Lubelski klub w sezonie 2016

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
krynston

Re: Lubelski klub w sezonie 2016

#101 Postautor: krynston » 12 listopada 2015, o 12:24

Czarek pisze:
Cooper pisze:Najwiekszy bojownik o przyszlosc zuzla Czarek na szczecie pozostal czujny i nie dal sie spacyfikowac. Walka trwa!

Chodzi o spacyfikowanie nastrojów i zaspokojenie nadziei - tłumaczenie dla mniej inteligentnych.

Ja wolę plan przyszłościowy zamiast spłacania ciągle długów. Jak myślisz, że pokrycie przez miasto długów klubu spowoduje wystartowanie w 2016 roku to się raczej mylisz. Sponsor chce wejść (mam nadzieję) ale nie chce sygnować swoim logo wpadek z tego sezonu. Taką mam nadzieję.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#102 Postautor: Scibi » 12 listopada 2015, o 12:25

Miasto na spłatę długu kasy nie wyłoży, natomiast jest gotowe wspierać finansowo KMŻ w przyszłym sezonie na podobnym poziomie jeśli ten uzyska licencje.
Jeśli nie, to żużla ligowego w sezonie 2016 nie będzie. Kontynuowane będzie szkolenie młodzieży, która ma być w przyszłości podstawą drużyny.
Od 2017 r. zainteresowany prowadzeniem klubu jest Pan Jacek Bury. Klub miałby działać na zasadzie spółki akcyjnej.
Prezydent podtrzymał też deklaracje zmodernizowania stadionu przy Al. Zygmuntowskich. Na przyszły sezon mają zostać zabezpieczone środki na nowe bandy i maszynę startową tak, aby młodzież nadał mogła się szkolić i odbywać się mogły zawody.
To tak w skrócie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#103 Postautor: $korzen$ » 12 listopada 2015, o 12:35

Cooper pisze:
Korzen jak zwykle w formie, szkoda slow. Poczytaj sobie "co to za sponsor", a nastepnie poczytaj o planowaniu wydatkow w firmach. Rowno za rok klub bedzie podpisywal nowe kontrakty na sezon 2017 - ja wiem, ze zuzel przyzwyczail was do chaosu, ale zaplanowanie wydatkow w wysoksoci np. 1 mln zł, to nie jest cos co robi sie z dnia na dzien... litosci.

Nie znam firmy Bury zbyt dobrze (poza informacjami prasowymi - z których wynika, że jest jedna zw wiekszych w Polsce firm w branzy), ale jak zwykle eksperci ekonomiczni na forum nie wytrzymali i musieli swoja roszczeniowa zolc wylac zanim jeszcze cokolwiek sie zaczelo dziac.

Co z tego bedzie, czas pokaze, ale naprawde nie wiem na co liczyliscie dzis??

W momencie pisania wczesniejszego posta nie bylo jeszcze informacji o konkretnej firmie. To raz. Dwa, pracuje od 7 lat w prywatnej firmie majac wglad w bardzo wiele dokumentow, wiec uwierz mi wiem duzo wiecej niz Ci sie wydaje o planowaniu wydatkow w firmie. Co najwazniejsze, jest cos podpisane? masz cos na pismie? masz oficjalne info? nie masz, wiec w zasadzie gowno masz. Miasto tez co roku obiecuje okreslone kwoty na zuzel a jak przychodzi co do czego na konto stowarzyszenia wplywalo 40/50% deklarowanej kwoty. NIe wierzysz? Spytaj Zajaca. Konkretny partner, o ile bylo by tak rozowo jak probujesz to przedstawic, juz dzisiaj zlozyl by konkretna deklaracje. Podpisal papier z konkretnymi kwotami i terminami, wytlumaczyl, ze nie bedzie splacal czyjegos dlugu i ze dlatego sponsoring od daty "x" i wszystko mamy jasne. Rok czy ponad rok to w cholere czasu, powyzsza firma moze sie jeszcze 25 tysiecy razy rozmyslic pod pretekstem 50 tysiecy powodow. Jaki rodzaj zaangazowania w zuzel oglosilo miasto? oglosilo swoje wejscie w sa? nie, wiec mowimy o fikcji i indywidualnym tlumaczeniu pewnych faktow ktore nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistosci Panie Cooper. Jarasz sie jak 4-latek klockami Lego Duplo a masz w reku kawalek sztachety. Jarales sie 2 liga, robiles z Mastersa krola II ligi a teraz piejesz z zachwytu nad czyms, czego pod byle pretekstem moze nie byc. Konkrety i fakty Panie Cooper a na dzisiaj fakt jest jeden - ZNIKAMY NA ROK Z MAPY ZUZLOWEJ POLSKI I NIE MASZ NAWET 1% PEWNOSCI ZE TO CO PISZESZ BEDZIE MIALO MIEJSCE. Zejdz na ziemie. Dzisiaj nawet nie wiemy kto bedzie za rok reprezentowal ten klub a juz mamy przyklepanego sponsora? Badzmy powazni.

