Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
A zerovia kolejny awans bez wywalczenia go na torze
wstyd !
Jezeli Lokomotiv nie pojedzie w extralidze (przez przepisy, ktore byly juz wczesniej znane), to po co w ogole bylo rozgrywac ten final ? A i jaki na ten moment jest sens barazow Rzeszow-Ostrow ?
http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/550311 ... cieslakiem
Przypomnijmy, że po spotkaniu finałowym Nice Polskiej Ligi Żużlowej Cieślak został przebadany alkomatem. Badanie wykazało w wydychanym powietrzu 1 promil alkoholu.
To mocny ten koniak Kokin przywiozl
Przypomnijmy, że po spotkaniu finałowym Nice Polskiej Ligi Żużlowej Cieślak został przebadany alkomatem. Badanie wykazało w wydychanym powietrzu 1 promil alkoholu.
To mocny ten koniak Kokin przywiozl
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"
Wyliz mi buta hahaha. Cieslak na cyku, Ostrow przebija Lublin w osmieszaniu sie.
- niespokojny
- Trener
Nie porównuj tych dwóch ośrodków bo obrażasz nasze miasto i nasz zarząd, mimo że jest jaki jest. Lublin ośmiesza się nieudacznictwem, natomiast zarząd Ostrowa to najpierw korupcja, później jakieś akcje z zielonymi stolikami i mierzeniem parkingów, gaszenie światła a teraz to. Kombinatorstwo, cwaniactwo, buractwo i prostactwo w najgorszym wydaniu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Miasta nie obrazam. A nasz zarzad nie jest jaki jest, tylko jest dziadowski, a kombinowanie z torem przed meczem z Piła to pikus?
Świniak do samego końca nie ma honoru. To nie on zniesławił klub, to dziennikarz. Jak śmiał to nagrać?
http://www.zksostrovia.pl/aktualnosci/418/oswiadczenie
http://www.zksostrovia.pl/aktualnosci/418/oswiadczenie
No i zarząd podał się do dymisji , jakie głupie tłumaczenie bo ktoś upublicznił nagranie , bo z ukrycia kamerował . Ah kocham tą wieś która znajduje się nie daleko Kalisza
.
W ośmieszaniu się spadliśmy na pozycję wicelidera tabeli w ekstralidze. Jednak Ostrovia mistrz. Oczywiście podstawy do ośmieszania się w obu przypadkach są różne. U nas brak zawodnika, skład oszczędnościowy, konferencja prasowa, walkower za tor mają wspólny mianownik - dziadostwo i brak ludzi z głową na karku. Pod Kaliszem natomiast buractwo, krętactwo, wałki - wszystko "w imię rywalizacji sportowej".
Szczerze? bardziej jestem zniesmaczony faktem, ze Daugavpils nie zostanie dopuszczone do ekstraligi. Kolejny wspanialy kwiat polskiego zuzla....
to na cholere wogole przyjmowano ich do polskiej ligi skoro ich udzial w tych rozgrywkach pozbawiony jest sportowego celu i sensu. Zenada.
Po to żeby żużel jako dyscyplina się rozwijał a nie odwrotnie. Za dużo masz ośrodków w Polsce? Przypomne, że Swiętochłowice, Poznań, Częstochowa, Opole, zwinęły żagle. Jak 2 kluby wrócą to będzie dobrze. Nie wiadomo co za rok będzie z nami. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem ekipy z Daugavpils, tymbardziej, że jak opinia głosi to jeden z najsolidniejszych klubów we wszystkich ligach. Wywalczyli awans sportowo, wprowadzili by dużo świeżości do ekstraligi.
Mnie najbardziej rozbawiło, że Wodniczak mówi do Cieślaka "jesteś frajer" po czym chwilę później dzwonią po policję.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Gelo pisze:W ośmieszaniu się spadliśmy na pozycję wicelidera tabeli w ekstralidze. Jednak Ostrovia mistrz. Oczywiście podstawy do ośmieszania się w obu przypadkach są różne. U nas brak zawodnika, skład oszczędnościowy, konferencja prasowa, walkower za tor mają wspólny mianownik - dziadostwo i brak ludzi z głową na karku. Pod Kaliszem natomiast buractwo, krętactwo, wałki - wszystko "w imię rywalizacji sportowej".
