Cooper pisze:
Korzen jak zwykle w formie, szkoda slow. Poczytaj sobie "co to za sponsor", a nastepnie poczytaj o planowaniu wydatkow w firmach. Rowno za rok klub bedzie podpisywal nowe kontrakty na sezon 2017 - ja wiem, ze zuzel przyzwyczail was do chaosu, ale zaplanowanie wydatkow w wysoksoci np. 1 mln zł, to nie jest cos co robi sie z dnia na dzien... litosci.
Nie znam firmy Bury zbyt dobrze (poza informacjami prasowymi - z których wynika, że jest jedna zw wiekszych w Polsce firm w branzy), ale jak zwykle eksperci ekonomiczni na forum nie wytrzymali i musieli swoja roszczeniowa zolc wylac zanim jeszcze cokolwiek sie zaczelo dziac.
Co z tego bedzie, czas pokaze, ale naprawde nie wiem na co liczyliscie dzis??
W momencie pisania wczesniejszego posta nie bylo jeszcze informacji o konkretnej firmie. To raz. Dwa, pracuje od 7 lat w prywatnej firmie majac wglad w bardzo wiele dokumentow, wiec uwierz mi wiem duzo wiecej niz Ci sie wydaje o planowaniu wydatkow w firmie. Co najwazniejsze, jest cos podpisane? masz cos na pismie? masz oficjalne info? nie masz, wiec w zasadzie gowno masz. Miasto tez co roku obiecuje okreslone kwoty na zuzel a jak przychodzi co do czego na konto stowarzyszenia wplywalo 40/50% deklarowanej kwoty. NIe wierzysz? Spytaj Zajaca. Konkretny partner, o ile bylo by tak rozowo jak probujesz to przedstawic, juz dzisiaj zlozyl by konkretna deklaracje. Podpisal papier z konkretnymi kwotami i terminami, wytlumaczyl, ze nie bedzie splacal czyjegos dlugu i ze dlatego sponsoring od daty "x" i wszystko mamy jasne. Rok czy ponad rok to w cholere czasu, powyzsza firma moze sie jeszcze 25 tysiecy razy rozmyslic pod pretekstem 50 tysiecy powodow. Jaki rodzaj zaangazowania w zuzel oglosilo miasto? oglosilo swoje wejscie w sa? nie, wiec mowimy o fikcji i indywidualnym tlumaczeniu pewnych faktow ktore nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistosci Panie Cooper. Jarasz sie jak 4-latek klockami Lego Duplo a masz w reku kawalek sztachety. Jarales sie 2 liga, robiles z Mastersa krola II ligi a teraz piejesz z zachwytu nad czyms, czego pod byle pretekstem moze nie byc. Konkrety i fakty Panie Cooper a na dzisiaj fakt jest jeden -
ZNIKAMY NA ROK Z MAPY ZUZLOWEJ POLSKI I NIE MASZ NAWET 1% PEWNOSCI ZE TO CO PISZESZ BEDZIE MIALO MIEJSCE. Zejdz na ziemie. Dzisiaj nawet nie wiemy kto bedzie za rok reprezentowal ten klub a juz mamy przyklepanego sponsora? Badzmy powazni.