Czarek
Trener

#104 Postautor: Czarek » 12 listopada 2015, o 12:38

Scibi pisze:Prezydent podtrzymał też deklaracje zmodernizowania stadionu przy Al. Zygmuntowskich.

Łaskawca! Jeśli jest taki mądry to niech zrobi to teraz gdy przez 1,5 roku trybuny nie będą potrzebne.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#105 Postautor: lombard » 12 listopada 2015, o 12:39

Jeszcze zwrócę tylko uwagę na jeden aspekt: jeżeli potwierdzi się czarny scenariusz, że wypadamy z sezonu 2016 to wygląda na to, że Panowie Zającowie pokryją dług z własnej kieszeni tyle tylko, że będą mieli na to trochę więcej czasu niż do połowy grudnia a to oznacza co? :idea:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#106 Postautor: $korzen$ » 12 listopada 2015, o 12:47

Scibi pisze:Od 2017 r. zainteresowany prowadzeniem klubu jest Pan Jacek Bury.

No wlasnie. Jak dla mnie chca uciszyc kibicow zuzla i tyle w temacie. Zainteresowac a prowadzic to dwa odmienne bieguny.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#107 Postautor: niespokojny » 12 listopada 2015, o 12:51

Sytuacja dziwna. To kto poprowadzi klub za rok? Nowy sponsor? Co ma na celu roczna przerwa? Odspawanie Zająców?

Teren na Zygmuntowskich jest atrakcyjny, ale z drugiej strony po co remontowaliby stadion Startu. Jak się rwać na ten skrawek ziemi to już na całość.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#108 Postautor: Czarek » 12 listopada 2015, o 12:54

Jeszcze jeden komentarz:
Obrazek

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#109 Postautor: Scibi » 12 listopada 2015, o 12:54

Czarek pisze:
Scibi pisze:Prezydent podtrzymał też deklaracje zmodernizowania stadionu przy Al. Zygmuntowskich.

Łaskawca! Jeśli jest taki mądry to niech zrobi to teraz gdy przez 1,5 roku trybuny nie będą potrzebne.

Prezydent chciał ten stadion zmodernizować z pomocą PZM i kasy, którą otrzymali za sprzedaż toru kartingowego przy ul. Zemborzyckiej.
Niestety pieniądze ze sprzedaży zostały przeznaczone na inny cel, nad czym ubolewał.
Obecnie miasto poszukuję partnerów, którzy pomogli by zrealizować tę inwestycje.
Jeśli tacy się nie znajdą Ratusz wyłoży kasę sam, ale wtedy przyjdzie nam czekać na to dłużej i inwestycja ma być realizowana w 2-3 etapach.
Takie stanowisko przynajmniej przedstawił na konferencji.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#110 Postautor: $korzen$ » 12 listopada 2015, o 12:59

niespokojny pisze:Sytuacja dziwna. To kto poprowadzi klub za rok? Nowy sponsor? Co ma na celu roczna przerwa? Odspawanie Zająców?

Teren na Zygmuntowskich jest atrakcyjny, ale z drugiej strony po co remontowaliby stadion Startu. Jak się rwać na ten skrawek ziemi to już na całość.

Rok przerwy po to, zeby nie splacac 230tys dlugu.