Ostrów za całokształt liderem, ale Lublin nie przebije nigdy również toruńskiej ucieczki z finału E-ligi. Opolski bałagan i brak drużyny mimo malutkiego długu to też niezły syf. Spuszczenie przez Póltorakową Rzeszowa do I ligi poprzez zezwolenie na harce Nickiego Pedersena to też klasyka. Nie jesteśmy tacy najgłupsi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Dobromir pisze:Po to żeby żużel jako dyscyplina się rozwijał a nie odwrotnie. Za dużo masz ośrodków w Polsce? Przypomne, że Swiętochłowice, Poznań, Częstochowa, Opole, zwinęły żagle. Jak 2 kluby wrócą to będzie dobrze. Nie wiadomo co za rok będzie z nami. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem ekipy z Daugavpils, tymbardziej, że jak opinia głosi to jeden z najsolidniejszych klubów we wszystkich ligach. Wywalczyli awans sportowo, wprowadzili by dużo świeżości do ekstraligi.
Dobromir czytaj ze zrozumieniem
Dobromir pisze:Po to żeby żużel jako dyscyplina się rozwijał a nie odwrotnie. Za dużo masz ośrodków w Polsce? Przypomne, że Swiętochłowice, Poznań, Częstochowa, Opole, zwinęły żagle. Jak 2 kluby wrócą to będzie dobrze. Nie wiadomo co za rok będzie z nami. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem ekipy z Daugavpils, tymbardziej, że jak opinia głosi to jeden z najsolidniejszych klubów we wszystkich ligach. Wywalczyli awans sportowo, wprowadzili by dużo świeżości do ekstraligi.
Z ich miłością do żużla, frekwencją, organizacją i nawet stadionem - zasłużyli na Ekstraligę. Wywalczyli ją w sposób sportowy, bez kombinacji. Lidera na Ekstraligę mają potencjalnego i naturalnego - Griszę:). Ja bym tylko pomyślał o uwarunkowaniach ich startu w trosce o interes naszych krajowych zawodników - żeby musieli mieć np. dwóch seniorów Polaków i jednego juniora - czy coś podobnego.
Dokladnie, jezeli beda miec w zespole 2 polskich seniorow + polski junior to dlaczego maja w tej e-lidze nie jechac? 
Ja również jestem zwolennikiem dopuszczenia długopisów do elity. Nigdy nie kombinowali, zawsze walczyli sportowo, ich zawodnicy nigdy nie narzekali że nie płacą czy coś. Teraz awansowali przez zwycięstwo w finale, nie jakieś zielone stoliki i kombinacje. Dauga do Ekstraligi!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Dla mnie Ostrovia ze światłem i alkomatem jest już na poziomie Torunia.
Toruń jednak poniósł jakąś karę - dużo zabulił, powinien jeszcze zostać zdegradowany ale coś zapłacił,
a Ostrovia za światło nie poniosła żadnej.
KMO zasłużył się wcześniej próbą korupcji ale to był inny klub.
KMŻ się ośmieszył RF Sprawki i walkowerem w półfinale. Ośmiesza się też ogólnie swoją działalnością.
W rankingu wysoko powinien być też Grudziądz, za załatwiane "awanse" przy zielonym stole, być może będzie drugi taki z rzędu.
Między Ostrowem a Lublinem jest zasadnicza różnica sprawiająca że Lublin nie może sobie pozwalać na takie coś a Ostrów się podniesie po każdej aferze. Tam jest klimat dla żużla, u nas co kilka lat jest coś na kształt klimatu. U nich jednak tym się żyje, gdy tylko coś się zaczyna dziać, sponsorzy walą drzwiami i oknami mimo że do działaczy mają pecha. Firm z okolic Ostrowa które chcą się reklamować jest sporo, niektóre tylko czekają na koniunkturę, do tego stali solidni sponsorzy żużla.
