadza się do paru utartych określeń i standardowych fraz z tego sportu, bez przesady to żadna filozofia
Reporter: Wygraliście/przegraliście, jak się czujesz?
Zawodnik: No wygraliśmy/przegraliśmy, jestem z tego powodu szczęśliwy/nie, mogłem zdobyć więcej punktów to by było lepiej, ale liczy się wynik drużyny.
R: Co powiesz o dzisiejszych zawodach?
Z: Było ciężko, Rawicz/Gorzów to klasowy zespół, może nie mają wielkich nazwisk/wystarczy zobaczyć jakich mają zawodników, ale do każdych zawodów podchodzimy tak samo.
R: Co powiesz o torze?
Z: Był równy dla wszystkich, zmienialiśmy ustawienia i szukaliśmy prędkości, nie było łatwo, kluczowe były starty, które nie zawsze wygrywaliśmy.
A już same tłumaczenia, na pierwszy raz faktycznie mogą się wydawać zaawansowane, przetłumaczyć jakieś gaźniki, dysze czy mówić o przyczepności toru, ale potem tak naprawdę, wywiad z żużlowcem w obcym języku sprowadza się do paru utartych określeń i standardowych fraz z tego sportu, bez przesady to żadna filozofia
Motor mocny