Zdania jednak nie zmienie, na dzisiaj jest to dla mnie przede wszystkim kulturalna proba uciszenia kibicow zuzla. Jakby Pan Bury byl taki chetny na zuzel juz dzisiaj pewne fakty byly by przelane na papier i podpisane.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#111 Postautor: lombard » 12 listopada 2015, o 13:01

Dokładnie będą trzy etapy:
I etap- wizja
II etap- wybory samorządowe w tym wybory Prezydenta
III etap- po wyborach
:lol:
To nie jest nawet zamknięcie ust kibicom tylko ukaranie kibiców. Nie wiem tylko za co, bo jak spiker czytał, że na stadionie obecny jest Prezydent to nigdy nie gwizdałem. 8)

@ $korzen$ - nie sądzę żeby po to żeby nie spłacać. Chyba, że P. Zającowie są niewypłacalni... (Był artykuł gdzie Prezes wyraźnie powiedział że będą musieli spłacić z bratem). :idea:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#112 Postautor: Cooper » 12 listopada 2015, o 13:02

Wciaz nie czaje waszych pretensji do Zuka czy teraz Burego (co on winny?!) - to nie sa adresaci waszych roszczen i rozczarowan. Wszyscy tak tego Zuka nienawidzicie, a jednoczesnie jest ciagle najwieksza nadzieja i adresatem wszelkich zyczen. Stop hipokryzji.

Co do podpisywania papierow - nie wiem jaki interses mialaby miec firma Bury, zeby cos dzisiaj podpisywac. I tak lekko zaryzykowala wychylajac sie z taka deklaracja tak szybko (jak widac po szacownym forum juz moze zalowac takiego ruchu).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#113 Postautor: Czarek » 12 listopada 2015, o 13:09

Cooper pisze:Wszyscy tak tego Zuka nie nawidzicie, a jednoczesnie jest ciagle najwieksza nadzieja i adresatem wszelkich zyczen. Stop hipokryzji.

Wszyscy tak ZUS-u nienawidzimy, a jednocześnie chcemy od niego emerytury... Jeśli Żuk ma naszą kasę wydawać na sport to ma wydawać na żużel, bo jest nas, po kibicach piłkarskich, największa grupa w Lublinie i niech nie robi łaski, bo także dostaje pensję od nas!

Cooper pisze:Co do podpisywania papierow - nie wiem jaki interses mialaby miec firma Bury, zeby cos dzisiaj podpisywac. I tak lekko zaryzykowala wychylajac sie z taka deklaracja tak szybko (jak widac po szacownym forum juz moze zalowac takiego ruchu).

Czym zaryzykowała?! Darmową reklamą we wszystkich mediach lubelskich i niektórych ogólnopolskich (sportowych)?!
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2015, o 13:11 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#114 Postautor: lombard » 12 listopada 2015, o 13:10

Zapewniam cię, że gdyby dzisiaj ogłoszono, iż w sezonie 2016 jedziemy w plastronach z napisem BURY wszyscy nosiliby ich na rękach a to kosztowałoby cirka 230.000...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#115 Postautor: $korzen$ » 12 listopada 2015, o 13:11

Pan Bury nic nie zadeklarowal, wyrazil zainteresowanie, to dwie rozne sprawy Cooper. Ja tez jestem zainteresowany kupnem BMW X6 - ale kiedy ja kupie, tego nie wiem. Tak samo Pan Bury moze sobie za pol roku powiedziec, ze byl zainteresowany ale juz nie jest. Czasu troche minie, kibice troche odzwyczaja sie od zuzla i bedzie duzo latwiej zamknac trumne. Zrozum, przy Motorze i SPR nasz dlug to jest smiesny hajs i jakby w/w Panom zalezalo to albo juz by dzialali albo juz by podpisali stosowne dokumenty. Na dzisiaj mamy tylko i wylacznie obiecanki. Zdzicho Czarny tez cale miesiace obiecywal a jak sie wszystko finalnie skonczylo? Na dzisiaj zuzla w Lublinie nie ma i nic poza tym. Mysleli, ze ludzie sa tak obrzydzeni zuzlem, ze temat sam sie zalatwi. Niestety grupa zapalencow zaczela formowac formacje w postaci petycji, pism a Zuk durniem nie jest wiec postanowil wszystko zdlawic w zarodku. Na tobie sie udalo, ja w to cale przedsiewziecie nie wierze. Zle sie to skonczy.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2015, o 13:12 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#116 Postautor: Łoptymista » 12 listopada 2015, o 13:12