Region jest bogatszy, to też nie ma co ukrywać. U nas ogórkowy skład Dariusza powoduje już marazm że szok. Środowisko żużlowe jest malutkie i wciąż się kurczy
Ale przecież to kompletna bzdura, nie widzę potrzeby troszczyć się o interes (finanse) jakiegoś Okonia/Ułamka/Gapińskiego by mogli się powozić w SE. Żaden Protas, Hampel, Kołodziej tam przecież nie pójdzie. To dopiero by była głupota gdyby podziękowali własnym zawodnikom krajowym Bogdanovsowi, Lebedevowi i wzięli takich. Może jeszcze Jeleń ? Junior tym bardziej, sensem prowadzenia szkółki jest szkolenie swoich i wystawianie w lidze jeśli się nadają, a nie objeżdżanie jakiegoś Gały z Gniezna itp. W PLŻ Łotysze jeżdżą jako zawodnicy krajowi w Dauga i w SE powinno być tak samo, wystarczy zapis umożliwiający. Ważniejsza kwestia to budżet bo na SE mają prawie o połowę za mały a Grisza np jest bardzo drogi.
Jedyne argumenty by Loko nie dopuścić to chęć wciśnięcia Grudziądza/Ostrowa przez Zbycha i Piotrka
Toruń jednak poniósł jakąś karę - dużo zabulił, powinien jeszcze zostać zdegradowany ale coś zapłacił,
a Ostrovia za światło nie poniosła żadnej.
KMO zasłużył się wcześniej próbą korupcji ale to był inny klub.
KMŻ się ośmieszył RF Sprawki i walkowerem w półfinale. Ośmiesza się też ogólnie swoją działalnością.
W rankingu wysoko powinien być też Grudziądz, za załatwiane "awanse" przy zielonym stole, być może będzie drugi taki z rzędu.
Między Ostrowem a Lublinem jest zasadnicza różnica sprawiająca że Lublin nie może sobie pozwalać na takie coś a Ostrów się podniesie po każdej aferze. Tam jest klimat dla żużla, u nas co kilka lat jest coś na kształt klimatu. U nich jednak tym się żyje, gdy tylko coś się zaczyna dziać, sponsorzy walą drzwiami i oknami mimo że do działaczy mają pecha. Firm z okolic Ostrowa które chcą się reklamować jest sporo, niektóre tylko czekają na koniunkturę, do tego stali solidni sponsorzy żużla.
Region jest bogatszy, to też nie ma co ukrywać. U nas ogórkowy skład Dariusza powoduje już marazm że szok. Środowisko żużlowe jest malutkie i wciąż się kurczy
Gelo pisze:a bym tylko pomyślał o uwarunkowaniach ich startu w trosce o interes naszych krajowych zawodników - żeby musieli mieć np. dwóch seniorów Polaków i jednego juniora - czy coś podobnego.
Ale przecież to kompletna bzdura, nie widzę potrzeby troszczyć się o interes (finanse) jakiegoś Okonia/Ułamka/Gapińskiego by mogli się powozić w SE. Żaden Protas, Hampel, Kołodziej tam przecież nie pójdzie. To dopiero by była głupota gdyby podziękowali własnym zawodnikom krajowym Bogdanovsowi, Lebedevowi i wzięli takich. Może jeszcze Jeleń ? Junior tym bardziej, sensem prowadzenia szkółki jest szkolenie swoich i wystawianie w lidze jeśli się nadają, a nie objeżdżanie jakiegoś Gały z Gniezna itp. W PLŻ Łotysze jeżdżą jako zawodnicy krajowi w Dauga i w SE powinno być tak samo, wystarczy zapis umożliwiający. Ważniejsza kwestia to budżet bo na SE mają prawie o połowę za mały a Grisza np jest bardzo drogi.
Jedyne argumenty by Loko nie dopuścić to chęć wciśnięcia Grudziądza/Ostrowa przez Zbycha i Piotrka
Kargolo pisze:Ja również jestem zwolennikiem dopuszczenia długopisów do elity. Nigdy nie kombinowali, zawsze walczyli sportowo, ich zawodnicy nigdy nie narzekali że nie płacą czy coś. Teraz awansowali przez zwycięstwo w finale, nie jakieś zielone stoliki i kombinacje. Dauga do Ekstraligi!