Czytam niektóre mądrości i zastanawiam się czy nie lepiej, żeby w Lbn nie było żużla. Całkowicie. Nic.
Co się nie stanie to źle.
Eksperci wiedzą lepiej. Wszędzie wietrzenie oszustwa.
Z tego co zrozumiałem dzisiejszą konferencję to:

- miasto chce żużla w LBN
- miasto nie chce współpracować z KMŻ, bo nie dostrzega w nim partnera
- pan Bury także nie ma na to ochoty
- pan Bury chce działać i ruszyć z klubem w 2017
- miasto chce modernizować stadion żużlowy

To wszystko źle?
Lombard i Korzen, napiszcie jak ma wyglądać lubelski żużel po waszemu. Stwórzcie plan, taki który wszystkich przekona (no może oprócz Czarka).

lombard pisze:Zapewniam cię, że gdyby dzisiaj ogłoszono, iż w sezonie 2016 jedziemy w plastronach z napisem BURY wszyscy nosiliby ich na rękach a to kosztowałoby cirka 230.000...

A skąd wiesz?
Masz dostęp do papierów klubu.
Poza tym skąd weźmiemy kasę na sezon 2016? Z biletów? :p

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#117 Postautor: Gelo » 12 listopada 2015, o 13:14

Ja również dzisiejszą konferencję odbieram jak zapowiedz pogrzebu żużla w Lublinie w białych rękawiczkach.nie ma gorszego scenariusza niż zniknięcie z mapy. Zwłaszcza przez śmieszne jak na standardy polskich klubów zadłużenie

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#118 Postautor: Cooper » 12 listopada 2015, o 13:16

No ale jesli zuzla w przyszlym roku nie bedzie to pretensje mozemy miec raczej do klubu obecnego, bo do kogo innego? Czyli de facto nic sie od wczoraj nie zmienilo, jak mialo nie byc w 2016 tak nie bedzie. Za to ktos zapalil swiatelko (jakies zawsze) w tunelu, ze od 2017 mozna to od nowa na powaznie zaczac. Dalej nie wiem na co liczyliscie?

Ja jestem przeciwny splacaniu zadluzenia z kasy miasta. I niewazne czy chodzi o Montex czy KMZ. Kontynuacja obecnej patologii to tez nic dobrego, ani dla kibicow, ani dla tego sportu.

Oczywiscie, nikt nie wie, co bedzie w 2017. Oczywiscie korzen smialo rzuca hasla "nic z tego nie bedzie" a za rok z satysfakcja bedzie rozliczal swoje wrozby. Tylko, ze tutaj nie o to chodzi. Nic nie jest czarne albo biale. Łatwo byc zawsze na nie, bo szanse w przypadku zuzla sa zawsze najwieksze, ze cos sie nie uda i ze nie bedzie niczego. Taka dyscyplina. Ale po co przy tym tyle jadu?
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2015, o 13:19 przez Cooper, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#119 Postautor: $korzen$ » 12 listopada 2015, o 13:17

Łoptymista pisze:Czytam niektóre mądrości i zastanawiam się czy nie lepiej, żeby w Lbn nie było żużla. Całkowicie. Nic.
Co się nie stanie to źle.
Eksperci wiedzą lepiej. Wszędzie wietrzenie oszustwa.
Z tego co zrozumiałem dzisiejszą konferencję to:

- miasto chce żużla w LBN
- miasto nie chce współpracować z KMŻ, bo nie dostrzega w nim partnera
- pan Bury także nie ma na to ochoty
- pan Bury chce działać i ruszyć z klubem w 2017
- miasto chce modernizować stadion żużlowy

To wszystko źle?
Lombard i Korzen, napiszcie jak ma wyglądać lubelski żużel po waszemu. Stwórzcie plan, taki który wszystkich przekona (no może oprócz Czarka).

lombard pisze:Zapewniam cię, że gdyby dzisiaj ogłoszono, iż w sezonie 2016 jedziemy w plastronach z napisem BURY wszyscy nosiliby ich na rękach a to kosztowałoby cirka 230.000...

A skąd wiesz?
Masz dostęp do papierów klubu.
Poza tym skąd weźmiemy kasę na sezon 2016? Z biletów? :p

Swoje juz napisalem, czas pokaze kto mial racje. Dla mnie jak nie ma czegos na papierze i nie ma podpisu to calego tematu nie ma. Na dzisiaj jedyne co mamy na pewno to to, ze zuzla w Lublinie nie bedzie. Lykacie te wszystkie frazesy jak mlode pelikany. Proponuje teraz zrobic na fejsie akcje przeprosinowa, ze wogole kibice zuzla chcieli oczerniac miasto i Prezydenta :lol: :lol:

Czarek
Trener

#120 Postautor: Czarek » 12 listopada 2015, o 13:18

Zapewniam Cię, że Bury Motor nie brzmi tak fatalnie.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#121 Postautor: lombard » 12 listopada 2015, o 13:20

Sorry ale jakbym był Prezesem i miał wyłożyć te 230.000 tak czy tak to chyba wolałbym wystartować oglądając potem każdy grosz dwa razy. Skoro miasto zapewnia o kontynuacji wsparcia na podobnym poziomie po przyznaniu licencji, będą bandy i maszyna startowa to w czym problem? Owszem problem może być jeśli nie mówi się o czymś czego nie wiemy np. gdyby ktoś mnie skutecznie "zniechęcał" to też bym sobie odpuścił start i pokornie spłacał potem te 230.000.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#122 Postautor: Cooper » 12 listopada 2015, o 13:21

Korzen, przeciez Ty masz zawsze racje, wydales juz wyrok, o wielki proroku, nie mam watpliwosci o nieomylny wizjonerze.

Ku*wa, ale musisz miec dola, Rzeszow chyba tez nie pojedzie, co Ty poczniesz teraz.

krynston

#123 Postautor: krynston » 12 listopada 2015, o 13:24

Cooper pisze:No ale jesli zuzla w przyszlym roku nie bedzie to pretensje mozemy miec raczej do klubu obecnego, bo do kogo innego? Czyli de facto nic sie od wczoraj nie zmienilo, jak mialo nie byc w 2016 tak nie bedzie. Za to ktos zapalil swiatelko (jakies zawsze) w tunelu, ze od 2017 mozna to od nowa na powaznie zaczac. Dalej nie wiem na co liczyliscie?

Ja jestem przeciwny splacaniu zadluzenia z kasy miasta. I niewazne czy chodzi o Montex czy KMZ. Kontynuacja obecnej patologii to tez nic dobrego, ani dla kibicow, ani dla tego sportu.

Oczywiscie, nikt nie wie, co bedzie w 2017. Oczywiscie korzen smialo rzuca hasla "nic z tego nie bedzie" a za rok z satysfakcja bedzie rozliczal swoje wrozby. Tylko, ze tutaj nie o to chodzi. Nic nie jest czarne albo biale. Łatwo byc zawsze na nie, bo szanse w przypadku zuzla sa zawsze najwieksze, ze cos sie nie uda i ze nie bedzie niczego. Taka dyscyplina. Ale po co przy tym tyle jadu?

Dla mnie też jedyne co się zmieniło to to, że ktoś nakreślił jakąś przyszłość. A w związku z tym, że to miasto a nie klub to tylko znaczy, że rok przerwy od żużla nas czeka. Pretensje zgłaszajcie do klubu, a nie do miasta. Jak zbijesz flaszkę to miej pretensję do siebie a nie do producenta, że była ze szkła.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#124 Postautor: $korzen$ » 12 listopada 2015, o 13:25

Lecz sie czlowieku.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#125 Postautor: Gelo » 12 listopada 2015, o 13:26

Ja bym się nie obraził na taki scenariusz ze miasto spłaciłoby zadluzenie.lekka ręką zrobili to w przypadku ręcznej.wiem wiem miasto jest akcjonariuszem ale i kwoty zadłużenia są niewspółmierne.230 000 zl to dla miasta pryszcz.jedyny argument to fakt ze pieniądze przeznaczone na spłatę walkoweru za tor są wyrzucone w błoto