Niech sobie jadą, ale na równych zasadach. Problem w tym, że 4 Polaków w składzie im w ogóle się nie kalkuluje. Nie dostaliby "łotewskiej" dotacji za taki skład. Zwłaszcza przy 2 polskich juniorach.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
W sumie widziały gały co brały - mam na myśli działaczy Lokomotivu. Zdawali sobie sprawę że w zależności od poziomu rozgrywek wymogi są różne i im wyżej tym trudniej. Z drugiej strony sytuacja chyba przerosła naszych włodarzy. Chyba nikt przyjmując do ligi niepolską drużynę nie przypuszczał, że klub będzie tak zorganizowany, poukładany i że tak systematycznie będzie podnosił swój poziom, żeby wreszcie zbudować prawdziwy dream team jak na 1 ligę. Ja sobie nie potrafię wyobrazić, że mistrzem Polski mogłaby zostać drużyna z Łotwy.
Czarek pisze:Niech sobie jadą, ale na równych zasadach. Problem w tym, że 4 Polaków w składzie im w ogóle się nie kalkuluje. Nie dostaliby "łotewskiej" dotacji za taki skład. Zwłaszcza przy 2 polskich juniorach.
W PLŻ też jadą na równy zasadach. Nie mogą sobie brać Duńczyków, Polaków czy Australijczyków na juniorów, tylko wychować łotewskich zawodników. Liczba zawodników krajowych w drużynie też się musi zgadzać. Taki był cel i istota dopuszczenia ich do rozgrywek.
Gelo pisze:a sobie nie potrafię wyobrazić, że mistrzem Polski mogłaby zostać drużyna z Łotwy.
Mnie już nic nie zdziwi, po tym jak finału DMP nie rozegrano.
Umówmy się, to nie są poważne rozgrywki i niezbyt poważna dyscyplina sportu.
Skoro generalnie nie ma w niej krajowych lig to 2-3 istniejące mogą przyjąć niedobitki z innych państw.
AS Monaco gra w Ligue1 z 60 lat i 7 razy było mistrzem Francji, nikomu to nie przeszkadza zbytnio,
chociaż ten klub zwłaszcza teraz blokuje nieliczne miejsca kwalifikacyjne do LM francuskim klubom,
a w dodatku różnica jeśli chodzi o podatki jest ogromna na korzyść "gości".
A jakieś DMP ? Kawałek szarfy i kryształ z Lidla, nigdzie się nie awansuje, w styczniu już każdy żyje nowym sezonem i transferami
Skoro mamy zwijać interes to może udostępnijmy nasz stadion chłopakom z Daugavpils. Ekstraliga na reszcie zawita do Lublina i wszyscy będą zadowoleni. 
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Karencja stadionu powoduje,
że nie można w kolejnym sezonie jechać na nim ligi (inne zawody można)
W przeciwnym razie moglibyśmy udostępnić stadion WTS Warszawa,
może jakieś warszawskie firmy chciałyby postawić parę koziołków na naszym estadio.
Natomiast nie ma przeciwwskazań by po ewentualnej plajcie KMŻ,
w przyszłym roku wystartował jakiś LKM Bystrzyca na torze w Świętochłowicach
Prezes: A. Zając. Vice: D. Sprawka. I jedziemy z koksem
że nie można w kolejnym sezonie jechać na nim ligi (inne zawody można)
W przeciwnym razie moglibyśmy udostępnić stadion WTS Warszawa,
może jakieś warszawskie firmy chciałyby postawić parę koziołków na naszym estadio.
Natomiast nie ma przeciwwskazań by po ewentualnej plajcie KMŻ,
w przyszłym roku wystartował jakiś LKM Bystrzyca na torze w Świętochłowicach
Prezes: A. Zając. Vice: D. Sprawka. I jedziemy z koksem
Jaki interes miałby Dźwińsk albo Warszawa w jechaniu w Lublinie?
Jakby chcieli robić żużel w Lublinie to by zainwestowali w lubelski klub.
Jakby chcieli robić żużel w Lublinie to by zainwestowali w lubelski klub.